Aaa... Ce sweet... Oooffff doamne, ce ne-am face noi fara femei?
7 obiceiuri periculoase la volan
Collapse
X
-
Desi in posibilitate de a primi un warn, unde ar fi periculos sa te scarpini in timpul condusului ???
alt lucru ce ar putea incomoda atentia la drum, ar fi cascatul in timpul condusului...
in cele din urma vreau sa va spun ce mi s-a intamplat acu 1-2 saptamani: eram foarte obosit, plecasem de dimineata de la 7 din resita si pana la ora 18:00 facusem aproape 450-500 km... Am facut o oprire la iesire din craiova sa cumpar niste castraveti si cand am urcat la volan o musca mi s-a pus pe rama de la ochelari, n-am simtit-o pana cand s-a "tarat" pe interiorul ramei, asa de tare m-am speriat incat toata atentia mi s-a focalizat sa ma scap de musca, am crezut ca e o albina.... Din cauza neatentiei, era sa intru intr-un cap de pod... Probabil aveam aceeasi soarta ca si CS 05 GUX-adica Victoras, Dumnezeu sa-l ierte, dar Dumnezeu m-a ferit... Asa ca nu circulati cu geamurile deschise, folositi A/C-ul, cei care-l au in dotare, iar cei care nu, nu va zgarciti la 400-500 euro cat costa o montare ulterioara de A/C.
Comment
-
Multi soferi sunt distrasi de manevrarea radiocasetofonului in timpul mersului. Nu este nimic anormal in a mari volumul sau a schimba postul, dar este extrem de periculos sa schimbi casetele, CD-urile, sa derulezi pana la o anumita melodie, sau, mai rau, sa te apleci si sa cauti caseta pe care vrei sa o asculti neaparat in momentul acela. Multi soferi au prostul obicei de a manca atunci cand conduc, mai ales in calatorii mai lungi. Este la fel de periculos, ca si sorbitul dintr-o cafea sau o sticla, fie numai cu apa. Discutiile, certurile cu ceilalti pasageri, gesticularea sau, mai grav, ingrijirea unui copil mic sunt alte cauze ale diminuarii atentiei in timpul condusului.
Va vine sa credeti ca sunt persoane care nu se pot abtine sa citeasca in timpul condusului? Nu volume, dar este de ajuns sa te uiti pe o harta, o revista sau pe pagina unui ziar, pentru a pierde din vedere, chiar si pentru o clipa, drumul. De cate ori nu ati vazut femei aranjandu-si parul in oglinda, dandu-si buzele cu ruj sau verificandu-si machiajul?
Nimic mai periculos, oricat de bine ai stapani masina si oricata experienta la volan ai avea. Toate aceste gesturi par nevinovate si lipsite de importanta.
Comment
-
Un alt obicei periculos : sa vii de la mare , sa tii copilul in bratele nevestei pe scaunul din dreapta fata iar copilul sa mai tina si el un borcan de iaurt pe care sa-l scape pe jos ( sa stea 3 chestii pe un scaun , centura nu ii poate cuprinde pe toti ) , soferul sa fie din Brasov , sa se uite dupa iaurt , sa-l buseasca pe unul de Timisoara si sa-l propteasca in mine , eu sa nu-mi pot repara masina pe asigurarea lui si sa o fac pe casco al meu iar dupa ce o repar sa nu mi se mai incuie portbagajul si sa trebuiasca sa ma duc iarasi in service . Foarte periculos , zau , daca atenteaza vreunul la portbagaj ?.Last edited by FLORIN77; 24 May 2008, 08:55.B -X X - DDF x 2
:sofer1: :kissroadkill: :sofer5:
Comment
-
Mai bagam cate o bere de la disco pana acasa... Stiu ca e periculos dar acum m-am lasat de sportu asta;)) merg cu taxi.
Comment
-
Mie mi s-a intamplat sa alunece sticla sub pedale. A fost sub pedala de frână, nu ştiu cum s-a întâmplat, dar nu m-am băgat sub bord să o iau, am dat cu piciorul să o scot de acolo. Noroc că nu a trebuit să frânez brusc, că altfel povesteam altceva. Sau nu.
Off topic: nu am mai trecut de multă vreme pe aici. Mă bucur sa văd că s-a creat o adevărată comunitate. Mulţi membri noi. O faţă nouă pentru site, instrumente şi indicatoare noi pe forum. Felicitări Cristi_Xp!Last edited by zenit; 24 May 2008, 11:33.
Comment
-
Originally posted by Rocri View PostMemphis_Taz razi tu razi dar echilibrul masinii se tine din noada fundului iar daca-l ridici de pe scaun e cam nasol.
Comment
-
Eu am covorase de logan cumparate din targ, daca stiti dalea tip carpeta, cu gri iar carpeta soferului e cu sigla Dacia mandria tarii... Azi mi-am facut si eu cata timp sa le ajustez, l-am taiat pe cel de la sofer ca imi intra sub pedale, de fugit fuge si acuma dar trebuie sa ii fac un sistem sa nu mai fuga... L-am taiat la fix fara masurari
Comment
-
1. Fumatul la volan
2. Mancatul la volan
3. Condusul cu o singura mana
4. Vorbitul la telefon fara hands-free (chiar si asa e periculos pt ca iti distrage atentia)
5. Cotrobaitul in cutia de acte
6. Condusul cu plafoniera aprinsa
7. Privitul pitzipoancelor de pe trotuar
8. Muzica ascultata cu volum aproape maxim
9. Condusul in reprize violente
10. CONDUCEREA SUB INFLUENTA ALCOOLULUI
11. CONDUCEREA SUB INFLUENTA DROGURILOR
in afara de ultimele doua, le-am comis pe toate
ar mai fi, dar nu mi le amintesc acum...
Comment
-
Propunere
Vad ca nemernicele astea de covorase fac prubleme multora...
Ca sa eliminam definitiv aceasta situatie, propun montarea in functie de posibilitati: rogojina, covor taranesc, covor persan, mocheta plastic.
Musai in cuie de 7 batute in podea!
Spor la treaba
P.S. Si...sa mai amintesc un obicei: condusul sub influenta medicamentelor psihotrope, tranchilizante, somnifere etc ( a se intreba medicul curant!) )))Last edited by 77sky; 25 May 2008, 00:03.Logan Ambition-dCi, 70 CP (+25); C.V.-JR5, A.H.; barza sosita in 2007, iulie
Comment
Comment