Discutii despre orice, mai putin pe teme politice

Collapse
This is a sticky topic.
X
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • La începutul lui Decembrie am fost la Budapesta, benzina era mai ieftina la ei
    Ungaria are cel mai mare TVA standard din UE (27%), iar pentru alimente 18%. Logic ar fi sa aiba preturi mai mari decat in Romania dar nu e chiar asa.
    P.S. Atat timp cat muncesti 10 ore pe zi 6 zile pe saptamana, iar banii nu-ti ajung decat pentru mancare (trebuie sa tii regim ca sa-ti iei o haina), taxe si impozite, nu poti fi decat "sclav liber".
    Last edited by Fanez; 16 December 2016, 11:58.

    Comment


    • mr.K deci...programatorii romani...ai ramane uimit...sunt si slabi. Da...sunt multe elite...dar marea masa...nu sunt grozavi...doar ieftini.
      Graul la noi este produs mai scump decat in IT/Ungaria.
      Nu ma refer la produsele perisabile...unde esti obligat sa le vinzi rapid ca sa ai pierderi mici. Eu ma refer la produse pe termen lung.
      Ce se produce de firmele italiene (la noi in zona belgienii sunt la putere)...se intampla dintr-un motiv simplu: au venit cu bani foarte multi, si nu s-au axat pe venituri rapide (asa numite tunuri). Au investit in utilaje cam tot ce au produs. Au investit in teren (nu doar achizitionarea lui...ci fertilizarea, irigarea etc). Eh...romanii nu au bani sa faca asta...si nici viziune (mai interesant este costul imediat). Prin urmare, noi producem mult mai scump.

      Comment


      • Renault de ce a venit in Romania? Pentru ca exista mana de lucru ieftina si, cel mai important lucru, relativ bine calificata si dornica de munca.

        De exemplu, brazilienii care lucrau pentru o firma importanta, veneau pe la munca in jur de ora 9, frecau o cafea si o tigara inca jumatate de ora, o mai lalaiau pana pe la 10, apoi munceau pana la pranz, masa+pauza, iar fara chef la munca si asa o tineau pana la final de program. Se depaseau toata termenele dar seful echipei braziliene a atentionat supervizorul roman ca nu trebuie sa-i supere pe brazilieni impunandu-le alt ritm de munca. De ce? Simplu: ca astia se vor enerva si nu mai vin la munca.
        Aaa ca, partenerii brazilieni plateau penalitatile pentru intarzieri, ca sa nu riste sa ramana fara muncitori.

        Romanii nu-si permit asta, Brazilia e mult mai importanta ca partener pentru multe puteri economice.

        In concluzie, nu e vina romanilor decat partial pentru nivelul la care sunt platiti. Tara in sine nu impune respect. Ne mai vand si politicienii.
        ITM se face ca verifica abuzurile Delphi din Iasi.
        Last edited by mr.K; 16 December 2016, 12:09.

        Comment


        • mr.K si atunci de ce investesc mai nou in maroc? Si se pare ca investesc mai serios decat in RO?

          Comment


          • Fiindca lumea tot discuta de rezultatele alegerilor, discutia a mers catre salarii si altele.
            Guvernul a emis ieri o OUG care suna in felul urmator:


            Guvernul Cioloș a modificat, în şedinţa de joi, regulile de ridicare a maşinilor care staţionează neregulamentar pe carosabil, dar şi a celor parcate pe trotuare.
            Potrivit notei de fundamentare, argumentul Executivului a fost că operaţiunea este una utilă şi deserveşte interesul public deoarece urmăreşte fluidizarea circulaţiei pe drumurile publice.

            Ridicările de autoturisme parcate neregulamentar a fost anterior declarată ilegală printr-o decizie a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, care a admis un recurs în interesul legii formulat de Avocatul Poporului şi a decis că procedura de aplicare a măsurii de ridicare a vehiculelor staţionate sau oprite pe partea carosabilă nu poate fi reglementată prin hotărâri ale consiliilor locale.

            Ridicarea vehiculelor staționate neregulamentar se va realiza conform unor reguli stabilite de Guvern printr-o hotărâre adoptată în ședința de astăzi, potrivit unui comunicat al Guvernului.

            Executivul a modificat și completat Regulamentul de aplicare a OUG 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, astfel încât să fie rezolvate problemele create de vidul procedural al aplicării acestei măsuri tehnico-administrative.

            Procedura instituită de Guvern nu vizează un rol punitiv al măsurii (acest lucru intrând în sfera răspunderii contravenționale) și, totodată, propune un set de reguli procedurale care să descurajeze apariția practicilor abuzive și deturnarea scopului măsurii într-unul comercial.

            Astfel, reglementarea stabilește clar faptul că ridicarea vehiculului reprezintă măsura tehnico-administrativă pe care polițistul rutier o poate dispune în una din situațiile prevăzute de art. 143 din Regulament, când vehiculul staționează neregulamentar pe partea carosabilă, respectiv:

            - în toate cazurile în care este interzisă oprirea voluntară;
            -în zona de acțiune a indicatorului cu semnificația "Staționarea interzisă" și a marcajului cu semnificația de interzicere a staționării;
            - pe drumurile publice cu o lățime mai mică de 6m;
            - în dreptul căilor de acces care deservesc proprietățile alăturate drumurilor publice;
            - în pante și în rampe;
            -în locul unde este instalat indicatorul cu semnificația „Staționare alternantă", în altă zi sau perioadă decât cea permisă, ori indicatorul "Zonă de staționare cu durata limitată" peste durata stabilită.

            Măsura nu va fi dispusă sau, dacă a fost dispusă, executarea ei va înceta dacă în vehicul este vizibilă prezența unor persoane. Conducătorul vehiculului este direct răspunzător în situația în care prezența unor persoane în vehicul nu este vizibilă cu ocazia dispunerii sau punerii în executare a măsurii tehnico-administrative.

            De asemenea, aplicarea măsurii nu se justifică în situația unui vehicul care realizează acțiuni de intervenție sau misiuni care au caracter de urgență.

            Dispoziția de ridicare a vehiculului va cuprinde o serie de informații relevante care pot proba prezența vehiculului în locul din care a fost ridicat, necesitatea aplicării măsurii, dar și starea vehiculului înainte de ridicarea acestuia.

            Actul normativ stabilește explicit operațiunile și regulile măsurii tehnico-administrative:
            transportul la locul de depozitare se realizează în condiții care exclud deplasarea pe propriile roți a vehiculului ridicat;
            transportul la locul de depozitare nu se mai execută dacă, până la inițierea acestuia, proprietarul sau utilizatorul vehiculului ridicat se prezintă la locul ridicării și este de acord cu suportarea cheltuielilor efectuate. În acest caz, se suportă doar contravaloarea operațiunii de ridicare;
            depozitarea se face numai în spații corespunzătoare, special amenajate de către administratorul drumului public sau, după caz, de către administrația publică locală;
            pe perioada depozitării, vehiculele ridicate se află în paza administratorului drumului public sau, după caz, a administrației publice locale;
            administratorul drumului public sau, după caz, administrația publică locală răspunde pentru eventualele avarii cauzate vehiculului ca urmare a efectuării operațiunilor de ridicare, transport și depozitare.

            Vehiculul ridicat se restituie după ce se face dovada achitării tarifului aferent operațiunii/operațiunilor efectuate, în baza documentelor care atestă proprietatea sau deținerea legală a acestuia.
            Programul de restituire a vehiculelor depozitate în spațiile special amenajate se asigură prin serviciu continuu, pe durata a 24 de ore.
            Hotărârea adoptată astăzi de Guvern aduce și o serie de îmbunătățiri ale Regulamentului în privința parcării pe trotuar, astfel că staționarea vehiculului este posibilă numai dacă acel trotuar este amenajat în acest scop, prin marcaje și semnalizare corespunzătoare.
            Amenajarea parcării pe trotuar va fi posibilă numai dacă:
            se respectă culoarul destinat circulației pietonilor, stabilit potrivit normativelor în vigoare, care nu poate fi mai mic de 1 m lățime;
            accesul vehiculelor în parcare se realizează din partea carosabilă;
            poziționarea vehiculelor în parcare nu stânjenește circulația pe prima bandă sau pe pistele amenajate.

            Nu se pot amenaja parcări pentru autovehicule, pe trotuar, la mai puțin de 10 m de intersecții, stații ale mijloacelor de transport în comun sau treceri pentru pietoni.
            De asemenea, actul normativ se referă și la o serie de obligații stabilite de Regulament pentru conducătorii de biciclete și care au fost aduse în acord cu realitățile tehnice/tehnologice actuale.
            Astfel, de exemplu, echiparea bicicletei trebuie să se facă cu elemente sau dispozitive care să asigure vizibilitatea acesteia în trafic, în special pe timp de noapte, și să nu se limiteze doar la cele de culoare portocalie fixate pe spițele roților; se specifică distanța laterală recomandată la depășirea unei biciclete, de minimum 1,5 m, în loc de o „distanță laterală suficientă”.
            Sursa
            aceasta oug lasa loc de abuzuri si hinghereala o sa fie mai intensa ca data trecuta.

            Comment


            • mr.K si atunci de ce investesc mai nou in maroc?
              Ca e mai ieftin sa produca acolo. Doar ca din punct de vedere calitativ, marfa iese sub standardul romanesc.
              Marocanii inca mai lipsesc de la servici pentru ca le-au fatat caprele (poveste adevarata). L-a trimis unul pe vecinul sau sa-l inlocuiasca.

              Aia cu parcarea e cu dublu sens. Incerc sa-mi dau seama care e mai mare, nesimtirea soferilor care parcheaza pe linia de tramvai sau nesimtirea firmelor de tractare care impun tarife occidentale.
              Last edited by mr.K; 16 December 2016, 12:19.

              Comment


              • mr.K mdea...misto.

                aris86. Ce abuzuri? Adica masina a avut o mica zgarietura si poate soferul sa dea in judecata ca s-a zgariat masina in transport? Dap...nici mie nu-mi pare normal. Normal imi parea ca soferul (proprietarul autovehiculului) sa fie direct raspunzator pentru ori ce dauna in transport...fie autovehiculului lui sau autovechiculului cu care este transportat.

                Comment


                • Originally posted by bolovan View Post
                  Fanez diferenta de salarii este alta...
                  Exact ca la masini. Chiar daca noi castigam 1 euro/luna sau 1 mil euro/luna...masina respectiva tot 20.000 euro costa etc.
                  Pai tocmai. La noi liberalizarea preturilor si cere-oferta a fost inteleasa cam asa: castigi 1 euro, masina e 20.000, castigi 1 milion de euro, masina e 200.000 de euro "ca ai bani, da-te dreq".

                  Comment


                  • Fenez...nu nu...la noi a fost inteles as...castig 1 euro...masina de 1.000 euro, castig 2 euro, masina de 10.000 euro...castig 3 euro...masina de 40.000 euro.
                    Tet uita cate masini SH premium sunt in RO...cand imi vin delegatii din vest...raman uimiti cate masini de marca premium vad pe sosele...asta afirma toata lumea care vine...

                    Comment


                    • Din meditatiile lui Godina:
                      Nu sunt misogin, dar conform statisticilor făcute de mine, noaptea, la volanul unei maşini care circulă fără lumini, de cele mai multe ori se află un bărbat beat sau o femeie trează.


                      Cei care primesc tichete cadou pot sa scape de grija gasirii unui magazin care sa le accepte

                      -fie cumpara beutura de la supermarket, dar asta stiati deja, probabil
                      -pot alimenta cu carburant la statiile ROMPETROL.
                      Last edited by mr.K; 16 December 2016, 13:23. Reason: Automerged Doublepost

                      Comment


                      • Originally posted by mr.K View Post
                        Din meditatiile lui Godina:
                        Poate-o fi din medicatiile lui Godina.
                        M-am născut cu prea puține degete mijlocii în raport cu lumea în care trăiesc.

                        Comment


                        • Omul are perfecta dreptate.


                          Cat de libere erau strazile inainte, aglomeratia era in autobuz.

                          Banc despre raportul unui agent KGB venit în inspecţie. Sovieticul le-a transmis superiorilor săi că nu e bine să se contreze cu ţara noastră, pentru că Nicolae Ceauşescu a luat-o razna: a pus rachete chiar şi pe autobuze.
                          Attached Files
                          Last edited by mr.K; 16 December 2016, 13:51.

                          Comment


                          • Originally posted by Fanez View Post
                            Stimate NDL, despre "locurile de munca lu' ponta" s-a scris mai sus. Despre subventionarea metroului ma mir ca nu stii ca statul plateste ca sa nu dai tu 10lei/calatorie (bine, tu personal circuli gratuit dar ziceam la modul general).
                            Un salariu minim decent în România ar fi 1000 de euro.
                            Cine l-a gestionat în ultimii 12 ani?
                            cred ca nici in italia nu e 1000 euro salariu minim, aproape sigur in spania e mai mic. pe ce baza sa ajunga la noi la 1000 ?!

                            Slovenia – 791 euro brut/lună;

                            · Spania -757 euro brut/lună;

                            · Malta - 720 euro brut/lună;

                            · Grecia - 684 euro brut/lună;

                            · Portugalia - 589 euro brut/lună;

                            · Polonia - 410 euro brut/lună;

                            · Croaţia – 396 euro brut/lună;

                            · Estonia - 390 euro brut/lună;

                            · Slovacia - 380 euro brut/lună;

                            · Letonia - 360 euro brut/lună;

                            · Ungaria – 333 euro brut/lună;

                            · Cehia - 332 euro brut/lună;

                            · Lituania - 300 euro brut/lună;

                            · România – 232 euro brut/lună;

                            · Bulgaria – 184 euro brut/lună;

                            Comment


                            • in italia cu siguranta nu este peste 1000 euro...poate eventual cel mediu...
                              Si daca ne uitam bine...in afara de top 10 (care nu sunt aici pe lista)...cele din lista asta...cam toate sunt in buda rau de tot.

                              Comment


                              • Actualizat .

                                cred ca nici in italia nu e 1000 euro salariu minim,
                                Italia are >1000 euo salar minm, dar l-au introdus abia in 2015.

                                Nedlica, nu te mai agita atat. Ce vezi tu acolo ca salariu minim, e valabil pentru o mica parte din salariatii acelor tari. In Romania, 40-50% dintre salariati sunt incadrati cu salar minim.

                                Polonezii cu 431 euro/luna nici nu stau in Polonia sa munceasca, o fac in Germania.
                                410 euro/luna e un salar bunisor prin diverse domenii, in Romania.

                                La noi se intampla prea multe la negru, de la comert la salarii la negru, la venituri din inchirieri la negru.
                                Si ramane totata povara bugetului pe impozitul platit de angajati si pe accize+TVA.
                                Attached Files
                                Last edited by mr.K; 16 December 2016, 15:02.

                                Comment

                                Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google