Legea si aplicarea ei in cazul accidentelor rutiere

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Legea si aplicarea ei in cazul accidentelor rutiere

Salutare.
    Ce ma uimeste/infricosaza/sperie pe mine este faprul ca pleci sanatos de acasa si Doamne fereste sa ai un accident de masina sau sa fii lovit pe trecere....nu stiu dar am impresia ca nu esti protejat deloc, nu ai nici un sprijin ...ajutor. Ce vreau sa spun: sunt foarte multe cazuri cand oameni au fost si din pacate sunt loviti, raniti, ucisi pe trecerea de pietoni si ce pedepse se aplica criminalilor ( pt ca asta sunt, criminali ) ? 1-2 ani cu suspendare ., dosar penal si atat....iar mortul....plans de familie, nu il mai aduce nimeni inapoi.
    La fel si in cazul accidentelor dintre 2 sau mai multe vehicule....vinovatul...dosar penal si inchisoare ioc... Cunsc caz de omor pe trecerea de pietoni din vina soferului, care dupa un timp conduce din nou binemersi ( faofer pe masina de firma , matiz ) pai se poate asa ceva?
    Chiar legea e de un rahat asa de mare incat poti sa ucizi fara sa fii tras la raspundere? Si cititi prin ziare sunt sute de cazuri la fel....vnovatii binemersi....nevinovatii plecati pe alte lumi.
    Sunt cazuri de oameni de afaceri, politicieni, interlopi.....unde legea nu prea e lege ( ex nevasta lu Paunescu, omorat in accident rutier 2 persoane sau 3 , nu mai stiu, si a luat 2 ani cu suspendare, nu a vazut cum arata puscaria )
    Pai eu sincer cred ca lumea va ajunge sa isi faca singura dreptate ( vinovatii nepatind nimic din partea legii, vor fi ''rezolvati'' de rude ) nu cred ca mai e mult pana acolo ( sper sa mai fie mult pana acolo )
    Si inca ceva....orice s-ar spune in 90% din accidente VITEZA este de vina, NU poleiul, gropile, etc....viteza care neadaptata la conditiile de ploaie , polei , drum prost, face victime.....si nu prevad o scadere a vitezelor de deplasare pe drumurile publice ( masini puternice, din ce in ce mai puternice, aglomeratie, stres....toate duc la un singur lucru: multe accidente, multi morti)
    Parerea vostra legata de subiect care ar fi?

parerea mea e ca din pacate cam ai dreptate...
    insa daca ar fi drumuri libere, drepte, nu cred c-ar mai fi multi care sa riste viteza ca sa ajunga din A in B si sa nu tina cont de limitari de viteza (astea tot din cauza insuficientei drumurilor si a starii proaste a asfaltului) si atunci ar scadea si nr de accidente, implicit nr de morti...
    Democratia nu inseamna ca faci ce vrei, ci ca ai dreptul sa faci ceea ce trebuie.

Comment

Intr-un accident rutier factorii vinovati sunt:
      -0,5% factorul drum
      -0,5% factorul masina
      -99% factorul OM.
      Asa este, legea e nedreapta cu "ucigasii soselelor", dar in acelasi timp consider ca si cel care trece strada pe zebra si nu se uita macar asa...pentru el, este un sinucigas. Murphy zicea: "Accidentele se intampla cand doua persoane se cred destepte in acelasi timp". Deci daca macar unul dintre cei implicati ar fi prevazator, s-ar evita multe masacre de pe sosele.
      Pana cand nu vom intelege ca sofatul nu este doar o plimbare, ci o responsabilitate foarte mare, si pana nu vom realiza ca fara disciplina in trafic nu ajungem nicaieri, cu parere de rau o spun, dar vom continua sa avem morti pe toate gardurile.
      sigpicI don't want you to think like me, i just want you to think.

Comment

hai sa va spun eu parerea mea si vo spun din 2puncte de vedere sofer si pieton...

dar intai sa va zic o mica povestioara prin 97(tocmai ce cumparase tata masina , vechea dacie) ma calcat masina pe trecerea de pietoni eu stateam la trecere masina dupa banda 1 a oprit mi-a facut semn sa trec , am inceput sa trec pe banda a2a troleul a oprit si mi-am continuat trecerea cand eram la jumatea drumului jbang... m-am ridicat(masina ma lovit ma aruncat si am sarit peste ea cazand in spatele ei) si am plecat fiind foarte speriat si am fugit acasa(aveam doar 10ani eram copil mic si prost) cand sa intru in bloc a venit soferu care ma lovise ca daca ma simt bine ca diverse mi-a cerut numaru de telefon i-am zis ceva in graba si i-am trantit usa in nas(imi aduc aminte si acum eram extrem de agitat cred ca aveam un puls dublu fata de normal)dau sa urc pe scari cand maicamea cu o vecina(vazuse tot de la geam si a anuntato pe maicamea) coborau pe scari maicamea cand ma vazut a lesinat(vecina ii spusese ca am murit , ptr ca cica timp de cateva secunde am stat nemiscat lat pe jos) am urcat in casa si maicamea a zis sa mergem repede la doctor , m-am dus in baie ce sa vezi picioru era negru tot(am avut toata pulpa piciorului vanata) umaru nu mai raspundea la comenzi si aveam o durere in tot abdomenul , am mers la spital am facut o tomografie si nu aveam hemoragie interna , dar am avut umaru rupt si splina franta si un rinichi afectat(nu am mai facut de mult analize dar rinichiul acela cica nu prea mai functioneaza)
        am ajuns acasa bandajat tot eram in pat , suna cineva la usa era soferul cu logodnica lui si cu o ciocolat si casi cere scuze si ca ma cautat toata ziua dar eu iam dat numarul de telefon gresit si bla bla bla... cum ma lovit? pai a trecut printre masina de pe banda 1si troleu si asa sa terminat ai mei nu lau reclamat la politie si din ziua aia soferu nu ma mai cautat , am aflat mai tarziu ca locuia la 2statii de troleu mai sus de mine si acum conduce un q7 a ajuns mare importator la o firma de silicoane sau ceva de genu(silicon ptr constructii nu cel ptr femei)... deci ma pot declara ``handicapat`` pe viata...

1. ca pieton da ma cred neindreptatit si da as vrea sal vad pala la inchisoare si sa sufere cum am suferit eu si sa aiba si acum durerile pe care le am eu...
        2. ca sofer toti avem momente de inconstienta de greseala , uni soferi si-o merita adica da ar merita sa faca inchisoare pe viata , dar altii saraci paote au gresit din oboseala din graba , poate muncesc ca soferii si acasa are niste copii de hranit , eu daca ma razbun pe el distrug o familie intreaga...
        asta nu inseamna ca trebuie sa nu raportam accidentu la politie...

oricum am prea multe de zis si prea multe idei si nu stiu daca sa inteles ce am vrut sa zic

sigpic

Comment

bah, sony, tocmai asta e problema, ca fiind si pietoni si soferi, oameni , in primul rand, incercam sa-i intelegem pe toti...desi unii nu gandesc asa. din pacate n-ai cum sa-ti dai seama ce-i in capul unui om la momentul cand se hotaraste sa calce gazul in dreptul trecerilor de pietoni, dar nici in capul aluia de trece ca animalul pe strada, fara sa se asigure, sau mai rau, in mijlocul inghesuielii din trafic, te sfideaza pur si simplu trecand de-al dracu' cat poate el de incet, numa' sa-ti arate ca EL e PIETONUL si ca are PRIORITATE...imi vine sa ma sui cu masina pe astia ! eu traversez intotdeauna numai cand nu-i aglomeratie (acu', na, daca tre' musai si altfel nu merge, in sensul ca e aglomerat mereu...) si cat de repede pot si ma "astup" cand vad ca altii fac taman pe dos. nu-i inteleg pe aia care in afara localitatiilor rup motoru' numa sa mearga repede, care taie curbe sau merg fara faruri, care nu-si echipeaza masina cum trebuie si se cred toti schumacheri...astia merita pedepsiti. nu tre' sa moara oameni, pur si simplu, preventiv, tre' facyta civilizatie cu paru' si cu cateva exemple (asta e, unii trebuiesc "sacrificati" pt puterea exemplului) dure sa vezi ce frumos o sa se circule. imi mentin totusi parerea ca daca am avea autostrazi (sa mai fie si bune) n-ar mai fi aglomeratie si nici nervi, lumea ar merge mai lejer, si accidentele ar fi mai putine. chiar si cu imbecili printre noi...
          Democratia nu inseamna ca faci ce vrei, ci ca ai dreptul sa faci ceea ce trebuie.

Comment

asta cu pietonii care vor sa ne arate ce drepturi au ma enerveaza si pe mine , aseara ieseam de pe o straduta in spatele masini mele trecerea de pietoni ma asiguram sa fac dreapta , si debreiam incet , cand ma uit unu dadea sa sara pe capota am inghetat desi nu aveam nici 2km la ora , am ramas mut regret ca nu l-am injurat putin...
            si apropo de autostrazi si daca am avea mai multe pasaje pietonale ar fi o solutie...

sigpic

Comment

In vechea legislatie - decretul din 1966 - se spunea clar " traversarea pe trecerea de pietoni se face in ritm alert". Acum nu mai stiu. SoNyKel ai facut mare prostie ca nu te-ai dus imediat la spital (dar la 10 ani ce puteai sa stii) pentru ca au fost n cazuri cand dupa accident s-a ridicat a plecat si dupa 2 zile a murit.(Am o carte depre accidente acasa ti se face parul maciuca cand o citesti). Si o intamplare de ieri. Pe o strada circulata din Braila un destept m-a depasit prin dreapta cu viteza (cred ca mai incolo facea si crosetari). I-a ghiciti unde l-am "ajuns" din urma. 2 km mai departe facuse accident. Si sa va fereasca D-zeu sa fiti implicati in accident cu tiganii. Nasul meu a scapat nevatamat numai pentru ca cunostea un comisar de politie.
              Cel mai lent 1,6 8v

Comment

sunt mai mult sofer decat pieton dar eu cunosc multi care au omorat oameni si e adevarat ca se da cu suspendare.
                daca ai dat cu 50km/h peste el pe zebra accept dar daca ai 100km/h si lai calcat pe zebra atunci ar trebui dati minim 5 ani dar pe bune nu suspendare.
                la depasiri neregulamentare,rosu plin nu dupa verde si alte chestii care contribuie la accidente grave as da cate o luna de arest sau cautiune.

Comment

TE votez ministrul justitiei daca vei candida vreodata
                  Last edited by Cristi_Xp; 22 December 2007, 11:14.

Comment

Originally posted by Rocri
                    In vechea legislatie - decretul din 1966 - se spunea clar " traversarea pe trecerea de pietoni se face in ritm alert". Acum nu mai stiu. SoNyKel ai facut mare prostie ca nu te-ai dus imediat la spital (dar la 10 ani ce puteai sa stii) pentru ca au fost n cazuri cand dupa accident s-a ridicat a plecat si dupa 2 zile a murit.(Am o carte depre accidente acasa ti se face parul maciuca cand o citesti). Si o intamplare de ieri. Pe o strada circulata din Braila un destept m-a depasit prin dreapta cu viteza (cred ca mai incolo facea si crosetari). I-a ghiciti unde l-am "ajuns" din urma. 2 km mai departe facuse accident. Si sa va fereasca D-zeu sa fiti implicati in accident cu tiganii. Nasul meu a scapat nevatamat numai pentru ca cunostea un comisar de politie.
                    am zis ca ma dus maicmea cu vecina la spital unde am facut ecografie mi-au bandajat umarul etc...
                    PS. vecina e doctorita , oricum recunosc ca eu nu am vrut sa ma duc la spital dar noroc ca a insistat vecina ca era frica sa nu am hemoragie interna

sigpic

Comment

baieti stiti cumva se mai da testul ala teoretic pt recapatarea permisului in caz de accident incadrat la neacordare de prioritate fara victime.ms

Comment

Dragii mei, o sa vedeti multe nedreptati de acest gen pt ca atunci cand ai un avocat bun stie sa fenteze legea, asa ca....no comment

Comment

Working...
                        X
                        Anulare DPF
                        Politica de Securitate Google