Daca ti se rupe sufletu, de ce nu pornesti o afacere...o incinta: "La fumatu vesel", filtre, catalizator...ce mai, euro6, un fel de gradina zoologica.
Discutii despre orice, mai putin pe teme politice
Collapse
This is a sticky topic.
X
X
-
Originally posted by B997NDL View Postnici imbracatul nu e normal, e tot un viciu. ne nastem ca orice alt animal, in...goala.
arta, masinile, sporturile sunt alte vicii fiindca nu sunt naturale.
sunt inventate de om pentru placerea sa, ca si tigarile.Viciile reprezintă cel mai mare duşman al omenirii, reuşind să distrugă încetul cu încetul aproape orice persoană, orice suflet. Cu toate că sunt dăunătoare, viciile reprezintă criteriul ce ne desparte de roboţi, reuşind a ne forma un obicei clar din a încerca ceva nou şi a ne opri, sau din a ne distruge încet, încet. Toate atracţiile înşelătoare, toate viciile se pot transforma în o moarte sigură, sau în prieteni imaginari care reuşesc a-ţi satisface toate dorinţele, fără a-i plăti nimic în schimbDegradarea unei societati, incepe cu criza morala profunda a acesteia.
Comment
-
eu am zis ca sursa e Turnul de Veghe.
dar daca a zis pustiul ala chestia asta, e clar ca e martor al lui Iehova...
viciu e orice in afara de mancat decent, dormit si sex pentru procreere.
in rest, sunt vicii si pacate in biblie.
noroc ca sunt ateu si eu am voie.
Comment
-
...prieteni imaginari care reuesc a-i satisface toate dorinele, fr a-i plti nimic în schimb...Last edited by Fanez; 24 October 2016, 22:16.
Comment
-
Hai sa mai schimbam putin subiectul, ce parere aveti de Proiectul de lege adoptat de Parlament care prevede conversia creditelor in franci elvetieni la cursul de la data acordarii.
Din punctul meu de vedere nu e normal asa ceva, daca se convertesc la pretul de la acea data atunci si ratele platite sa se recalculeze in conformitate cu perioada respectiva. Asa ceva nu e corect pt ceilalti oameni care nu credite, asa imi iau si eu un credit urias in cine stie ce dobanda, cativa ani stau fara grija ca platesc aproape nimic fata de celelalte persoane care au credite in euro sa zicem si cand vreau eu fac greva si mi se reduce rata. In momentul cand au semnat contractul trebuiau sa citeasca si sa se intereseze ce semneaza pt ca este o vorba: "prostia se plateste".
PS: nu am avut niciodata vreo rata si pe cat posibil nici nu vreau sa am, poate doar la o casa daca o sa cumpar vreodata.
Comment
-
Daca aveai credit in franci elvetieni acum, parerea ta era alta.
Contractele au o hiba: banca nu a fost interesata sa faca o conversie din proprie initiativa cand cursul de schimb suferea fluctuatii de peste 10-15%.
Dupa capul lor tampit, era ok sa creasca si cu 100% cursul, asa ar fi avut un profit de 100%+dobanda.
Asteptam si legea falimentului personal, sa o mai ia bancile in mana, ca pana la darea in plata erau smechere rau. Vindeau pe sub mana samasarilor imobiliari apartamente cu 10 mii de euro, apartamente pe care se dadusera credite de zeci de mii de euro, evaluate tot la zeci de mii de euro de aceeasi banca, apartamente pentru care proprietarii achitasera deja sume frumusele.
Corect era ca banca sa-i ofere posibilitatea celui ce cumparase pe credit sa-si valorifice apartamentul la pretul pietei, pentru a obtine maximul financiar si a limita pierderile.
Eu inteleg ca piata imobiliara e alta, dar ia sa incerce cineva sa cumpere ceva cu 10 mii de euro. Poate o camera de camin, nicidecum apartament.
Precizez ca n-am nicio legatura cu francii elvetieni, nici datorii, nici depozite. Nici n-am pus mana vreodata pe vreun franc.Last edited by mr.K; 25 October 2016, 09:14.
Comment
-
Originally posted by alinn28 View PostHai sa mai schimbam putin subiectul, ce parere aveti de Proiectul de lege adoptat de Parlament care prevede conversia creditelor in franci elvetieni la cursul de la data acordarii.
Din punctul meu de vedere nu e normal asa ceva, daca se convertesc la pretul de la acea data atunci si ratele platite sa se recalculeze in conformitate cu perioada respectiva. Asa ceva nu e corect pt ceilalti oameni care nu credite, asa imi iau si eu un credit urias in cine stie ce dobanda, cativa ani stau fara grija ca platesc aproape nimic fata de celelalte persoane care au credite in euro sa zicem si cand vreau eu fac greva si mi se reduce rata. In momentul cand au semnat contractul trebuiau sa citeasca si sa se intereseze ce semneaza pt ca este o vorba: "prostia se plateste".
PS: nu am avut niciodata vreo rata si pe cat posibil nici nu vreau sa am, poate doar la o casa daca o sa cumpar vreodata.
Comment
-
Pai si legea falimetului asta e o alta mare prostie. Adik tu iti iei credite peste credite 10 ani iti traiesti viata cum vrei tu apoi dai faliment si gata. Cel mai elocvent exemplu cat de proasta este legea asta a falimentului este daca ne uitam la echipele de fotbal. Unii sunt corecti si nu se intind decat cat ii tine plapuma, iar altii fac datorii peste datorii apoi dau faliment si gata, sunt sterse toate fara a pati nimic. Normal ar fi ca daca tu ca administrator, patron sau ce oi fi nu esti in stare sa manageriezi un club si dai faliment , toate datoriile sa se plateasca din proprietatile tale si daca nu ai cu ce acoperi suma sa faci si putina puscarie.
Comment
-
Fa diferenta intre falimentul personal si cel administrativ, pentru persoanele juridice.
Dupa falimentul (voit sau nu), al unei firme, ai de castigat de cele mai multe ori, lasand in urma datoriile si traindu-ti viata ca persoana fizica, eventual patron la alte 10 firme.
Falimentul personal e cu totul altceva. Esti protejat contra abuzurilor creditorilor, cum fac bancile in momentul asta. Cand vei castiga din nou bani in termen de 5 ani, o parte vor merge catre datorii.
Daca ramai fara job si nu poti plati scadentele, e cumva din vina ta? Ai vrut tu sa se intample asta?
Adik tu iti iei credite peste credite 10 ani iti traiesti viata cum vrei tu apoi dai faliment si gata.
Doar sa cumperi ceva supraevaluat de 3 ori si sa pleci cu banii din tara.Last edited by mr.K; 25 October 2016, 09:37.
Comment
-
din punctul meu de vedere, conversia ratelor e un mare fas. nimeni nu a obligan pe nimeni s aia credit in pule botswaneze, france elvetieni sau ruble rusesti. ai semnat contractul fara s ate gandesti decat ca ai rata mica, riscand pe stabilitatea unei monezi putin folosite. cand moneda a avut cerere, normal ca s-a intarit in raport cu altele (euro, dolar, leu, rubla, etc) si daca nu chiuleai la orele d economie din clas a 8-a sau liceu, cl a 10-a, ai fi stiut ca te expui la un risc destul de serios. acum toti o fac pe victima. nu contest ca intre "pagubiti" sunt si destui care n-aveau alta varianta la vremea respectiva, dar sunt si destu care au facut afaceri, se duc la banca cu adeverinta ca venitul lor nu acopera ratele, dar ei construiesc si vand case pe numele parintilor, fratilor, socrilor. si noi astialalti care nu avem rate in franci, platim indirect creditele astea. e corect? mie nu-mi convien sa platesc in comisioane si dobanzi creditele altora. voua va convine? oricum ar fi, nu-i niormal sa platesc eu riscul asumat de altii. ei nu-mi platesc mie ratele in euro, eu de ce as plati rata lor?Democratia nu inseamna ca faci ce vrei, ci ca ai dreptul sa faci ceea ce trebuie.
Comment
-
Dupa cum am zis inainte cuiva.
Daca aveai credit in franci elvetieni acum, parerea ta era alta.
Dar, nah, nu se stie cand se intampla sa o ia razna si alta moneda. Atunci o sa spuna si altii ca e bun precedentul creat cu creditele in franci.
Cat despre creditele in moneda locala, ok, sunt de acord, cu conditia ca dobanzile practicate sa fi fost normale, la nivelul creditelor in euro, dolari, nu DUBLE, TRIPLE ....dar lacomia bancilor romanesti a indepartat doritorii de credite in lei, sustinute de politicca monetara a BNR, cu un ROBOR maaaaare frate. Economia mondiala se prabusea in 2009-2010, iar BNR micsora dobannda de referinta cu pipeta, cate 0.1%.
Abia acum au ajuns la un nivel normal. Oricum EURIBORUL e negativ de vreun an.Last edited by mr.K; 25 October 2016, 10:51.
Comment
-
vrem-nu vrem, asta e: cerere si oferta elementara. nu le iau apararea bancilor, ca duc o politica demna de camatari, dar nici nu-ti baga nimic pe gat. corect, nu prea ai alta sansa sa-ti cumperi o casa dintr-un salariu de inginer daca parintii tai nu sunt cumva nababi, dar daca nu te incadrezi, nu te bagi. sau risti si platesc altii daca tie nu-ti iese pasenta. creditul in orice moneda e riscant, pana la urma, dar riscul e mai mare la monezi slabe. cum ziceam, orice om cu 8 clase ar trebui sa stie asta. cand mergi la piata, si doar un vanzator are rosii si rstul castraveti, ai cam imbulinat-o daca vrei rosii. si daca mai vin inca 20 care vor rosii, s-ar putea sa nu-ti ajunga banii sa-ti cumperi. ai varianta sa pleci bombanind sau cumperi castraveti, ca merg si aia la salata multi au ales sa plateasca altii rosiile lor, iar pe deasupra platitorii sa manance castraveti. tot rahatul asta are sustinere pentru ca multi judecatori, procuraori, politisti, au credite in franci elvetieni. s-au halosit atunci, acum nu le convine situatia si hai sa schimbam legea, ca bancile ne-au tras in piept. gresit, te-a tras in piept lacomia (atat a bancilor cat si a ta proprie), bancile doar au speculat momentul. cum ar fi sa-i dam in judecata pe aia care au vandut apartamente in 2008 cu 90000 de euro, cand acum acelasi apartament il iei cu 50000, ca nah, omul a cerut prea mult? cred ca ne cacam unde nu trebuie, cand nu trebuie, n-avem hartie si apoi nu ne palce ca pute si avem chilotii ca fanii borussia dortmund: galben in fata si negru in spateLast edited by Seba; 25 October 2016, 11:51.Democratia nu inseamna ca faci ce vrei, ci ca ai dreptul sa faci ceea ce trebuie.
Comment
-
Am vazut ce ai scris de prima oara nu e nevoie sa-mi repeti . Normal ca daca aveam credit in franci elvetieni eram de alta parere dar la fel de normal este sa nu am, pt ca daca te arunci a ceva ce pare prea frumos trebuie sa te astepti ca la un momendat sa nu mai fie asa.
Comment
-
Nu iti repetam, vorbeam cu Seba.
Normal ca daca aveam credit in franci elvetieni eram de alta parere dar la fel de normal este sa nu am, pt ca daca te arunci a ceva ce pare prea frumos trebuie sa te astepti ca la un momendat sa nu mai fie asa.
Prea frumos era sa fie cu dobanda zero.
Prima Casa oferea credite cu dobanda tot in jurul a 4%. Trebuia sa nu ia nimeni, ca era prea frumos?
Sunt sigur ca esti inca la inceputul vietii, nu ai achizitionat vreo casa, singura ta grija e masina si propria persoana, stai eventual la parinti sau in vreo casa mostenita.
Cand o sa ai 1-2 copii, ai sa vezi ca se cere sa ai locul familei tale. Daca nu te tragi dintr-o familie potenta financiar, alegi chiria, sau creditul. Vezi, sa-l alegi pe cel cu cea mai mare dobanda, ca sa nu fie prea frumos. Sa dai cea mai mare rata.
Nu judeca pe altii, care au vrut sa faca ceva pentru familia lor.Last edited by mr.K; 25 October 2016, 12:00.
Comment
Comment