Conduceti Cu Ambele Maini Pe Volan?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Conduceti Cu Ambele Maini Pe Volan?

Originally posted by 1q Mitru View Post
    Confort pentru mine inseamna undeva intre 2500 si 3000 de de ture. Asta folosesc la drum cand stau rezemat in cotiera cu o mana pe volan. Cand am in fata un tir sau un autocar sau chiar un prost care nici nu merge nici nu sta, doar trebuie sa fie in fata mea si se jigneste daca autohtona vrea sa isi vada de drum, atunci turatie intre 3000 si 6000 si vreau zvac si nu ma intereseaza consum.
    Dupa care revin pe cotiera, computerul de bord pe consum si admiram peisajul fara sa ma intereseze ca trece si Trabantul pe langa mine.
    Originally posted by DomnulK View Post
    eu in locul tau nu mi-as face remapare, as lua niste lectii de condus si inca niste lectii de respect in trafic plus as da o vizita pe la psiholog sa mai elimin din frustrari.

alo, nene, conduci nu te uiti la televizor, deci se folosesc 2 maini pe volan...sau nu ai avut vreo explozie pe fata sa te vad cum iti zboara volanul din mana si ajungi in pomii de pe marginea strazii. daca scapi, data viitoare sigur nu vei ma consuce in pozitit in care te uit la filme in fotoliul de acasa.
    Frustrarile cui? Ale psihologului?
    Eu ma gandeam sa imi pun o cotiera si pe partea dreapta, dar nu se poate ca se supara copilotul ca nu o tin de mana!
    Stai linistit ca te-am inteles cu confortul.
    Despre lectii de condus cred ca toti mai avem de invatat chiar daca avem km cu spatele cati au alti cu fata.
    Respectul nu cred ca il arati stand in spatele tuturor sau nu am inteles bine.
    Oricum nu stiu ce ai inteles tu dar vad ca ai luat-o in alta directie.
    Multumesc pentru raspuns celor care stiu sa ajute si sa informeze.
    In opinia mea sunteti destul de informati si stiti mai multe decat mine despre motorasul pe care-l muncesc.
    Originally posted by DomnulK View Post
    sincer nu-i sufar pe aia care la volan se cred acasa in fotoliu. cand conduci stai cu ambele maini pe volan nu cu una pe cotiera, alta ep picioarul fetei si cu cenunchiul stang mentii directia.
    Sunt de acord cu tine si nici mie nu-mi plac aia care conduc cu doua degete sau cu podul palmei.
    Stai linistit ca imi place sa stiu ce fac si cand este cazul nu mi-e rusine sa pun mana pe volan chiar daca am suficienta forta si in unul(pe incercate)
    Originally posted by viorelu View Post
    ...o mana pe volan(stanga-normal) ,cu doua nu prea pot,asa conduc de cand conduc(habar nu am de ce)...doar in viraje stranse cand e imperios necesar cu doua maini pe volan,nu tre' sa dam cu pietre
    Originally posted by Valentin_N View Post
    Motivele fiecaruia de a merge cu o singura mana nu se discuta, unii au probleme medicale cu mana, uni sunt lenesi, altii sunt fuduli dar majoritatea au uitat ca in codul rutier scrie clar ca esti obligat sa tii doua maini pe volan tot timpul, exceptie fiind momentele in care schimbi viteza sau in timpul efectuarii manevrei de mers cu spatele! Deci nu are nici o importanta in afara de aia ca incalci legea!
    eu stiam ca legea prevede sa nu le iei pe amandoua concomitent, nu stiam si de obligatia de a le tine pe amandoua, am sa fiu atent cand am sa o mai citesc. oricum voi conduce cu o singura mana in continuare. daca pun si dreapta pe volan ma incurc deja.
    nu am nimic cu cei ce conduc cu doua maini ( din obisnunta sau fiindca asa zice legea ) insa mor pe cei ce incaleca pe volan, il tin strans de mai au un pic si li se imprima amprentele si stau incordati.
    prefer sa stau la voland tolanit ca in fotoliu dar sa fiu cu ochii la drum si in oglinzi.

p.s. daca se intampla sa fiu la un drum mai lung deja cu o mana tin telefonul iar cu cealalta duc la gura doza de energizant sau cafeaua, volanul fiind ghidat cu genunchiul. stiu ca imi vor spune multi ca sunt iresponsabil in aceasta situatie particulara dar revenind la titlu cred ca sunt multi cei ce prefera sa conduca cu o singura mana
    68
    DA, conduc cu ambele maini
    27.94%
    19
    NU, conduc cu o singura mana
    72.06%
    49
    vom fi iarasi ce am fost si mai mult decat atat !

cu genunchiul mai tin si eu cand am treaba cu ambele maini...dar nu o fac in trafic aglomerat.
    Un om inteligent nu va fi niciodata rau. Rautatea se naste din prostie, inferioritate si frustrare.

Comment

eu conduc cu ambele maini pe volan doar cateodata tin cu dreapta si stanga o tin pe geam
      laureate 1.5l, albastru marin

Comment

Stanga pe volan,dreapta pe schimbator.
        sigpic

Comment

Da, sunt adeptul condusului cu ambele maini pe volan. Nu pot spune ca respect 100%, dar in procent de 70-80% conduc cu ambele maini pe volan.
          In oras - depinde de aglomeratie. In afara orasului - in general cu ambele maini pe volan. Mai ales peste 80-90 kmh si cu atat mai mult in curbe.
          GL-22-TOF

Comment

Am votat DA, dar in ultimul tmp am inceput sa nu mai tin ambele maini pe volan, depinde de trafic. Trebuia la pool si o optiune de "mijloc". Foarte asemanator cu stilul lui danielliviu.

Comment

stanga pe volan , dreapta pe : schimbator , telefon , volum muzica , microfon CB , nevasta , suc , cotiera . cand situatia o cere pun si mana dreapta pe volan , de ex. la : gropi , manevre de schimbare sens ceva mai bruste , denivelari pe A2 ...

Comment

Conduc cu stanga pe volan si dreapta pe schimbator.........
                sigpicRenault megane 2 1.6 16V si Opel Bertone 2.2 16V

Comment

eu nu conduc niciodata cu ambele maini pe volan ca efectiv nu pot...stanga pe volan iar cu dreapta pe schimbator sau sprijinita pe cotiera si atat...asa m`am obisnuit inca din scoala...chiar daca unii zic ca nu e bine

Comment

O mana pe volan,una pe schimbator, alta tin tigara si cu ultima tin telefonul.Aoleu,cred ca am mai multe maini.
                    Last edited by KELBURTOS; 8 November 2009, 23:08.

Comment

Originally posted by skandal View Post
                      stanga pe volan , dreapta pe : schimbator , telefon , volum muzica , microfon CB , nevasta , suc , cotiera . cand situatia o cere pun si mana dreapta pe volan , de ex. la : gropi , manevre de schimbare sens ceva mai bruste , denivelari pe A2 ...
                      mai Skandal, pai Dorina este al 4-lea lucru ?
                      Vaaaai......cine e CB ? cine? cine? de este inaintea Dorinei ah ?

Revenim...de la 0 la 130 de km/h mana dreapta se afla pe oriunde: in general parti corporale feminine ( momente in care schimbam vitezele si cu stanga )
                      -de la 131 la 215 km/h ,unde este limitarea, sunt cu ambele maini pe volan la pozitia orelor 9:38 cu 14:51.
                      Last edited by Lanceru'; 8 November 2009, 23:14. Reason: sange
                      No Stress !
                      http://www.youtube.com/watch?v=ozV_vWXZgZY

Comment

In general conduc cu mana stanga rezemata cu cotul de portiera, dreapta o tin sprijinita de schimbatorul de viteze, deci sunt adeptul unui condus cat mai relaxat fizic dar foarte atent la tot ce misca in jurul meu.

Comment

Cu ambele mani la ora 10 si 2 nu am putut sa conduc niciodata. In oras mana stanga o tin in dreptul orei 9 (deasupra bratului stang al volanului) sau in dreptul orei 12. Cu dreapta stiu ca schimb vitezele, sa mor daca imi aduc aminte ce mai fac cu ea... probabil ca o mai tin si pe volan din cand in cand. Iar in afara orasului, mana stanga la ora 9-12, iar mana dreapta la ora 4-5.
                          sigpicI don't want you to think like me, i just want you to think.

Comment

de regula cu o mana, dar cand merg cu viteza mare, depasesc, merg pe drum prost sau cand trece pe langa mine vreun tir din directia opusa folosesc ambele maini
                            Plecat departe

Comment

In cele mai multe cazuti folosesc doar mana stanga pentru volan iar dreapta sta linistita pe cotiera si schimba vitezele. Sa folosesc ambele maini nu consider o rusine si nici nu cred ca sunt mai ciumec daca folosesc doar una... dar asa imi este mai comod. La urma urmei singurul motiv pentru care mi-am luat masina a fost comodiatea... ajung la serviciu mai repede cu metroul daca urmaresc doar aspectul practic. In cazul in care fac vreo manevra mai ''isteata'' le folosesc pe ambele... oricum nu prea imi aduc aminte pentru ca totul se intampla mecanic... ca la robotei.
                              sigpic

Comment

Working...
                              X
                              Anulare DPF
                              Politica de Securitate Google