Probleme Folie Omologata

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

Originally posted by Bleizer View Post
    si eu mi-am pus folii pe cele 5 geamuri, spate si luneta inchise si in fata la limita legala. Este voie iar ce-i care fac astfel de abuzuri si sa opreasca aiurea trebuiesc dati in judecata si pe mine m-au oprit cu folia din fata(limita legala) mi-au luat talonul, a scris amenda de 200 ron dar asa ceva nu am platit. L-am dat in judecata, a tinut 6 luni da am castigat si despagubire...doar 200 ron si l-au suspendat 3 luni pt.abuz. Cine nu crede am reclamatia si dosarul de la tribunal (castigat), beleaua mare e ca tine judecata foarte mult iar cu jaluzaua e abuz, o poti avea si cat luneta. Insa afara daca iesi e mai complicat mai ales Italia si Franta dar trebuie sa arati ca foliile sunt legale in Romania si asa este legea binenteles aratandu-i autorizatia R.A.R si sa-l pui sa se intereseze ca altfel o tine pe a lui si te taxeaza dar cu actul in mana le dai peste BOT. Ce este legal te faci pe ei iar ce este ilegal...inghiti, suporti si platesti. Si afara e interzis detectorul de radar!
    ce este legal..faci pe ei????mai baiete...ti ai vazut carabinierii din italia?daca lu nenea ala i se pune pata sa te amendeze ca nu ai sapca...te amendeaza...si nu ai ce sa ii faci...iti spun eu.sau ai putea sa-l dai in judecata..dar nu in italia..ca aici nu ai castig de cauza.si inca ceva..daca sta sa te contrloleze la sange...si-ti cauta toate chichitele..iei o amenda de cateva sute,sau poate mii..pe care...fiind stranier..trebuie sa o achiti pe loc..altfel...mergi pe jos ca iti ridica masina.partea buna ca italienii nu sunt romani...si nu se iau niciodata de folii..cauciucuri..parasolare..sau alte chichite din astea de doi bani.nu-i intereseaza atat de tare...dar nu te iarta intr-adevar daca te prind cu detector.poti sa-i pupi si cizmele..ca degeaba.si amenda..au......majoritatea italienilor care au folii,nu au omologare.si nimeni nu ii intreaba nimic.

Comment

conform regulamentului, art 148 punctele 10 si 11 de mai jos

Se interzice conducatorului de autovehicul sau tramvai:

10. Sa aiba aplicate, pe parbriz, luneta sau pe geamurile laterale afise, reclame publicitare, inscrisuri sau accesorii care restrang sau estompeaza vizibilitatea conducatorului sau a pasagerilor, atat din interior, cat si din exterior.
      afise/reclame am doar cele cu logan club care nici nu le bag in seama ca nu ma uit dupa avioane, accesoriile pot fi chiar foliie..

11. Sa aiba aplicate folii sau tratamente chimice pe parbrize, luneta ori pe geamurile laterale care restrang sau estompeaza vizibilitatea, atat din interior, cat si din exterior, cu exceptia celor omologate si certificate, prin marcaj corespunzator de catre autoritatea competenta
      deci cu alte cuvinte se poate pune si parasolarul, doar ca trebuie omologat.
      Dacia Logan Abs Plus 1.4 2008 / Dacia Duster Black Touch 1.6 16v 2017 -- BV 83 RMJ / BV 84 RMJ --

Comment

Pentru parasolar mie nenea politaiul mi-a lasat parasolarul din interior in jos si a zis ca am voie cu folie pe parbriz dar nu mai jos de cel din interior. Al meu e un pic mai lung, dar am scapat. Acum nu stiu daca asta e legea sau era legea lui. Si altceva la masinile straine pe parbriz in dreapta sus e o linie care marcheaza lungimea parasolarului.
        Deci eu cred ca ai voie dar nu prea lung. Eu oricum n-o sa-l dau jos niciodata.
        Attached Files

Comment

of doamne.......daca se c.ca un porumbel pe parbriz in timpul mersului...si ma opreste unul cu sapca mai nervos...imi cere omologare si la gainat...de ce trebuie sa fie unii asa de refulati?adica...nu inteleg cu ce il deranjeaza ca am parasolar?nu vad bine ciorile?sau ce..mama ei de cioara alba ????????

Comment

Originally posted by adrianixx View Post
            of doamne.......daca se c.ca un porumbel pe parbriz in timpul mersului...si ma opreste unul cu sapca mai nervos...imi cere omologare si la gainat...de ce trebuie sa fie unii asa de refulati?adica...nu inteleg cu ce il deranjeaza ca am parasolar?nu vad bine ciorile?sau ce..mama ei de cioara alba ????????
            ii deranjeaza ca vor spaga, sau vor doar sa isi faca 'ratia' de amenzi pe ziua respectiva.

Originally posted by Alin0007 View Post
            Pentru parasolar mie nenea politaiul mi-a lasat parasolarul din interior in jos si a zis ca am voie cu folie pe parbriz dar nu mai jos de cel din interior. Al meu e un pic mai lung, dar am scapat. Acum nu stiu daca asta e legea sau era legea lui. Si altceva la masinile straine pe parbriz in dreapta sus e o linie care marcheaza lungimea parasolarului.
            Deci eu cred ca ai voie dar nu prea lung. Eu oricum n-o sa-l dau jos niciodata.
            daca iti ia talonul te asigur ca o sa il dai jos
            Dacia Logan Abs Plus 1.4 2008 / Dacia Duster Black Touch 1.6 16v 2017 -- BV 83 RMJ / BV 84 RMJ --

Comment

@adrianixx nu se c..a nimeni pe el, doar ca se pune raul in fata intotdeauna. Daca tu din cauza parasolarului nu vezi bine culoarea semaforului si .... si continuarea nu o mai zic...
              sigpic

Comment

ma fac strut si intind gatul pana il vad...nap..ce-i drept..au si ei logica lor...dar chiar sa aplici legea la sange?nu am auzit sa se invoce motivul unui accident..parasolarul ca nu am vazut semaforul.eu as incepe sa rad daca nenea cu sapca se ia de lungimea parasolarului.la o adica..pot invoca faptul ca parasolarul masinii m-a impiedicat sa vad culoarea semaforului..nu e vorba ca...legea nu e gandita cu cap..dar sunt atatia alcoolisti si fara permis..copiii lui taticu' senator,care omoara oameni pe trecerea de pietoni si care nu fac nici macar o zi de inchisoare,ba mai mult,dupa cateva zile ii vezi la volan zambind..incat mi se pare total absurd sa te iei de lungimea unui parasolar.cat timp masoara ei parasolarul..a trecut nepotul lui nenea senatoru' cu ''geepanu'' cu 150 la ora,beat,drogat,salutand politistul din mers.si sarmanul isi mai scoate si sapca in fata lui.pacat de oamenii astia care platesc taxele si impozitele...

Comment

mare dreptate...in caz de doamne fereste asa o sa ii tot repet. sper sa n-am nevoie.

oricum, cineva zicea mai sus ca nu a platit amenda...nu a primit instiintare?
                  eu daca nu o platesc, ce mi se poate intampla? la impozit nu mi-o poate baga cum am mai auzit, intrucat nu am nimic in proprietate. deci au vreo sansa sa scaota de la mine banii pe amenda pt parasolar de exemplu?

Comment

@B 83 RMJ administratia financiara, in speta Ministerul de Finante are parghiile necesare sa recupereze banii de la tine. Au dreptul prin lege sa iti puna poprire pe toate conturile deschise la banci. Daca tu iti iei salariul "pe card" in momentul in care iti intra salariul si contul tau are poprire banii zboara instant catre ministerul de finante.
                    sigpic

Comment

n-am nici cont bancar pe numele meu, nici loc de munca intrucat inca sunt in bancile mult iubitei scoli romanesti...

Comment

presupun ca in urmatorii 5 ani doresti sa ai un loc de munca ....
                        stii ca era vb aia cu "de moarte si fisc nu scapa nimeni" ? .... reflecteaza asupra ei.
                        sigpic

Comment

inteleg...oricum nu vreau sa ajung la situatia in care sa fiu amendat...il astept pe topcat sa vad ce zice. la cum se scrie in punctul 11 din articolul postat de mine mai sus, daca folia e omologata poate sa fie parasolarul cat vreau eu...e interpretabila treaba...

Comment

am gasit o poza pe un forum concurent, si iaca acolo scrie ca este acceptata folia pe parbriz cu transparenta de 77%. deci este legala, acuma mai trebuie sa aflu care este si dimensiunea parasolarului. am sa ii contactez pe cei de pe site, si o sa va comunic raspunsul si aici.
                            Attached Files
                            Last edited by B 83 RMJ; 8 February 2010, 17:50.

Comment

Ia mai citeste o data articolele alea,parbrizul trebuie sa aiba o transparenta de 75 %,nu scrie ca ia voie sa pui folie,trensparenta asta este a parbrizului din fabrica,esta vorba de transparenta,nu opacitate.Folia cu transparenta 75% este folie antiefractie,o pui degeaba.
                              LOGAN--> <--TOYOTA

Comment

Cei care au parbriz cu parasolar din fabrica ce fac?
                                Forum neinteresant. Delogat definitiv.

Comment

Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google