Discutii despre orice, mai putin pe teme politice

Collapse
This is a sticky topic.
X
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Originally posted by puimik View Post
    I-as ruga respectuos pe cei care se cred zmei referitor la pensie, sa se gandeasca de 2 ori cand zic faptul ca ei nu sunt de acord sa le plateasca pensiile actualilor pensionari. In primul rand contributia fiecaruia la CAS (pensie) este de 10.5% din salariu, tare l-as vrea sa-l vad pe Mr.Kappa cum s-ar descurca el la pensie cu 10.5% din salariul actual atunci cand va iesi el la pensie. In al doilea rand, cum de altfel s-a mai scris un pic mai sus, asa este sistemul actual de pensii si asa este de cand s-a inventat.

    ps : bine punctat SEBA
    Ia nu ma mai ruga respectuos tu, ca aia cativa ani pe care ii voi mai trai dupa pensie nu compenseaza nici pe departe ce platesc eu timp de 41 de ani.
    La 65 de ani voi avea 41 de ani de contributii, mai mult decat orice generatie care dinaintea mea.
    Tata a murit la 57 de ani si statul a scapat de pensia lui, zero lei de plata. Ti se pare corect?
    Banii opriti din salariile lui ( si avea salariu mare) drept contributie la pensii au fost "furati" din casa, trebuia sa existe o compensatie pentru familie, care a fost lipsita decenii (38 de ani mai exact) de niste sume, pe care le-a papat lupu'.
    Acum, statul in lipsa de parale pentru pensiile astea marti pe care le da acum, vrea sa nationalizeze pilonul II.
    Adica, imi ia si banii mei, pe CNP-ul meu si-i da tot mosnegilor de acum, ca sa voteze in continuare ciuma rosie.
    Ei, cu asta eu nu sunt de acord!
    Sper ca am fost destul de clar.
    Last edited by mr.K; 16 February 2017, 13:55.

    Comment


    • Total de acord. Nu luati in calcul un aspect...facem parte din valul decreteilor....clasa I-a incepea cu litera A si se termina in H sau G. La facultate pe profil erau 4 grupe a cate 25 de studenti....astia si-au intemeiat familie, cump masina, casa (apropo la criza imobiliara din 2007, cresterea vanzarilor la scutece si haine de bebe..)....acu vine boom-ul la farmacii cabinete stomatologice, oftamologice si locuri de veci (Cernobalul), este un fel de tsunamii pe perioade in ani, problemele varstei.....ce se intampla cand vine perioada de pensionare?
      PS
      50% din colegii de liceu sunt plecati inafara Europei...si asta trebuie luat in seama.
      Last edited by Oti; 16 February 2017, 14:15.
      „Decât să înjuri întunericul, mai bine aprinde o lumânare.”

      Comment


      • O tragedie in familie nu reprezinta un etalon pentru restul tarii. Doamne fereste daca murea intr-un accident de masina trebuia sa se interzica masina ?

        Nici mie nu imi place ca platesc si eu si angajatorul aceleasi taxe cu procentaje diferite, dar asta este tara in care traim. Nu iti convine acum ai posibilitatea sa-ti faci bagajele si sa pleci, inainte de revolutie nu puteai sa o faci pe cai legale.

        In cauza de fata cred ca esti doar partinitor si uneori faci acuzatii gratuite. Asa si eu de maine nu mai vreau sa platesc CASS ( sanatate ) pentru ca vreau sa ma tratez exclusiv la particular. Pot face asta ? In mod sigur nu. Fix la fel este si cu contributia pentru pensie. Nu iti convine ? Ghinion (citand un clasic inca in viata).

        Comment


        • Nu iti convine acum ai posibilitatea sa-ti faci bagajele si sa pleci, inainte de revolutie nu puteai sa o faci pe cai legale.
          Pai, nu vreau sa plec.
          Vreau doar ca masurile guvernului actual sa-mi lase si mie o sansa sa primesc o pensie pe masura contributiei mele intinsa pe pste 4 decenii.
          Se pare ca nu va fi cazul, astia termina tara pana ajung eu la pensie.
          Nu stiu ce varsta ai tu, dar daca nu-ti convine ce spun eu si nu-mi impartasesti ideile, este un buton numit Ignore user.
          Nu ma da pe mine afara din tara.
          Esti in PSD? Cam asa gandesti.
          O tragedie in familie nu reprezinta un etalon pentru restul tarii.
          Ai inteles fix...nimic.

          Comment


          • ideea e alta, ca sunt bani si nu trebuie nationalizate pensiile private, trebuie doar ca banii sa fie cheltuiti cu chibzuiala, nu in scopuri electorale. pentru ca ramai si fara bani si ajungi si sa divizezi aiurea societatea. nu-i normal ca am ajuns sa vrem sa nu paltim pensia parintilor/bunicilor, doar pt ca niste marlani dau din banii aia unora care n-au nevoie de ei atat de mult ca altii, dar prin asta isi fac capital electoral.
            ca sa fie clar, dupa ultimele date, avem 1.17 pensionari la 1 muncitor. dar si asta e dubios, pt ca avem 3.1 milioane care lucreaza la privat, versus 5.3 mil pensionari si 1.6 bugetari (astia tot din impozitele de la privat sunt "intretinuti"), 4 mil copii si 3.4 angajati "la negru". o alta problema e ca salariul mediu la privat e 1900 lei, pe cand in sectorul bugetar e de 2300 lei. si-atunci, cine dracu sa nu vrea un job "la stat" decat sa lucreze la patron? daca statul continua sa incurajeze lucrurile astea, lucrurile sigur nu vor merge inspre bine. cand veniturile a 14 milioane se bazeaza pe taxele a 3 milioane, avem o problema, fie ca ne place, fie ca nu. si la fel, ca ne place sau nu, nu e normal si situatia nu trebuie incurajata.
            Democratia nu inseamna ca faci ce vrei, ci ca ai dreptul sa faci ceea ce trebuie.

            Comment


            • Poate tu nu ai inteles nimik sau te faci ca nu intelegi. Eu nu sunt partinitor ca tine, nu am nimik nici cu pensionarii si nici cu studentii sa zicem, poate pe vremea mea mi-ar fi placut sa pot merge si eu gratuit cu trenul, ca pana si pe RATB intai plateam noi jumatate din abonament dupa care mergeam si asteptam cate 4-5 luni sa ne luam banii inapoi. Niciodata nu am inteles de ce trebuia sa platesc 50% din abonament si sa imi recuperez banii dupa minim 3 luni de zile. Puteau sa iti dea abonamentul si gata, pe baza aceluiasi carnet de elev/student vizat.

              Nu sunt un sustinator PSD dar ma aprind destul de repede cand vad niste aberatii scrise despre una sau alta. Si ca sa o zic pe aia dreapta eu nu visez sa iau pensie vreodata, nici nu cred ca apuc varsta necesara. Nici eu nu am de gand sa plec din tara.

              ps : Din "discursul" tau se vede clar ca esti anti-psd (ciuma rosia, mosnegi) si daca cineva are orice punct de vedere opus cu al tau, nu prea iti convine.

              ps2 : un mic articol de acum 6 ani : http://cristianpaun.finantare.ro/201...ensii-private/
              Last edited by puimik; 16 February 2017, 16:03.

              Comment


              • Eu nu sunt partinitor ca tine, nu am nimik nici cu pensionarii
                Ai sa fii surprins, dar ei au cu tine. Esti principalul lor inamic, doar pentru ca ai alta varsta.


                Cum am zis, ca sa nu vezi ce scriu, Ignore user pe profilul meu.
                Simplu.
                Eu asa fac.


                Planul Dragnea, in trei pasi.

                A. Prima parte a fost cea mai simpla: cam toata populatia adulta a Romaniei a primit o spaga, mai mare sau mai mica. Spun "cea mai simpla" pentru ca niste chestiuni precum deficitul bugetar sau MTO nu inseamna nimic pentru PSD.

                In consecinta, partidul a crescut salariul minim pe economie, a majorat salariile din Educatie si Sanatate, a eliminat circa 100 de taxe. Sa nu ma intelegeti gresit: eu sunt un om de dreapta, cred ca reducerea fiscalitatii este benefica economiei.

                Dar domnul Dragnea a vrut sa ne pacaleasca: nu se mai plateste taxa radio-TV, dar romanii achita tot din buzunarul lor functionarea acestor instrumente de propaganda, doar ca banii vin de la buget. Si mai rau este faptul ca televiziunea publica a primit mult mai multi bani decat a cheltuit in 2016, pentru a-si putea achita datoriile istorice, insa fara sa fie obligata la un plan de restructurare.

                B. In timp ce populatia se uita fericita la "banii din buzunar" - o expresie atat de indragita de domnul Dragnea - ministrul Iordache urma sa scoata din puscarii clientela PSD, oprea procesul lui Liviu Dragnea si-l curata de condamnarea din 2016, astfel incat acesta putea ajunge prim-ministru.

                Semnalul catre toate structurile PSD, de la nivel local la central, era clar: puteti fura in liniste, intr-un fel sau altul va vom salva.

                C. Incepea jaful, la toate nivelele. La conducerea scolilor a fost reinstalata patura directorilor numiti de PSD, la Spitalul Universitar a fost numita prietena lui Sorin Oprescu - si este clar ce urma sa se intample in toata tara - iar primariile primeau, legal, dreptul de a contracta credite aproape fara nicio limita
                Companiile de stat erau recucerite: uitati-va cum, la TAROM, a fost numit un specialist in lignit. Miza acestei numiri ar putea fi achizitiile pe care le va face TAROM in urmatorii ani, inclusiv 30 de avioane noi.
                Ca orice mosier care crede ca, daca s-a imbogatit pe spinarea statului si inca nu a ajuns la puscarie, e foarte inteligent, domnul Liviu Dragnea si-a facut un plan.


                Seful PSD Olt e convins ca OUG 13 va deveni lege si spune ca 99% dintre protestatari nu stiu continutul ordonantei, sunt manipulati si platiti
                Mafia sudului deja si-a facut planul, vor omora orice dizidenta in partid, vor face scut in jurul liderului lor condamnat, si vor incerca oricum sa ocoleasca justitia.
                Niste paduchi.

                In organizatiile judetene ale psd erau in anii '90-'00 intelectuali. Acum sunt niste ciobani care si-au facut rost de o diploma.
                De la unii cu 2 neuroni pe moarte, nu poti spera sa gaseasca o cale pentru a aduce prosperitate pentru tara.
                Eu stiu ca prosperitatea e pentru propriile persoane.
                Filozofia lor: nu esti psd-ist-nu meriti nimic.
                Last edited by mr.K; 16 February 2017, 16:11. Reason: Automerged Doublepost

                Comment


                • Petrom: Avem printre cele mai mici preţuri la carburanți din Europa

                  Piaţa carburanţilor din România este concurenţială, iar preţurile din ţara noastră sunt printre cele mai mici din Europa, a declarat, joi, Mariana Gheorghe, CEO al OMV Petrom, într-o conferinţă de presă.








                  Ea a precizat că datele de pe site-ul Comisiei Europene privind preţurile la carburanţi din diferite ţări nu sunt tot timpul comparabile, întrucât conţin elemente diferite.

                  "La ora actuală avem preţurile cele mai joase din Europa, a doua sau a treia poziţie de jos. Datele pe care le folosim de la comunitatea europeană am mai spus-o şi o repetăm, nu sunt întotdeauna date foarte comparabile. Unu: vorbim de preţurile din România, nu de preţurile Petrom. Doi: în acele preţuri, fiecare ţară poate să raporteze şi raportează elemente diferite. Din ceea ce am analizat noi, de exemplu, unele ţări nu includ în aceste cifre medii vânzările de pe autostrăzi. Acestea au preţurile cele mai mari, pentru că şi traficul şi cererea sunt mai mari pe autostrăzi. Alte ţări, de exemplu, includ costul cu stocurile de rezervă în taxe şi nu în preţul produsului, la noi este inclus în preţul produsului. Şi sunt şi altfel de diferenţieri care fac ca, deşi este o bună referinţă preţul de la comunitatea europeană, nu este o reflectare exactă a unei comparabilităţi unu la unu", a explicat Gheorghe.

                  Ea a fost întrebată cum comentează un raport al Consiliului Concurenţei, în care se arată că piaţa carburanţilor din România este una de tip oligopol.

                  "Noi credem că este o piaţă concurenţială şi funcţională, cu noi intrări de concurenţi în ultimii ani. Numai anul trecut au fost construite peste 25 de staţii noi de către diverşi operatori, iar noi nu am construit atât de mult. Concurenţa este pe calitatea produselor, pe oferta de produse non-petroliere, lucru care se vede în fiecare zi. Piaţa a crescut cu 4,9% în retail, iar noi am crescut cu 5,2%", a susţinut oficialul Petrom.

                  Gheorghe a mai spus că reprezentanţii companiei vor conlucra cu cei ai autorităţii de concurenţă pentru a avea o imagine foarte clară a fenomenelor.

                  "Nu uitaţi că, în structura preţului nostru, jumătate din preţ este taxarea, 30-35% este costul propriu-zis al produsului, respectiv producţie şi rafinare, şi 10-15% sunt costuri legate de logistica, vânzarea şi distribuţia acestor produse, lucru care duce la diferenţieri de la o ţară la alta, în funcţie de sistemul de distribuţie, de sistemul de depozitare şi de alte elemente de competitivitate de costuri", a adăugat Gheorghe.

                  Ea a mai spus că Petrom are în vedere, pe viitor, dezvoltarea unui parteneriat cu Auchan.

                  "Vrem ca în reţeaua de staţii Petrom să creştem oferta pentru clienţii noştri prin parteneriate, cum ar fi cu Auchan. Este un proiect în stadiul de pilot", a arătat Gheorghe, precizând că nu poate da deocamdată mai multe detalii pe acest subiect.

                  Întrebată de ziarişti dacă Petrom intenţionează să construiască benzinării în parcările magazinelor Auchan, ea a răspuns: "Nu, va fi invers, magazinele Auchan vor fi în benzinăriile Petrom".


                  Tanti M. Gheorghe, romanii au salarii ca in Europa????

                  Comment


                  • Cine e acest Stanescu.

                    Baronul Stănescu a condus județul Olt între anii 2008 și 2016. În locul său la conducerea CJ -ului Stănescu și-a lăsat un băiat de casa…ascultător. Stănescu a știut să îmbine întotdeauna afacerile în agricultura și politică. Familia sa deține exploatări agricole în județ, fabrici de conserve și ferme de porci. Fieful familiei Stănescu este comuna Vișina. Tatăl baronului este primarul comunei de 12 ani neîntrerupți. Familia Stănescu controlează fosta fermă de stat din localitatea Vișina, Agromec Vișina SA. Unul din fii baronului Stănescu controlează firma Agromec Bucinisu SA, iar un alt membru al familiei este unic asociat al firmei To-Mak Grup SRL care a derulat proiecte europene de milioane de euro. Fratele baronului Stănescu, Alexandru, este deputat PSD de Olt din anul 2012. Așadar, avem de-a face cu o adevărată famiglie nobiliara PSD-istă, care ar putea purta numele de Stănescu de Vișina
                    .

                    După atâta bogăție și succes Stănescu s-a ales și cu niscai probleme penale. El este cercetat într-un dosar penal voluminos alături de Darius Valcov, fostul primar de Slatina și ministru de Finanțe. Stănescu este suspect de abuz în serviciu în dosarul finanțării echipei de fotbal FC Olt Slatina de către Consiliul Județean Olt. La pachet procurorii investighează concesionarea serviciului de întreținere a spațiilor verzi din orașul Slatina și mai multe contracte de lucrări supraevaluate la Compania de Apă Slatina. Baronul Stănescu are o mare slăbiciune pentru fotbal astfel că și cel de-al doilea dosar penal deschis împotriva sa are legătură cu echipa de fotbal FC Aluminiu ALRO Slatina. Consiliul Județean Olt a plătit circa 2 milioane de euro echipei de fotbal, o echipă privată de altfel, pentru promovarea imaginii instituției. Ce nevoie de publicitate și imagine avea nevoie CJ Olt este greu de spus?! Cert este că echipa de fotbal a dat faliment în anul 2012 iar milioanele de euro plătite de baronul Stănescu s-au dus pe apa sâmbetei. Procurori suspectează că banii cheltuiți de echipa de fotbal pentru imaginea consiliului județean nu pot fi decontați sau justificați. Genul acesta de afaceri penale, în care banii publici sunt aruncați practic la gunoi, ar trebui să-i revolte pe alegătorii din județul Olt. Mai ales că Oltul este printre cele mai sărace și nedezvoltate județe din România. Nu este cazul pentru că baronul Stănescu și PSD sunt votați cu plăcere


                    Fane Domozina, ai legatura. Zi ca-s minciuni toate.

                    Cum naiba sa nu vrea HOTUL asta ca OUG 13 sa fie aprobata?

                    Curios, aia care n-au probleme cu legea nu vor asta.
                    Last edited by mr.K; 16 February 2017, 16:18.

                    Comment


                    • S-a incalcat o lege ? Sa plateasca pentru asta.

                      Aceeasi revolta ai avut-o si cand Udrea a platit de la minister 800.000 eur pentru frunza salvatoare de turism ?

                      Comment


                      • Cu asa justitite, sigur nu se incalca niciodata vreo lege. Judecatorii sunt si ei oameni, nu? Zic eu.

                        Comment


                        • Sunt curios daca lohanis va spune ceva despre scandalul din DNA si daca v-a promulga bugetul. Daca il intoarce in parlament e clar ca vrea sa se intample ce zic pesimistii erei lui.

                          Comment


                          • Pai ala e buget? E un fel de roata norocului.
                            Si totusi, a promulgat-o.

                            Cat contribuie fiecare la buget.
                            Cu siguranta, de multe ori te-ai intrebat cu cati bani contribui la bugetul de stat si cum se impart veniturile tale intre cosul de cumparaturi, accize si impozite.


                            Faceti o un calcul.

                            Este posibil ca acest domeniu să fie de vânzare!


                            Va ia durerea de cap.
                            Last edited by mr.K; 16 February 2017, 17:16. Reason: Automerged Doublepost

                            Comment


                            • Originally posted by mr.K View Post
                              ...Faceti o un calcul.
                              Va ia durerea de cap.
                              Atunci nu fac.
                              Orice va merge prost in tara asta, anul asta e din doua motive:
                              1. Intarzierea formarii guvernului.
                              2. Intarzierea promulgarii bugetului.
                              Acum iar o sa va mire ca guvernullucreaza "noaptea ca hotii".
                              Multumim tefeleilor si lui joshanis.

                              Comment


                              • Orice va merge prost in tara asta, anul asta e din doua motive:
                                1. Intarzierea formarii guvernului.
                                2. Intarzierea promulgarii bugetului.
                                3. GUVERNUL.

                                Ai uitat ce era mai important. Deja au inceput prost, iar ce incepe prost, sfarseste si mai prost. Pentru tara.
                                Ca pentru politrucii pesedisti, sunt sigur ca va fi bine. Sper ca totusi, unii dintre ei macar, sa vada cat de bine poti trai in inchisoare.



                                Cine e femeia care a atacat in instanta OUG 14
                                Luiza Cazanescu - care este acuzata de complicitate la abuz in serviciu si condamnata in prima instanta la trei ani si doua luni de inchisoare - a luat parte la dezbaterea privind gratierea si modificarea Codurilor Penale de la Ministerul Justitiei.
                                De altfel, in timpul dezbaterii, femeia care sustinea ca baiatului ei i s-a facut o nedreptate a spus ca vrea sa discute personal cu ministrul, iar Florin Iordache a aprobat din cap.

                                Astfel ca, dupa dezbatere, cele doua femei si Florin Iordache au mers impreuna, discutand, aproximativ 40 de metri, pana la biroul ministrului, in care au intrat toti trei.
                                Ulterior dezbaterii, Luiza Cazanescu si o femeie care a sustinut ca fiul ei a furat "decat" trei masini au fost invitate de ministrul Florin Iordache in biroul sau, transmite News.ro.
                                "Sa promovati aceste ordonante de urgenta, apoi sa avem si amnistie, sa va ganditi la populatie, la oamenii in varsta. Eu stiu ce vorbesc. Eu am avut 18 dosare civile si 46 penale si mi s-au inscenat numai mizerii. Eu vorbesc concret. Va rog sa aveti curajul sa luptati impotriva securitatii care a invadat toate organismele de stat. I-au scos pe copiii astia in strada. Eu am un magazin si vorbesc cu studentii care au iesit in strada si majoritatea au recunoscut ca au fost platiti", a mai spus ea.
                                Femeia care a atacat ordonanta 14 la Curtea de Apel Bucuresti, Luiza Cazanescu, nu demult ii cerea fostului ministru al Justitiei Florin Iordache ''sa fie barbat de stat si sa promoveze ordonantele de urgenta''.

                                Deci una are 54 de dosare, numai inscenari, bineinteles, iar fiul alteia a furat decat 3 masini.
                                O nimica toata. Cum sa nu ajuti asemenea oameni ? Doar sunt si ei parte din populatie. Si Ciordache le-a invitat in birou. Nah, hot cu hot se aduna.

                                Fane, daca iti fura masina fiul cucoanei, te bucurai daca il gratia?

                                Livake in incurcat-o cu una care stie ce vorbeste, de la RRA:


                                Nu stia sarmanul pe unde sa mai scoata camasa, el credea ca vorbeste cu aia de la el din partid, care aplauda si cand ragaie sefu'.

                                200 mii pragul ala de furt legal inseamnă salariul mediu pe cinci ani in Romania.
                                Nimica toata.
                                Last edited by mr.K; 16 February 2017, 18:11. Reason: Automerged Doublepost

                                Comment

                                Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google