Home or Logan?...

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

@fascu_ady
    interesanta alternativa ta...totusi, tu nu stii ce DAE ai? ma sperii pe de o parte...
    stiu ca DAE la CHF e fix acuma....dar e variabil....nu ti-e frica ca o s-ajunga la fel ca la celelalte? Sau in functie de ce variaza mai exact? ai idee?de la ce banca, ce tip de credit ai luat?
    Stiti pe cineva care are credit imobiliat si a ajung in perioada cu dobanda variabila? La cat i-a ajuns dobanda?
    Mai e mult pana departe!

Comment

@ michee...nu te supara pe mine, n-am nimic cu nimeni, vad ca tu vrei mai mult masina...explicatiile mele sunt poate fara rost; mi-am spus doar un punct de vedere; In alta ordine de idei:
      - piraeus, credit de nevoi personale cu ipoteca pe alt imobil, 18 ani ca durata, ratele le-am spus mai sus, conteaza mai mult cat ai rata pe luna...daca am 10 milioane pe luna, ca exemplu, nu mai ma intereseaza ca este dobanda de 10 sau 50%, a mea parere;) numai bine!

Comment

tare

Originally posted by fascu_ady View Post
        @michee
        am facut un credit in CHF (franci elvetieni), am luat echivalentul a 75 000 euro, pe 18 ani...ca rate, 6 luni am rata 0, apoi inca 3 ani, am rata aproximativ 17 milioane, iar dupa acesti 3,5 ani, rata va fi undeva la 26 de milioane pe luna; pe garsoniera am dat 72 000 euro, vis a vis de Stadionul National, pe Basarabia, o zona zic eu, super...ca dobanda nu stiu sa iti zic de la cat pleaca, ideea e ca eu am facut un credit de nevoi personale la aceasta suma DAR cu ipoteca pe un apartament deja existent; dobanda variaza, de multe ori creste dar poate ramane si pe loc ca sa zic asa, nu am nicio siguranta pe asta...am gandit doar ca preturile vor creste, salariul poate mai creste, poate o sa fie mai usor de platit, e totusi un risc dar in tara asta nu prea poti face nimic fara riscuri. Si inca ceva...daca nu ma descur, o bag la chirie, in ziua de azi o garsoniera se inchiriaza cu 300 350 euro dar stiu ca acei pereti sunt ai mei, e casa mea...ma repet tu esti singurul ce stie ce vrei de la viata...eu regret ca nu am luat casa inainte si apoi masina, poate imi luam o garsoniera la 20 30 mii euro, nu la 72...masina e la acelasi pret ca acum 2 ani, ma refer la una noua...deci...gandeste-te bine. seara buna tuturor
        daca ai avut curaj sa faci un asemenea imprumut esti tare rau . bravo pentru curaj.

Comment

varule, nu ma supar dar n-ai inteles ce vreau sa zic....
          1)NU VREAU NEAPARAT MASINA....vreau sa fiu prevazator si sa fac un lucru cu cap.
          2)am intrebat de DAE.....si nu cred ca stii ce-i aia....la ratele alea care mi le-ai zis tu, aia pot sa te mai umfle si cu alte comisioane....comisioane + rata dobanzii=DAE(dobanda anuala efectiva, foarte important!!!)
          3)Creditele de nevoi personale sunt mult mai scumpe decat imobiliarele, au DAE cel mai mare...nu?poate ma-nsel eu...Acuma sper eu ca nu te-ai suparat pe mine

@dukone
          E bine sai curaj, e bine sa ai C**IE mari, dar nici sa risti prea mult nu e bine....parerea mea. Oricum repet e interesanta solutia lui fascu_ady o sa ma gandesc la ea serios...
          Mai e mult pana departe!

Comment

@michee. Dupa cum ai spus si tu, situatia imobiliara in ziua de astazi e naspa rau de tot. Sunt atati samsari pe piata imobiliara in ziua de astazi incat ti-e groaza sa iti cumperi o casa IN CARE SA LOCUIESTI. Daca iei o casa sa o vinzi dupa 3-4 ani si sa obtii pret dublu, atunci cumpara casa, dar piata imobiliara se va aseza in urmatorii ani si vor disparea multi din asa-zisii agenti imobiliari, care nu stu sa faca altceva decat sa mareasca preturile dupa bunul plac. In alta ordine de idei, eu as alege masina, care masinia poate produce, daca o folosesti in scopul asta, daca nu, economiseste banii, pune cate 1000 de lei pe luna in conturi de depozite si obligatiuni de stat si cand iti va fi mai usor sa alegi, atunci cumpara ce vrei cu ei, dar in momentul de fata, sa cumperi o casa mi se pare o mare teapa, pierzi cel putin jumatate din suma pe care o dai pe o garsoniera plina de mucegai si sobolani.

Comment

da sp!ke, oricum nu iau casa s-o vand dublu.....n-am certitudinea asta...
              exista intr-adevar si optiunea sa mai aman decizia si oricum economiseam cam 300E pe luna....asa mi-am propus. Cum am zis, eu unu recomand economisirea in EUR, dar nu va luati dupa mine ca nu-s expert. Pe RON te p*si pe el, vedeti si voi ce se-ntampla...EUR e viitorul, la asta se-ajunge mereu.
              Mai e mult pana departe!

Comment

nu ma supar pe nimeni, sunt discutii, pareri, in alta ordine de idei, am tot avut rate...cam de 5 ani incoace...stiu ce inseamna DAE, stiu ce inseamna tot legat de banci si credite...crede-ma ca nu sunt inconstient...daca m-am bagat la creditul asta...m-am gandit sa il si platesc, ca sa zic asa...am zis ca nu stiu, pentru ca sunt la munca, cand ajung acasa imi arunc un ochi si iti dau detalii, cifre exacte, care pentru mine nu conteaza...credit de nevoi personale CU ipoteca sau credit imobiliar, ipotecar...bat cam tot pe acolo...la cel ipotecar o sa vezi ca sunt mai multe taxe, adica mai mari, inclusiv la vanzare cumparare, ...acum depinde...te legi de altele...ai avans, nu ai...ce bani, cati ani, sunt multe aspecte...ma repet trebuie sa fi hotarat...o masina e mai simplu de luat, intereseaza te despre casa, vezi ce implica...si apoi ia o decizie, parerea mea...ca sa vezi acea diferenta MARE...ma repet, si cred ca imi dati dreptate, masina e mult mai usor de cumparat.

Comment

da, ok, acuma inteleg.....ai nimerit-o prima data credeam ca esti inconstient)
                  Ok, atunci asteptam cifrele concrete....ptr mine alea conteaza:P
                  Mai e mult pana departe!

Comment

Avind in vedere virsta ta (eu merg pe 32, in Mai ) nu te pot sfatui altfel decit sa -ti traiesti tineretea si ai sa vezi ca deciziile vin de la sine. Lasa calculele ca vorba aia din romani "Nu aduce anu' ce aduce ceasu" e adevarata! Si mai stiu inca una : "Ce iubesti, ce bagi in gura,ce tragi in ....- cu aia te alegi! BAFTA! Oricum mai tirziu vei spune "daca nu faceam asa era mai bine!"... Scuza-mi rautatea! Sincer iti doresc succes- viata e lunga, fa sa fie frumoasa!
                    Traiesc in ROMANIA SI ASTA IMI OCUPA TOT TIMPUL !

Comment

@meseriasu
                      cred c-a fost cel mai frumos si mai adevarat lucru care l-am auzit...sa stii ca si eu ma gandeam ca ar fi mai bine sa-mi traiesc viata si sa-mi iau o masina....altfel ptr ce-as munci toata viata? daca distractie nu e, nimik nu e.....parc-asa zicea cantecul,nu?
                      Mai e mult pana departe!

Comment

locuinta vs masina

in locuinta investesti sigur si nu pierzi, chiar daca in 20 ani. tu acum platesti chirie 260 oiro. bani pe care mai bine ii bagi intr-o garsoniera, acei bani ii investesti in garsoniera ta! cind termini ai ceva. daca stai in continuare in chirie, investesti in buzunarul proprietarului.

intr-o masina investesti si in 5 ani nu mai iei nici jumatate din bani.
                        o masina se poate fura, o masina poate insemna dauna totala, o masina poate insemna dauna 50% si deja nu mai este masina .

locuinta vs masina? clar locuinta. chiar daca este o garsoniera, te odihnesti, maninci, nu te ploua, poti spune "merg acasa", manelele si scandalurile sint incluse la pachet (din vecini).
                        Daca indeplinesti o sarcina prea bine, vei ramane cu ea pe cap, cum ar fi Tutoriale pentru Dacia Logan

Comment

1) daca e furata, sau dauna totala sau 50% sunt acoperit de casco,nu? cu daunele mai putin cred, ca mai mult prin Bucuresti o sa umblu....ma rog...
                          2)De unde stii ca nu pierzi? Daca o cumpar acuma si preturile scad in 2-3 ani la 50%?
                          Cum nu pierd? Eu zic ca pierd din start ca preturile sunt umflate artificial....si pierzi mult....pai in ce baza cresc astia preturile luna de luna cu ~5%? Sa le creasca frate cat vor....eu nu muncesc sa faca astia bani de pe urma mea doar semnand 3 foi....chestie de principiu.

Un exemplu citit in evz. acu vreo luna de zile cred...
                          In germania intr-o zona perifierica(gen Rahova de la noi) pretul pe mp era 250E -> 60 mp = 15 K euro)....ce ziceti de asta?
                          Deci o gars. de 40 mp ar fi vreo 10K euro.....si cu dotari utilitati,tot ce trebuie nu va ganditi la confort 3...
                          Mai e mult pana departe!

Comment

Propun sa ne mutam in germania oricum romania inca este si va fi pentru mult timp de acum incolo o "tara" in "Africa".
                            Imi povestea un prieten care a facut revelionul in Franta ... cum iesi din tara in spre francezi incolo se schimba decorul, masini in limita bunului simt(nu ca la noi jeepane peste jeepane, cu 11 aston martin ce nu sa vandut in toata europa la un loc in 2007), suntem bogati, snobi si muritori de foame .Nu stiu daca ati avut ocazia sa intrati in plen pana acum ... dar acolo veti vedea cata iubire exista intre parlamentari si cat de nenorociti sunt cea mai mare parte. Imi cer scuze de off topic dar la 21 de ani pot spune ca sunt satul pana peste gat de cum ne fura "saraci" astia si cat de neputinciosi suntem noi n milioane de romani in fata a cateva sute de parlamentari. Imi cer scuze inca odata si daca am deranjat prin postul meu se poate sterge de un admin fara suparare. Multam
                            sigpic
                            Golanca...gri-platinata...16v...105...:D---concluzie--- ma simt bine in masinuta mea:)

Comment

Asa e , tezeu, noua, romanilor, ne place sa ne dam mari, desi n-avem cu ce. revenind la thread, eu zic ca e mai bine amandoua, adica si casa si masina, dar daca e sa alegi una din doua, casa clar. ce sens are sa ai Q7 daca locuiesti sub pod? am exagerat, normal, dar cred ca ati prins ideea. Hai pa ca e tarziu si oboseala mare si deja o iau razna

Comment

ai exagerat mult cu Q7-le ala
                                deja o dam in off-topic...
                                Mai e mult pana departe!

Comment

Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google