Probleme Folie Omologata

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Probleme Folie Omologata

nu stiu daca e prea nimerit titlul, insa altul nu am gasit acum.

mi-a zis un prieten ca l-a oprit politia si a vrut sa ii dea amenda 380 lei pentru parasolar, ca vezi doamne e prea mare (lung). dar folia este exact cat este si patratul acela negru de pe parbriz unde e oglinda retrovizoare din interior, practic parasolarul normal, cum avem marea majoritate dintre noi. acuma, eu stiam ca e voie cu el pana la limita aia, un baiat zicea mai inainte la intalnire ca in bucuresti i-a pus politaiu` ruleta si i-a zis ca daca era cu un mm mai lung ii lua talonul, si acuma cand veneam spre casa am aflat ca prietenul asta ca era sa o puna. a scapat pana la urma cu 50 lei amenda pentru nesemnalizarea schimbarii directiei de mers si nici un punct penalizare. ideea e, ca vreau sa stiu daca se poate dovedi cumva ca este legala, sau stiu eu...ceva sa nu mai comenteze...acelasi prieten era sa isi ia amenda 500 ron pentru folia de pe geamurile fata, care e de la alfaromtrans, modelul light black, adica cel mai deschis posibil(si singura nuanta legala). a scapat ca era ajunul craciunului, ca altfel nu il ierta.
    eu am fost oprit in trafic de politie special pentru folie(el patrula plictisit intr-o sambata dimineata la 8 si pus pe fapte mari, eu ma gabream sa fiu undeva in 5 min), si nu mi-a comentat respectivul nimic nici de geamurile fata nici de parasolar, dupa ce a stat 5 minute sa citeasca toata omologarea, dar nu stii niciodata peste cine dai, si sincer ca nu ma dau banii afara din casa.

ce solutii credeti ca exista, sau cum v-ati descurcat in situatia asta? e vreo lege sau ceva anume care sa fie de partea noastra?
    Last edited by B 83 RMJ; 7 February 2010, 21:53.
    Dacia Logan Abs Plus 1.4 2008 / Dacia Duster Black Touch 1.6 16v 2017 -- BV 83 RMJ / BV 84 RMJ --

eu mi`am pus parasolar dar cred ca este putin mai mare decat cel al prietenului tau adica depaseste cu 1 cm dunga neagra de la oglinda.cand am fost sa imi puna parasolaru am intrebat care e lungimea legala iar ei mi`au dat un raspuns : nu stim , nu am auzit sincer despre asta.asta imi mai trebuie sa ma puna sa il dau si jos dupa ce am dat 100 ron pe un parasolar......................................... .......

Comment

Parasolarul din fata nu are voie sa depaseasca 10 Cm
      LAUREAT 1.5 DCI INTILNIRE LoganClub DUMINICA
      Enter the Matrix

Comment

pai si atunci de ce toata lumea zice ca e legal pana in dreptul patratului? :|...maine poimaine ma trezesc ca trebuie sa dau jos toata folia......
        Dacia Logan Abs Plus 1.4 2008 / Dacia Duster Black Touch 1.6 16v 2017 -- BV 83 RMJ / BV 84 RMJ --

Comment

exista norme legate de dimensiunea parasolarului, care spun, printre altele, ca nu are voie sa depaseasca in inaltime zona punctata din jurul oglinzii.
          Computer, did we bring batteries?... Computer?...

Comment

TopCat, te rog mult daca poti sa-mi dai legea respectiva. eu am cautat si nu am gasit nicaieri. raman recunoscator.

Comment

si eu mi-am pus folii pe cele 5 geamuri, spate si luneta inchise si in fata la limita legala. Este voie iar ce-i care fac astfel de abuzuri si sa opreasca aiurea trebuiesc dati in judecata si pe mine m-au oprit cu folia din fata(limita legala) mi-au luat talonul, a scris amenda de 200 ron dar asa ceva nu am platit. L-am dat in judecata, a tinut 6 luni da am castigat si despagubire...doar 200 ron si l-au suspendat 3 luni pt.abuz. Cine nu crede am reclamatia si dosarul de la tribunal (castigat), beleaua mare e ca tine judecata foarte mult iar cu jaluzaua e abuz, o poti avea si cat luneta. Insa afara daca iesi e mai complicat mai ales Italia si Franta dar trebuie sa arati ca foliile sunt legale in Romania si asa este legea binenteles aratandu-i autorizatia R.A.R si sa-l pui sa se intereseze ca altfel o tine pe a lui si te taxeaza dar cu actul in mana le dai peste BOT. Ce este legal te faci pe ei iar ce este ilegal...inghiti, suporti si platesti. Si afara e interzis detectorul de radar!
              Last edited by Bleizer; 8 February 2010, 10:08.
              lipsa text

Comment

Legea spune asa : pe geamurile laterale fata transparenta 75%,pe parbriz nu ai voie sa lipesti nimic,deci nu ai voie cu nici un fel de parasolar,pe spate no limit,daca ai oglinzi laterale,omologate.
                LOGAN--> <--TOYOTA

Comment

Si eu care vroiam sa-mi pun parasolar,m-am linistit!Mersi pt informatii!
                  Forum neinteresant. Delogat definitiv.

Comment

Eu am parasolar facut din autocolant negru mat si e mare cam cat 2 pachete de tagari si nu am avut pana acum probleme si am si folie pe masina.

Acum cred ca depinde cat de incuiat la minte e politistul.
                    sigpic1.6 16v Euro 5 + GPL

Comment

In decembrie cand am fost sa iau un act de la RAR pentru inmatriculare, m-au obligat sa dau jos folia de pe geamurile fata. Pe geamurile spate si luneta am folie cu grad mare de opacitate dar e cu folie omologata. De aia nu s-au luat.
                      In fata unei minti tacute, se preda intreg Universul

Comment

Eu din cate stiu pe geamurile din fata nu ai voie sa ai deloc folie!

Comment

in lege scrie clar ca nu ai voie sa lipesti nimic opturator pe parbriz iar folile ..depinde pe cine intalnesti in trafic.....ca daca vrea sa te arda .... gaseste motive .
                          de ex. eu am scapat ca eram in perioada sarbatorilor dar acum aici se da amenda pentru orice.... cu tenta ilegala
                          Nimeni nu e destul de inteligent ca sa poata convinge pe un prost ca e
                          prost.

Comment

Acum cred ca depinde cat de incuiat la minte e politistul.
                            Bine zis!De ce sa dau motive la vreun frustrat?
                            Forum neinteresant. Delogat definitiv.

Comment

cu folia de pe geamurile fata o rezolv cand da caldura, imi schimb folia si pun cu timbru si certificat separat, iar cu parasolarul ramane de vazut. daca e sa o luam asa, la un audi a4 parbrizul e mai ingust de inaltime decat la logan, deci si la el e vizibilitatea mai mica. eu in portiunea unde am parasolar nu ma uit, ca nu stau sa numar pasarile sau sa vad cum e vremea pe afara. poate tousi revine TopCat cu ceea ce sustine el. o sa mai iau azi la puricat regulamentul inca o data, intrucat eu nu imi aduc aminte nimic de faptul ca nu ai voie sa pui nimic pe parbriz, imi aduc aminte doar de afisele publicitare (parca asa apare acolo) care le poti pune doar sa nu iti obtureze vizibilitatea, ori mie, sincer nu mi-o obtureaza deloc.

Comment

Working...
                              X
                              Anulare DPF
                              Politica de Securitate Google