Originally posted by andrushk_mib
View Post
Purtati centura de siguranta?
Collapse
X
-
Nu neaparat...Cand se izbeste cineva in tine nu esti tu vinovat...Dar totusi, 99% ai dreptate :P
in spate nu consider ca e foarte necesar decat cel din mijloc .. ( nu stiu daca am mai spus,dar am vazut la tv ca cel din spatele soferului este cel mai "aparat" )." Nevastamea conduce atat de rau, incat GPS-ul i-a spus: in 50 metri trage pe dreapta ca vreau sa cobor "
Comment
-
Sa vezi cat de aparat o sa fie in momentul in care se infige cu capul in tetiera soferului si-si rupe coloana si singura masina in care o sa poata urca dupa aia o sa fie van-urile alea speciale pentru scaune cu rotile... Daca era atat de aparat, nu se mai punea centura pentru locul ala. Si cred ca cu asta am pus punct discutiei. Ce diferenta e intre cel care sta in spatele soferului si cel care sta in spatele pasagerului din dreapta soferului in cazul unui acrosaj frontal? Dar din lateral ssau din spate? Ganditi-va la toate variantele posibile si imposibile si aratati-mi un caz in care daca stai in dreapta spate e mai bine daca porti centura si daca stai in stanga e tot una daca porti sau nu. Poate sunt eu mai putin atenta sau cine stie... Si renuntati la ideea unui acrosaj direct din dreapta... Ca atunci zic si eu ca e pasagerul din dreapta cel mai bine protejat si aduc acelasi argument, si sa vedem atunci unde ajungem. Hai sa gandim logic... De ce sa NU porti centura?
Hai sa circulam cu oameni in portbagaj, ca sunt aparati de tabla din jur... Nu?Ţăranul de la oraş e cel mai prost animal.
Comment
-
@rebe: calm,relax...Am zis ce am vazut la tv, nu am facut eu "experimentul".. Intelesesi?
nici eu nu pricepeam de ce ala ar fi mai aparat dar ma rog
hai sa mai lasam off topicul
concluzia purtati centura pentru siguranta voastra si celor din masina!" Nevastamea conduce atat de rau, incat GPS-ul i-a spus: in 50 metri trage pe dreapta ca vreau sa cobor "
Comment
-
tzony_18, nimic personal Ziceam in general, pentru cei care chiar cred orice mit aud. Pana la urma, e mult mai probabil un impact violent din partea stanga, avand in vedere ca, venind de pe contrasens, e clar ca puterea imactului e mai mare, si implicit si riscul de a fi ranit. Gata, am tacut!Ţăranul de la oraş e cel mai prost animal.
Comment
-
-
In ciuda legendelor care circula printre soferi, cum ca centura de siguranta te-ar avavntaja sau nu in cazul unui accident, eu port tot timpul centura, fie in oras fie in afara orasului.
E adevarat ca uneori ma grabesc si mi-o pun dupa cativa metri, sau zeci de metri parcursi cu masina, dar daca nu o am, imi lipseste. Sincer.
Comment
-
Foarte multa vreme n-am purtat-o pentru ca eram eu mai smecher (prost) dar in ultima vreme o pun de fiecare data cand ma urc in masina mai ales dupa ce am vazut cateva accidente naspa sau campanii pentru purtarea centurii.
E ca in faza aia cu cei care nu cred in Dumnezeu:
Daca exista si crezi in El... E totul ok si nu pierzi nmic dar daca nu crezi si la sfarsit iti dai seama ca exista... Nu ai de pierdut, nu e prea tarziu? Asa si cu centura... Se poate sa nu ai nevoie de ea toata viata dar daca ai o data nevoie si nu o porti? (poate e fortata comparatia dar se intelege ideea)
Comment
-
Iuli81 si eu am "propus" pe thread-ul asta un fel de campanie pentru purtarea centurii de siguranta..Cum e cea cu alcoolul si fumatul asa si cu asta..." Nevastamea conduce atat de rau, incat GPS-ul i-a spus: in 50 metri trage pe dreapta ca vreau sa cobor "
Comment
Comment