Tu Esti Mandru Ca Esti Roman?

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Nu esti singurul, Iancule. Cat despre necesitatea de a avea in posesie marca, in alte cluburi era obligativitate. Ma rog....
    S-a ajuns aici fiindca "buni romani" se lauda cu afaceri offshore. Poate de aici si indarjirea mea catre anumite "elite".

Darkside, poti sa-ti satisfaci o placere sa-mi dai "binemeritatul" ban. Acest thread, din pacate, mi-a dovedit multe referitor la calitatea "romanilor".

Faptul ca nu s-a starnit nici o furtuna cand se vorbea despre eludarea legii, bani la negru sau altele nu poate decat sa confirme ce stiam deja: ca Romania este o cauza pierduta, chiar datorita populatiei. Cam ca in gluma cu Sf. Petru si Dumnezeu:
    " - Doamne, Romania asta are de toate: i-ai dat si munti, si ape limpezi, aur, bogatii....Nu e cinstit.
    -Lasa, Petre, sa vezi ca popor o sa aiba!".

Comment

• Faptul ca fiecare se trezeste vorbind pe acest forum, imi confirma necesitatea imperativa a unui test de inteligenta, la crearea contului.
      In fata unei minti tacute, se preda intreg Universul

Comment

• ar fi util, sa stii.... ;)

Comment

• Originally posted by razvanamza View Post
          Nu esti singurul, Iancule. Cat despre necesitatea de a avea in posesie marca, in alte cluburi era obligativitate. Ma rog....
          S-a ajuns aici fiindca "buni romani" se lauda cu afaceri offshore. Poate de aici si indarjirea mea catre anumite "elite".

Darkside, poti sa-ti satisfaci o placere sa-mi dai "binemeritatul" ban. Acest thread, din pacate, mi-a dovedit multe referitor la calitatea "romanilor".

Faptul ca nu s-a starnit nici o furtuna cand se vorbea despre eludarea legii, bani la negru sau altele nu poate decat sa confirme ce stiam deja: ca Romania este o cauza pierduta, chiar datorita populatiei. Cam ca in gluma cu Sf. Petru si Dumnezeu:
          " - Doamne, Romania asta are de toate: i-ai dat si munti, si ape limpezi, aur, bogatii....Nu e cinstit.
          -Lasa, Petre, sa vezi ca popor o sa aiba!".
          Tu n-ai cum sa intelegi anumite mecanisme, nici daca iti da cineva mura in gura.
          Ai niste idei fixe si gata. Atunci, hai gata, ca vorbim despre mecanisme si idei pe care nici nu le intelegem nici nu le vrem a le intelege. Pe deasupra nici n-ai avut bunul simt sa te documentezi despre ce-i acela un offshore si cum poate lucra un offshore in Romania. Am ajuns la concluzia ca nu stii sa citesti, pe cuvant.

Originally posted by Costi-bc View Post
          Mentalitate romaneasca: sa crape porsu lu' cezarel , sau macar sa rugineasca ca loganu' meu!
          Nici macar nu este pe numele meu, ci pe firma.
          Sa crape, sa i se cracaneze rotile si sa moara de rugina prematur!

Poftim amzo, sa nu mori necitit: http://www.romanialibera.ro/bani-afa...re-224348.html.
          Ia vezi, se da si ceva statului roman?
          Din partea mea nu mai meriti nicio replica, pt ca dai dovada de un nivel al ignorantei ce depaseste o muiere ce spala pe jos si aduna mizeriile!
          Last edited by Cezar; 14 July 2013, 18:51. Reason: Automerged Doublepost

Comment

• Originally posted by razvanamza View Post
            . Acest thread, din pacate, mi-a dovedit multe referitor la calitatea "romanilor".

Faptul ca nu s-a starnit nici o furtuna cand se vorbea despre eludarea legii, bani la negru sau altele nu poate decat sa confirme ce stiam deja: ca Romania este o cauza pierduta, chiar datorita populatiei.
            Nu acest therad...
            Uite-te la stiri , citeste un ziar , uite-te in stanga si in dreapa.
            Eu consider ca daca am fi toti romanii ca cei de aici de pe forum am schimba aceasta tara , dar suntem o minoritate...
            Elitele inchid ochii in nepasare (ca oricum au stomacul plin) , iar ceilalti is prea ocupati cu grija zilei de maine.
            o/____\o
            (i)
            .........

Comment

• Originally posted by PCH View Post
              Nea Eminescu, poetul, nu cumva a crapat de sifilis?
              @ PCH Eminescu nu a murit de sifilis si nici nu era nebun, asa cum a fost improscat in timpul vietii, pentru a fi mai intai "omorat social", pentru a fi decredibilizat in fata propriului popor. Dupa care a fost omorat, printr-un act criminal la comanda. Nu o spun eu, sunt oameni care au studiat arhivele si au gasit dovezi in acest sens. A fost si otravit cu mercur, care sigur ca i-a afectat starea de sanatate insa nu a reusit sa il omoare, asa cum doreau cei care au ordonat omorarea lui.

Ca astazi, unii din noi avem consideratie pentru Eminescu, altii nu au vreo anume consideratie, sau altii il ignora cu totul - nici nu-l amplifica si nici nu-l diminueaza pe Eminescu si tot ce a insemnat el pentru poporul Roman. Eminescu a fost un erudit al vremii sale, a fost un om de geniu, un om profund, care cunostea tenditele si curentele filosofice ale Europei din vremea sa, cunoscand la perfectie limba germana, dar si sanscrita - si care a creat de asemenea o poezie de mare profunzime, studii politice si un curent filisofic propriu, asupra dezvoltarii sociale a poporului Roman.

In fine, a veni acum sa afirmi in deradere ca Eminescu era sifilitic sau nebun este jenant si arata masura ignorantei. Insa ignoranta asta este foarte convenabila celor care doresc sa ascunda adevarul si sa acopere crima. Crima atat impotriva lui Eminescu, cat si o crima impotriva poporului roman.
              Last edited by ion_R5; 14 July 2013, 22:32.

Comment

• Mercurul era tratamentul standard pentru sifilis, de atunci.
                A fost un miliardar american, Howard Hughes tratat cu mercur, de sifilis. Deci nu se punea problema de bani, ci de inexistenta altui remediu.
                Penicilina si Moldaminul au rezolvat problema.

Eminescu e unul dintre cei mai mari poeti ai lumii, dar ca om a avut destule bube. In Iasi obisnuia sa ia crasmele la rand cu amicul Creanga, incepand cu "Plopii fara sot".

Comment

• asta nu-l face mai putin geniu. Trebuie sa intelegem ca posibilitatile de distractie erau limitate, in afara de a scrie/citi ceva. Iar scriitorii, care scriau mai mereu, trebuiau sa-si descarce cumva "amarul". daca nu beau la crasma, erau la cate o seara dansanta. sa nu uitam anii in care se petreceau actiunile respective.

@Ion, Eminescu era si un bun astronom, pe cat era de matematician. Unele din poeziile sale exprima, discret, placerea sa pentru stiintele exact, chiar si banalul "Luceafarul" de care se impiedica bravii nostri elevi. "La steaua care-a rasarit/E-o cale-atat de lunga/Ca mii de ani i-au trebuit/Luminii sa ajunga".

Cunoasterea istoriei a facut sa apara "Scrisorile", unde, chiar daca adevarul istoric nu este intocmai (Exact pentru a amplifica anumite momente/decizii), rezultatul este identic cu istoria.

Este adevarat ca i-am batut crunt pe turci, acolo unde am avut ocazia. Pana la Cuza cel putin, poporul asta a fost unul destul de iubitor de pamant stramosesc.

Daca ar vedea Decebal cum ne plecam acum capetele in fata unor natiuni de "hoti" sau "talhari" ar muri de inima

om fi fost noi inapoiati (istoric e greu de dedus) fata de romani, dar la o armata atat de mica le-am facut pagube insemnate. Ba chiar atat de impresionati au fost de tehnica militara "valaha" (termen unguresc), ca pe Columna sunt zeci de Daci. Nu Geti, nu Traci. Daci!

Pana si denumirea de "Romani" sau "Valahi(Vlahi)" e caraghioasa. Cu ce-a gresit poporul asta sa-si piarda numele? Daca ne chemam si acum "Daci" poate istoria era alta...
                  Last edited by razvanamza; 14 July 2013, 22:55.

Comment

• Stii istorie cum stiu eu gastronomie!

Si cu ce te ajuta ASTAZI faptul ca Eminescu a fost un geniu? Si altii au genii, oameni care au schimbat domenii precum fizica, matematica, muzicieni, poeti. Pe langa ei au si PROSPERITATE economica si totul la nivel normal. Nu se mai lauda nimeni cu Mozart pe burta goala, cum face romanul cu Emiescu, Creanga, Labis sau Cosbuc....in lipsa de altceva.

Sent from my GT-I9100 using Forum Runner
                    Last edited by PCH; 15 July 2013, 06:42.

Comment

• @ PCH - Nu e vorba de burta goala. E si asta o tema de discutie supradimensionata. Nu cred ca suntem chiar cu burta goala. Ca visam toata ziua la masini straine, vile, infrastructura la nivel de Germania, e totusi altceva.

Daca maine cineva ti-ar spune ca esti neamt si ai trai la fel ca azi, te-ai simti mai bine? Sau tu iti simti/cunosti identitatea? Sau esti "un cetatean al lumii"?

Probabil ca anumite lucruri tin de cunoastere, varsta si filon spiritual. Foarte multi oameni in varsta doresc sa fie ingropati foarte aproape de locul unde s-au nascut, sau daca sunt plecati peste mari si tari, la batranete doresc sa se intoarca acasa. Oare de ce? Nu este cumva o cautare a radacinilor, a identitatii?

Originally posted by mr.K View Post
                      Mercurul era tratamentul standard pentru sifilis, de atunci.
                      A fost un miliardar american, Howard Hughes tratat cu mercur, de sifilis. Deci nu se punea problema de bani, ci de inexistenta altui remediu.
                      @ Mr.K Pai exact asta este problema. Eminescu nu a avut sifilis si i-a fost administrat tratamentul pentru sifilis - adica mercur care este extrem de toxic.

Daca tie iti administreaza cineva un tratament care te darama, desi nu ai boala respectiva, cum se numeste? Cel putin "mal-praxis", daca nu chiar tentativa de crima - in cazul in care se poate dovedi ca cineva a dorit sa te elimine fizic. Iar la Eminescu, nu numai ca s-a incercat, dar s-a schimbat si "metoda" - adica i-a fost zdobit capul cu un pietroi.

Cei care s-au straduit din rasputeri sa-l termine pe Eminescu, l-au trimis la o clinica de langa Viena - unde "culmea", medicii austrieci nu i-au gasit nici unul din diagnosticele puse (in mod criminal) in tara. La clinica austriaca i s-a schimbat tratamentul (fata de cel aplicat in tara) si Eminescu s-a recuperat rapid. S-a recuperat de la starile provocate de otravurile cu care era tratat in tara. S-a sperat totodata ca Eminescu nu va mai reveni in Romania - asa cum foarte multi patrioti romani ai vremii sale, fusesera alungati in exil. Eminescu a fost singurul dintre ei care a refuzat sa-si paraseasca tara - si s-a luptat cu ei (dusmanii natiei), pana l-au omorat.
                      Last edited by ion_R5; 15 July 2013, 10:27. Reason: Automerged Doublepost

Comment

• Cum ai ajuns la concluzia ca sunt interesat de cetatenie? Ce treaba are actul ala? Crezi ca am creier de amiba? Ma sterg la dos cu cetatenia romana, canadiana, etiopiana, nemteasca. Eu sunt un individ nascut in Romania, cea mai nepotrivita tara din Europa in care sa te nasti. EU vreau sa traiesc normal intr-o tara CIVILIZATA, unde sa nu am grija zilei de maine, unde sa beneficiez de sistem medical la nivel inalt si alte chestii care conteaza cu adevarat. Ce treaba are cetatenia cu chestia asta?? Am suficienti neuroni sa imi dau seama ca in jegul asta de aici nu pot avea cele enumerate mai sus si voi pleca de aici. Ca plec in calitate de roman, chinez, croat, sunit, Șiit chiar nu ma intereseaza.

Si nu e nimic supradimensionat, sunt milioane de romani care fac foamea in tara asta si traiesc sub limita, exact ca in Africa sau anumite tari din America de Sud. Ca nu stii tu, sau nu vrei sa stii e problema STRICT a ta. Iar faza cu radacinile, poate pe la tara sa mai fie, aia de pleaca la cules de capsuni sau spala vase prin Spania, Italia sa isi doreasca sa revina la "radacini"....un om normal la cap, cu o minima capacitate intelectuala, suficienta sa perceapa realitatea face ceva pe radacinile alea.

p.s. Traiul meu de zi cu zi este foarte ok aici, imi permit excursii, conduc o masina buna, nu platesc rate la case, sunt foarte ok din acest punct de vedere....dar nu asta conteaza.
                        Last edited by PCH; 15 July 2013, 10:35.

Comment

• @ PCH Nu era vorba despre cetatenie, ci despre o "identitate" pe care o percepi (sau nu o percepi) la un moment dat. Dupa ce emigrezi, s-ar putea sa vina momente cand realmente vei simti o lipsa de identitate la nivel de individ, ceva poate mai legat de spiritual decat de rational. Sau poate nu, depinde de fiecare.

Comment

• Da, ai dreptate. Stiu oameni din ambele categorii. La mine nu o sa fie cazul, am rude de gradul 1, 2 si 3 acolo, nu plec caine sur la vanatoare si nu plec in Italia sau Spania. Decat acolo, mai bine aici!
                            Last edited by PCH; 15 July 2013, 10:47.

Comment

• Identitatea poti s-o ai cu pestera in care te-ai nascut, cu muntele de unde provine pestera, cu tara de unde provine muntele, cu planeta, cu sistemul solar, cu galaxia, etc. Traim relativ!
                              In fata unei minti tacute, se preda intreg Universul

Comment

• Voi va indepartati voit de la subiectul discutiei? Aici vorbim despre mandria de a fi roman. Asta nu este sinonim doar cu cetatenia, ci si cu spiritualitatea.

Capitol la care romanii sunt mai saraci decat al capitolul bogatie.

@PCH, daca traiesti bine in tara asta, de ce tii musai sa faci un salt intr-o lume semicunoscuta, departe de ai tai, cat si de toti prietenii, doar de dragul a cativa CAD? Atat de mare sa fie setea de bani incat un acoperis deasupra capului si o caruta in garaj nu ne mai ajung? Bunicii nostri aveau mult mai putine, dar in simplitatea lor, erau fericiti.

Cat despre comparatiile cu Africa, mi se par deja deplasate. Eu nu cred ca mancam gandaci si ne aparam de leoparzi urcandu-ne prin copaci. e asa de "rau" la noi in tara ca moldovenii si chinezii intra cu camioanele, chiar si ilegal.

Generatia "supermarket" se intrevede deja pe plaiurile "cu apa calda", cu repercusiuni grave asupra longevitatii, calitatii vietii, sanatatii in general!

Poate ma apropii prea tare de religie sau dogma (cum vreti sa-i spuneti), dar nu este menirea omului pe Pamant sa produca urmasi? Conditii avem in Romania, ba chiar copii nostri vor putea sa manance un pui de curte(europenii, americanii le vad doar la televizor sau la zoo), un purcel. Oare plecand dupa civilizatie nu ne indepartam de fapt de ceea ce este sanatos?
                                Last edited by razvanamza; 15 July 2013, 14:47.

Comment

Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google