Tu Esti Mandru Ca Esti Roman?

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• pana una alta, nu ar fi mai bine sa ma mandresc cu ceea ce fac eu? nu cu faptul ca sunt roman.
    poate nu ati vazut, dar cei de la top gear cred ca Rrom vine de la Romania, iar Romania este o tara de gypsy's
    sigpic

Comment

• Originally posted by darksid3 View Post
      Cristi, iti recomand o carte foarte documentata...este doar una dintre ele Noi Nu Suntem Urmasii Romei care va face apel la mintea analitica. O sa realizezi ca istoria oficiala este o minciuna gogonata....sunt destule interese sa fie asa. Nu te mai lua dupa ce spune la scoala...orice om care se documenteaza temeinic si din surse auxiliare poate demonta cu usurinta rahaturile transmise prin repetare de-a lungul generatiilor.
      chiar autorul in cartea respectiva spune:
      "Inainte de toate vreau sa fiu onest, declarandu-va ca o chezasie a tuturor ipotezelor pe care le voi desfasura in fata Dumneavoastra ... nu exista. Oricand o noua descoperire, o noua interpretare interpretare poate infirma una sau alta dintre ele. Eu nu pot sa afirm decat ca in tot ceea ce urmeaza nu am introdus nici o ipoteza de care personal sa nu fiu convins."

Deci, darksid3, e doar o parere a autorului sau mai bine zis o interpretare personala a datelor pe care le detine referitoare la istoria romanilor. De ce m-as lua dupa aceasta carte si nu dupa ce am invatat la scoala? E doar o intrebare ...; Stiu ca istoria invatata la scoala e inconsistenta si are multe lipsuri, pe alocuri denaturata; eu personal nu sunt convins ca este istoria adevarata sau "completa" dar cine poate sa-mi spuna exact ce s-a intamplat in trecut? nimeni ... istoria nu este o stiinta exacta; ea se bazeaza pe datele (putine) pastrate din trecut si pe interpretari ale unor analisti (interpretari care pe alocuri sunt subiective).

Revenind la topic, eu nu sunt mandru ca sunt roman; nici nu vreau asta, vreau doar sa fiu mandru de ceea ce fac. Vreau cand ajung la batranete si ma uit in spate, sa fiu multumit de ceea ce vad. Nu-mi reneg originea, sunt roman, asta o sustin oriunde ma duc in lume dar de mandrit ma mandresc cu ce am realizat eu si atat.

S.
      I have no special talent. I am only passionately curious.

Comment

• Aia e doar un exemplu....cat despre variantele alternative, se gasesc foarte usor chiar in bibliotecile facultatilor. Tot ce trebuie e sa VREI sa cauti si sa te documentezi temeinic, sa analizezi, lucru care nu se intampla de regula. E mai simplu sa repetam ce ni se spune....Nu are rost sa intram in detaliul asta dar cine nu crede, sa puna mana sa caute si apoi mai discutam...cu alte date ;). Cine nu...Somn usor in continuare.

Istoria reprezinta versiunea lucrurilor trecute cu care toti oamenii au cazut de comun acord. - Napoleon Bonaparte
        In fata unei minti tacute, se preda intreg Universul

Comment

• Cum ziceam mai sus nefiind o stiinta exacta tot ce pot sa gasesc sunt niste opinii ale unora sau altora; daca niste profesori universitari sau cercetatori in domeniul istoriei nu se pot pune de acord asta se va rasfrange si asupra unui neinitiat care citeste o parere sau alta.

In plus timpul nu permite analize elaborate despre istorie. Fiecare persoana are o anumita specializare si nu poate sa se apuce acum sa faca cercetare pentru fiecare lucru care i se pare ca nu i-a fost relatat corect.

Iar catalogarea celor care nu au timp/nu vor sa aprofundeze studiul istoric ca fiind niste adormiti/delasatori cred ca e exagerata; nu de alta dar vorbim de trecut; trecut care nu ma afecteaza pe mine acum in prezent sau nu ma va afecta in viitor; daca as ajunge sa zic si eu ca, cei care nu stiu matematica sau informatica la nivelul meu sunt niste ignoranti as fi catalogat ca fiind absurd. (iar informatica e de actualitate si ne influenteaza vietile in prezent si probabil in viitor).

P.S.: cred ca citatul dat de tine mai sus (i.e. Napoleon) exprima foarte clar ce inseamna defapt istoria. :P

Comment

• In nici un caz nu cataloghez pe cei care nu cauta...dar consider ca e gresit sa crezi ca "aia e" si "tu" sa iei de bun ce ti se spune fara sa cercetezi dar sa dai cu parerea intr-o maniera de fier ...la asta ma refer....si Da, tocmai ca nu e o stiinta exacta nu ne pune in posibilitatea corecta de a judeca trecutul...mai ales asa cum o fac multi. Cititul printre randuri e o chestiune de finete si mie, unul, mi-a dovedit ca lucrurile stau putin mai mult altfel cu poporul dac...incepand cu sumerienii si terminand cu Dark Age...toate sunt interconectate...mai mult decat se crede

Comment

• acum sunt de acord cu ce spui in ultimul post :-) ... tu esti interesat de subiectul acesta si atunci cand citesti, chiar si printre randuri, poti extrage esentialul si faci legaturile, eu nefiind pasionat probabil as ignora tocmai esentialul si as ramane cu fragmente total neinteresante.

Eu recunosc ca in domeniul istoriei sunt un ignorant acut :P nu mi se pare deloc interesanta in schimb am alte domenii (pe langa cele de baza in care m-am initiat;) pe care le urmaresc cu interes.

Deci pana la urma, suntem mandrii ca suntem romani? :-)

S.

Comment

• Pai uite...eu unu am un motiv sa fiu mandru ca sunt roman:...Sfinxul din Bucegi are FIX aceesi inaltime cu Sfinxul din Egipt...Coincidenta? ;)
                Babele...oricine e liber sa le studieze live...sa-mi spuneti ce vedeti la locul de imbinare al "platoului" cu stalpul...sa nu-mi ziceti ca e "sculptat" de vant si ploaie ca va "carp" ))). Spun asta mai ales dupa poze topometrice facute de unii care n-au ce face si vor sa gandeasca...mai sunt si alte pietre in zona care nu aveau de unde sa pice....ia vedeti apoi Stonhenge-ul britanic. Apar asemanari?...dar studiat temeinic, nu oricum.
                Last edited by darksid3; 19 November 2009, 22:52.

Comment

Pai uite...eu unu am un motiv sa fiu mandru ca sunt roman:...Sfinxul din Bucegi are FIX aceesi inaltime cu Sfinxul din Egipt...Coincidenta? ;)
                  aceeasi inaltime? eu as zica ca e un pic mai mare ala Egiptean (20m) pe langa cei 8m al celui autohton.

S.

P.S.: sau poate n-am inteles eu bine la ce te referi.

Comment

• Se masoara numai "capul" ca sa zic asa nu de la baza pana sus....adica o masuratoare care ia in calcul doar partea "umana" din intreg pe baza fotografiilor topometrice. Sunt destule studii care arata ca fiind o structura antropomorfica e greu de crezut ca e rodul factorilor naturali. Unii profesori universitari au "iesit" din structurile canonice si au inceput sa studieze individual chestiunea. Faza tare e ca mai sunt si alte structuri de genul asta, unele chiar mai evidente: Nadrag, Teapa - Rucar, Galda de Sus - Alba, Calimani (aici sunt mai multi), Toplet.

Scuze de offtopic.

Comment

• am inteles acum. Eu personal Sfinxul din Bucegi nu cred ca e facut prin eroziune. E prea perfect sa fie doar mana naturii. Si daca mai luam in calcul si pozitia ... :-)

Dar sa revenim la topic ca ne-am abatut cam mult.

S.

Comment

• ca veni vorba de pozitie, parca se uita in directia in care se uita si ala din egipt...gresesc!?
                        Democratia nu inseamna ca faci ce vrei, ci ca ai dreptul sa faci ceea ce trebuie.

Comment

• Seba, nu stiu unde se uita Sfinxul din Egipt (recunosc ca nu m-am documentat despre asta, dar o sa ma...) dar stiu ca asta din Bucegi se uita spre locul unde se deseneaza echinoxurile iar imaginea cea mai clara a chipului se formeaza la apusul soarelui din 21 noiembrie. Cum naiba se face ca seamana izbitor de mult cu chipul principal dintr-un ansamblu sculptat intr-o stanca de pe podisul Marcahuasi din Peru si multe si multe detalii extraordinare care ar face pe multi sa ramana cu gura cascata ...care mai ai chef de o dicutie mai aprofundata, ma gasiti pe messenger.

Comment

.... Faza tare e ca mai sunt si alte structuri de genul asta, unele chiar mai evidente: Nadrag, Teapa - Rucar, Galda de Sus - Alba, Calimani (aici sunt mai multi), Toplet....
                            Ai idee unde-i ala cu cap de nobil dac?

Ai PM
                            Last edited by darksid3; 20 November 2009, 09:21.
                            Cel mai lent 1,6 8v

Comment

• Originally posted by Seba View Post
                              nu-i problema cu "corcitura", ti-am mai explicat si-n pm. cat despre indemnul de a parasi tara asta, cei care n-o iubim, crede-ma ca-mi pare rau c-am putu sa fiu atat de bou sa nu plec cand am avut ocazia. si la vremea respectiva circumstantele erau favorabile, mult mai usor se integra lumea in societatea tarii respective. dar ma intreb ce s-ar alege de tara asta daca toti cei care isi vad de treaba, totusi, desi nu-s mandri ca-s romani, ar pleca? ar ramane doar cei cu mandria. esti sigur ca din procentul ala mandru 100% toti, dar absolut toti sunt niste oameni calumea, capabili sa tina in spate o tara? multi au doar mandrie si doar atat. vezi sa nu ai vreo surpriza, cum au avut unii dupa ce au plecat nemtii din satele din banat si au venit unii de nu stiu unde si s-au mirat ca mireasa la bec cand au vazut sate intregi cu santuri desfundate, drumuri maturate, case ingrijite dar nelocuite...ia mergi acum in satele respective sa vezi cum arata, locuite de romani "puri". facem abstractie de faptul ca un om daca e de treaba nu conteaza locul de obarsie, poate fi din himalaya sau din berlin, scheiss egal...ideea e ca oamenii astia sunt tot urmasii romei, mai mult decat mine sau altii care nu suntem 100% romani si care, zic eu, ne vedem frumos de treaba. am mai zis-o si-o repet, in cauza oamenilor de genul celor pomeniti mai sus, nu-s mandru, nu din cauza acelor putini dar de treaba, care se pierd in anonimat in marea masa a po****tiei.
                              Desi am zis ca nu mai intru...patru probleme:
                              1.Multumesc pentru amabilitatea de a trece peste chestia cu corcitura;
                              2.Si eu am avut ocazia sa plec,in mai multe randuri,si nu am plecat pentru ca nu am vrut.Nici acum nu vreau sa plec,daca pleci,oriunde iti va fi greu,cel putin la inceput,si-ti va lipsi toata viata Romania din tine,si spun asta pentru ca cei mai multi din cei pe care ii cunosc si au plecat au acolo unde sunt tot felul de surogate ,de la grupul de romani de la servici sau de la biserica,pana in familii cand isi fac familii cu conationali de-ai lor,desi ar putea foarte bine sa aleaga alta natie.
                              3.Draga Seba,daca satele alea ar fi fost romanesti,probabil ca ar fi fost nestralucitoare asa cum zici tu,dar ar fi fost cu siguranta locuite.Asta mai e un bun motiv sa ma mandresc,ca romanii isi stapanesc in felul lor locul,nu pleaca la primul vant,ca altfel ar fi trait azi aici alte rase,care poate ca nu ar fi permis sa nu fii mandru ca traiesti printe ei.Iar romanii aia "puri" cum spui tu poate ca sunt cumva romani de-aia numiti tigani?Ar fi multe de spus,dar deja e o necuviinta faptul ca am revenit desi am spus altceva.
                              4.As prefera oameni care iubesc tara asta si pe oamenii ei decat o gramada de profesionisti si educati care detesta ceea ce sunt ,mai ales ca nici macar nu e sigur ca ei sunt asa de profesionisti si educati cum se cred.Deci...revin la americanismul acela,"love it or leave it"tradus prin romanescul "mars!"

Comment

• cei din jururl timisoarei iti pot confirma, nu ma refeream la satele de tigani. chiar nu. iar cei care-au plecat, au fost urmasii austriecilor, nemtilor, ungurilor, cehilor si restul nationalitatilor carora pe timpul comunismului le-a fost ingradit dreptul ala de a pleca, la care tot faci tu referire. crede-ma ca ar fi plecat mai multi, daca ar fi fost lasati. cum ziceam, nu vreau sa trag semnul egal intre toti romanii si handicapatii care considera ca orice alta natie decat roman trebuie exterminata. incep incet-incet sa-l inteleg pe hitler sa fim seriosi, nu exista natie fara scursuri, deci nu vad de ce trebuie sa fim mandrii ca suntem ceva, atata timp cat in urma noastra ca individ ramane praful. nu facem decat sa dam note proaste natiei pe care o ridicam in slavi...deci chiar nu conteaza ce esti la origine, esti cetatean al romaniei si punct. ideea e sa fii om, indiferent ce limba vorbesti.
                                Democratia nu inseamna ca faci ce vrei, ci ca ai dreptul sa faci ceea ce trebuie.

Comment

Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google