Ajutor Somaj...HELP

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Ajutor Somaj...HELP

Va salut. Am si eu mai multe intrebari despre ajutorul de somaj....am absolvit Facultatea de Constructii pe data de 16 septembrie 2009 (am dat licenta), iar pe la sfarsitul lui octombrie, am depus actele pentru somaj, la ANOFM sector 1, acolo spunandu-mi-se ca dupa data de 1 Decembrie, sa aduc si o adeverinta de la circa financiara al sectorului 1, cum ca nu am venituri. Intrebarile ar fi urmatoare:
    1. Am o amenda neplatita la RATB din iulie 2009, neplatita,pentru ca mi-am luat-o pe nedrept, si mi-a fost sila sa o platesc. Exista posibilitatea sa ma oblige la circa financiara sa o platesc, pentru a-mi da aceea adeverinta?
    2. Daca duc aceasta adeverinta in decembrie cum ca nu am alte venituri, tot din decembrie vine ajutorul de somaj? Si daca da, se platesc si lunile octombrie si noiembrie? P.S Am vazut ca ajutorul de somaj, vine prin posta, in data de 15-20 ale fiecarei luni, deci m-as incadra cu toate actele pana pe 15 decembrie...
    3. Cat este ajutorul de somaj, pentru un proaspat absolvent de facultate, fara carte de munca?
    Va multumesc anticipat
    Logan Ambition 1.6 8V

de prins nu mai prinzi pentru decembrie.pentru octombrie nu iti da nimic...logic....chestia cu ratb-ul nu stiu sa-ti zic,si ajutorul de somaj va fi vreo 3-4 mil cred.eu iau 450 cu 2 ani de munca...si nu e neaparat prin posta.poti sa-ti faci card la bcr si-ti baga pe card,sau daca ai mai bn...
    Logan Kiss Fm 1.4 MPI Gri Comete

Comment

Calculator Somaj

Comment

tu ai incercat sa calculezi pe calculatorul ala in functie de problema lui BLANARUCRISTI?nu cred,ca daca incercai,vedeai ca nu ai cum....

Comment

Mersi ovidiu,insa eu nu am ce sa trec la salariu, ca nu am lucrat niciodata cu carte de munca, deci nu am asa ceva, plus ca eu in septembrie 2009, am dat licenta la facultate, deci nu ma ajuta ce mi-ai dat tu, ms oricum.
          Logan Ambition 1.6 8V

Comment

Se calculeaza la salariul minim pe economie (parca 600lei). Formula de calcul a somajului este
            SME*0.75+ procent din salariul mediu brut pe ultimele 12luni (in functie de vechime)

In cazul tau, ajutorul de somaj va fi 600*0.75 = 450lei

Comment

Jenant (daca e bun calculatorul).
              Ca ai netu 1300 sau 2200 lei tot cam pe acolo primesti somaj.

Comment

@ovidiu.st
                eu nu cred ca este bine ce zici tu.eu am lucrat 2 ani,800 si ceva de lei pe carte,si mi-a iesit 450...deci....

Comment

Asa am auzit si eu acum cateva zile la PrimaTV, ca ajutorul de somaj e 75% din salariu minim pe economie, adica 450 RON, insa nu au specificat daca pentru cei cu carte de munca, sau pentru cei proaspat absolventi....
                  Logan Ambition 1.6 8V

Comment

@theo_bv2002. Poate asta te va convinge.
                    @blanarucristi. De ajutorul de somaj beneficiaza proaspat absolventii de studii medii sau superioare si angajatii care au minim 12 luni de cotizatie (lucrate consecutiv).

Comment

dap...m-a convins

Comment

E bn ca e atata, dar nu stie nimeni daca voi lua si pe cele 2 luni (octombrie si noiembrie)? Si daca voi prinde si luna decembrie daca voi fi gata cu actele peste cateva zile?
                        Logan Ambition 1.6 8V

Comment

eu nu inteleg de ce crezi ca vei lua pe octombrie si noiembrie,daca nici nu ai pus actele...si la mine a durat cam 2 sapt pana mi-a facut dosarul,dupa ce am bagat actele

Comment

Asta nu mai stiu, dar am impresia ca e cam tarziu. Cred ca trebuia sa te duci sa soliciti ajutorul de somaj in termen de 30 de zile de la absolvire. N-o lua de buna, dar pentru angajati regula este sa se prezinte in termen de 30 de zile de la concediere.

Comment

M-am dus la sfarsitul lui octombrie la ANOFM sector 1, si am dat actele necesare, adica diploma de licenta, adeverinta de la medic, buletin....etc, si mi-a spus ca dupa 2 decembrie sa vin cu adeverinta de la circa financiara, deci nu cred ca e tarziu, de moment ce asa au spus ei....
                              Logan Ambition 1.6 8V

Comment

Working...
                              X
                              Anulare DPF
                              Politica de Securitate Google