Discutii despre orice, mai putin pe teme politice

Collapse
This is a sticky topic.
X
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Bon fiscal/factura fiscala iti da dupa ce scoti banii, daca ai...
    La crasmele astea se da oare si pe caiet?

    Comment


    • Nu stiu de caiet, dar poti sa faci credit.

      Vă salut. Aici mă puteți găsi:http://www.facebook.com/mirceabravohttp://www.instagram.com/mirceabravohttp://www.mirceabravo.comhttps://www.facebook.com/mirce...
      sigpicI don't want you to think like me, i just want you to think.

      Comment


      • Ceva de genu'.
        Imi plac aia care-si pun pe ei blugi de 100 de euro, curea de 150, ceas de 300, adidasi de 350, telefon de 500...
        Au masina la care or sa plateasca rate timp de doua vieti . . .
        Si toate astea ca sa impresioneze pe una in colanti de 15 lei!
        Eventual, colantii sunt imprumutati de la o fufa prietena.
        Last edited by mr.K; 5 May 2017, 15:53.

        Comment


        • Fix asa.
          sigpicI don't want you to think like me, i just want you to think.

          Comment


          • Originally posted by Fanez View Post
            Oricum, destinatarul intrebarii nu are acces ca tine la dosarele respectivilor.
            Iegzact!
            M-am născut cu prea puține degete mijlocii în raport cu lumea în care trăiesc.

            Comment


            • @Cherubino, pana una/alta doar parlamentarii psd/alde + baselu au încercat sa-si acopere/apere corupții, asta e, chit ca nu ne convine, e negru pe alb, numai dvs și Fanez vedeți roz.
              Una din marile "realizări" ale actualului guvern

              Cercetarea romaneasca intra in autarhie, cercetatorii si profesorii din universitati straine fiind eliminati din tot mai multe zone relevante. Ministerul Cercetarii si institutia care finanteaza proiectele de cercetare (UEFISCDI) instituie un embargo pentru evaluatori straini si impun utilizarea aproape exclusiva a evaluatorilor romani in proiectele de cercetare in valoare de 873 de milioane de lei. Si asta in conditiile in care practica globala si chiar legislatia romana arata ca evaluatorii internationali aduc prestigiu proiectelor de cercetare, multi cercetatori romani fiind la randul lor evaluatori pentru proiecte din strainatate. "O lovitura de gratie care condamna Romania la inapoiere", spune psihologul Daniel David.


              Decizia Ministerului Cercetarii si a UEFISCDI (Unitatea Executivă pentru Finanţarea Învăţământului Superior, a Cercetării, Dezvoltării şi Inovării) vine la scurt timp dupa ce toti cercetatorii si profesorii romani de la universitati internationale au fost scosi din cele patru organisme care guverneaza cercetarea din Romania, fiind inlocuiti de personaje controversate. Vezi aici mai multe detalii .

              De ce e important evaluatorul unui proiect de cercetare? Un evaluator international asigura calitatea proiectului si evita conflictele de interese cu cercetatorii si conducatorii interni ai proiectului. Cu cat prestigiul evaluatorului e mai mare, cu atat creste calitatea actului de cercetare si se diminueaza eventualele suspiciuni privind integritatea. In toata lumea, evaluatorii internationali sunt cautati si atrasi tocmai pentru a aduce credibilitate proiectelor pe care le evalueaza.

              Ce s-a intamplat mai exact? Ministerul Cercetarii si UEFISCDI au incheiat la finalul lunii martie un act aditional la Contractul de finantare a proiectelor de cercetare din Planul National de Cercetare-Dezvoltare si Inovare , un plan in valoare de 873 de milioane de lei, intins pe 8 ani. Actul aditional reglementeaza modul in care sunt selectati evaluatorii proiectelor de cercetare.

              Ei bine, actul oficial, postat si pe site-ul Ministerului Cercetarii, arata (Art. 3, alin. 4) ca proiectele de cercetare vor fi evaluate doar de evaluatori romani, din randul cercetatorilor sau profesorilor si conferentiarilor. Daca nu se gasesc evaluatori printre acestia, se cauta in randul lectorilor. Daca nu sunt gasiti evaluatori nici la nivel de lector/sef de lucrari, gestionarii de proiecte de cercetare sunt obligati sa caute experti evaluatori in "unitati si institutii de cercetare-dezvoltare si inovare".

              Abia in acest moment, "numai in cazul in care nu exista nici un specialist disponibil la nivel national" , UEFISCDI poate cauta evaluatori externi. Dar chiar si asa, un evaluator extern trebuie sa fie aprobat si de Ministerul Cercetarii. "Aprobare nominala ", scrie in actul oficial. Adica om cu om, nu la gramada.

              Actul oficial incheiat intre Ministerul Dezvoltarii si UEFISCDI contravine prevederilor privind evaluarea proiectelor de cercetare, asa cum apar ele intr-o Hotarare de Guvern semnata in 2015 de premierul Victor Ponta. In HG 583/2015 se arata ca unul dintre principiile operationale ale Planului National de Cercetare este "evaluarea ex-ante a propunerilor de proiecte, folosindu-i în procesul de evaluare pe cei mai competenți cercetători la nivel internațional în tema propunerii, cu evitarea strictă a conflictelor de interese" .

              Dar Ministerul Dezvoltarii (condus de ministrul Serban Valeca) si UEFISCDI (condus de Adrian Curaj) mai vin cu o inovatie: evaluatorii trebuie alesi nu doar pe criterii de competenta, ci si pe criterii geografice. "Selectatia la nivel national are la baza utilizarea echilibrata a resurselor umane din toate regiunile de dezvoltare ", se arata in actul semnat de cele doua institutii.

              Daniel David, director fondator al Departamentului de Psihologie Clinica si Psihoterapie din cadrul Universitatii Babes-Bolyai (UBB) din Cluj-Napoca, denunta intr-o declaratie pentru HotNews.ro "o lovitura de gratie care condamna Romania la inapoiere":
              Intr-o tara membra UE, a boicota in stiinta romaneasca evaluatorii europeni/internationali este in mentalitatile normale de neconceput, iar pentru un domeniu ca stiinta, in care globalizarea este esenta care duce la cunoasterea ce dezvolta civilizatia umana, este condamnare la inapoiere. Seamana oarecum cu viza pe care trebuiau sa o dam europenilor ca sa intre in Romania comunista. Da, desi nimeni nu credea ca mai este posibil asa ceva, acolo am ajuns! Tarile moderne cauta si se bat pentru astfel de evaluatori deoarece asa au acces la cei mai buni experti in domeniu si astfel banii publici sunt cheltuiti eficient si pot evita mai usor conflicte de interese inerente in tari si medii de cercetare mai mici sau mai slab dezvoltate. Apoi, a focaliza finantarea nationala a cercetarii pe cercetarea regionala - care in mod normal ar trebui sa fie sustinuta de autoritatile locale/regionale -, selectand expertii pe baza de reprezentare regionala, este lovitura de gratie care condamna Romania la inapoiere, rupandu-ne clar de aria europeana a educatiei si cercetarii.
              Cercetarea romaneasca intra in autarhie, cercetatorii si profesorii din universitati straine fiind eliminati din tot mai multe zone relevante. Ministerul


              AR a fost "cumparata" de PSD și doarme în bocanci.
              Last edited by aris86; 5 May 2017, 18:05. Reason: Automerged Doublepost

              Comment


              • Originally posted by mr.K View Post
                Eventual, colantii sunt imprumutati de la o fufa prietena.
                Și în curând vor fi aruncați pe spătarul scaunului sau pe candelabru.
                M-am născut cu prea puține degete mijlocii în raport cu lumea în care trăiesc.

                Comment


                • Originally posted by aris86 View Post
                  @Cherubino, pana una/alta doar parlamentarii psd/alde + baselu au încercat sa-si acopere/apere corupții...
                  Si n-au reusit pentru ca USR #nudoarme

                  #rezist
                  Originally posted by mr.K View Post
                  Eventual, colantii sunt imprumutati de la o fufa prietena.
                  Sunt inchiriati ca prietena fufa e de dreapta, nu e pesedista sa dea pe gratis.

                  Acum ceva vreme s-a vorbit despre niste parinti minunati care isi invatau copiii de cateva luni ce inseamna democratia ducandu-i la manifestatii. Erau felicitati de insusi keiser pentru lectiile de democratie.
                  Tin sa subliniez ca nu erau iresponsabili. Nu exista nici un pericol pentru ei ca doar fusese vorba ca manifestatiile sa fie pajnice.

                  Considerăm că niciun copil nu trebuie expus riscurilor pe care și le asumă părinții. Ceea ce trebuie să primeze este interesul superior al copilului, care, indiferent de pasiunile părinților nu trebuie pus într-o situație de risc.

                  În acest sens specialiștii D.G.A.S.P.C. Cluj vor contacta părintele în cauză în vederea consilierii acestuia cu privire la evitarea expunerii copilului la situații care îi pot periclita viața și siguranța.

                  De asemenea, părintelui i se va aduce la cunoștință faptul că trebuie să protejeze imaginea copilului în mediul on line, până la vârsta la care el însuși și-o poate proteja, părintele fiind obligat de a asigura dreptul la intimitate și securitate a copilului, în conformitate cu prevederile articolului 27 din Legea 272/2004 privind protecția și promovarea drepturilor copilului, republicată, cu modificările și completările ulterioare.”
                  Desigur, unii parinti nu constientizeaza riscurile dar... isi asuma.
                  Last edited by Fanez; 6 May 2017, 10:42. Reason: Automerged Doublepost

                  Comment


                  • Cum aduce Guvernul bani la buget: Scumpeste tigarile, majoreaza contributii si ar putea plafona indemnizatia pentru mame
                    Se cam termina paralele, asa ca incep majorarile de taxe.

                    Si reducerile de cheltuieli. Ceea ce n-ar fi rau daca s-ar opri hemoragia achiztiilor aiurea.
                    Doar ca ei intentioneaza sa reduca cheltuielile de functionare. Cum de salarii nu se pot atinge, ba chiar se vor mari, vor taia cheltuielile cu hartia de xerox si cu curentul electric.

                    Dupa majorarile de salarii anuntate pentru sectorul de stat, dar avand in vedere si evolutiile bugetare din primele luni ale anului, Guvernul Grindeanu anunta si posibile masuri de reducere a cheltuielilor publice si din companiile de stat, dar si o reducere a aparatului guvernamental.
                    Cum adica dar avand in vedere si evolutiile bugetare din primele luni ale anului?
                    Pai nu trambita guvernul ca se aduna bani mai multi la buget decat au adunat Ciolos si ai lui?
                    Last edited by mr.K; 6 May 2017, 10:54.

                    Comment


                    • Guvernul a pus la punct un plan care ar urma să ducă atât la încasări mai mari la buget, chiar din acest an, dar ar conduce şi la economii importante, prin restrângerea cheltuielilor publice.

                      Potrivit planului Executivului, pentru cei care au salarii mai mici decât nivelul minim, de 1450 de lei, iar aici intră toţi cei care lucrează cu jumătate de normă sau ocazional, angajatorul să plătească obligatoriu contribuţii.

                      Ca să crească veniturile, acciza pentru ţigarete ar putea să fie majorată, cu un punct procentual, ceea ce ar duce la încasări de 90 de milioane de lei, în a doua jumătate a lui 2017.

                      Tot din acest an, ar putea să se schimbe şi modul de plată al cotei generale de TVA, lucru care ar duce la încasări mai mari cu 180 de milioane de lei în 2017 şi cu 420 de milioane în 2018.

                      Bani la buget ar urma să rămână şi după o serie de cheltuieli reduse e vorba de patru miliarde de lei economie până la finalul lui 2018.

                      Guvernul mai apreciază că, în vederea utilizării eficiente a resurselor bugetare alocate pentru prestaţii sociale, ar fi oportună plafonarea indemnizaţiei pentru creşterea copilului (ICC) la un nivel maxim cuprins între 5.000 – 10.000 lei, dar şi introducerea cardului social de beneficii, scrie News.ro.
                      Guvernul a pus la punct un plan care ar urma să ducă atât la încasări mai mari la buget, chiar din acest an, dar ar conduce şi la economii importante, prin restrângerea cheltuilelilor publice.

                      Comment


                      • Scumpeste tigarile
                        Industria tutunului aduce bani la buget.
                        Industria tutunului este, în prezent, al doilea mare contribuabil la bugetul de stat al României, după companiile din sectorul petrolier. - See more at: http://investclub.ro/tutunul-cel-mai....einP2XAK.dpuf
                        mr.K citeaza:
                        ar putea plafona indemnizatia pentru mame
                        aris citeaza si el:
                        plafonarea indemnizaţiei pentru creşterea copilului (ICC) la un nivel maxim cuprins între 5.000 – 10.000 lei.
                        Last edited by Fanez; 6 May 2017, 10:57.

                        Comment


                        • Gargara Fane.
                          Nu incaseaza banet cat trebuie la buget.
                          Eu cred ca Ciolos e de vina.

                          Comment


                          • trambita guvernul ca se aduna bani mai multi la buget decat au adunat Ciolos si ai lui
                            Pai ciolos n-a adunat, n-a cheltuit. N-a facut nimic, ce comparatie sa facem?
                            Eu cred ca Ciolos e de vina.
                            Asa ziceam si eu.

                            Nu incaseaza banet cat trebuie la buget.
                            Daca aia de dreapta nu platesc darile... au firme in insolventa, au "profit 0" etc.
                            Noroc cu multinationalele si ONG-urile finantate de la buget.

                            Daca tot vorbim de ONG-uri: O lista interesanta.
                            Hai cu ONG-urile. daca vrem "un altfel de politica".
                            Last edited by Fanez; 6 May 2017, 11:22. Reason: Automerged Doublepost

                            Comment


                            • Daca analizezi finantarea PSD-ului, o sa fie si mai interesant.

                              Daca aia de dreapta nu platesc darile... au firme in insolventa, au "profit 0" etc.
                              Aia platesc, dar nu tine guvernul pasul cheltuielilor cu veniturile la buget.

                              Pai ciolos n-a adunat, n-a cheltuit. N-a facut nimic, ce comparatie sa facem?
                              Ciolos a adunat si a cheltuit cu masura, iar tara s-a descurcat destul de bine, s-au marit si niste salarii in domenii cheie precum sanatatea.
                              Pezedeaua stie doar sa cheltuie fara masura.
                              Dupa 4 ani de pezedism, o sa datoram la FMI 100 de miliarde de $.

                              CEDO poate sa fie linistita, milionarii infractori au unde sta:

                              Condiții de Clasa I în singura pușcărie ”de lux” din România. Cum trăiesc milionarii infractori în celulele de la Găești
                              Last edited by mr.K; 6 May 2017, 13:56. Reason: Automerged Doublepost

                              Comment


                              • Cum trăiesc milionarii infractori în celulele de la Găești
                                #lapuscarie!
                                Dupa 4 ani de pezedism, o sa datoram la FMI 100 de miliarde de $.
                                100 de mld. $ Fix. Si o sa plateasca tot saracele multinationale si bietele ONG-uri. Care munceste.
                                L.E. Aoleo, stai asa ca astea pleaca din Romania.

                                Comment

                                Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google