O alta idee.. sa omori un copac ii sa ii tai scoarta pe margini de jur imprejur pe o portiune de 5 cm, dar ii mult mai ok asa sau puteai sa tai doar crengile sa nu se mai poata urca in el, dar dupaia poate dadeau cu pietrii dupa fructe si nu se stie unde cadeau pietrele.
Cum Sa "scap" De Un COPAC?
Collapse
X
-
LAUREAT 1.5 DCI INTILNIRE LoganClub DUMINICAEnter the Matrix
-
Originally posted by lord_wader View PostNu cred, de obicei se termina fructele de verzi, acum nu inteleg o chestie: cand eram noi mici mancam zarzare crude de foame ca sa nu ne mai ducem in casa dar ei le mananca ca sa le strice
Comment
-
Am si eu un pom in curte.Nenorocirea e ca pomul are numai dezavantaje.
1. este situat chiar in fata garajului iar vara cand face fructe(mere) majoritatea cad pe jos iar riscul de a cade pe masina cand intru cu ea in garaj este foarte mare.
2. face o mizerie de nedescris (frunze si fructe cazute pe garaj si putrezite)
3. merele nu apuca sa se coaca pentru ca se duc pe jos.
4. merele cazute le ia socru si le razuie ducandu-se cu ele la un vecin care are un cazan de tuica si revine la final cu cateva zeci de litri.De ce asa de mult? Mai duce si din alti pomi (pere, caise etc.) dar acest mar este baza.
5. Socru o ia razna cand bea si face taraboi.(un motiv in plus sa scap de pom).
Vreau sa scap de el dar pe ascuns caci socru turbeaza daca ii spun sa-l taiem.Pomul este foarte vechi si are o radacina foarte groasa.Am pus la radacina in vreo 2 nopti, 2l de benzina + 5 litri de lichid de parbriz + 1l de antigel insa dupa 2 saptamani pomul nu are nici un regres.Nu am nimic cu natura insa acest pom aduce numai nenorociri.
Comment
-
daca zici ca nu e mare copacul, atunci eu iti propun sa sapi la radacina sa-l scoti cu tot cu aceasta din pamant si sa-l muti in alta zona de langa gasca de copii, unde nu sunt masini pe care se pot catara. asa ar ramane copii cu zarzarele, tu cu portbagajul intact si vecinii ar fi veseli si bine dispusi
Comment
-
Originally posted by karlos12 View PostPomul este foarte vechi si are o radacina foarte groasa.Am pus la radacina in vreo 2 nopti, 2l de benzina + 5 litri de lichid de parbriz + 1l de antigel insa dupa 2 saptamani pomul nu are nici un regres.Nu am nimic cu natura insa acest pom aduce numai nenorociri.
Comment
-
-
Ce de-a ecologisti pe aici, de ce nu va duceti sa protestati in padurile din care se taie cu hectarele in fiecare zi? Maine-poimaine or sa apara vreo 2-3 care sa condamne taierea gainilor din gospodarii... haide bre ca o sa ajungeti sa sfatuiti oamenii sa-si darame casele pentru ca le-a crescut un salcam langa prispa.
Comment
-
Originally posted by IancuMIC View PostImi vine greu sa dau asemenea sfaturi, cand ingrijesc de cativa ani buni o mica livada; nu copacii ar trebui starpiti pentru nenorocirile aduse de oameni.
Eu zic sa muti masina in alt loc decat sa tai copacul. Copacul acela aflat intre blocuri va da si voua o alta culoare decat culoarea betonului pe care o vedeti zi de zi.
Eu m-am mutat la tara ca sa am mai mult verde si tu vrei sa il tai.
Sunt colegi care mai au putin si cheama si un Popa ca sa faca rugaciuni locale astfel incat sa se usuce pomul care murdareste masina.
Toate acele substante turnate voluntar in pamant (lichid de parbriz/motorina/antigel etc. ) nu fac altceva decat sa ne condamne la o viata plina de chimicale.
Ma gandesc ce gust vor avea corcodusele/merele cu dulcele de la antigel si luciul dat de motorina.real power..... diesel power by
Comment
-
te bagi cu masina in el)...Pai ori o muti de acolo ori ii dai pomului sa bea vreo 3 litri de motorina...Nu te zgarciiiii) Daca ai rezolvat problema sa ne zici ce metoda a mers) Sau mai este o posibilitate legi un caine acolo ii da el de baut) Cutu meu a uscat un piersic in 1 luna...(e legat langa el)
Comment
-
Originally posted by vasile78 View PostCe de-a ecologisti pe aici, de ce nu va duceti sa protestati in padurile din care se taie cu hectarele in fiecare zi? Maine-poimaine or sa apara vreo 2-3 care sa condamne taierea gainilor din gospodarii... haide bre ca o sa ajungeti sa sfatuiti oamenii sa-si darame casele pentru ca le-a crescut un salcam langa prispa.
Comment
-
Originally posted by vasile78 View PostCe de-a ecologisti pe aici, de ce nu va duceti sa protestati in padurile din care se taie cu hectarele in fiecare zi? Maine-poimaine or sa apara vreo 2-3 care sa condamne taierea gainilor din gospodarii... haide bre ca o sa ajungeti sa sfatuiti oamenii sa-si darame casele pentru ca le-a crescut un salcam langa prispa.Degradarea unei societati, incepe cu criza morala profunda a acesteia.
Comment
-
Asta este puterea omului nene Iancule, de a crea si a "distruge", condamnabil este cel care distruge fara a-si aduce si aportul pozitiv pentru a echilibra balanta. In principiu nu sunt de acord cu distrugerea unui pom mai ales pentru motivul celui ce a facut topicul, in locul lui imi cumparam o scara si culegeam toate fructele imediat dupa ce le cadea floarea. )
Comment
Comment