Taxa de înmatriculare se va reduce

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Taxa de înmatriculare se va reduce

    Taxa de înmatriculare a maşinilor se va reduce din februarie

    Ministrul economiei şi finanţelor a declarat însă că cei care au plătit această taxă în 2007 nu pot recupera bani de la stat.

    Veste bună e că taxa va scădea proporţional cu valoarea de piaţă. Acum, este exact invers. De exemplu, în cazul maşinilor vechi de 10-15 ani, taxa de mediu, căci aşa se numeşte acum, va ajunge la 10% din cât este în acest moment.

    Ordonanţa de Urgenţă pentru reducerea taxei de înmatriculare va fi aprobată în ianuarie. În textul ordonanţei însă nu va fi nicio menţiune despre returnarea taxei plătite până atunci de cumpărătorii români.

    "Dacă noi am trece o astfel de prevedere în actul normativ înseamnă că de fapt ne-am asuma o sentinţă care încă nu a fost dată", a declarat ministrul economiei, Varujan Vosganian.

    sursa
    Last edited by crististreulea; 21 December 2007, 12:25.
    Daca indeplinesti o sarcina prea bine, vei ramane cu ea pe cap, cum ar fi Tutoriale pentru Dacia Logan

  • #2
    3 comentarii din punctul meu de vedere.
    1 Loganul l-am luat nou si s-ar putea sa nu existe nici un fel de reducere pentru masina mea.
    2 Daca exista reducere normal ar fi sa mi se restituie diferenta. Chiar daca nu este prevazut in OUG se poate lejer castiga in instanta (vezi cazul Ungariei). Ce-i drept nu am bani de procese cu statul roman.
    3 Daca s-a prevede in actul normativ restituirea diferentei eu as fi procedat in felul urmator. Banii ce sunt de restituit sa se vireaze in contul taxelor si impozitelor ce le are de plata proprietarul (ex impozitul pe auto) si asa nu ar mai fi coada la ghisee si ar avea de castigat si statul si eu.
    Mult noroc.
    Cel mai lent 1,6 8v

    Comment


    • #3
      e rau pentru ca se vor aduce toate obositurile de dincolo.va creste numarul accidentelor,poluare mai mare si va fi groapa de fier vechi a europei.

      Comment


      • #4
        Originally posted by suru
        e rau pentru ca se vor aduce toate obositurile de dincolo.va creste numarul accidentelor,poluare mai mare si va fi groapa de fier vechi a europei.

        Pai si acum se aduc in prostie masini de dincolo vechi . suunt o gramada de golfuri 2, 3 , calibre, vectre, astre cu numere de franta germania italia si nimeni nu stie daca sunt sau nu furate si doamne fereste in caz de accident ajung astia la parnaie ( INCONSTIENTI ) ;)
        sigpic

        Comment


        • #5
          deci concret cat ar fi o taxa de prestige sa zicem?
          Mai e mult pana departe!

          Comment


          • #6
            intr-un fel ar fi bine sa puna o taxa de cateva mii de euro pe orice masina care vrea sa o inmatriculeze in romania si sa porneasca de la masinile chiar si cu euro 2(cu catalizator).
            iar taxa pentru masini cu euro 3,4 sa fie modica sa poate sa isi aduca lumea masini mai noi peste anul 2000 minim.

            Comment

            Working...
            X
            Anulare DPF
            Politica de Securitate Google