Ce face maneta aia din stanga volanului.

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Ce face maneta aia din stanga volanului.

    In stanga volanului exista o maneta care are urmatoarele functii:
    -daca impingem in sus, punem in functiune semnalul pe partea dreapta, daca impingem in jos, punem in functiune semnalul pe partea stanga. Deci e foarte simplu, si totusi, instructorii uita sa-i invete pe viitorii soferi la ce se foloseste "semnalul". Semnalul il folosim atunci cand iesim cu masina din parcare, atunci cand schimbam banda de circulatie, atunci cad vrem sa viram pe urmatoarea strada la stanga/dreapta, cand vrem sa oprim pe partea dreapta a drumului (nu punem avariile, alea se folosesc la altceva). Toate astea se fac inainte cu 50m in oras si 100m in afara localitatilor. Chiar daca nu va-ti asigurat, macar semnalizati ca sa-mi dau si eu seama ce intentie aveti si sa stiu cum sa reactionez.
    -daca invartim de prima chestie care este pusa pe acea maneta, de doua ori, se aprind farurile. Ele trebuiesc aprinse mai ales noaptea, dar si in conditii de ploaie, ceata si chiar cand e inorat afara.
    -daca invartim de a doua chestie punem in functiune proiectoarele. Ele nu se folosesc separat (fara faza scurta) si este recomandat sa le folosim doar in conditii de ceata si de vizibilitate redusa.
    -daca invartim de a doua chestie de doua ori, punem in functiune si proiectoarele si lampa ceata spate. Ea nu se foloseste asa dupa bunul plac pentru ca ii poate jena pe cei care merg in spatele dvs, ci se foloseste NUMAI in conditii de ceata.

    Ce m-a facut sa scriu toate astea? M-am luat de un nene pe strada ca nu semnaliza si el mi-a zis ca nu a invatat. Poate asa mai citeste lumea si se mai documenteaza.
    sigpicI don't want you to think like me, i just want you to think.

  • #2
    ca bine zici
    Democratia nu inseamna ca faci ce vrei, ci ca ai dreptul sa faci ceea ce trebuie.

    Comment


    • #3
      pe ceata intre buzau si braila erau o gramada de asi cu pozitii in loc de faza sau cu stopuri murdare. si erau camioane sau dube nu masinute. noroc ca nu trebuia sa depasesc prea des.

      Comment


      • #4
        eu am vazut la intalnirea timisorenilor pe unu care mergea cu proiecturu de ceata spate aprins )

        sigpic

        Comment


        • #5
          Hai bre' ca n-am vazut atatia cu Logan cu stopul de ceata aprins, dar in schimb, aia cu Cielo ma dispera. In fiecare seara vad cate 5-6 oameni care conduc Cielo si au stopul de ceata aprins.
          Cel mai nou proiect auto din România!
          Foarte curând şi teste cu modele Dacia.

          Comment


          • #6
            Originally posted by pownee
            pe ceata intre buzau si braila erau o gramada de asi cu pozitii in loc de faza sau cu stopuri murdare. si erau camioane sau dube nu masinute. noroc ca nu trebuia sa depasesc prea des.
            asta cred ca-i moda in zona buzaului...si pe mine m-au disperat de fiecare data cand am trecut pe-acolo. unu mai cascador ca altul, si mai zice lumea de astia din CS
            Democratia nu inseamna ca faci ce vrei, ci ca ai dreptul sa faci ceea ce trebuie.

            Comment


            • #7
              Azi am fost pe undeva pe langa pitesti (comuna Bogati) si am mers pe drumul vechi catre Pitesti (nu pe autostrada ca pe ceata e masacru). Era o ceata de nu puteai sa mergi mai mult de 50 km/h si in spatele meu a mers cam 40km o dacie 1310 ALBA cu farurile stinse. Am oprit la o benzinarie si intamplator, a oprit si el. L-am intrebat: "nene de ce nu aprinzi farurile?" Si mi-a raspuns: "si daca aprind farurile se vede mai bine prin ceata?" Sincer ma asteptam sa zica ca a uitat sau ca nu merg (sau ca nu a platit intretinerea si nu are electricitate ) orice...... Deci asa gandesc oamenii de pe la noi, nu ca ar face intentionat. Se pare ca pana la urma mentalitatea veche inca mai traieste.
              sigpicI don't want you to think like me, i just want you to think.

              Comment


              • #8
                @vitriol: trebuia sa-i zici ca da, macar aia de vin din fata il observa mai usor (daca tantalaul nu si-a data singur seama, in ceata cu masina alba nesemnalizata esti kamikaze). nu intotdeauna faci lucrurile numai ca-ti place tie. dar uite cat ii duce pe unii capul, chiar si cand e vorba intr-un final de siguranta propriei persoane..."traim in romania si asta ne ocupa tot timpul" (M. Badea)
                Democratia nu inseamna ca faci ce vrei, ci ca ai dreptul sa faci ceea ce trebuie.

                Comment


                • #9
                  hoo hohooo hooo huuuuu ce urat...
                  Bai nene scolarizare scrie pe ei, eu unu as cere la politie sa introduca niste cursuri de legislatie, optionale, gratis, din cand in cand, sau sa isi faca un post de stiri in loc de manele sa asculte "rafinatii" la radio legislatia poate le mai intra ceva in "chifteluta"
                  astia nau ce cauta pe strada mai omoara oameni nevinovati.. care ati mers azi pe E85 din buc spre buzau erau 3 accidente urate rau
                  http://images.spritmonitor.de/248421.pngPrestige1.5dci

                  Comment


                  • #10
                    @midi-pro
                    Aici nu e vorba de legislatie, ca e obligatorie sau obtionala, sau de cursuri cu examene sau fara, e vorba de gandirea omului. Eu cred ca nu trebuie sa-ti zica legislatia ca nu ai voie sa depasesti in curba, trebuie sa te gandesti si tu putin asa, sau ca pe ceata, legea zice ca ai voie sa mergi cu 130 km/h pe autostrada, dar nu itzi zice ca daca e polei trebuie sa mergi cu n km/h sau daca e ceata sa mergi cu atat la ora Toate astea tin de perceptia omului. Deci de aici trag concluzia ca pe unii din semenii nostri, "nu ii duce capu' " si nu stiu... nu vad nici o rezolvare pentru asta.
                    sigpicI don't want you to think like me, i just want you to think.

                    Comment


                    • #11
                      apropo de maneta stanga taicamiu cand sa urcat prima oara in al nostru logan , sa se plimbe si el il tot vedeam ca dadea cu mana prin spate pe la volan de parca facea engage engage ca aia din startrek....
                      tataaa ce dracu faci?
                      caut semnalizarea...
                      e tot ca la aia veche...
                      a da??? ce chestie )
                      PS are carnet de vreo 25de ani chiar mai mult daca nu ma insel )

                      sigpic

                      Comment


                      • #12
                        Oltcit ai condus? Au semnalizatorul ca un buton.
                        Cel mai lent 1,6 8v

                        Comment


                        • #13
                          ca veni vorba de ceata si de maneta stanga... azi in ct intre 6-9(cam asa am fost eu pe strazi pana am ajuns la firma) a fost o ceata crunta , pe jos era umed se aluneca putin...
                          concluzia: in cei 200km facuti azi am vazut o singura masina cu stopu de ceata aprins(tinand conta ca ieri pe acelasi traseu am zarit vreo 10 si ieri a fost senin)
                          si am vazut zeci dar zeci de masini care nu aveau nici o lumina aprinsa , sau masini oprite pe banda 1 fara nimic , adica nu mai am pretentii la avarii dar macar pozitii

                          sigpic

                          Comment


                          • #14
                            Originally posted by SoNyKeL
                            eu am vazut la intalnirea timisorenilor pe unu care mergea cu proiecturu de ceata spate aprins )
                            boris, nimeni altu )
                            Daca indeplinesti o sarcina prea bine, vei ramane cu ea pe cap, cum ar fi Tutoriale pentru Dacia Logan

                            Comment


                            • #15
                              pai da ma....era ceata,ce-ai ?)
                              in cazul in care nu ati observat,a vazut ca il filmeaza si dupa ce a dat avarii a pornit si stopul de ceata... ;)
                              Last edited by Cristi_Xp; 25 December 2007, 03:50.
                              Pentru a evita imposibilitatea resetarii parolei pe forum, userii cu adresa de @yahoo.com sunt rugati sa activeze o alta adresa de mail, diferita de @yahoo.com.

                              Comment

                              Working...
                              X
                              Anulare DPF
                              Politica de Securitate Google