Home or Logan?...

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

@michee. Deci ca sa-ti dau un sfat trebuie sa stiu toate amanuntele. Cati ani ai? (ca aici nu scrie), cat castigi pe luna?, ai o relatie de durata cu Ileana Cosanzeana cu care te gandesti sa mergi mai departe?
    sigpicI don't want you to think like me, i just want you to think.

Comment

salariul net 30 mil + bonuri(~1.5 mil)...sa zicem ca asta mai creste, eu sunt increzator...
      cum am mai zis n-am de gand sa ma-nsor prea curand...daca-mi iau o casa vreau sa mi-o cumpar singur, fara sa depind de nimeni, intelegi? Deci exclusa varianta cu facem nunta, platim amandoi etc....doar eu singur.

Mai interesant e zic eu, evolutia preturilor pe piata imobiliara in .ro si a creditelor...
      ps: varsta 23 spre 24 anu asta.
      Mai e mult pana departe!

Comment

Ma ce sa zic... din punctul meu de vedere, mi-as lua apartament doar atunci cand o sa ma mut cu viitoarea nevasta. Mai poti sa stai cu chirie un an, doi. Deci iei masina, si dupa aia vezi ce se mai intampla cu preturile pe piata imobiliara.
        sigpicI don't want you to think like me, i just want you to think.

Comment

dap....cam asa ma gandesc si eu....Nu exclud nici posibilitatea sa stau cu chirie multi ani de-acu incolo....la ce camatarie practica bancile astea...
          Mai e mult pana departe!

Comment

Sfatul meu e sa astepti cu casa pana leul va deveni Euro (2013 sau 2014 parca asa e preconizat) pt ca atunci ve sti sigur pe ce bani te bazezi... si poate pana atunci mai pui ceva deoparte

Comment

Eu inclin spre masina mai mult,acum nu stiu cum arata zona in care stai,poate te-ai saturat de ea(de zona respectiva).Eu oricum am avut masina inainta sa am apartament si l-am avut dupa ce m-am insurat.Sa-ti spun ceva,ca-s batran si stiu mai bine,in doi suporti altfel viata cu necazuri si bucurii,capisci?
              Forum neinteresant. Delogat definitiv.

Comment

@sp!ke
                dap , ai dreptate la faza cu trecerea la euro. Oricum am de gand sa economisesc dupa ce-mi iau masina(daca-mi iau). in nici un caz n-as cumpara la preturile astea umflate si la creditele astea.....
                @D-DENS
                capisco molto bene.....e adevarat ce zici tu, dar nu ma vad insurat prea curand cum am mai zis. Asa ca incerc sa fac cat mai mult singur, cum am facut si pan-acuma si sa ma descurc singur in principiu fara sa ma bazez pe nimeni.
                Mai e mult pana departe!

Comment

Eu iti urez mult succes,esti ambitios si asta e bine
                  Forum neinteresant. Delogat definitiv.

Comment

thanks D-FENS si celorlalti ptr sugestiile voastre!
                    Mai e mult pana departe!

Comment

eu unul as opta pentru casa...chiar daca e garsoniera chiar daca e mica e o investitie...poti merge cu ratb ul si sa stai linistit in casa ta; preturile vor creste in continuare, acum ai 30 milioane si garsoniera e 75 de mii euro, cand vei avea 50 de milioane salariul, casa o sa fie mult mai mult; eu am masina si tocmai mi-am cumparat o garsoniera; ratele sunt mari, garsoniera poate e mica, dar macar e a mea si doar a mea, platesc pentru peretii mei si eu zic ca se merita, acum fiecare isi stie mai bine "scopurile" si ceea ce vrea de la viata...eu cred ca preturile la imobiliare vor creste; e doar o parere si eu asa vad lucrurile...numai bine si sper sa faci alegerea potrivita!

Comment

Parerea mea este ca ai castiguri destul de bune si merita sa optezi pentru garsoniera, daca o lasi de pe un an pe altul asa o sa ajungi peste 10 ani sa constati ca ai dat banii de 2 garsoniere pe chirie(poate am exagerat dar oricum o mare gramada de bani se duc pe chirie), masina ai zis ca ai o dacie de care te poti folosi primavara, vara fara prea mari probleme(si eu cu dacia veche prin ce treceam iarna , dar in sezonul cald mergea fara probleme). Nu te gandi ca platesti 30 de ani la garsoniera(asta inseamna ca te multumesti cu situatia ta de acum si peste 30 de ani tot in aceasi situatie financiara o sa te afli, poate peste 2 ani vei castiga foarte bine si masina ti o vei permite dar preturile caselor nu stii cum vor evolua si nici chiriile). Daca masina nu iti aduce un venit in plus si o folosesti decat sa te deplasezi tu este foarte buna si dacia ta. Tine cont ca masina noua se devarorizeaza foarte repede si in 3 ani daca vrei sa vinzi masinuta nu mai iei cine stie ce pe ea. Imagineaza-ti urmatorul scenariu .... acum iti permiti sa dai 350 de euro pentru casa(practic mai pui inca 50 de euro pe langa chirie) daca iti mareste si salariul cum speri tu o sa iti permiti sa te intinzi si pentru un credit la masina intr un an. Eu stau cu parinti in prezent(sunt si logodit) dar pana la 25 de ani sunt hotarat sa imi iau casa mea. Bafta multa in continuare
                        sigpic
                        Golanca...gri-platinata...16v...105...:D---concluzie--- ma simt bine in masinuta mea:)

Comment

@fascu_ady
                          Cat ai dat pe garsoniera tu?cat dai rata, ce DAE, detalii te rog.......
                          Mai e mult pana departe!

Comment

Si eu sunt de parerere ca mai intai trebuie o casa...dar totusi, avand in vedere piata locuintelor din Romania, acum nu se prea merita sa bagi bani in casa. Am intelesc ca intr-un timp relativ mic - 2-3 ani vor scadea cam drastic preturile la imobiliare. Acum si cu masina, sa nu te astepti ca nu vei avea de bagat bani in ea, chiar daca e noua, numai benzina iti va veni vreo 2-3 mil pe luna..depinde si de cat mergi ...

in rest...spor la alegere, ascultati inima ;))

si hai sa fim putin seriosi, se cunoaste ca tragi mai mult spre masina, asa ca ... nu mai sta pe ganduri, raspunsul nu sta in reply-urile noastre, ci in dorinta ta arzatoare de as scapa de dacia veche :P am dreptate ?
                            Fotografie ... in cat mai putine cuvinte

Comment

@michee
                              am facut un credit in CHF (franci elvetieni), am luat echivalentul a 75 000 euro, pe 18 ani...ca rate, 6 luni am rata 0, apoi inca 3 ani, am rata aproximativ 17 milioane, iar dupa acesti 3,5 ani, rata va fi undeva la 26 de milioane pe luna; pe garsoniera am dat 72 000 euro, vis a vis de Stadionul National, pe Basarabia, o zona zic eu, super...ca dobanda nu stiu sa iti zic de la cat pleaca, ideea e ca eu am facut un credit de nevoi personale la aceasta suma DAR cu ipoteca pe un apartament deja existent; dobanda variaza, de multe ori creste dar poate ramane si pe loc ca sa zic asa, nu am nicio siguranta pe asta...am gandit doar ca preturile vor creste, salariul poate mai creste, poate o sa fie mai usor de platit, e totusi un risc dar in tara asta nu prea poti face nimic fara riscuri. Si inca ceva...daca nu ma descur, o bag la chirie, in ziua de azi o garsoniera se inchiriaza cu 300 350 euro dar stiu ca acei pereti sunt ai mei, e casa mea...ma repet tu esti singurul ce stie ce vrei de la viata...eu regret ca nu am luat casa inainte si apoi masina, poate imi luam o garsoniera la 20 30 mii euro, nu la 72...masina e la acelasi pret ca acum 2 ani, ma refer la una noua...deci...gandeste-te bine. seara buna tuturor

Comment

@morariu_alex: ai intuit bine ca as vrea masina dar totusi n-ai dreptate. N-am creat topicul la misto. L-am creat ca vreau sa ascult si alte pareri, incerc sa gandesc cu capul (de pe umeri, nu celalalt) si am zis ca mai multe minti sotto is mai bune decat una.
                                Oricum bagam 2-3 milioane in benzina si inainte.
                                Cum am zis nu vreau sa-mi ascult inima si alte d-astea vreau sa fac un lucru sa nu-l regret dupa aia.

DE CE NU VREAU GARSONIERA
                                1) In primul rand preturile sunt exagerat de mari si mi se pare absurd sa dau atatia bani pe un rahat de garsoniera cand in Germania de ex. imi iau 2 la pretul asta, daca nu si mai multe. Mi se pare indecent, impotriva principiilor mele sa dau de n ori mai multi bani pe ceva decat merita....Ca s-au gasit toti taranii sa faca "business" in imobiliare si sunt pusi pe inavutire....M**E ptr toti afaceristii astia....Eu nu le dau banii mei.

@tezeu
                                In nici un caz nu ma multumesc cu situatia mea actuala, vreau mult mai multi bani stai linistit. Nu ma intereseaza cat se devalorizeaza masina, ca n-am de gand s-o vand prea curand sa-mi iau alta....Plus ca dac-o sa fiu miliardar imi trag BMW si n-o sa mai conteze devalorizarea:P

Concluzia mea e: Masina isi merita banii. Garsoniera? Sa fim seriosi no way...e parerea mea, dar astept in continuare si parerile voastre. Bagati aici din greu, tot ce va trece prin cap(dar la subiect)
                                Mai e mult pana departe!

Comment

Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google