Logan 1.5 dci remapat 105 cp vs Prestige 1.6 16v:

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Sigur are 12 anii ? Este ceva necurat la misloc . Am citit 2-3 pagini cu posturile lui si nu prea cred ca are 12 anii ! Uitativa la un pustii de 12 anii pe afara si va spun eu ca imi dati dreptate ! Poate ca cresesc dar.......

Comment

• da mai gutza are 12 ani... apropo nu vi si tu pe al intalniri??????

sigpic

Comment

• @gutza: Am 13 ani, poate sa confirme si sonikel, pentru ca acum 2 luni l-am vazut si l-am salutat....
        Nu Conduce Niciodata Mai Repede Decat Ingerul Tau Pazitor Poate Zbura!!!

Comment

• Poate vi la intalnire cu taticu sa te vedem si noi cum schimbi la 3500 si pana ti se taie injectia ... nu de alta da io pana nu vad nu cred ... fara suparare ...
          sigpicMy ride

Comment

• Nu mai fiti rai. In fond e bine ca exista oameni pasionati de masini de la o varsta mai mica. Cu atat mai mult mi se pare interesant faptul ca e pasionat de DACIA si nu de BMW si Lamborghini asa cum eram pasionat eu la aceeasi varsta.
            Ca are sau nu masina ce conteaza ? Poate familia sa are o stabilitate financiara mult mai buna decat avem noi restul, orice e posibil si din acest motiv nici nu ma intereseaza daca are sau nu masina/scuter/motor. Intr-un fel il admir ca poate vedea ceva nu numai in supercar-uri ci si intr-o masina ieftina, de familie.

Io i-as recomanda insa sa ramana pasionat si atat deocamdata, sa dea aceeasi bani care ii da pe o masina pe un ATV si sa se duca cu el in camp si acolo invata foarte multe.
            Si sincer, Alex... dute la karting la cursuri de karting, la curse de karting. Atunci cand vei avea permisul in mana vei fluiera , nu vei avea probleme.

Numai bine
            Logan Prestige 1.6 16v 105cp stock - 23000km
            Honda 2.0 Accord Executive M/T - 21000KM

Comment

• Lasati copilu in pace , nu vedeti ca el are avioane, ozn-uri in cap
              totusi ii un copil , nu ii cu picioarele pe pamant
              Mereu superiori unui sat cu caini si oi

Comment

• Dieselul nu prea e facut pentru demaraj !Eu am Prestige 1.5 DCI,85 cai si stiu ,dar la drum intins se schimba treaba ;nu mai spun de serpentine ca rar am gasit benzinar sa se tina de mine,iar daca e remapat la 105 cai DCI-ul poate face cu flaore la ureche 1.6 16 V!parerea mea ...

Comment

• Da sigur ca da...Ia spune tu Seba, cum sta treaba cu 16v vs 85 resoftat la deal, ca doar ai incercat.
                  Cat despre 400m, e cat un 1.6 stock.

Comment

• Nu stiu de ce am impresia ca e invers ....in panta nici un prieten cu 1.4 si 1.6 benzina nu sa putut tine de mine (toate motorizarile stock-inclusiv a mea) ,asa ca DCI 85 resoftat la 105 > 1.6 16 V 105 cai !

Comment

• Sigur ca da. Fiecare crede ce doreste.
                      Poti incerca niste masuratori ale timpului cu un accelerometru si s-ar putea sa te dezumfli.
                      Cat despre prietenii tai cu 1.4 si 1.6, daca merg cu 3000 rpm cum sa faca fata?

Daca esti amator de teste, poti incerca cu un 1.6 16v.
                      Insa, ca sa nu-ti omori motorina de pomana, pe 400 m un dci 85 resoftat face in jur de 18.2, in timp ce un 16v in jur de 17.2.

PS: ca sa fiu al dracu, eu zic ca dci 85 nu-i mai breaz pe 400 m ca un 1.4 stock.
                      Last edited by Cezar; 13 March 2010, 17:52.

Comment

• Daca te uti la ce da fabrica ....ai dreptate DAR si e un DAR al dracu de mare ,in viata REALA 1.5 DCI e mult mai buna k nu iti iei DCI sa faci toata ziua liniute !o iei ca se comporta mult mai bine la drum intins (nu tre sa o turezi sa ii sara pistoanele ca sa urci decent o panta,sau sa faci o depasire)!

PS: si eu am avut 1.4 innainte si stiu cum e !Parca are anemie ,nici pic de putere!mai are putin si da in leucemie,toata ziua tre sa o turezi sa ii sara pistoanele sa obti putere!

Originally posted by Cezar View Post
                        Da sigur ca da...Ia spune tu Seba, cum sta treaba cu 16v vs 85 resoftat la deal, ca doar ai incercat.
                        Cat despre 400m, e cat un 1.6 stock.
                        105 cai si 245 nm > 105 cai si 147 nm in panta? sa fim seriosi !sunt totusi 100 nm in plus de la o turatie mult mai joasa la DCI !Poate cumva 1.6 16 V vs 1.5 DCI 85 hp stock in panta sa il faca! (desi si aici am ceva dubii)iar la liniuta sunt absolut egale + su - indemanarea driver-ului!
                        Last edited by YURI; 13 March 2010, 19:32. Reason: Automerged Doublepost

Comment

• Tu iei in considerare doar valori maxime, ceea ce sunt bune daca tragi dupa tine rulota.
                          Altfel, media conteaza. S-a discutat si para-discutat. Sarci

Crezi ce si cum doresti. Realitatea este alta.
                          Te poti apuca de calcule, sau poti experimenta.

Comment

• "Compresia sporita conduce la marirea eficientei termice a arderii, deci forta fiecarei explozii creste"!un mare plus pentru diesel care are o eficienta de ardere de 50-60 % fata de un motor otto de 30 %!1.4 are o compresie de 9:1 iar dieselul de 18:1 !deci > ca motorul diesel e un motor MAI EFICIENT si mai ECONOMIC decat motorul pe benzina!
                            "People buy power but drive torque"!
                            PS: Luativa fratilor numai 1.4 daca vreti !eu sunt super-multumit de DCI-u!
                            Last edited by YURI; 14 March 2010, 12:04.

Comment

• YGB-88: daca dieselul nu e facut pentru demaraj atunci cum faci 16v-ul ? :P cuplul ala ce face? doarme-n papusoi? nu ala misca masina? :P tocmai are demaraj bun dar nu tine mult (doar cateva sute de rpm) ca tre sa schimbi treapta.

dCi are punctele lui bune dar daca vorbim de performante nu cred ca sta prea bine cu tot cu cuplul lui ala maxim (as se citii corect MAXIM, doar maxim).

S.

P.S.: daca mai vorbim si de poluare ... sigla aia cu ECO2 e pusa la misto pe diesel (si vorbesc de poluare cu NOx, gaze nocive, si nu amaratul de CO2 pe care-l consuma plantele ... )
                              I have no special talent. I am only passionately curious.

Comment

• @ygd: n-a spus nimeni ca nu ar consuma mai putin, sau ca randamentul nu ar fi mai bun.
                                Eu m-am referit strict la performantele dinamice.

Comment

Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google