Discutii despre orice, mai putin pe teme politice

Collapse
This is a sticky topic.
X
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Originally posted by mr.K View Post
    Corect...
    Unii ies la 47 de ani cu pensie speciala, unii la 65.
    Unii au un miliard pensie, unii 4 bulioane vechi.
    Dam 11 milioane de euroi pe un cataroi, ca sa aratam ca suntem uniti. Fleosc, cand s-au taiat salarii si pensii fix aiurea, n-am fost asa uniti.

    Presa e o panarama...
    ...vin alegerile. Sunt aceleasi personaje de acum 4 ani, minus cativa cercetati penal...
    Unii au pensie intr-o luna cat n-apuca sa cheltuiasca restul vietii, altii au pensie intr-o luna de exact 4 borcane de bulion pot cumpara cu ea.
    Vrem un trai decent dat dam banii pe pietre. La salarii si pensii taiate am zis ca e bine asa.
    Presa e o panarama.
    Vin alegerile si sunt tot aia de acum 26 de ani. Au venit "tehnocratii", ce au facut bun? Au facut un dezastru dar l-au facut bine, doar e tara lucrului bine facut. Vrei sa faci un kcat, macar sa fie bine facut. Mai aud comentarii de genul : "cel mai bine era pe vremea lu' Constantinescu", vremea in care a fost tara pusa pe butuci cu Chiorbea prim-ministru si 15.000 de specialisti, cu planul lor pe 200 de zile.
    Daca nu murea Vadim era pe locul 2 in sondaje la ora asta.

    Comment


    • dupa ce ca esti "antenist", ma mai iei si cu Vadim...
      nu are nimeni pensie pe care sa n-apuce sa o cheltuie intr-un an, nu intr-o viata.
      si asta e peste tot. vezi ca in SUA au multi 2,50 dolari pe ora, iar avocatii si judecatorii castiga uneori si milioane pe an.
      Bill Gates daca nu face nimic, are 400 de dolari PE SECUNDA din dobanzi.

      Originally posted by bolovan View Post
      De la copii de 10 ani pana la batrani de 80 ani. Si nu sa-si care doar lucruriile lor...ci din TOT satul.
      bravo lor. cum zice romanul, sa fie la ei acolo.
      noi mergem pe principiu "cine-i harnic si munceste ori e prost, ori nu gandeste.
      Last edited by B997NDL; 11 October 2016, 14:45. Reason: Automerged Doublepost

      Comment


      • faptul ca romanul apreciaza doar politicienii care mint frumos in campanii, dar nu suporta taieri de cheltuieli si dau vina pe "tehnocrati" e specific natiei. pentru ca romanului ii place sa primeasca, nu sa dea. lasam acum la o parte faptul ca "tehnocratii" au facut sau nu ceva util (asta e alta discutie), imi aduc aminte ca acum un an cand au inceput, mai toti sareau de coor in sus ca nu tehnocratia e solutia, ci politicienii. serios? de cand specialisti in finante, economie, aparare, legislatie, medicina, inginerie, etc nu sunt solutia? si care ar fi, ma rog, solutia? pesedei/pedelei care promit marea cu sarea si care l-au depasit pe Iisus la numarul de persoane inviate? politicieni care fac legile doar pentru ei si-si ofera salarii, pensii, scutiri de lege, prin vot impotriva oricarei legi sau a oricarei urma de bun simt? alesi de aia care au in cap juma' de kil de faina si ulei si-o galeata rosie, sau portocalie, sau verde sau dracu sa le ia...pai fara suparare, asta-i tara pe care-o meritam. daca aia care cat de cat s-ar pricepe, nu-s buni, ci sunt preferati aia care in mod evident nu se pricep decat la furat (dovada halul in care a ajuns tara), pai atunci, cum s-ar zice..."ciocu' mic si joc de glezne" din motivul asta nici un specialist adevarat nu se baga in politica si atunci ajung aia din esalonul doi, mai rar cate unul capabil. bine ca pentru aia care ne-au furat 25 de ani avem intelegere si rabdare sa-si puna planurile in aplicare (pentru ei, nu pentru noi), iar pentru unii care poate chiar incearca (pana la proba contrarie, astialalti macar si-au curatat echipa de aia prinsi cu matza-n sac) sa faca ceva, atat cat se pricep (sa nu mai punem la socoteaza situatia lasata de pdl si psd), astia trebuie sa performeze in 3 luni. serios?
        Last edited by Seba; 11 October 2016, 15:21.
        Democratia nu inseamna ca faci ce vrei, ci ca ai dreptul sa faci ceea ce trebuie.

        Comment


        • dupa ce ca esti "antenist", ma mai iei si cu Vadim...
          nu are nimeni pensie pe care sa n-apuce sa o cheltuie intr-un an, nu intr-o viata.
          Nu sunt antenist.
          Nu te iau cu nimeni.
          Depinde cum cheltui, daca la tine doar cafeaua de dimineata inseamna 500 de euro, nu-ti ajunge pensia un an. Sunt destui in tara care au pensia lunara cat au altii in 5 ani.
          noi mergem pe principiu "cine-i harnic si munceste ori e prost, ori nu gandeste.
          Aici sunt de acord cu tine. "Te subtin!"

          Comment


          • @Seba ai perfecta dreptate. politicienii voiau o scuza sa revina in ministere la furat si au aranjat cu presa sa dea in tehnocrati.

            Comment


            • fanezu, cine in afara de pesedei, au dat mereu pensii si salarii lor si scolitilor lor? cele mai multe si mai mari mariri le-a dat psd-ul si pdl-ul, psd-ul mai ales pentru militie, armata, sereii, judecatori, ca vezi, sa aibe salarii mari sa nu fie tentati sa ia mita. ete na! acu sigur nu iau mita...) s-a ajuns ca fosti maistri militari sa aibe pensii de 4300 lei net, in conditiile in care din '45 incoace romania n-a purtat nici un razboi. poate doar impotriva tabntarilor din delta. si-atunci pe ce pensia din asta la 50 de ani, cand esti bun de lucru si din punct de vedere medical si intelectual te califici perfect la un job de platitor de taxe cu minimul pe economie, ca mai mult oricum nu pot sa faca...
              Democratia nu inseamna ca faci ce vrei, ci ca ai dreptul sa faci ceea ce trebuie.

              Comment


              • Si PNL si PSD au angajat toti prostii lor pe un post la stat, si astia nici nu dau pe la munca. Iar daca dau, o fac degeaba, ca lipitul de afise nu e in obiectul de activitate al firmei unde sunt angajati.

                PSD a dat mariri la mai multe categorii, PDL si PNL au dat numai la ai lor, selectiv, iar la mare masa a fraierilor a taiat salariile, iar banii economisiti s-au dus pe cheltuieli publice inutile, ca bugetele institutiilor in 2010 au ramas neschimbate.

                Guvern mai slab ca asta tehnocrat a fost poate ala a lui Ciorbea.
                Unii ministri actuali sunt atat de slabi, ca pot lua premiu de cel mai slab ministru pe domeniul lor pe toti cei 26 de ani de captalism.

                Cat timp la nivelurile 1 si 2 al ministerelor si al companiilor nationale sunt mentinuti oameni extrem de slabi profesional si managerial, numiti politic, masa de angajati de sub ei se va subtia calitativ continuu.
                Eu inteleg sa fie ministru numit politic. Dar directorii din minstere/companii trebuie sa stie macar ABC-ul din domeniul ala, iar subordonatii lor sa fie specialisti in domeniu.

                Exemple:
                Director Regionala din cadrul CNADNR-profesor de sport.
                Sef departament IT in cadrul unui minister-absolvent de teologie.

                Pe langa asta, pana si in privat sunt promovate curvele directorilor.
                Companie de distributie germana din Brasov, director neamt, curva romanca, de la simpla lucratoare a ajuns director operatiuni. Fata era buna numai la teorie (oral).
                Last edited by mr.K; 11 October 2016, 16:10.

                Comment


                • la mintea mea nici ministrul n-are de ce sa fie om politic, decat daca are cunostiinte in domeniul ministerului pe care-l conduce. altfel, se ajunge la exemplul dat de firma tine cu firma germana din brasov. in orice firma sunt cateva cazuri din astea, dar pe unde-am umblat inca n-am vazut situatia asta la nivel decizional de prim rang. probabil conteaza si cat de pornita e frma respectiva sa faca bani
                  Democratia nu inseamna ca faci ce vrei, ci ca ai dreptul sa faci ceea ce trebuie.

                  Comment


                  • la mintea mea nici ministrul n-are de ce sa fie om politic, decat daca are cunostiinte in domeniul ministerului pe care-l conduce
                    Sigur are niste cunostinte in domeniul ministerului: prieteni, cumatri, rude care au firme ce vor inflori economic, cat omu' va fi ministru.

                    Comment


                    • Originally posted by Seba View Post
                      fanezu, cine in afara de pesedei, au dat mereu pensii si salarii lor si scolitilor lor? cele mai multe si mai mari mari...
                      Pai cine a fost la putere din '90 pana azi? Aia au dat, care altii? Cine a venit la putere si-a tras spuza pe turta si atat. "Ia uite ce rai si hoti sunt aia si aia, astia de acum! Noi nu furam ca ei". Asa au zis toti, fiecare de ceilalti. Pai nu fura la fel ca ceilalti, fura in stilul lor personal.
                      P.s. Mi-am adus aminte de un clasic in viata care a zis: "Astia sunt atat de prosti, ca nici sa fure nu stiu."

                      ...maistri militari sa aibe pensii de 4300 lei net, in conditiile in care din '45 incoace romania n-a purtat nici un razboi... si-atunci pe ce pensia din asta la 50 de ani, cand esti bun de lucru si din punct de vedere medical si intelectual te califici perfect la un job...
                      Ia explica-ne, pe intelesul nostru ce face un maistru militar.

                      Originally posted by mr.K View Post
                      Si PNL si PSD au angajat toti prostii lor pe un post...
                      PSD a dat mariri la mai multe categorii, PDL si PNL au dat numai la ai lor, selectiv, iar la mare masa a fraierilor a taiat salariile, iar banii economisiti s-au dus pe cheltuieli publice inutile, ca bugetele institutiilor in 2010 au ramas neschimbate.

                      Guvern mai slab ca asta tehnocrat a fost poate ala a lui Ciorbea...
                      De acord. Si nu poate sa zica nimeni ca nu esti impartial.
                      Last edited by Fanez; 11 October 2016, 18:40. Reason: Automerged Doublepost

                      Comment


                      • Originally posted by mr.K View Post
                        Guvern mai slab ca asta tehnocrat a fost poate ala a lui Ciorbea.
                        Unii ministri actuali sunt atat de slabi, ca pot lua premiu de cel mai slab ministru pe domeniul lor pe toti cei 26 de ani de captalism.
                        am tot auzit asta. nu inteleg cum v-ati dat seama. adica ce ar fi trebuit sa faca ? minuni ? daca n-au parghiile pe care le detin jegurile din parlament, ce sa faca ?
                        e slab deoarece Pruna nu vrea sa-i lase pe magistrati sa-si faca de cap ?
                        sau e slab pentru ca romania nu are industrie de niciun fel si "produce" doar de pe urma farmaciilor, a bancilor si a caselor de pariuri ?!
                        ce altceva mai avem noi ? la agricultura suntem de rasul curcilor, si acolo se produce materie prima, deci nu prea profitabil.
                        au mai dat si legea cu produse romanesti. de ce ?!
                        salamul, sunca, cremvurstii romanesti sunt plini de apa si de soia la niste preturi de te ia capul.
                        la Lidl vezi salam...etc cu 80-90% carne aduse din polonia. si i-am mai auzit pe unii ca nu sunt buni cremvurstii polonezi ca sunt tari. normal, fiindca n-au atata apa, soia si hartie igienica, ca sa se imprastie in apa la fiert.

                        Comment


                        • am tot auzit asta. nu inteleg cum v-ati dat seama. adica ce ar fi trebuit sa faca ? minuni ?
                          Cand nu faci nimic 1 an, nu poti gresi.
                          Inca 1 an de zile pierdut la transporturi, invatamant, sanatate.

                          daca n-au parghiile pe care le detin jegurile din parlament, ce sa faca ?
                          Sa lase pe altii. Astia doar au amanat toate proiectele.

                          e slab deoarece Pruna nu vrea sa-i lase pe magistrati sa-si faca de cap ?
                          Mie imi pare ca-si cam fac de cap. Nimeni nu mai e la parnaie, toti au arest la domiciliu cel mult, in rest, control judiciar, boierie curata.
                          Pruna nu stie pe ce lume e. Nu mai spun, ca prima propunere pentru ministerul justitiei era o persoana foarte potrivita. Ca si ala pentru sanatate.
                          Ii aduna din pagini aurii.

                          Bah nene, tehocratii tai nu sunt in stare macar sa asigure niste stocuri de medicamente in tara. Tie iti par capabili?
                          Last edited by mr.K; 11 October 2016, 20:25.

                          Comment


                          • au fost vreodata medicamente in tara ?! sa fim seriosi ca mereu a existat aceeasi problema.
                            statul nu aloca bani sa-si plateasca compensatele si farmacistii ori dau faliment, ori refuza sa mai importe.

                            Comment


                            • Vaccinuri au cam fost, in ultimii 2-3 ani a aparut problema.
                              Tehnocratii n-au pututu asigura niste manuale, licitatii pornite in primavara, contestate si rascontestate. Nu se poate? Schimb frate legislatia. Au schimbat-o si tot degeaba. Bah, niste slabi ca astia e greu sa gasesti ca sa mai faci inca un guvern.
                              Pui ministru la sanatate unul care cara medicamente din Germania. Lucra acolo pentru o firma. Ce sa faca ala? Il mananca sacalii in tara.
                              Last edited by mr.K; 11 October 2016, 20:34.

                              Comment


                              • Le-a venit o idee, cum sa aduca bani la buget: vand tot ce a mai ramas rentabil in tara asta. Ce n-a putut sa faca Chiorbea si n-a apucat sa faca Nastase, fac astia acum

                                Candva, de mult, era o tactica: ai adversari politici, ii arestezi, ii bagi la puscarie, ai scapat de ei, nu mai ai adversari. Istoria se repeta. Cine te incomodeaza, la puscarie! Sau macar acuzat de ceva sa fie.
                                Last edited by Fanez; 11 October 2016, 20:51. Reason: Automerged Doublepost

                                Comment

                                Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google