Nu sunt atât de sigur despre Hitachi pentru sistemele split (consumatori casnici). Ei par a fi mai mult pe zona industrială. După cercetarea pe care am făcut-o, sfânta treime a AC-urilor (compresoarelor) split este: Fujitsu, Mitsubishi și Daikin (mare atenție la aceștia, evitați modelele foarte ieftine care sunt de fapt făcute de Gree, o firmă chinezească in uzinele lor din China). Eu am câte unul de la fiecare dintre primii doi.
Aris, imi pare rău. Te invit in sector la noi, la 3. I love S3 (scrie peste tot prin sector). Primarul Negoiță a anvelopat multe blocuri. Iți postez diseară dacă vrei o poză cu termometrul luat pentru interiorul mașinii (pe care nu am apucat să il lipesc) dar care zace incă in casă. Intre 26 și 27 grade cu un calorifer la 1/3 capacitate și este destul de neplăcut.
Da, anveloparea face toți banii. Și la cald, și la rece. Fie cu RADET, fie cu incălzire proprie. Dacă aș sta mai in nordul țării, aș dubla grosimea stratului de izolare (20 cm și poate ceva vată minerală) și aș pune tripane cu 1.6 cm intre foi. Mai in sud, 10 cm de polistiren și geamuri termopan duble 1.6 cm sunt suficiente.
Ca să ințeleagă și unii despre ce variație de temperatură discutăm in România, să citim de pe wiki:
Despre aceste 3-4 grade C vorbim când am spus despre sudul și nordul țării. Nu contest calculele făcute de georgstelsib, dar eu când m-am referit la 12000 BTU pentru 2 camere, m-am referit la acestă configurație: apartament anvelopat termic, temperatura țintă 21C in zonele periferice ale apartamentului (termostatul din AC reglat pe 26C). Factura pentru tot ce inseamnă electricitate (căldură, apă caldă și consumatorii casnici) este 160 lei/lună. Alte cheltuieli mai sunt doar apa caldă și gunoiul, plus 5-6 lei / aragaz.
Corecție: apa rece
Aris, imi pare rău. Te invit in sector la noi, la 3. I love S3 (scrie peste tot prin sector). Primarul Negoiță a anvelopat multe blocuri. Iți postez diseară dacă vrei o poză cu termometrul luat pentru interiorul mașinii (pe care nu am apucat să il lipesc) dar care zace incă in casă. Intre 26 și 27 grade cu un calorifer la 1/3 capacitate și este destul de neplăcut.
Da, anveloparea face toți banii. Și la cald, și la rece. Fie cu RADET, fie cu incălzire proprie. Dacă aș sta mai in nordul țării, aș dubla grosimea stratului de izolare (20 cm și poate ceva vată minerală) și aș pune tripane cu 1.6 cm intre foi. Mai in sud, 10 cm de polistiren și geamuri termopan duble 1.6 cm sunt suficiente.
Ca să ințeleagă și unii despre ce variație de temperatură discutăm in România, să citim de pe wiki:
Temperatura medie anuală scade de la sud (unde este de peste 11°C în Lunca Dunării) la nord (8,5°C în nordul Podișului Moldovei) și în altitudine (ajungând la 0°C la altitudini de peste 2000 m). După valorile temperaturii medii anuale, există trei etaje termice: un etaj cald (cu valori de peste 10°C), un etaj mediu (între 10°C și 6°C) și un etaj rece (cu temperaturi mai mici de 6°C).
Corecție: apa rece
Comment