Taxa Auto!

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

eu unu ma f*t in interesele lor! Si-mi place ca lumea a facut SCANDAL de fiecare data cu taxa auto si nu a pus botu al vrajeala lor ! ceea ce e foarte bine! Cred ca de data asta o s-o scoata mai bine oricum! Daca nu , e clar ca iese iar SCANDAL!!!!
    Mai e mult pana departe!

Comment

ar trebui scoasa taxa auto
      ym! dorinu2005@yahoo.com
      BARBATII ADEVARATI PREFERA 1.5 DCI

Comment

Eu am vrut sa imi iau VW golf 4 variant de 101 CP EURO 4 si nu am gasit , a trebuit sa ma multumesc cu un VW golf 4 variant 131 CP EURO 3 , am luat oricum mai ieftin masina dar ... dupa calculele actuale tre sa platesc cam 6000 RON . Eu as vrea sa o scoata de tot !!! Sau sa o actualizeze la veniturile din Romania nu la veniturile din Franta sau Austria de unde vor ei sa copie legislatia .

Comment

si eu as vrea sa o scoata si sa ne restituie bani , oricum nu vad nici o logica in taxa asta
          Mereu superiori unui sat cu caini si oi

Comment

Vem o noua taxa auto

Noua formula a taxei de poluare auto va reprezenta 2-3% din valoarea masinii achizitionate. Guvernul a aprobat cea de-a treia varianta de calcul a celui mai disputat bir din Romania. Taxa va intra in vigoare la 1 iulie si va avea caracter retroactiv.

-Taxa de poluare auto va fi stabilita in functie de datele tehnice ale fiecarei masini in parte, pe baza emisiilor de dioxid de carbon (CO2) si de noxe, si va scadea odata cu vechimea masinii.

- Ministrul mediului, Attila Korodi, sustine ca, in cazul masinilor cu Euro 4 si Euro 3, la calcularea taxei se va tine cont de emisia de CO2 in proportie de 30% si 70%, de alte noxe. In cazul acestor masini, taxa va fi calculata pe baza emisiei de CO2, exprimata in grame/km inscrisa de constructor in documentele de identificare cu ocazia omologarii, in functie de taxa specifica exprimata in euro/1 gr CO2, de capacitatea cilindrica, de taxa specifica pe cilindree, la care se aplica o cota de reducere in functie de vechime.

- Pentru masinile cu motorizare non-euro, Euro 1 sau Euro 2, taxa e calculata in functie de capacitatea cilindrica si de taxa specifica pe cilindree, la care se aplica o cota de reducere. Aceasta e stabilita in functie de vechime, rulaj, stare tehnica si nivelul de dotare.

- Pentru masini cu motoare Euro 5, hibride si electrice, nu se plateste taxa auto.

- In cazul autovehiculelor cu motoare Diesel echipate cu filtru de particule, taxa se reduce cu 25 la suta.

- Guvernul a anuntat ca va da inapoi diferenta de bani soferilor care au achitat taxa de prima inmatriculare mai mare decat prevede noua formula de calcul.

- Pana pe 10 aprilie, taxa de poluare auto va fi supusa unei proceduri de audiere publica. Oricine isi poate exprima opinia despre formula de calcul a taxei, accesand pagina de Internet www.taxapoluare. audieripublice.ro.

Pentru un Logan nou vom achita 245 de euro

Pentru un Logan nou, pe benzina, cu motor Euro 4 de 1.400 cmc, cu 75 cai putere (CP), taxa va fi de 245,8 euro, fata de 160 euro cat era pana acum. Pentru acelasi autoturism, dar echipat cu motor de 1.600 cmc, care dezvolta 90 CP, noua taxa va fi de 387,6 euro, fata de 183,5 euro.
            sursa
            http://www.libertatea.ro/index.php?S...ire&sid=201416
            sigpic

Comment

Pfui tot nu-mi dau astia bani inapoi. Astept varianta 4 de calcul(care sa fie si retroactiva) poate i-mi dau niste bani inapoi. Nu de alta dar nu mai am benzina
              Cel mai lent 1,6 8v

Comment

Va propun si eu un Calculator Taxa de Poluare pentru Autovehicule

Comment

Fasaiala electorala?
                  SENATUL ANULEAZA TAXA AUTO!!!
                  http://www.***********//articol-sena...a-auto-2632247
                  Forum neinteresant. Delogat definitiv.

Comment

Take care, camera deputatilor are putere decizionala in cazul asta. daca legea nu trece de camera deputatilor s-a terminat, ramanem cu banii dati si nu-i mai vedem in veci.

Comment

Stati linistiti...o sa dureze pana in toamna zic eu, ca atunci sunt alegeri parlamentare, pana atunci simple discutii...
                      niciodata sa nu contrazici o femeie......o va face ea singura dupa 5 minute...

Comment

Eu sper sa va dea astia banii inapoi cat mai repede posibil ca are dreptate cel cu benzina , se aduna de ceva benzina pentru intalniri
                        :love5::love5: :sofer1: :majesty2:

Comment

Senatul a adoptat ieri un proiect de lege care anuleaza taxa speciala pentru autoturisme si autovehicule. Mai mult, sumele incasate din aceasta taxa auto ar putea fi returnate, in termen de 90 de zile de la depunerea solicitarii la Ministerul Economiei si Finantelor. La sfarsitul lunii trecute, Guvernul a inlocuit "taxa de prima inmatriculare" cu o taxa de poluare auto, aplicabila de la 1 iulie. De la aceasta data, cei care au platit vechea taxa de prima inmatriculare pot solicita restituirea diferentei dintre nivelul actual si cel valabil din iulie.

sursa cancan.ro 14 mai 2008
                          sigpic

Comment

Da..da..si porcii zboara..yeah right !

Comment

Eu zic ca pana la urma vor da banii inapoi....numai sunt de capul lor si polonezii au facut figuri pana au luat vreo 2 amenzi daca nu ma insel....dupa aceea mergeau la oameni acasa sa restituie....oricum mi se pare absurda si taxa asta dar mie unu imi convine....pe 1 iulie sunt acolo sa o inmatriculez....sa fiu sigur ca nu se razgandesc baietii

Comment

Nu cumva e mai ieftin acum pentru logan decat dupa 1 iulie ?

PS: e mai ieftin cu 30 euro acum
                                Last edited by dorutz; 14 May 2008, 22:55.
                                sigpic

Comment

Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google