Cine Se Lasa De Fumat De La 01 01 2010?

Collapse
This topic is closed.
X
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • #91
    Asa fratilor.....ma bucur ptr voi
    sigpic
    Maică, ce mafioți de treabă !!!

    Comment


    • #92
      Daca vreti sfaturi,metode si pareri de la o comunitate activa de nefumatori in devenire uite aici:

      ...deocamdata eu am luat pauza acolo...dar il gasesc foarte util celor ce se hotarasc sa renunte la viciu,mai ales in perioada sevrajului...

      Comment


      • #93
        Orice fumator, fara sa stie, beneficiaza in fiecare noapte de faptul ca face o pauza de somn de 8 ore, timp in care nu fumeaza. Pana dimineata, in cele 8 ore de somn, nivelul de monoxid de carbon din sange scade la jumatate iar nivelul oxigenului ajunge la valori normale. Orice fumator stie ca prima tigara matinala este cea care ii produce o oarecare senzatie de ameteala.

        Odata cu tigara de dimineata, tensiunea arteriala creste din nou peste valorile normale iar nivelul de monoxid de carbon incepe iar sa creasca, in vreme ce nivelul oxigenului reincepe sa scada.

        Daca fumatorul nu fumeaza 48 de ore (adica, de exemplu, un weekend intreg - doua zile) incepe sa se reduca riscul unui atac de cord iar nicotina este eliminata complet din organism. Din cauza acestui fapt, cei care se lasa de fumat simt ca le este cel mai greu sa reziste tentatiei de a-si aprinde o tigara exact la capatul celor 48 de ore de abstinenta, intrucat organismul nu a scapat inca de dependenta, dar percepe lipsa totala a drogului si, prin urmare, il "cere" foarte insistent.

        Tot dupa 48 de ore de "nefumat" simturile gustului si al mirosului isi revin la normal.

        Peste inca 24 de ore de la primele 48 (peste 72 de ore) proaspatul nefumator va simti ca are mai multa energie. De asemenea, tuburile bronhiale se relaxeaza.

        Intre 2 saptamani si 10 saptamani de la ultima tigara circulatia sangelui se imbunatateste continuu. Dispare senzatia de "picioare grele", gleznele devin mai suple, anumite vene si capilare devin mai putin vizibile sub pielea picioarelor.

        Peste aproximativ 3 saptamani de la ultima tigara dependenta organismului de nicotina este complet depasita iar proaspatul nefumator poate fi sigur ca nu va mai experimenta niciun simptom asociat sevrajului. Cu toate acestea, chiar si un fum, care introduce in organism un pic de nicotina, trezeste din nou dependenta.

        Intre 3 si 9 luni de la renuntarea la fumat capacitatea pulmonara creste cu 10%, fapt usor de simtit de catre fostul fumator prin imbunatatirea respiratiei, cresterea rezistentei la efort si reducerea semnificativa si chiar disparitia tusei tabagice.

        Dupa primul an fostul fumator are cu 50% mai putine sanse de a suferi un infarct. Acest fapt, precum si cele enumerate mai jos sunt constatate statistic.

        Dupa 5 ani, din punctul inimii de vedere si al riscului unui infarct, fostul nefumator devine exact ca cineva care nu a fumat niciodata.

        Dupa 10 ani fostul fumator va fi exact ca un nefumator si in ceea ce priveste riscul de a se imbolnavi de cancer pulmonar.

        Dupa 15 ani de la ultima tigara fostul fumator poate fi considerat nefumator din toate punctele de vedere, riscul unui atac de cord ajungand si el la limita statistic normala pentru persoanele care nu au fumat niciodata.

        Toate acestea sunt beneficii reale ale renuntarii la fumat.
        Last edited by NCDHD; 4 January 2010, 14:42. Reason: Automerged Doublepost

        Comment


        • #94
          nasule cum zici si apoi mancam
          ai documentat serios dar tot ai postat dublu deci esti esti pe drumul cel bun
          sigpic

          Comment


          • #95
            ...scoruri,impresii ceva?...de la proaspetii nefumatori?...ori prea nervosi sa va destainuiti?

            Comment


            • #96
              Eu mi-am facut provizii de anul trecut vre-o 4 pachete cand am auzit ca se scumpesc si acum trebuie sa le fumeg ca doar nu le-am cumparat degeaba (sotia le-a cumparat de fapt ca si ea fumeaza). Dupa ce le termin (o sa dureze ceva la 3-4 tigari pe zi) o sa incerc sa le las. Inca ma gandesc ca cele 2 tigari de la cafeaua de dimineata + inca 1-2 in cursul zilei nu e mare scofala, nici gaura-n buget. Plus ca si sotia fumeaza tot la fel.
              Nu dati cu pietre, va tin pumnii la cei care ati reusit sa nu mai bagati otrava in gura.

              Comment


              • #97
                ai rabdare viorelu sa treaca vremea rea si apoi iti povestim
                in momentul de fata santem foarte sensibili
                sigpic

                Comment


                • #98
                  E cam greut, dar vointa de fier face fata!!!!
                  aham......Restul e LOGAN


                  http://www.youtube.com/watch?v=LFMrhczwez8

                  Comment


                  • #99
                    Sunt suferindul, intelesul, nervosul familiei, fimiu face misto ca am divortat de Viceroayca, eh daca as reusii pana la capat ar fi un lucru extraordinar, oricum m-am umflat de banane si portocale. Succes in continuare celorlalti.

                    Comment


                    • Aveti grija mare ce mincati si mai ales cit! Se cam ingrasa omul dupa ce se lasa. Orice mincare va avea un gust mai delicios si lipsa de nicotina se vede pe diferenta de grasime. Bafta la toti curajosii antitutun!
                      ps. Voi avea un an in 19 feb de cind m-am lasat, am sa-l sarbatoresc cu un trabuc!(glumesc)

                      Comment


                      • eu nu am reusit sa le las de tot
                        dar am reusit sa le raresc considerabil. cam 5 tigari pe zi de la un pachet cat era inainte.
                        sigpic

                        Comment


                        • Haideti ca se poate! eu m-am lasat de aproximativ 7 luni.
                          Toata chestia tine numai si numai de bunavointa!
                          Credeti-ma ca in prima saptamana, nu trecea minut in care sa nu ma gandesc la o tigara aprinsa, parca trecea timpul mai greu.
                          Se poate! Acum chiar m-am obisnuit, nu ma deranjeaza daca cineva fumeaza langa mine...
                          SE POATEEEEEE !!!!!!!
                          Numai bine!

                          Comment


                          • azi m-a sunat sibianul sa vada in ce hal sunt,inca ma tin pe pozitii si numai gandul ca am trecut de punctul culminant ma face mai hotarat ,rezist in toata splendoarea ,dar cel mai nasol ii la servici,daca aveam treaba nu fumam dar cum o fost azi ,puteam sa fumez un bax,iar acasa dupa fiecare masa imi aprindeam cate una ,cred ca era de vina si tabieturile formate de-a lungul timpului ,acum va trebui sa reorganizam tot,imi vine in minte melodia aia cu ,,pusca si cureaua lata ,, no stai sa vezi ce-om ajunge .......,greu .........,apropo ,lipsa somnului se datoreaza lipsei de tutun sau ca am avut cate-va zile de odihna?
                            http://www.loganclub.ro/forum/mcv_ro...ion-t5724.html toate bune

                            Comment


                            • eu ce sa zic: acasa, concediu, ma uit la filme in sufragerie si imi inchipui ca sunt la cinema,ma enervez destul de usor si imi vine sa musc, problema cea mai nasoala este ca nu mai am somn,semn ca se apropie pensia zic eu.

                              Comment


                              • ...lipsa somnului dureaza cateva zile...max o saptamana...asta e sevrajul,pe langa altele....Ce sa zic...succese la toti,e un lucru bun ca renuntati insa nu foarte usor.Totul e aici sus in capul nostru...
                                Cautati pe net cartea "In sfarsit nefumator"(in format electronic) a lui Allen Carr,se spune ca face minuni dupa ce o citesti,te lucreza putin psihic,totul e sa ai rabdarea sa o termini(de preferinta dintr-o data).Eu am citit-o si mi-a fost destul de usor,zic eu,sa renunt...dar nu a tinut decat 2 luni(cateva rasturnari de situatii m-au facut sa ma apuc fara sa stiu ).
                                Last edited by viorelu; 4 January 2010, 20:33.

                                Comment

                                Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google