EBA "sa-ntâmplat" Să Scrie Greşit

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

Asta e.... fata lu' Taticu'.
    Facuta dupa 6 luni de zacut pe vapor in abur de rom.
    ECUFix
    Please don't visit my homepage!

Comment

Treaba asta cu "nu stie sa scrie" e o problema generala in tara asta. Am mai zis eu pe undeva, limba romana e foarte grea. La cum se ocupa profesorii de predat si elevii de invatat... cam asta iese de pe bancile scolii.
      Imi pare rau ca nu va pot arata adrese scrise, venite catre mine de la directori de firma si ingineri... te ingrozesti cand vezi cu cine colaborezi.
      sigpicI don't want you to think like me, i just want you to think.

Comment

pe mine ma uimeste ce atentie deosebita se acorda acestui thread. eu am deschis unul despre romania cu calatorii ci iesiri locuri de vizitat obiective turistice si numai eu postez pe el.

Comment

@vitriol- Din motive diverse incepute pe vremea lui Ceusescu si continuate pe timpul lui Iliescu-Constantinescu-Basescu, n-am ajuns sa fac o facultate la timpul ei ca tot omul..Dar iti dau dreptate cu semi-analfabetii:ingineri, directori, medici si chiar profesori care scriu ceva de genul "este multe". Pe vremuri se radea de militieni, acum e cvasi-generala treaba
          @marx-Nu fi trist, oameni suntem, predispusi barfei, sport national romanesc..
          LOGAN CLUB CALARASI - FII POLITICOS IN TRAFIC!

Comment

marx fara suparare dar pe praful asta (a se intelege criza) , romanul mai putin cheltuieste pe calatorii si se gandeste la sanatate/mancare etc... 2: a ascuns-o pe fisa , dar pe aia mare , care inca nu a justificat "casutza" de 1 milion de euro(asta mica e proasta ) . 3 Toate locurile de munca din administratia publica , etc.. sunt ocupate clientelar, si daca nu sunt ocupate clientelar , sunt ocupate prost.Adica pui agricultor , sef la un fond de stat , sau cum ai pune un avocat , ministru de turism .... 4 Cred ca nu ai realizat ca traim in dictatura.... 5 Multi oameni din afara (straini) , traiesc cu impresia ca in Romania sunt cei mai multi tigani...VanDiesel zi-mi si mie cei care pica pe capete, si inca nu ai inteles ca Basecxu nu este lasat de comunisti sa faca reforma in stat , el vrea , de 6 ani se tot chinuie.... dar nu poate . )

Comment

@Gusi: stai linistit ca nu in facultate inveti sa scrii corect.

Comment

nu am cum sa fiu trist pentru ca si eu fac parte din aceiasi categorie.
                dar EBA tine de foame pe criza ?

Comment

Daca nu stii sa VORBESTE, mai ajungi si demnitar! Totul e sa ai SUCCESURI!
                  P.S.Am postat asta mai ininte in alta parte, desi eu vroiam aici. Sa fie o intamplare?
                  LOGAN CLUB CALARASI - FII POLITICOS IN TRAFIC!

Comment

hmmm ... nu inteleg dc judecati atat de mult pe alti ... toti suntem oameni si cu totii gresim! chit ca vrem chit ca nu ... asa ca trebuie sa-i iertam chit ca sunt presedinti sau fice de presedinte, sau cine stie cine.... va mai spun o singura fraza : fiti si voi mai intelegatori. Iar daca voua vi se par greseli prostesti nu inseamna decat ca voi sunteti mai educati si mai bine pregatiti decat acea persoana. Fiti mandri de asta si cu asta basta nu este necesar sa va bateti cu pumnul in piept "Uite ce greseala prosteasca a facut si mai este si fica presedintelui" va salut ;)

Comment

Tati, intre a nu stii si a gresi e o diferenta foarte mare. Gresesti atunci cand tastezi un cuvant si sari peste o litera, cand bagi o litera in plus, cand le inversezi ordinea literelor, dar daca tu stii cum se scrie corect, nu ai cum sa gresesti chestii ca: m-iam, m-ie, a-ti s.a.m.d.
                      De exemplu tu ai sarit peste un "i" de doua ori: o data la "fice de presedinte" si la "fica presedintelui". Ai sarit peste un "i", sau nu stii care este forma corecta?
                      Despre asta vorbeam cand ziceam ca limba romana este foarte grea...

Comment

Corect domnule Vitriol....si totusi fica de presedinte...avem pretentii !!!
                        sigpic
                        Maică, ce mafioți de treabă !!!

Comment

da ai dreptate mai lipseste un i la "fica" corect fiind "fiica", ca sa fiu sincer cred ca este singura data cand am scriis cuvantul fiica, de cand ma stiu, sau hai sa zic ca l-am mai scris o data sau de 2 ori , nu am afirmat ca eu stiu sa scriu, credema.. ... NU stiu sa scriu corect tot ,din punct de vedere gramatical si uneori chiar si din punct de vedere semantic asta pentru ca am avut o profesoara de romana ce nu s-a obosit sa-mi explice cum si unde trebuie sa pun virgule samd ;)

Chiar crezi ca eu nu vreau sa scriu corect?? vreau dar daca asta este gradul meu de cultura atat am invatat ,atat stiu .

Plus ca de vre-o 3 4 ani de zile nu ma mai prea interesat cum scriu .... folosesc scrisul doar pentru mine si de multe ori nu tin cont de cum scriu ci fac in asa fel incat sa stiu eu ce am scris neinteresandu-ma cum am scris (cu puncte ,virgule,diacritice,liniute etc) mai sunt asa .. putin atent atunci cand scriu de exemplu aici pe forum ca sa nu par un incult. Desigur din obijnuinta si poate si din nestiinta, mai fac si greseli.

Ceea ce am vrut sa spun mai sus este ca nu trebuie sa ii judecam pe ceilalti pentru o greseala ,pentru ca nimeni nu este perfect si cu toti facem greseli din neatentie sau din nestiinta. Mai ales in ultimul timp ... si doar ca informatie generala ... Chiar daca in Romania se fac multe greseli gramaticale , suntem totusi norocosi pentru ca in alte tari sunt multi oameni care nici macar nu pot scrie in Dialectul lor nativ. Spre deosebire de celelalte tari noi avem un numar chiar foarte mic de analfabeti raportat la numarul de locuitori . Asta e , daca vrem sa facem ceva tot ce putem face este sa studiem si sa ne imbunatatim gramatica limbi Romane pe cont propriu .. cat despre cei care o "stalcesc" din proprie initiativa (ca manelisti) No Comment! va salut ,bafta;)
                          Last edited by justkta; 27 March 2010, 13:07.

Comment

Kenjiro, sa inteleg din postul tau ca forma corecta e "fica de presedinte"?

Comment

poate a vrut sa scrie "frica de presedinte"
                              sigpic

Comment

Working...
                              X
                              Anulare DPF
                              Politica de Securitate Google