Uite ce ai spus tu: " la un salariu de 1500, o firma cotizeaza la stat cam 2800." - Ce sa inteleg de aici?
Cine a zis ca oamenii nu-si iau banii? E treaba lor daca ii pun intr-un fond de pensii sau ii duc la birt.
Cu CAS-ul nu te-ai exprimat gresit, ci a grait gresit, neavand habar despre ce vorbesti.
Totusi, tot vad chestia asta cu "beneficii si indatoriri". "Cum asiguri" - mai da ce pana mea sunt eu? Taticul lor? Banii se dau oricum, chit ca se dau la stat sau direct in mana. Fiecare este responsabil de ce face cu ei. Eu nu manageriez asa ceva, ca doar nu sunt nebun.
Ti-am dat totusi un link despre ce-i ala un offshore ca sa vorbim totusi la fel. Nu se poate sa nu ai habar dar sa continui sa vorbesti. Macar din bun simt pentru interlocutor rasfoieste link-ul ala, sa nu te mai faci de ras.
PS: una din zonele foarte bune de infiintat un offshore este Delaware, SUA. Cipru, cum a zis si intunecatul, e pentru ca.caciosi.
Pt amza: Ce probleme vezi aici, la un salariu de 1500 lei? De cate ori vezi CAS si in ce proportii?
Sume referitoare la angajat
Salariul brut 2200
Bonuri de masa 0
Sporuri impozabile 0
Reţineri angajat
CAS individual 10.5 % 231
Şomaj 0.5 % 11
Asigurări de sănătate 5.5 % 121
Deducere personală funcţie de bază 100
Impozit pe salariu 278
Sporuri NEimpozabile 0
Salariul net 1559
Sume referitoare la angajator
Reţineri angajator
CASS 5.2 % 114
Şomaj 0.5 % 11
CAS 20.8 % 458
FNUASS 0.85 % 19
Fond de risc si accidente 0.4 %* 9
Fond creanţe salariale 0.25 %
Cam multe Cas-uri, nu? Total: 924 lei. Ce parere ai de asta?
Tu platesti 352 lei, iar eu ca angajator mai platesc 572 lei. Nu mai bine iti dau tie banii aia si te duci frumos sa-ti faci o asigurare de sanatate privata? Si in niciun caz nu e 200 euro.
Cine a zis ca oamenii nu-si iau banii? E treaba lor daca ii pun intr-un fond de pensii sau ii duc la birt.
Cu CAS-ul nu te-ai exprimat gresit, ci a grait gresit, neavand habar despre ce vorbesti.
Totusi, tot vad chestia asta cu "beneficii si indatoriri". "Cum asiguri" - mai da ce pana mea sunt eu? Taticul lor? Banii se dau oricum, chit ca se dau la stat sau direct in mana. Fiecare este responsabil de ce face cu ei. Eu nu manageriez asa ceva, ca doar nu sunt nebun.
Ti-am dat totusi un link despre ce-i ala un offshore ca sa vorbim totusi la fel. Nu se poate sa nu ai habar dar sa continui sa vorbesti. Macar din bun simt pentru interlocutor rasfoieste link-ul ala, sa nu te mai faci de ras.
PS: una din zonele foarte bune de infiintat un offshore este Delaware, SUA. Cipru, cum a zis si intunecatul, e pentru ca.caciosi.
Pt amza: Ce probleme vezi aici, la un salariu de 1500 lei? De cate ori vezi CAS si in ce proportii?
Sume referitoare la angajat
Salariul brut 2200
Bonuri de masa 0
Sporuri impozabile 0
Reţineri angajat
CAS individual 10.5 % 231
Şomaj 0.5 % 11
Asigurări de sănătate 5.5 % 121
Deducere personală funcţie de bază 100
Impozit pe salariu 278
Sporuri NEimpozabile 0
Salariul net 1559
Sume referitoare la angajator
Reţineri angajator
CASS 5.2 % 114
Şomaj 0.5 % 11
CAS 20.8 % 458
FNUASS 0.85 % 19
Fond de risc si accidente 0.4 %* 9
Fond creanţe salariale 0.25 %
Cam multe Cas-uri, nu? Total: 924 lei. Ce parere ai de asta?
Tu platesti 352 lei, iar eu ca angajator mai platesc 572 lei. Nu mai bine iti dau tie banii aia si te duci frumos sa-ti faci o asigurare de sanatate privata? Si in niciun caz nu e 200 euro.
Comment