If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
io de la un gand de emigrare saptamanal am ajuns la unu la doua zile...voi cum stati la asta?
Daca n-as fi avut o nenorocita de spondiloza lombara care-mi limiteaza mult capacitatea de munca (m-am procopsit cu ea in urma celor 6 ani pe care i-am "prestat" in mineritul carbonifer subteran din Petrosani), eu as fi fost plecat de mult de pe-aici. In 1999 am refuzat un contract de munca legal pe 6 luni in SUA din cauza starii de sanatate. Fosti colegi de-ai mei care s-au dus (e vorba de electricieni), niciunul nu s-a mai intors in Romania, toti si-au facut un rost "dincolo de Lac".
Eu sunt nevoit sa raman aici, ca n-am auzit vesti din Strainezia cum ca ar avea aia nevoie de inspectori SSM care sa nu faca munca fizica prea intensa...
M-am născut cu prea puține degete mijlocii în raport cu lumea în care trăiesc.
Mdea...hai sa-ti spun ceva si mai trist: am o meserie cu care pot pleca ieri in strainezia (pot sa-mi si aleg tara)...si cu toate astea...inca n-am plecat. Cred ca asta spune multe despre inteligenta mea...
Bolovan Nu cred că are vreo legătură cu inteligența. Până la urmă, cred că nimeni nu pleacă acolo cu inima împăcată, e imposibil să nu te gândești că-ți lași aici o parte din suflet, chiar dacă țara asta e așa cum e...
M-am născut cu prea puține degete mijlocii în raport cu lumea în care trăiesc.
Interviu cu un consilier roman din fosta Administratie Obama: In America, nu exista sa dai mita. Daca ceva nu ti se cuvine, nu ti se da niciodata!
In America, daca ceva ti se cuvine, ti se da imediat, iar daca ceva nu ti se cuvine, nu ti se da niciodata. Functionarii si politistii nu se lasa mituiti, birocratia e redusa la minimum, iar oamenii respecta legea pentru ca stiu ca acea societate este nemiloasa cu cei care o incalca, spune dr. Marius Stan, fost consilier stiintific principal al ministrului Energiei in Administratia Obama.
Probabil ca la noi se considera ca se cuvine, de aia se da mita.
In America, daca ceva ti se cuvine, ti se da imediat, iar daca ceva nu ti se cuvine, nu ti se da niciodata. Functionarii si politistii nu se lasa mituiti, birocratia e redusa la minimum, iar oamenii respecta legea pentru ca stiu ca acea societate este nemiloasa cu cei care o incalca, spune dr. Marius Stan, fost consilier stiintific principal al ministrului Energiei in Administratia Obama.
Nu cred ca nu se da mita in USA, dar nimeni nu se lauda acolo cu mita primita trantindu-si o casa pe 2 strazi, ca ajungi la puscarie rapid daca nu justifici averea.
Mostenirile sau donatiile peste o anumita limita ar putea fi impozitate cu 3%
Guvernul a pregatit introducerea acestei limite valorice peste care va fi aplicat impozitul de 3% intr-un draft de modificare a Codului Fiscal, aflat in discutie si obtinut de Profit.ro din surse guvenamentale.
Au astia ce au cu pragurile.
Cel mai important pentru guvern e impunerea pragului pentru mita, ca sa nu fie nimeni cercetat pentru firfirei de zeci de mii de euro.
Last edited by mr.K; 19 April 2017, 09:52.
Reason: Automerged Doublepost
Daca s-ar introduce impozitul pe gospodarie, sunt curios cine economiseste un an de zile suma datorata impozitului, pentru a avea cu ce plati.
Asta, daca mai vrei sa platesti. Eu unul, parca n-as mai vrea.
Poate că la început vor fi destui cei care nu se vor gândi la această economisire, dar după ce-o vor lua în freză la prima scadență de plată a impozitului, probabil că se vor adapta. Eu aștept să văd lista cheltuielilor care vor fi deductibile. Madam Olguța spunea ceva referitor inclusiv la cheltuielile legate de activitățile extrașcolare ale copiilor (gen practicarea unor sporturi, etc.), dar și cheltuielile cu eficientizarea energetică a clădirilor. După părerea mea ar trebui incluse în categoria „deductibilelor” și asigurările de orice fel, poate astfel oamenii vor fi mai preocupați în legătură cu viitorul lor, știind că vor putea să-și scadă impozitul prin deducerea primelor respective de asigurare.
M-am născut cu prea puține degete mijlocii în raport cu lumea în care trăiesc.
Astia nu-s in stare sa verifice daca firmele isi achita impozitele corect.
Nu sunt in stare sa colecteze niste impozite si taxe locale clare, pe case, terenuri si auto. In mediul rural e jale, au unii mii si zeci de mii de lei restante la impozite, curtile pline de tractoare, dar nimeni nu-i executa, motivul fiind personal incompetent si/ sau rea vointa.
Va dati seama ca nimeni nu mai declara nimic, pe considerentul ca oricum fiscul nu va sti ce venituri a avut el? Si pe buna dreptate, fiscul habar nu are. Exceptie veniturile din salarii raportate de companii si institutii.
Are balta peste.
În trei luni și jumătate, Guvernul a împrumutat aproape 40% din cât a luat România de la FMI în 2009
Ori de câte ori sunt întrebați din ce fonduri vor crește pensiile și salariile bugetarilor, mai marii PSD și ALDE spun că sunt bani și invocă deja mult prea uzatul refren „românii au votat pentru creșterea economiei, pentru mai mulți bani în buzunarele lor”. De partea cealaltă, analiștii fac analize peste analize și lansează diverse avertismente, mai ales că încasările la buget se încăpățânează să rămână mai mici decât prognoza pe hârtie, după cum admite chiar șeful ANAF. Iar în tot acest timp, Guvernul se împrumută.
A reușit ca până acum, adică în doar trei luni și jumătate, să se îndatoreze cu 4,697 miliarde euro. Carevasăzică, cam 40% din împrumutul semnat cu FMI, la începutul crizei economice, de atât de criticatul Guvern Boc.
In ritmul asta, prin septembrie deja vor fi imprumutat cat Boc in tot anul 2009.
Si stai, ca noua lege a salarizarii abia intra la plata in vara.
Dacă punem cap la cap informațiile comunicate oficial, rezultă că Ministerul Finanțelor Publice s-a împrumutat astfel:
- 2,835 miliarde lei în ianuarie 2017
- 3,533 miliarde lei în februarie 2017
- 3,061 miliarde lei plus 240 milioane euro în martie 2017
- 2,750 miliarde lei plus 1,75 miliarde euro în prima jumătate a lunii aprilie.
Majoritatea împrumuturilor sunt pe termen mediu și lung, recordul fiind deținut de o emisiune pe piața internațională din 10 aprilie, când ministerul condus de Viorel Ștefan a atras 750 milioane de euro cu scadență în 2035.
In 2035 pezedeaua actuala va fi la plaja, cu conturile pline. Sa plateasca imprumuturile tot fraierii care muncesc acum.
Last edited by mr.K; 20 April 2017, 09:40.
Reason: Automerged Doublepost
We process personal data about users of our site, through the use of cookies and other technologies, to deliver our services, personalize advertising, and to analyze site activity. We may share certain information about our users with our advertising and analytics partners. For additional details, refer to our Privacy Policy.
By clicking "I AGREE" below, you agree to our Privacy Policy and our personal data processing and cookie practices as described therein. You also acknowledge that this forum may be hosted outside your country and you consent to the collection, storage, and processing of your data in the country where this forum is hosted.
Comment