Am deschis acest thread in special pentru cei ce au lucrat,lucreaza sau vor lucra in Spania si vor calatori in aceasa tara cu autoturismul proprietate personala inmatriculat in Romania ---daca aveti sau ati avut rezidenta si nu ati renuntat la ea,trebuie sa stiti ca puteti circula cu autoturismul propriu pe teritoriul spaniol maxim 30 de zile dupa care sunteti obligat sa il inmatriculati in Spania.Eu nu am stiut si era sa mi se confiste masina--aceasta este pedeapsa pana intra autovehicolul in legaliate plus o amenda grasa--
Cu Autoturismul Propriu In Spania
Collapse
X
-
e valabil si in italia oare?oricum..ar fi o solutie si la aceasta problema.daca te opreste nenea cu basca...nu-i arati actele din spania,ci doar pasaportul sau buletinul romanesc.te faci ca nu vb prea bine...si nu mai sta el sa controleze daca ai acte de rezidenta...cred..sau poti spune ca tocmai ai adus masina in spania...ca sa o inmatriculezi.nu cred ca poate dovedi de cand ai tu masina pe teritoriul spaniei.nimic vize,stampile sau alte chestii cand treci vama.din cate stiu...e valabil si in italia,dar nu m-au intrebat niciodata asa ceva.depinde de politist....
-
daca vor sa te prinda e simplu,iti afla data la care ai dobandit rezidenta si compara cu data la care ai inmatriculat masina,daca diferenta e mai mare de 30 de zile,esti prins.in italia ceva asemanator.
aici sunt controale special pentru asa ceva,dar foarte rare,si iti argumenteaza astfel-ai rezidenta de 2 ani si masina de un an,trebuia ca la o luna de la achitionare sa o inmatriculezi,poti spune orice,ei vor zice ca tu ai adus masina in spania imediat dupa achizitionare.
Comment
-
si tu poti spune ca ai aduso de curand, poate ai fost in tara in vizita si ai venit cu ea, nu pot sa demonstreze, deci fac un abuz din moment ce nu au dovezi.Intalniri LC.Sibiu sambata ora de vara 17 / ora de iarna 16 in Valea Aurie (intrarea 2 la ZOO).
Comment
-
pai de curand,de 10 minute esti pe teritoriul spaniei,ei iti pun sechestru pe masina daca diferenta de care vorbeam este mai mare de 30 de zile si o poti lua inapoi dupa ce ai obtinut numerele provizorii plus amenda,pare nedrept dar asta e legea.
In italia Codul rutier la articolul 132 prevede ca cetatenii ue cu resedinta in italia mai veche de 1 an de zile sa-si inmatriculeze obligatoriu masina in italia. (procedura se numeste naturalizzazione). In caz contrar risca o amenda si sechestrarea autovehiculului.
Comment
-
nu stiu cum e in spania sau italia...dar ai mei is in germania de 2 ani aproape, nu au avut aceasta problema, stiu ca inainte era si la ei aceasta problema, dar doar cu carnetul nu cu masina, ca aveai dreptul sa conduci pe teritoriul germaniei doar 90 de zile si atunci ieseai din tara pentru viza, cand era cu viza, si gata rezolvai problema
si cu rezidenta sau drept de munca, nu exista legea asta
nu numai asta dar ai mei is scutiti de taxa radio si tv pentru ca au masina cu numere de bucuresti ei avand drept de munca si fiind trecuti ca stau in chirie unde stau si etc, adica legal din orice punct de vedere
nasol cu chestia asta in spania...vor sa scoata si ei bani pe urma romanilor care vin la lucru acolo o alta romanie la faza cu storsul banilor de la populatieLife is short...play more!
http://www.loganclub.ro/forum/bolo-t4578.html?t=4578
Comment
-
acum sa nu comparam o civilizatie consacrata cum e germania cu doua romanii un pic mai rasarite-italia si spania.Daca noi avem 40 de ani in spatele spaniei,spania are 40 de ani in spatele germaniei.Si legea asta nu e doar pentru romania,chiar stiu un neamt ce locuieste in spania si este obligat sa isi inmatriculeze masina aici.
Comment
-
oricum eu ziceam la modul general cum ca statul ia bani pe orice, de la oricine, dar se stie ca in spania is fff multi romani la munca, asa ca ma gandesc ca spania mai nou a luat aceasta masura, de ce sa nu profite?Life is short...play more!
Comment
-
oricum,mai am o luna si vin in tara,sper sa nu ma mai opreasca vreun politist si in romania trec masina pe numele lui socrumeu apoi imi face procura si pot veni in spania fara probleme deosebite,atunci nu mai poate zice nimic politia pentru ca socrumeu nu este rezident in spania,deci tot exista o portita,de,noi suntem romani si ne descurcam ) )
Comment
-
iexact, intotdeauna e o solutie
si mai e o chestie, daca socrul tau are peste 50 ani, platesti si mai putin la impozit si asigurare
asa platesc si eu, masina cumparand-o de la tata si inca fiind pe numele luiLife is short...play more!
Comment
-
uaaa, te-ai scos
hai ca deja o dam in off topicLife is short...play more!
Comment
-
Daca propitaru' in talon este tata, si eu vreau sa-mi iau masina cu mine in Spania, cum procedez?
Imi iau procura notariala de la tata? Sau merg pe burta si zic ca "ieri a venit tata in vizita si i-am luat masina" ? Adica ma crede cineva ca masina e a lui tata daca are jante pe 17', scaune sport, tobe sport si suspensie mega joasa???Piese premium Dacia Logan, Sandero, Duster
Consumabile tinichigerie/vopsitorie IXELL,piese schimb
Comment
-
Comment
Comment