Salutari. De curand mi s-a ars sursa de la PC (il tineam langa calorifer, ca nu aveam unde, plus ca sursa era veche, cam de 5 ani de zile), iar acum am cumparat o carcasa noua + sursa ATX 450W, si am reusit sa mut mobila prin camera, astfel incat biroul sa nu mai fie langa calorifer. Am si montat un ventilator de la sursa aceea arsa pe carcasa ( spre sensul de a baga aer inauntru), iar temperaturile in mod IDLE sunt cam asa: CPU - 55 grade, Placa baza - 50 grade, HDD - 47,49 grade, iar in cazul in care solicit calc la maxim, temperatura la CPU (procesor) ajunge si la 65 grade. Mentionez ca calculatorul este un Pentium 4, 2.4 Ghz. Acuma vin si intrebarile:
1. Sunt temperaturile normale, sau sunt prea mari, ma intereseaza cele de la CPU si HDD.
2. Cooler-ul de la sursa veche, pusa pe lateralul carcasei, l-am pus sa bage aer inauntru, nu sa scoata aerul. Cum ar fi mai bine?
3. PC-ul zace sub birou, iar in spatele unitatii practic, pana la placa de la birou, nu mai este mult spatiu, cel mult 5 cm. Este prea putin? Nu vreau sa pateasca si sursa asta ceva, desi are garantie....Mentionez ca in laterale are spatiu suficient, iar masuratorile au fost facute cu programul EVEREST. Tnks,si astept raspunsuri
1. Sunt temperaturile normale, sau sunt prea mari, ma intereseaza cele de la CPU si HDD.
2. Cooler-ul de la sursa veche, pusa pe lateralul carcasei, l-am pus sa bage aer inauntru, nu sa scoata aerul. Cum ar fi mai bine?
3. PC-ul zace sub birou, iar in spatele unitatii practic, pana la placa de la birou, nu mai este mult spatiu, cel mult 5 cm. Este prea putin? Nu vreau sa pateasca si sursa asta ceva, desi are garantie....Mentionez ca in laterale are spatiu suficient, iar masuratorile au fost facute cu programul EVEREST. Tnks,si astept raspunsuri
Comment