Ceapa nu se sapa fratioare, iar daca era sa fac treaba asta o recunosteam fara nici o problema. Nu imi este rusine sa dau cu sapa sau cu matura.
Tu Esti Mandru Ca Esti Roman?
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
Originally posted by Cezar View Post1. corect. Acum chiar ca fura toti aiurea. Macar atunci se mai si lucra, prost, bine, dar se lucra.
2. din nou corect. N-ai ce sa reclami ca pierzi timp pt a-ti urmari reclamatia.
3. "am pus botu la dezbinarea poporului si pierderea identitatii - promovat politic - (pluripartitismul) care a ajuns la nivel de individ intr-o abordare individualist-pasionala." - foarte corect. Nu avem notiunea de natie. Deja s-a pierdut trenul, si nu stiu cand si cum il mai prindem.
Eu asta tot spun - nu perioada dinainte de 1989 era asa de buna - trebuia luata de model si pusa in rama, cu ca ce a venit peste Romania dupa 1989 este destul de prost si pe anumite segmente chiar dramatic la nivel de tara si popor. De asta, la nivel de comparatie, foarte multi indica perioada dinainte de 89 mult mai OK - chiar daca efectiv sa ne intoarcem acolo nu ar mai dori prea multi.
Ceea ce poate multi inca nu vor sa inteleaga este ca.... Romania e in prin proces de colonizare. Colonizarea facandu-se astazi prin intermediul multinationalelor. Daca te duci prin tarile despre care fiecaruia ii place sa se auda vorbind (SUA, Canada, Germania... etc) nu vei intalni oameni atat de stresati ca in Romania sau chiar disperati pentru un serviciu. Cel putin in multinationale prin tarile din vest, oamenii sunt destul de relaxati. Ii intalnim si Romania in pozitii manageriale (vatafi) care vin sa ne explice noua cat de ineficienti suntem - dar care se feresc ca dracu de tamaie atunci cand sunt pusi in situatia sa iti arate tie cum trebuie facuta treaba de la cap la coada. De asta si atat propaganda, cu #romanu care nu-i instare de nimic#
Intreb retoric: de ce la Petrom, intre stabii austrieci si romani sunt adusi ca #middle management# niste pakistanezi - astfel ca austriacul sa nu #se certe# direct cu romanii, cu acestia sa fie #certati# de catre pakistanezi - un fel de extensie a vatafilor austrieci, facuti stapani peste petrolul si procesarea din Romania? Asta-i poate cel mai bun exemplu de sistem colonialist-industrial-multinational
Oare cum s-ar putea #solutiona# aceste probleme - in care nu poate fi nici macar adusa in discutie partea de competivitate sau cunostiinte profesionale - ci de aplicarea unor decizii, stabilite la Viena sau pe cine stie unde...
In majoritatea situatiilor, daca vorbim despre competenta tehnica si profesionala - constatam cu amaraciune ca managerii (vatafii) numiti din occident sa conduca sectoare importante in Romania, prin intermediul multinationalelor sa dovedesc a fi mult mult mai slabi decat specialistii pe domeniile respective pe care Romania inca ii mai are. In schimb, vatafii lor vin sa aplice #scheme de management# - niste teorii de prezentat lucrurile #pragmatic-speculativ# pe care le impun prin biciul pozitiei si relatii interumane insidioase.
Spun specialisti pe care Romania inca ii mai are - fiindca fac parte cumva dintr-o mostenire a sistemului de invatamant si profesional pe care Romania le-a cultivat inainte de 1989 prin prisma industriei si economiei pe care o avea atunci - si care astazi nu mai exista. Poate singura exceptie este domeniul IT, insa baza de invatamant de dinante de 1989 tot a avut o contributie in educatia de baza la stiintele exacte. In conditiile in care ne indreptam astazi, putem fi siguri de directia in care ne indreptam pentru urmatorii 20 de ani - cand Romania nu va mai avea un corp ingineresc - asa cum a fost cel format in anii 70 si anii urmatori - specialisti formati si crescuti profesional in industriile pe care Romania le detinea si care in mare masura azi au disparut.
Astfel este foarte foarte posibil ca in 20 de ani, sa ne uitam ca la niste mari specialisti la mamelucii-vatafi trimisi pe posturi de manageri colonialisti ai unor uzine implementate colonial in Romania - niste maimutoi speculativi - noi nemaiavand capacitatea de a ne forma propriile competente in domeniile industrial si economic.
Comment
-
@ RazvanAmza , uneori asa e viata : te mai trezesti pe la Politie ,desi esti nevinovat.
1. Are asa mare importanta pentru tine cat de "curat" sunt eu ? Ah ,uitasem , e posibil sa fiu un pic "murdar " , am trait 17 ani in cel mai rau famat cartier al orasului Botosani , e posibil orice ....
2. Ce asa mare secret salariul asta ? Confidential , WTF .....? Lucrezi la ONU ,NASA ,SRI ??
p.s. Daca am scris "presupusa " nu ti-a picat fisa deloc ?
Comment
-
Am mai scris si acum 20 de pagini cred.
De ce va certati? Ok, am inteles ca unora nu le place aici. Foarte bine ca vreti sa porniti de la 0 in alta parte si vreti sa faceti anumite lucruri pe care aici nu le puteati face.
Dar, daca voua nu va convine aici, nu va place din diferite motive (pe care suntem siguri ca majoritatea le-am inteles), trebuie obligatoriu sa nu ne placa si noua?
Vad ca sunteti putini revoltati ca noi preferam sa ramanenem aici.
Nu suntem orbi, prosti, etc...Pur si simplu (cel putin in cazul meu) nu vreau sa plec, asa cum cineva nu vrea sa se lase de fumat cu toate ca stie foarte bine ce poate pati. Imi place aici, asa cum e tara asta, vreau eu sa raman aici.
Daca vrei sa iti fie bine, consider ca poti realiza lucrul asta oriunde.
Sincer, nu mi-as lasa familia, prietena, prietenii (aia putini care ii am) pentru bani.
Am o verisoara care este in Londra de ani de zile. Poate castiga de 5 ori mai mult decat mine. Nu imi pasa. Pentru ca in timpul liber sta pe skype si vorbeste cu familia sau cu prietenii din Romania, si incepe si boceste ca e greu si acolo ca ii e dor de familie, ca vrea sa vina sa ii vada, dar nu are cum.
Sa ma duc acolo sa fac ce?
Poate unora dintre voi li se pare un lucru banal, sa lasi totul si sa o iei de la 0 in alta tara.
Eu am stat 1 luna DOAR, in Italia. Primele zile mi s-a parut extraordinar de frumos. Dupa o saptamana, vroiam sa imi iau bilet sa ma intorc acasa. Oameni mai plictisitori ca aia eu nu am vazut (cel putin in zona unde am fost eu). Da, intr-adevar, era foarte frumos pentru ca aveam marea in fata, si muntele in spate. Peisajul era magnific, parcul de distractie la fel, ca sa nu mai vorbesc de gradina zoologica. Insa, eu nu m-as muta acolo. De vizitat, e superb, dar eu unul nu as putea sta acolo.
In fine, nu vroiam sa scriu atat, dar...
Seara bunasigpic
Comment
-
@ Pacco - asta cu dat cu noroi la adresa Romaniei si a poporului Roman este o propaganda instrumentata insistent - precum picatura chinezesca - incepand din 1990, si uite ca a inceput sa isi arate efectele. Spiritul carcotas-mistocar si negationist la adresa propriei identitati populare si nationale si-a facut locas in multe capete fara sa inteleaga omul respectiv efectul destructiv al dezbinarii si pierderii identitatii fiecarui individ.
Comment
-
Propaganda asta...
In afara de cele enumerate de dumneavoasta domnule ion , pe care nu le contest , o sa va spun si de ce romanii nu-s buni in functii de conducere. Nu pentru ca nu ar fi buni specialisti , ci pentru ca odata ajunsi acolo isi aduc toate neamurile , mai mult sau mai putin pregatite , si capuseaza acea intreprindere , societate , sau cum vreti sa-i spuneti de la caz la caz.
Si eu ma repet: Suntem corupti pana in maduva oaselor.o/____\o
(i)
.........
Comment
-
@ Costi-bc Asta e ala "poveste" cu "romanii nu-s buni in functii de conducere"...
Treaba cu "odata ajunsi acolo isi aduc toate neamurile , mai mult sau mai putin pregatite , si capuseaza acea intreprindere , societate..." n-are legatura cu faptul ca suntem romani, ci cu nivelul de educatie, pornind de la cei 7 ani de acasa, respectiv diperarea unora de a parveni prin orice mijloace - care din pacate au ajuns la dimensiuni generale.
Coruptia morala nu e specifica neaparat unei natii neaparat. In Romania vorbim si de un anumit stadiu de dezvoltare a societatii, in care s-au suprapus mai multe aspecte: educatia din familie, educatia din sistemul de invatamant si destructurarea autoritatii statului Roman, respectiv modificari legislative care raman doar pe hartie si nu sunt aplicate aproape niciodata.
In occident nici nu mai intalnesti notiunea de moralitate. Acolo a fost inlocuita cu niste aspecte de "etica" si "politicaly correct" - asa un amalgam balmajit, menit sa ii arate pe unii cu degetul, iar pe altii sa ii acopere - un fel de "dublu standard" de aplicare a presiunii publice asupra unor aspecte din viata cotidiana a societatii. In fine, prostime multa e si la noi si in occident, si trebuie sa stea cuminte cu botul pe labe - dar asta nu se spune in mod direct nici aici si nici in occident. Singura diferenta e ca in occident lucrurile astea s-au stratificat in vreo 100 de ani, iar la noi dupa '89 s-au intamplat brusc in 15 - 20 de ani. Deci mai avem pana lucrurile se vor aseza.
Neamprostim este foarte mult si in occident. Acolo singura chestie este ca totul e tinut in frau cu legi dure - tot imperiul fricii domneste si in occident pentru aplicarea principiilor si legilor, nicidecum educatia. Occidentalii cum scapa in est, cum uita brusc regulile si rigoarea de la ei de acasa. Desi Romania a intrat in UE din 2007, si in 2013 occidentalii vin cu mentalitatea ca la noi se rezolva totul cu 50 sau 100 euro...
Comment
-
Cum explicati voi ca tari precum Serbia, Croatia, ne dau FUM? Cum explicati voi faptul ca sarbii au si construiesc autostrazi in conditiile in care au fost loviti de razboaie in ultimii ani si nu au acces nici la fonduri europene? Cum explicati infrastructura Croatiei si zona lor de litoral, fabuloasa? Ca prea balivernati cu chinezii, nemtii, americanii, francezii
Sent from my GT-I9100 using Forum Runner
Comment
-
@ PCH Lucrurile nu trebuie luate chiar asa simplist. Asa nu poti compara nici Serbia cu Croatia... fiecare aflata in alt stadiu de dezvoltare. Ceea ce ne lipseste de multe ori pentru intelegerea lucrurilor, este ca lucrurile nici nu apar peste noapte si nici nu se schimba peste noapte. Chiar si mentalitatile, in ciuda oricarei propagande brutale/masive - intr-o directie sau alta - nu se schimba peste noapte.
Jugoslavia inainte de 1989 a "alergat" intr-un alt pluton comparativ cu Romania, Ungaria, Bulgaria, Polonia, Cehia, etc... Chiar si dupa un razboi, Serbia la nivel mental are alte premise. Croatia e o tara aproape la nivelul Austriei, ca si Slovenia.
Pana nu vom intelege ca in Romania, caderea regimului Ceausescu s-a bazat pe tradare si o regrupare a hotilor, si a inceput cu un furt de proportii nationale --- nu vom fi capabili sa intelegem in ce tara traim. Poate nici nu putem sa pricepem cum de mai exista Romania astazi ca stat, in ciuda tuturor tradarilor si furturilor extraordinare.
Vorbesti de litoralul Croat la Adriatica? Pai asta a fost "al 2-lea Berlin", locul unde din anii 50 pana la sfarsitul anilor '80 se intalneau spioni din ambele blocuri militare, faceau schimburi de informatii, etc.
Dintre statele Jugoslave, Croatia si Slovenia, erau precum Transilvania in Romania - mai dezvoltate economic, mai incadrate, mai asezate, mai structurate - in urma influentei imperiului Austriac in a carei administrare au fost cateva sute de ani zonele respective.(dar diferentele astea s-au facut in sute de ani)
Trebuie sa va ganditi ca toate schimbarile dureaza. Daca si pentru demolarea industriei Romanesti a fost nevoie de 20 de ani... ne arata e nevoie de timp. Din pacate am fost "educati" sa nu mai avem rabdare - si de asta nici sa nu ne mire ca "luam plasa" la fiecare 4 ani.Last edited by ion_R5; 28 July 2013, 18:29.
Comment
-
Originally posted by ion_R5 View Post@ Pacco - asta cu dat cu noroi la adresa Romaniei si a poporului Roman este o propaganda instrumentata insistent - precum picatura chinezesca - incepand din 1990, si uite ca a inceput sa isi arate efectele. Spiritul carcotas-mistocar si negationist la adresa propriei identitati populare si nationale si-a facut locas in multe capete fara sa inteleaga omul respectiv efectul destructiv al dezbinarii si pierderii identitatii fiecarui individ.sigpic
Comment
-
Identitatea unui individ este relativa, am mai spus-o inainte, o spun si acum: Identitatea a fost candva, haita, pestera, tribul.
Nu poti sa iei un set de prejudecati, de valori artificiale (precum religia si patriotismul) si sa-l ridici la rang de virtute naturala! De ce? Pentru ca exact pe asta se bazeaza intregul sistem global si de asta se intampla toate atrocitatile de care este capabil Omul!
Cat timp nu realizeazezi ca nu gandesti out of the box, chiar daca fiecare se considera mai realist decat celalalt, nu va fi nici o diferenta, ci doar un procent normal intr-o turma!
Spre amuzamentul lui ion_R5In fata unei minti tacute, se preda intreg Universul
Comment
-
Totul este relativ in lumea asta, inclusiv timpul, dar cu toate aceste toti avem ceasuri si tinem cont de el, adica de timp.
Oare globalizarea duce la ceva bun? Este bine sa ne pierdem identitatea ca si neam? Nu uitati ca sistemul comunist a reprezentat tot o globalizare, dar la nivelul unei tari.
Cand veti sta mai multi ani afara, printre straini, o sa vedeti ce dor vi se va face de casa, rezultand de aici veridicitatea proverbului: "Omul fără patrie e ca puiul fără mamă.
".
Dar de... .
"În concluzie putem spune că aşa cum nu există oameni fără o mamă, tot aşa nu există oameni fără patrie. Esenţa proverbului trebuie căutată în analogia mamă - patrie. Mama este un lucru absolut necesar, ea nu poate lipsi dacă vorbim de viaţă umană; oamenii nu se pot naşte fără o anumită mamă. În schimb, se poate ca oamenii să nu-şi cunoască acea mamă: să nu ştie cine este, să nu o fi întâlnit niciodată. Un astfel de lucru se poate întâmpla şi în privinţa patriei: să nu o cunoşti, să nu o înţelegi. Dacă mergem mai departe cu analogia, putem continua proverbul având în minte ideea că un pui fără mamă se numeşte orfan. Astfel, proverbul complet ar putea fi enunţat astfel: Omul fără patrie este un orfan, întocmai cum este puiul fără mamă."
Dar de, unii dintre noi ne iubim patria asa cum ne iubim si parintii, in special mama si ni se face dor de tara, de patrie (cei care au stat ani mai multi pe afara stiu ce inseamna).
Nu sunt cuvintele mele, eu doar am citat, va rog sa nu ma blamati prea mult.sigpic
Comment
-
Daca imparti o natie, in perioade de cate 100 de ani, o sa constati ca de fiecare data, identitatea neamului a fost alta. Adica? Schimbarile firesti. Cei de acum, au in minte o anumita identitate, cei de acum 100 de ani, aveau o alta imagine proiectata a identitatii.
Care e morala??! Nu exista o identitate anume, ci simple cuante in timp, transformate in egregori, de cei prezenti.In fata unei minti tacute, se preda intreg Universul
Comment
Comment