Purtati centura de siguranta?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• ar putea face diferenta politia cand te vede in ambuteiaje fara centura. macar asa, de bun simt. ar putea fi mai intelegatori acolo unde se poate. taica-miu are deja 3 amenzi la activ pt centura nepurtata. si nu e ghinionist sa-l opreasca politia toata ziua.

Comment

• Mai draga toba,ne incingem ca e frig!
      Bro,pentru a face diferente,politia are nevoie de discernamant.Pai Garcea nu au habar macar ce inseamna cuvantul asta!Ei diferentiaza masinile dupa cati bani pare a fi dispus soferul sa dea si ce sanse reale exista in acest sens.Trebe sa mananca si gura lor ceva,ce,vrei sa dea in cap la lume?

Comment

• Da deobicei port centura de siguranta

Comment

• Niciodată n-am purtat centura, dar după ce am nimerit într-un accident vreo lună în urmă mă strădui să nu uit niciodată de centură, deşi n-am păţit nimic în afară de faptul că trebuie să repar maşina.
          Aut Caesar aut nihil!

Comment

• Centura de siguranta salveaza vieti

Nici macar un sfert dintre romani nu poarta centura de siguranta.
            In 2005, au fost inregistrate in Romania 6.900 de accidente, 5.600 de raniti grav si 2.500 de morti.
            Numai 18 la suta dintre conducatorii auto din Romania respecta obligatia purtarii centurii de siguranta, in interiorul localitatii, releva un studiu national realizat de IMAS si Asociatia pentru Promovarea Sigurantei Auto (APSA).
            Procentajul din Romania este mult sub cele inregistrate in alte state europene - Germania 96 la suta, Anglia 95 la suta, Franta 87 la suta, SUA 82 la suta, Italia 52 la suta, Grecia 47 la suta.
            Conform studiului, in Transilvania conducatorii auto sint mai disciplinati sau politia rutiera este mai vigilenta, pentru ca procentajele sint peste medie, 37 la suta in Cluj, 22 la suta in Timisoara, 27 la suta in Tg. Mures, in timp ce in estul tarii procentajele ajung la sase suta in Galati sau 15 la suta in Iasi. In Capitala, procentajul celor care respecta aceasta obligatie este de 16 la suta. De asemenea, la nivel national, procentul creste spre 22 la suta in perioada de week-end, multi dintre soferi iesind atunci din localitate sau calatorind cu familia.
            Studiul a fost realizat prin observatie directa in principalele intersectii din localitatile cu gradul cel mai mare de motorizare. Monitorizarea a fost realizata la sfirsitul lunii martie 2008, in intervalul orar 6,00-18,00, si a presupus 621 de ore de observatie, un numar de 190.000 de autovehicule monitorizate si 112 observatori. Fata de studiul de anul 2007, in 2006 a fost monitorizata si utilizarea centurii de siguranta de catre pasagerul din dreapta, obtinindu-se aproximativ aceleasi procentaje ca si in cazul soferilor.
            La nivel global pierderile anuale cauzate de accidente reprezinta in termeni economici peste 600 de miliarde de dolari, numai in tarile UE fiind inregistrat anul 2007 un nefericit bilant de 45.000 de morti, 1,7 milioane de raniti grav si costuri totale de 180 miliarde euro.
            Romania nu face exceptie din acest punct de vedere si ,"plateste", anual un tribut important: in 2005 fiind inregistrate 6.900 de accidente, 5.600 de raniti grav si 2.500 de morti.
            Studiile internationale arata ca, in ultimii 25 de ani, centura de siguranta a prevenit producerea a 135.000 de accidente mortale si a peste cinci milioane de accidente grave.
            Ziarul de Iasi
            Attached Files

Comment

• Mi se par cam mici cifrele alea,si eu si sotia ne "ancoram"imediat dupa ce urcam,si pe copii la fel,in spate.

Comment

• Intrebare serioasa: Cand ati verificat ultima data centurile sa vedeti daca functioneaza cum ar trebui? Au mai cedat la altcineva? Repet, la bolo au cedat dupa 80 000 km in 4 ani... Nu se mai blocheaza in cazul unui impuls mai puternic. Si masina a fost respectata.
                Ţăranul de la oraş e cel mai prost animal.

Comment

• centura mea am incercat-o in 27 iulie ,la un parapet si traiesc inca ........yes,sper sa nu aiba probleme , ca nu am schimbat-o.............
                  http://www.loganclub.ro/forum/mcv_ro...ion-t5724.html toate bune

Comment

• io fara centura nu ma simt bine.
                    Insa cine a spus la ideea cu ambuteiajele , are dreptate. Si io cand mai stau cate 20-30 de minute in trafic practic pe loc (mergi 2 metri, te opresti), simt nevoia de mai multa libertate si o scot, dar o pun la loc cand vad ca urmeaza sa se elibereze.
                    Logan Prestige 1.6 16v 105cp stock - 23000km
                    Honda 2.0 Accord Executive M/T - 21000KM

Comment

• inainte sa pun cotiera(piesa originala dacia) in momentul cand ma suiam in masina imi puneam centura, chiar si pentru 100 m. dar de cand am instalat cotiera, o pun doar la drumuri un pic mai lungi, chiar si in oras.
                      sigpic

Comment

• fara centura ma simt dezbracat

Comment

• De cele mai multe ori DA port centura de siguranta.
                          Cind fac drumuri scurte prin mioveni,NU o port.
                          Un Logan----YNG-----
                          Numai bine.

Comment

• Daca nu purtam centura ne arde politia la buzunar si la puncte eu o pun imediat ce ma urc in masina.

Comment

• Eu pentru centura am platit prima amenda,si cand n-o pun imediat imi amintesc ca nu am bani pentru amenzi si ...clic! centura.

Comment

• Trebuie sa recunosc,intru la categoria :" Da,dar numai in afara localitatii"
                                E mic orasul meu...cat despre Bucuresti,aici o mai port.
                                1 point 6 litre 8 vsigpic

Comment

Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google