Taxa Auto!

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

Deci taxa auto de poluare e perfect logica. Daca o iei si logic. Ce faci cu banii care ii iei de la oameni ?? Ii bagi in ce ? Macar sa fie drumuri... dar ma indoiesc

Parerea mea e ca ar trebui sa luam exemplu de la Franta. Daca poluezi peste o anumita limita (cu masina bineinteles) platesti o anumita taxa in functie de cate noxe tragi pe teava.
    Daca este in limita +/- marja atunci nu platesti nimic. Daca este sub,PRIMESTI BANI. Daca iti iei pe hidrogen sau electrica, primesti o prima de 5000 de euro ca sa te ajute sa cumperi mai usor, ca doar masinile electrice si pe hidrogen sunt scumpe.

Cu alte cuvinte ce bani se aduna de la taxa de poluare se intorc tot la soferii care prefera ceva mai putin performant dar mai verde. Mi se pare foarte normal.
    Si ca atare francezii (celebri pentru proteste de la orice kkt) deocamdata nu au zis nimic. Cel putin n-am auzit eu sa se fi dus la protest.

Dar in formula actuala, mi se face sila, efectiv, de modul in care cetatenii sunt tratati. Ca sa nu mai spun ca noi avem cele mai multe taxe din toata U.E. . Sunt aproximativ 700 si ceva de taxe pe care un roman le plateste ( asta am citit intr-un ziar).
    Logan Prestige 1.6 16v 105cp stock - 23000km
    Honda 2.0 Accord Executive M/T - 21000KM

Comment

Io nam avut incotro si am platito. dar nu mi se pare normal sa platesc o taxa de poluare integral la achizitionarea masinii si cel care o cumpara de la mine sa nu plateasca nimic. sa batut moneda ca o masina noua polueaza mai mult decat una de 10 sau 20 de ani, sunt de acord, dar eu poate nu tin masina 10 ani si o tin 3-4 ani. de ce sa platesc pentru 20 de ani (durata medie de functionare a unui autoturism, dupa mintea lu ala care se crede prim ministru). daca poluez 3 ani sa platesc pentru 3 ani nu pentru 20 (de ce sa nu platesct 400 de euro in 20 de ani?, nar fi mai corect asa?). si mai e o chestie, daca tot platesc o taxa de poluare, as dori, ca din cele 300 mil de euro adunati in 2007 din aceasta taxa, sa dispara copsa mica, sidex, otelu rosu si alti poluatori adevarati, sa se faca parcari pazite la intrarea in bucuresti si alte orase mari, pentru navetisti, sa se faca campinguri amenajate pentru gratare si distractie in padurile frecventate pentru aceste activitati samd. nu vreau sa vad banii mei dati pentru afacerile unuia sau altuia pe ochi fumoshi.

Comment

Taxa va fi scoasa dar va intra taxa de mediu sau poluare .

Stie cineva in Bucuresti , sector 2 unde se plateste taxa ? Si ce acte iti trebuiesc ?

Stiati ca taxa se plateste la cursul euro stabilit de BNR la data de 01.10.2007 ? 1 euro = 3.5--- ron .
        B -X X - DDF x 2

:sofer1: :kissroadkill: :sofer5:

Comment

Working...
        X
        Anulare DPF
        Politica de Securitate Google