Temperaturi Optime PC !

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Temperaturi Optime PC !

Salutari. De curand mi s-a ars sursa de la PC (il tineam langa calorifer, ca nu aveam unde, plus ca sursa era veche, cam de 5 ani de zile), iar acum am cumparat o carcasa noua + sursa ATX 450W, si am reusit sa mut mobila prin camera, astfel incat biroul sa nu mai fie langa calorifer. Am si montat un ventilator de la sursa aceea arsa pe carcasa ( spre sensul de a baga aer inauntru), iar temperaturile in mod IDLE sunt cam asa: CPU - 55 grade, Placa baza - 50 grade, HDD - 47,49 grade, iar in cazul in care solicit calc la maxim, temperatura la CPU (procesor) ajunge si la 65 grade. Mentionez ca calculatorul este un Pentium 4, 2.4 Ghz. Acuma vin si intrebarile:
    1. Sunt temperaturile normale, sau sunt prea mari, ma intereseaza cele de la CPU si HDD.
    2. Cooler-ul de la sursa veche, pusa pe lateralul carcasei, l-am pus sa bage aer inauntru, nu sa scoata aerul. Cum ar fi mai bine?
    3. PC-ul zace sub birou, iar in spatele unitatii practic, pana la placa de la birou, nu mai este mult spatiu, cel mult 5 cm. Este prea putin? Nu vreau sa pateasca si sursa asta ceva, desi are garantie....Mentionez ca in laterale are spatiu suficient, iar masuratorile au fost facute cu programul EVEREST. Tnks,si astept raspunsuri
    Last edited by blanarucristi; 24 March 2010, 18:47.
    Logan Ambition 1.6 8V

laptopu imi sta dracu la 82 de grade :| si am patit de cateva ori sa ajunga la 100 ( asa zicea programu ala ) si mi se oprea singur

Comment

Sunt ok temperaturile!
      numar secundele

Comment

Temperaturile sunt normale pentru acel procesor. Am avut un P4 2,8GHz care cu ventilatorul original (la 3500 - 4000 rpm) ajungea si la 75-85 grade in load 100%. L-am schimbat cu un ArcticCooling Freezer (ventilator silentios, heat-pipe cupru si o suprafata mare de racire) si a scazut temperatura procesorului sub 60 de grade in aceleasi conditii de utilizare.
        E bine si cum ai pus cooler-ul, sa bage aer in carcasa.
        In schimb poti face altceva, daca iti permite carcasa: in fata (jos) pui un cooler sa bage aer inauntru, iar in spate (sub sursa) sa scoata aerul.
        GL-22-TOF

Comment

ce parere aveti despre astea ? http://www.altshop.ro/cooler-laptop-lsy319-p-8993.html se merita ?

Comment

Originally posted by danielliviu View Post
            Temperaturile sunt normale pentru acel procesor. Am avut un P4 2,8GHz care cu ventilatorul original (la 3500 - 4000 rpm) ajungea si la 75-85 grade in load 100%. L-am schimbat cu un ArcticCooling Freezer (ventilator silentios, heat-pipe cupru si o suprafata mare de racire) si a scazut temperatura procesorului sub 60 de grade in aceleasi conditii de utilizare.
            E bine si cum ai pus cooler-ul, sa bage aer in carcasa.
            In schimb poti face altceva, daca iti permite carcasa: in fata (jos) pui un cooler sa bage aer inauntru, iar in spate (sub sursa) sa scoata aerul.
            Destul ca e zgomotoasa carcasa cu ventilatorul asta in plus, daca ii mai pun alte doua, o iau razna. Si dupa cum am inteles, temperaturile sunt OK, deci nu mai vad rostul altor ventilatoare. Tnks pt sfaturi
            Logan Ambition 1.6 8V

Comment

[QUOTE=Loganu;559236]laptopu imi sta dracu la 82 de grade :| si am patit de cateva ori sa ajunga la 100 ( asa zicea programu ala ) si mi se oprea singur[/QUOTE

si mie mi se incingea laptopul la fel. chiar si peste 100 grade. am cautat un tutorial pe net despre cum se desface, l am desfacut si l am curatat. am scos la praf din el cat sa poluezi toata casa. mai exista metoda suflarii cu compresorul pela radiator pe unde scuipa aerul cald. va iesi foarte mult praf.

Comment

Ba voi sunteti cu capu toti?! Cum mama masii sa fie ok in indle 55 de grade ma? Mie nu imi sare de 33 iar in overload se duce la 45-50, dar rar! Coolerul de carcasa NU trebuie sa bage aer inauntru plin de praf, ci sa il scoata pe ala infierbantat afara!!!

Ce proc ai sa iti recomand o solutie buget. Banui ca bani de Scythe nu ai, sau nu vrei sa investesti.
                @loganu - cand o avea laptopu' tau 82 de grade sa faci "oo" pe el. Si cand sare de 100 sigur il topesti!
                sigpic

Comment

andy, pentru un Intel P4 2.4GHz (model vechi de procesor) temperatura in idle cu un cooler standard este intre 45-55 grade (mai ales ca statea si langa calorifer + depinde si in ce tip de carcasa este instalat). Pentru un laptop temperatura maxima la un procesor Pentium M este de 100grade (procesor vechi) iar pentru un Core2Duo (generatie noua) temperatura de idle este 40C iar in load maxim 50C.
                  Procesoarele vechi au temperaturi mari de functionare datorita tehnologiei.

S.

P.S.: nu vreti sa stiti la ce temperatura ajung procesoarele Nehalem intr-un blade center IBM :-)
                  I have no special talent. I am only passionately curious.

Comment

@andy - Schema clasică de airflow este următoarea: față+jos (eventual și lateral)=intake, spate+sus=exhaust. În plus, există filtre de praf pentru carcase, deci aerul aspirat în interior nu reprezintă o problemă.
                    @cristi - Unde mai exact ai pus acel ventilator în lateral? Bate în procesor? Dacă da, își sugerez să faci următoarea treabă: ia-l de-acolo, pune-l în spate să scoată aerul, iar coolerul procesorului schimbă-l cu ăsta. Pe de altă parte, temperatura CPU nu e foarte ok, dar nici îngrijătoare. Cum au spus colegii mai sus, fiind tehnologie de fabricație mai veche, se încălzește de-l ia naiba. În schimb, temperatura HDD nu e în regulă deloc. De care ai? Pe ATA sau S-ATA? Ca să-ți dau un exemplu, Samsung Spinpoint stă în 27 de grade. Ia vezi cu minunea asta ce zice?

Eine Runde Nordschleife mit Walter Röhrl

Comment

eu am desfacut procesorul de pe placa pc si se ridica temperatura la 90g cumva trebuie sa schimb si pasta?>

Comment

ca intrebare, de unde va luati voi temperaturile, ce senzori aveti? mai exact, ce placi de baza aveti? daca aveti placi de 4 mil ... fara suparare, sunt depasiti de tehnica senzorii

1. de acord cu andy, in mod normal(la parametrii) fara fan incarcat de praf un datacenter intel indiferent de arhitectura trebuie sa stea la 70-75 gr F maxim in proces de 50%, asa se masoara, nu idle, nu full capacity,

temperatura optima de racire a unui sistem itc este de 20-27 grade(atat trebuie sa traga din sasium) daca in sasiu sunt coolere fara numar aiurea, si temp creste peste 27 grade, nici un cooler de procesor/pcie/hdd nu va darandament

problema dvs nu sta in temp procesorului, ci in temp sasiului

2. un cooler de sasiu se pune cu cap, nu sa fie cat mai multe, aerul trebuie plimbat uniform, nu din toate partile

3. marius, respect pentru aria la care te pricepi, dar cu ce argumente vi in afirmatia ta de sunt ok temp? exceptand aici ce gasim pe forumuri si alte persoane care isi dau cu parera

4. la laptop e alta treaba dupa cum majoritatea stiti/aveti, putine laptopuri au fan lateral, majoritatea au fan la baza, si deci, cum majoritatea punem laptopurile pe paturi, perne etc ... nu mai da randament
                        Last edited by DeLuXe; 27 March 2010, 15:28.
                        sigpicMy ride

Comment

Originally posted by flavius1991 View Post
                          @andy - Schema clasică de airflow este următoarea: față+jos (eventual și lateral)=intake, spate+sus=exhaust. În plus, există filtre de praf pentru carcase, deci aerul aspirat în interior nu reprezintă o problemă.
                          @cristi - Unde mai exact ai pus acel ventilator în lateral? Bate în procesor? Dacă da, își sugerez să faci următoarea treabă: ia-l de-acolo, pune-l în spate să scoată aerul, iar coolerul procesorului schimbă-l cu ăsta. Pe de altă parte, temperatura CPU nu e foarte ok, dar nici îngrijătoare. Cum au spus colegii mai sus, fiind tehnologie de fabricație mai veche, se încălzește de-l ia naiba. În schimb, temperatura HDD nu e în regulă deloc. De care ai? Pe ATA sau S-ATA? Ca să-ți dau un exemplu, Samsung Spinpoint stă în 27 de grade. Ia vezi cu minunea asta ce zice?
                          Da, in lateral este ventilatorul, si bate oarecum in procesor. Nu mai vreau sa investesc in calc asta, am investit deja cateva milioane, si presimt ca urmeaza si monitorul si nu se mai merita sa iau alt ventilator. Unul din HDD (am 2), este chiar Samsung Spinpoint, acela este cel care sta pe la 50 grade, iar celalalt, un Western Digital, pe la 40-43 grade, ambele fiind pe ATA. Calculatorul nu mai sta langa calorifer in clipa de fata. O sa schimb ventilatorul in spate, cum ai spus tu, si sa vad daca exista schimbare

Originally posted by andy_x3m View Post
                          Ba voi sunteti cu capu toti?! Cum mama masii sa fie ok in indle 55 de grade ma? Mie nu imi sare de 33 iar in overload se duce la 45-50, dar rar! Coolerul de carcasa NU trebuie sa bage aer inauntru plin de praf, ci sa il scoata pe ala infierbantat afara!!!

Ce proc ai sa iti recomand o solutie buget. Banui ca bani de Scythe nu ai, sau nu vrei sa investesti.
                          @loganu - cand o avea laptopu' tau 82 de grade sa faci "oo" pe el. Si cand sare de 100 sigur il topesti!
                          Pentium 4, la 2.4 Ghz, este de vreo 5 ani procesorul asta....Are vreo legatura faptul ca si in casa este cald (nu am repartitoare si nu am cum oprii caloriferele), si temperatura in casa zace pe la 26-27 grade (ffff cald)???
                          Last edited by blanarucristi; 27 March 2010, 20:15. Reason: Automerged Doublepost
                          Logan Ambition 1.6 8V

Comment

Originally posted by DeLuXe View Post
                            ca intrebare, de unde va luati voi temperaturile, ce senzori aveti? mai exact, ce placi de baza aveti? daca aveti placi de 4 mil ... fara suparare, sunt depasiti de tehnica senzorii
                            temperatura la CPU (modelele noi) e raportata direct din miez (au un sensor digital de temperatura) iar la cele vechi de pe MB din soclu. Dar temperatura nu se masoara direct de pe procesor in mod normal coolerele ar trebui sa aibe un senzor in radiator (la 0.3 inch de punctul de contact cu procesorul) si acolo trebuie citita temperatura disipata de procesor. (e ceva similar (ca, concept) cu consumul instant sau mediu :P).

Originally posted by DeLuXe
                            1. de acord cu andy, in mod normal(la parametrii) fara fan incarcat de praf un datacenter intel indiferent de arhitectura trebuie sa stea la 70-75 gr F maxim in proces de 50%, asa se masoara, nu idle, nu full capacity,
                            daca te uiti putin in datasheet-urile postate de producator (Intel) ai sa vezi temperaturile disipate de boxurile procesoarelor date de ei: nicidecum 75gr F (adica ~23gr C) e un standard. Depinde de arhitectura, tehnologie folosita, frecventa, consum etc.

temperatura optima de racire a unui sistem itc este de 20-27 grade(atat trebuie sa traga din sasium) daca in sasiu sunt coolere fara numar aiurea, si temp creste peste 27 grade, nici un cooler de procesor/pcie/hdd nu va darandament
                            ??? temperatura de racire sau temperatura de functionare ? :-) (oricum nici una nici alta nu are valoarea aia; sunt sisteme ITC racite la -169C :P sau cu -216C :P probabil ai exagerat cu sisteme ITC).

4. la laptop e alta treaba dupa cum majoritatea stiti/aveti, putine laptopuri au fan lateral, majoritatea au fan la baza, si deci, cum majoritatea punem laptopurile pe paturi, perne etc ... nu mai da randament
                            din acest motiv, anumite procesoare mobile mai vechi (gen Pentium M) au temperaturi mari de funtionare. (ca performantele scad odata cu cresterea temperaturii asta e alta discutie.)

S.
                            I have no special talent. I am only passionately curious.

Comment

Imi cer scuze, nu am vazut ce soi de procesor are omul. Oricum, mie-mi pare mult
                              Pe sistemul de acum am un spire Verticool II si AMD 5200+ overclockat nu urca mai mult de 45, rar 50. Carcasa e un thermatake. Racire suplimentara: blower pe chipset, vent de 12 in fata, vent de 8 in spate, vent lateral in drept proc.
                              Pe un alt sistem mai vechi, folosit de tatal meu *(P4 2200) nu sare de 23 24, e drept proc ala e idle mereu si, daca nu ma insel, acele procesoare oricum erau foarte "reci"! Solutie de racire Titan Amanda pe carcasa noname si inca 2 ventilatoare de 12.
                              PS - cand oi avea vreme tot fac o racire cu freon.
                              sigpic

Comment

Working...
                              X
                              Anulare DPF
                              Politica de Securitate Google