Motiv De Amendare

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

Eu unul las unii berbeci sa se duca, doar ca acum ceva timp am fost implicat intr-un accident. M-a depasit homo erectus, si dupa mi-a pus o frana in nas, l-am lovit. Am mers la politie, am spus ca sunt de vina si nu i-am dat asigurarea pe loc. I-am dat-o 3 luni mai tarziu. Plus de asta mai era si la Unita facuta, asa ca eu unul chiar nu vad rostul franarii pt a intimida. Ce-a rezolvat "regele soselor": a stat cu masina o caruta de timp ca sa-i aprobe reparatia sau a dat bani din buzunar urmand ca apoi sa si-i recupereze. Nu mai bine se ducea si isi vedea de drum? Dar na, trebuie sa-mi demonstreze ca are urina in loc de materie cenusie.

Originally posted by Ivan Marian View Post
    Pe mine ma apuca dracii cand ii vad pe toti smecherii ca merg pe banda dinspre axul drumului cu 90/100 la ora si pe banda dinspre marginea drumului nu merge nimeni,de parca sunt frati cu Berceanu si le-a facut masa drum.
    Daca eu vin mai tare ca ei cu 110/120, nu se dau la o parte nici sa ii f....i,cu toate ca au loc pe banda dreapta si daca vad ca o iau pe dreapta sau pe stanga sa ii depasesc(zig,zag) incep sa accelereze mai tare ca sa nu ii "faci"!
    Cum dracu sa nu calci apoi frana in fata lui dupa ce l-ai depasit si sa nu o iei pe aratura de nervi?
    Cum sa nu ii dai si goarne si flashuri si cand vezi ca tot nu se da la o parte trebuie sa mergi in Zig,Zag,,,si dupa aia sa ii umpli frigiderul de carne macra?
    Mai des patesc chestia asta cu cei ce au SH-URI de prin Nemtia si cand vad logan in retrovizoare ca ii da flash parca innebunesc(ca taurul la culoarea rosie) si atunci nu te lasa sa treci de ei nici sa crape.
    Mai grav este cand vad(dupa ce ii depasesc) ca nu au ce face pt ca au motorizare inferioara mie si turbeaza cand vad ca ia facut un logan.
    Voi ceilalti loganisti nu ati observat acest complex de superioritate din partea celor cu SH-uri fata de noi "Amaratii cu Loganuri"??
    Parca zic "" DE NOI NU SE TRECE,mai ales Loganurile""!
    Si da sunt pt acesta lege ANTI PUMNI!

!
    Sau complexul nostru de inferioritate: "sa-i arat ca si eu pot"

Tot n-am inteles: de ce trebuie flash cand vrei sa depasesti? Nu folosesti semnalul, chiar daca e pe aceeasi banda cu tine? Intelege care-i treaba si da deoparte. Crezi ca daca-i dai flash se va da? Ii e frica de lumina, sau de ce s-ar da?
    Last edited by Cezar; 7 April 2010, 01:52. Reason: Automerged Doublepost

Comment

Agresivitatea in trafic trebuie pedepsita.Sunt multi nebuni pe sosele.Dar degeaba se dau legi peste legi daca viitorul sofer nu este instruit din timpul scolii de soferi.Mai trebuie umblat "pe la radacina".Ar trebui ceva examene psihologice,ceva sa-i cearna mai bine pe viitorii soferi.O lege care sa-i faca raspunzatori si pe instructorii(si politistii) care dau drumul la astfel de berbeci pe sosele.De cei 7 ani de acasa nu mai zic nimic,aici e mai greu,dar sa speram ...
      Forum neinteresant. Delogat definitiv.

Comment

Off-topic: eu cand depasesc camioane, tiruri, autobuze mai dau flash. Unul semiscurt sa stie ca are unul mai mic in coasta sa nu se apuce sa schimbe directia de mers sa ma faca pilaf.
        Cel mai lent 1,6 8v

Comment

Sa nu mai faci asta. Am discutat cu multi soferi de tir si mi-au spus ca nimic nu-i enerveaza mai tare ca flash-urile date de "mucosii cu turisme" (citat). Flash-urile se folosesc pentru a-i avertiza pe cei ce vin din sens invers asupra unui pericol iminent, gen accident, obstacole pe carosabil s.a. Daca vrei sa-ti faci simtita prezenta in spatele tir-ului si intentia de a depasi e suficient sa dai semnal stanga si omul va intelege ce intentii ai si in masura in care e posibil te va anunta cand poti depasi printr-un semnal dreapta, iar dupa ce ai efectuat manevra de depasire, este recomandat a multumi printr-un semnal stanga si unul dreapta (NU CU AVARIILE!).

Comment

ce te faci cand esti lovit de babau !!!

imaginativa cum e sa fii la servici sa fii sofer pe tanc(vezi foto) si sa ai o alarma de efractie,panica sau sabotaj,sa incerci sa te strecori cu tancul prin traficul bucurestean si sa dai de un cocalar cu mercedes,care nu te lasa sa depasesti,stiind faptul ca nu mergi cu viteza si cu avariile aprinse de dragul de a ajunge sa iti bei cafeaua,cel putin la noi la firma sunt foarte drastici in privinta vitezei daca nu ai alarma,iar cand o ai nu poti depasi maxim 100 km/h,buuun...alarma plec,in fata cocalarul cu mercedesul,deabia al depasesc si cand se vede el depasit se gandeste sa accelereze si el si evident la semafor verde dar franeaza(a redus brusc viteza pt a se asigura,declaratia lui la politie)eu cu cele 4800 kg franez,dar de oprit o opresc mai greu,urmarea,popoul mercedes-ului varza eu vopseaua sarita de pe bara fata,la politie stupefactie si pe politist si pe cocalarul posesor de mercedes,nu le-am dat asigirarea,am aratat-o politistului sa vada ca este dar nu i-am dat-o,urmarea ma va da el in judecata si ai voi plati lunar o suma care in decursul a cine stie cati ani ai voi achita,la firma imi va da adeverinta cu cel mai mic salariu posibil
            p.s. ce trebuie facut in asemenea situatii,politistul mi-a zis,ai vreo dovada filmata,deci.....?
            Attached Files
            sigpic
            Poate pentru lume ești o singură personă,dar
            pentru o anumită persoană, ești întreaga lume!

Comment

Cezar eu cred ca nu ai inteles,,,normal ca dau si semnal si bunul meu simt spune ca daca vine un berbec mai mare ca mine si vrea sa se duca il las sa se duca indiferent pe ce fel de drum merg,,si poate sa aiba ala si trabant turbo sau dacie 1300 ,ca tot il las in pace si nu accelerez cand ma depaseste.
              Iar daca eu merg cu 20 de km mai tare ca tine Ovidiu,,de ce nu te dai la o parte daca ai loc?Eu vorbeam in general de cei cu Sh-uri,,ca acolo exista acest complex si nu de loganuri gri sau albe si pe acea portiune de drum si eu ma dau la o parte daca vii tu cu 140 la ora si motorizare inferioara mie.
              Pe autostrada atunci la fel procedezi?Ca sa nu mai vorbesc ca si pe autostrazile noastre la fel se intampla,,,prima banda de pe margine este libera,,,si banda dinspre mijloc este full.
              Dar pe drumurile jedetene de ce marea majoritate accelereaza cand sunt depasiti?

Comment

Nu ma dau la o parte pentru ca in felul asta ajung pe BANDA DE STATIONARE DE URGENTA (este interzisa circulatia pe banda de stationare de urgenta), unde este posibil sa dau peste o masina stationata caz in care eu trebuie sa franez pentru a-ti face tie un moft (oare iti este atat de greu sa semnalizezi si sa depasesti normal? de ce trebuie sa ma dau eu la o parte, pentru ca tu nu cunosti codul rutier?). In ce priveste circulatia pe autostrazi vezi ca iar o dai in bara pentru ca pe autostrazi se circula pe banda 1 (cea de langa acostament), benzile 2,3 sau 4 se folosesc STRICT pentru depasiri (pe mine n-ai sa ma vezi, pe autostrazi, pe benzile 2-3-4 fara rost). In cazul in care suntem pe autostrada si tu esti mai cu motz ca mine si m-ai ajuns de la urma in timpul in care eu execut o depasire, astepti frumos sa execut depasirea si pe urma n-ai decat sa te duci si 700km/h. Daca ma vezi mergand cu 80km/h pe autostrada, pe benzile 2-3-4, pune mana pe telefon, suna la 112 si anunta ca un dobitoc blocheaza circulatia si NU DEPASI PRIN DREAPTA (e mai simplu, mai civilizat si mai putin riscant asa).

Comment

Ovidiu vezi ca noi nu avem autostrazi cu 3,4 benzi de mers pe sens!
                  Si daca vrei sunt dispus sa ma inveti tu codul rutier ca nu ma supar si tot tu sa ma luminezi de ce totusi merg toti ca tine cu 80 la ora pe banda dinspre axul drumului(banda 2) si nimeni pe cea de langa acostament(banda 1)?

Aa si daca totusi depasesc pe stanga regulamentar,,de ce respectivii accelereaza si nu sunt lasat sa trec de ei?
                  Lumineaza-ma si cu partea asta de regulament si cod rutier ca poate nu stiu eu te rog!
                  Last edited by Ivan Marian; 7 April 2010, 12:32. Reason: Automerged Doublepost

Comment

Nu stiu de unde ai dedus tu ca eu merg cu 80km/h, dar in fine, nu mai conteaza, se vede clar ca nu se poate discuta cu tine. Iti recomand cu caldura www.codulrutier.ro. Acolo vei gasi tot codul rutier, inclusiv ultimele modificari aduse. Dupa ce te pui la punct cu legislatia o sa-ti gasesti si raspunsurile la intrebari (eventual incearca sa mai rezolvi si niste teste pentru obtinerea permisului... s-ar putea sa ai niste surprize).

Comment

Bine omule mergi cu 100 la ora si nu cu 80!
                      Scuze de deductia mea si daca te-am jignit ca mergi cu 80,si nu cu o suta cum ai scris,,,scuze,,Dar daca eu am loc si ma dau la o parte din calea celor ce merg mai tare ca mine inseamna ca am bun simt si respect fata de ceilalti participanti la trafic si asta nu cred ca scrie in nici un COD RUTIER ci mai degraba scrie in CODUL BUNELOR MANIERE!
                      Oare este asa de greu sa tragi de volan un pic ca sa faci loc celor ce merg mai tare ca tine?,,,cu toate ca vezi ca nu ai nimic pe banda de langa acostament cu km in fata ta si ca din sens invers este circulatia mai intensa si nu pot depasi pe stanga?
                      Greu cu CODUL BUNELOR MANIERE si respectul fata de ceilalti soferi care merg mai repede din diverse motive?
                      Probabil si mai mult ca sigur esti si genul care nu lasa soferii sa intre de pe stradute pe bulevarde pt simplul motiv ca ai PRIORITATE si aia au cedeaza sau stop(cu toate ca ai putea sa faci acest lucru lejer).
                      Dar sa te citez....." Nici de-al dracului nu o sa ma dau la o parte atat timp cat merg cu 100km/h in afara localitatilor si cu 50 in localitate. "....
                      Asta spune tot de conduita ta si in viata se mai tine cont si de Bun Simt si nu numai de lege!
                      Daca o sa vii pe la intalniri(fulger sau polivalenta) o sa iti spun mai multe acolo despre legea ta si eu de a mea si aici incetez in a ma mai contrazice cu tine ca nu vreau sa ma intind la infinit cu tine pe acest thread.

Ps..era o reclama tv si la Petrom legata de conduita si bunul simt in trafic!

Comment

ovidiu.st-1.E85, in afara localitatilor, sunt 2 benzi pe sens de mers
                        2.asa zisa multumire fata de autovehiculul din spate, se realizeaza cu AVARIILE !!!
                        3.flasurile-sunt valabile pentru toti conducatorii auto, indiferent de directia de mers a acestora.
                        B 74 NYT-atat timp cat esti in misiune, ai ai impusa viteza prin oras, sigur ai si alte chestii, care ar trebui sa te dezvinovateasca, in fata firmei de asigurari. Aici e alta tema.
                        Eu nu sufar de nebunie....ma bucur de ea in fiecare minut.

Comment

Mai documenteaza-te. Eu n-am vorbit din auzite.
                          Ca o paranteza, pe E85, din cand in cand, ai sa observi pe banda de stationare de urgenta, niste sageti oblice care iti indica banda pe care trebuie sa mergi (si asta se intampla in afara localitatii). Daca vrei si dovezi, promit ca la proxima plimbare pe E85 o sa fac poze cu marcajele respective. Insa nu contest ca nu exista si zone cu doua benzi pe sens (in special pe sensul de urcare a unei rampe).
                          Legat de avarii si flash-uri... mai intereseaza-te, mai discuta si tu cu oamenii care circula mai mult. Nu e litera de lege ce am spus eu (nu e reglementat), dar asta e o lege nescrisa, respectat de toti soferii profesionisti, pe care eu mi-am insusit-o.
                          Last edited by ovidiu.st; 7 April 2010, 16:17.

Comment

Cunosc bine E 85......Acele marcaje, le intalnesti la traversarea unui pod, sau ajungerea intr-o intersectie,cu un drum lateral (neprioritar). ASa ca, poza aeea din postul anterior....la Posta Calnau....stiu drumul ala bine, caci acolo poposesc la un han, pt pauza de masa. Si daca tot vrei exemple......mergi de la buzau spre bacau, sau invers...buzau-urziceni...Si daca tii mortis, iti dau exemplu si in localitate, 2 benzi pe sens de mers!!!!

Legat de avarii si flashuri- cauta tu si te documenteaza, caci legea nescrisa, nu e asa cum zici tu.
                            Eu nu sufar de nebunie....ma bucur de ea in fiecare minut.

Comment

Mai omule tu esti turc? Arata-mi si mie textul de lege unde spune ca un drum cu doua benzi pe sens are line discontinua pe axul lui! Legat de legile nescrise, e bine asa cum spui tu, se dau flash-uri, se dau avarii... samd... (e posibil sa se dea si amenzi... in viitorul apropiat)
                              Last edited by ovidiu.st; 7 April 2010, 16:47.

Comment

bravo @ovidiu.st , se cunoaste ca stii legea. Mai completez si eu: pe un drum cu 2 benzi sunt marcaje de depasire interzisa ? , Flash-urile daca le dai din fata inseamna una, daca vin din spate inseamna alta (ca e un fraier care nu stie legea).

Comment

Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google