If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Nu Exista Viata După Moarte – E Doar O Iluzie Spun Medicii
Stiti care e diferenta unui om de stiinta si a unui mistic in fata unei sticle cu vin? Omul de stiinta se chinuie sa descifreze eticheta iar misticul bea vinul. Cine va cunoaste mai bine???
Foarte bine spus. Unii iau vinul ii masoara zaharul, aciditatea, procentajul de alcool, etc... Un degustator profesionist iti spune mult mai multe despre un vin, si mai ales "simte" vinul respectiv cu propriile simturi, care reprezinta cu totul altceva decat un buletin de analize "sec".
In privinta vietii de dincolo - stim destul de putine, ca sa putem face afirmatii argumentate.
Ion, d.p.d.v. al crestinismului Biblia spune ca omul doarme pana la a 2-a venire, insa d.p.d.v. medical exista explicatii pentru ce a vazut omul ala.
Creierul este un organ foarte sensibil la variatiile de presiune sanguina, glucoza, oxigen si Ph, ori in stopul cardio-respirator valorile acestora se modifica ducand la suferinta cerebrala, creierul o ia razna. Un exemplu ar fi "trairile" dibeticului in faza dinaintea comei hipoglicemice.
Darksid3 are dreptate, mai bine ne vedem de ziua de azi.
Ca ai adus vorba de Biblie, acolo scrie ca DUMNEZEU , cind a creeat omul "i-a dat suflare de Duh Sfint", deci probabil ca dupa moarte acest duh sfint,mai zaboveste putin printre noi in forma eterica,dupa care se intoarce la cel care L-a dat ,creeat,pina in momentul "judecatii de apoi"; de unde si credinta populara ca dupa moarte ,sufletul ramine pe pamint 40 de zile pina se inalta la cer, deci viata dupa moarte exista ,dar nu in forma pe care o putem intelege noi ,forma fizica, ci in alt plan si in alta forma.
Parerea me proprie si personala este ca omul este un accident al evolutiei si... cam atat.De ce suntem singura specie evoluata de pe aceasta planeta si nu sunt mai multe,doua,trei zece?Poate au fost si vor fi dar nu cat respiram noi pe acest pamant.Ne credem speciali fata de regnul animal si de aceea trebuie in mod sigur sa existe pentru noi viata dupa moarte dar nu si pt celelalte specii de pe planeta asta.Exista viata dupa moarte.Atomii din care suntem facuti vor face parte din altcineva,altceva deci v-om renaste in altceva viu sau poate intr-un c#*#t.
parerea mea de om si de medic, omul e o masinarie prea complexa, perfecta dar si firava, e imposibil ca un accident de oricare ar fi el sa duca la creerea lui, e cineva care dicteaza si conduce asta, nu imbratisez teoria evolutionista, acuma fiecare e liber sa creada sa aleaga sa decida ce doreste, asta e liberul arbitru.
Teoria evolutionista functioneaza pana la un anumit punct. De asemenea, cum spune colegul de mai sus, organismul uman este prea complex ca sa fie o simpla coincidenta biologica. Cu cat studiezi mai mult, cu atat iti dai seama de asta. E de ajuns sa vezi genomul, sa realizezi complexitatea si cantitatea uluitoare de informatii din ADN.
Parerea mea e ca explicatia lui Darwin e doar o "zgarietura" in imensitatea faptelor, in nici un caz o teorie pe seama careia trebuie pusa intreaga biologie.
In fata unei minti tacute, se preda intreg Universul
ADN-ul peste 90% este comun la toate vietuitoarele.Foarte putina informatie genetica in comparatie cu procentul asta ne separa pe noi de... o rama de exemplu
[QUOTE=ionut.stavar;1251271]Parerea me proprie si personala este ca omul este un accident al evolutiei si... cam atat.De ce suntem singura specie evoluata de pe aceasta planeta si nu sunt mai multe,doua,trei zece? Cine zice ca sintem singura specie evoluata?De ce nu sint furnicile evoluate, sau albinele sau orice animal care traieste intr-o haita, cireada, turma sau orice fel de asociere de genul acesta?Din punctul meu de vedere omul, este slab, lipsit de mijloace proprii de aparare,lipsit de mijloace proprii de supravietuire,de unde eu trag concluzia ca ii era imposibil sa existe si sa supravietuiasca fara sa fie protejat ,aparat, de o forma de viata superioara, fie ea divina sau nu.
Omul gandeste, asta este cea mai puternica arma si unealta, oamenii mor mai devreme sau mai tarziu, aparati sau nu de acea "forma de viata superioara".
Ma refeream la om ca specie ,nu ca individ; probabil ca si celelalte specii ar fi putut"gindi",sau chiar gindesc, dar in alt mod decit cel in care concepem noi gindirea;
Celelalte specii nu au constiinta de sine,un caine daca isi vede reflexia in geam nu realizeaza ca este el.Singurul lucru care ne separa pe noi de celelalte vietuitoare este creierul nostru.Fara asta am fi la coada varfului trofic.Suntem deosebiti de dependenti si neajutorati in primii ani din viata pe langa celelalte specii.Asa de evoluati suntem incat daca mancam si respiram in acelasi timp pe gura exista riscul sa ne inecam cu propria mancare.Nu neg ca omul este o masinarie complexa care dupa parerea mea nu si-a atins nici 10% din adevaratul potential dar sa credem ca totul se datoreaza unei interventii divine.
Ego-ul nostru si-a spus cuvantul de-a lungul veacurilor,noi suntem buricu" pamantului.
Last edited by john Q; 26 April 2012, 12:03.
Reason: Automerged Doublepost
Doar pentru ca notiunea in sine nu este in trendul materialismului, nu inseamna ca nu este posibila. Nu stie nimeni cu certitudine cum percep realitatea, celelalte forme de viata, deci nu cred ca e sanatos sa ne dam cu pararea in mod critic despre lucruri ce nu le intelegem. Orice forma de viata are o perceptie doar ca nu e ca a noastra. Nu suntem in varf, cum ne place sa credem, doar anumiti indivizi sunt in varf, comparativ cu altii, atat.
In fata unei minti tacute, se preda intreg Universul
Nu sunt ateu,nu neg existenta lui Dumnezeu dar aleg sa nu cred in El.Cred in mine,pot fi o persoana buna si fara sa cred intr-un Dumnezeu.Iar daca dupa moarte ma voi duce in iad sau rai pentru ca am facut fapte bune in viata dar nu am acceptat biserica atunci asa sa fie
We process personal data about users of our site, through the use of cookies and other technologies, to deliver our services, personalize advertising, and to analyze site activity. We may share certain information about our users with our advertising and analytics partners. For additional details, refer to our Privacy Policy.
By clicking "I AGREE" below, you agree to our Privacy Policy and our personal data processing and cookie practices as described therein. You also acknowledge that this forum may be hosted outside your country and you consent to the collection, storage, and processing of your data in the country where this forum is hosted.
Comment