Un calugar Zen a dat un raspuns mai intelept. La intrebarea "Poate avea un caine natura Buddha?" a raspuns "Mu". Care nu inseamna nu, exprima mai degraba un nonsens. Pentru ca unii credeau ca da, altii ca nu si n-a reusit nimeni sa-i intrebe.
Nu Exista Viata După Moarte – E Doar O Iluzie Spun Medicii
Collapse
X
-
Lumea asa cum o percepem noi nu este altceva decat o "realitate virtuala" creata de propriul creier : culorile in realitate nu exista , asa percepem noi dif. frecvente ale spectrului EM (si pe acelea nu in intregime ci doar acele din banda vizibila) , la fel sunetele nu exista in realitate , asa percepem noi vibratiile unui mediu elastic cum este aerul , etc. Deci "realitatea" noastra este subiectiva , tocmai din aceasta cauza fizica ne ofera un mod ceva mai obiectiv in care sa "privim" realitatea din jurul nostru , dar manifestarile unui fenomen care nu este limitat de sistemul de referinta 3D al jumatatii noastre de univers (Teoria gemelara de J.P.Petit) sunt mult mai greu de detectat , de interpretat si existenta fenomenului de demonstrat (asta nu insemna ca fenomenul nu exista)
P.S. : pana si particulele elementare ,conform ultimelor teorii , sunt un mod subiectiv in care percepem noi o orientare ungiulara dimensionala particulara a unui "punct fizic" multidimensional (10D) raportata la reteaua de "puncte fizice" invecinate (extended string theory)
Comment
-
Nota 10 ...dar incearca sa explici mai uman ))) ...ca poate nu toti inteleg termenii tehnici
Stiti care e diferenta unui om de stiinta si a unui mistic in fata unei sticle cu vin? Omul de stiinta se chinuie sa descifreze eticheta iar misticul bea vinul. Cine va cunoaste mai bine???Last edited by darksid3; 9 June 2010, 16:06.In fata unei minti tacute, se preda intreg Universul
Comment
-
oare de ce vorbim numai de lume asa cum o percem noi prin simturile noastre? oare pt ca, consideram ca numai noi avem suflet? simturile noastre sunt slabe comparativ cu altor fiinte, alte fiinte vad altfel (albinele in ultraviolet), iar altele au simturi pe care noi nu le avem ("radarele" liliecilor, simtul de orientare al porumbeilor, migratiile unor specii de fluturi si pesti). lumea este a tuturor vietuitoarelor si fiecare si-a dezvoltat simturile in functie de nisa pe care o ocupa.
sufletul este un concept dupa care se obtine profit. inainte se vindeau indulgente pt mantuirea sufletului, chiar si cei declarati eretici, erau executati tot pt mantuirea sufletului. azi exista o intreaga industrie pt mantuirea sufletului.
cred ca noi prin natura noastra ne temem de necunoscut si atata tip cat exista aceasta temere va exista si misticismLast edited by 1.6_mpi; 9 June 2010, 17:55.sigpic
Comment
-
Dupa ce am citit cele spuse de voi cred ca am dreptul sa imi dau si eu cu parerea.Fiecare gandeste in felul lui si crede ce vrea,sau crede cat il poarta imaginatia.Insa daca stau sa o iau pe aia buna,gandirea rationala,ea spune cam asa:totul are un ciclu(continuu).Fie ca este vorba de masina,de plante,de apa,de aer,etc.Te nasti ca sa mori,si mori ca sa te nasti.Poate nu om,dar alta fiinta.Asta e definitia reincarnarii.Unii cred in reincarnare,eu cred doar ca exista ceva dupa moarte,si atat.Nimic nu se termina,totul este continuu.Este o lege a firii,sau a universului.
Astea sunt subiecte ce pot fi dezbatute la nesfarsit,pentru ca nimeni nu poate aduce argumente clare,concise si sigure ca sa ne lamureasca,sunt doar presupuneri.
Ce ziceti de 2012?O sa murim sau nu?sigpic
Comment
-
Cum definim moartea?
Dpdv medical, moartea este oprirea ireversibila a functiilor vitale, respiratorii, cardio-circulatorii si a activitatii sistemului nervos central.
Biologic, moartea este un proces ce incepe cu moartea creierului si se termina cu moartea ultimului tesut din corp.
Juridic, moartea apare la un moment precis, ce trebuie precizat.
Daca este sa luam in discutie viata, ea are 3 atribute:
1. iritabilitatea
2. autoreplicarea
3. metabolismul, acesta fiind fundamentul biologic.
Moartea celulara poate fi denumita ca starea in care celulele sunt incapabile de orice functie celulara, control homeostatic, motilitatea, preluare de molecule, export, comunicare, excitabilitate si reproducere, sau mai pe scurt: pierderea ireversibila a functiilor celulare integrate.
Ca si etape medico-legale :
a. stari terminale: preagonie, agonie
b. moartea clinica
c. o etapa postmortem precoce cu moarte celulara, moarte cerebrala, moarte somatica si in cele din urma moarte biologica.
d. etapa postmortem tardiva, in care ne descompunem.
Stiinta isi are limitarile ei, si mai ales stiinta medicala. Ea nu poate raspunde nici la intrebarile ei, apoi la altele mult mai inalte ce presupun o tehnica aparte.
Cu alte cuvinte, dpdv medical, poate fi corect ce au dedus acei oameni de stiinta.
Insa nu totul se transpune prin "ochi" biologici. Mai sunt cei filozofici, religiosi, metafizici s.a.Last edited by Cezar; 9 June 2010, 18:27.
Comment
-
E=mc2. Einstein nu a pomenit nimic de timp. Ce este timpul? Are el vreo relevanta? Suntem forme de energie. Doar ca mintea ne blocheaza accesul la a percepe realitatea in forma ei pura si nealterata. Am citit destule despre faptul ca in ADN-ul uman s-au facut modificari de catre altii care au ramas aici in ultimul ciclu al planetei in 3D, care au vrut omul o sluga, cu gandire limitata. Sa fie o fiinta nervoasa, astfel incat acesti altii sa se acordeze la aceste vibrarii si astfel sa se hraneasca cu ele. Se spune ca sunt printre noi, ca nu ii vedem pentru ca sunt fiinte care sunt in dimensiunea 4. Intrebai de 2012, nu stiu ce sa zic, poate un razboi contra Iran, poate o calamitate naturala. Oricum societatea asa cum a fost cladita pe religie, bani si politica este la final de drum. Trebuie ingropata si sa se inceapa o noua era.
Comment
-
le recomand marilor specialisti britanici un pub inainte de a prezenta astfel de constatari ridicole. pana la somnul de veci ar fi interesant sa discutam de somnul de zi cu zi. ce este de fapt somnul, ce se intampla cu noi atunci cand dormim si nu mai suntem constienti. ce sunt visele? aberatii chimice ale creierului? somnul reface organismul? desi nu suntem constienti cand dormim, organismul este functional, treaz, doar mintea induce starea de oboseala si dorinta de odihna. citeam ca datorita programarii mintii umane, avem nevoie sa ne hranim, sa dormit. daca barierele mintii ar fi trecute, am putea sa intelegem ce suntem de fapt, ce este aceasta masinarie in care suntem, cum o putem repara cind se vindeca.
Comment
-
Originally posted by Winnie View PostE=mc2. Einstein nu a pomenit nimic de timp. [SNIP]
Dar iarasi: nu amestecati borcanele. Nu e vorba aici despre fizica (unde nu e cazul sa intram aici si nici nu ne prea pricepem, ca am citit multe, pardon, prostii). Moarte, suflet etc - nu au legatura cu fizica, asa ca nu o amestecati in asta - plus multe alte ingrediente: legende, zvonuri, pseudocredinte cu extraterestrii si altele. "Energiile" si "vibratiile" postulate de niste guru pana una alta nu au nici o legatura cu notiunile cu acelasi nume din fizica. Desi intr-un fel sunt folosite de multi ani de diversi vraci si s-ar parea ca functioneaza, cel putin in unele cazuri. Ca sa incerci sa faci o legatura intre domeniile astea, mistic si stiintific, trebuie sa le cunosti foarte bine pe ambele, ca altfel te faci de ras.
Comment
-
Originally posted by Cezar View Post...............................
Stiinta isi are limitarile ei, si mai ales stiinta medicala. Ea nu poate raspunde nici la intrebarile ei, apoi la altele mult mai inalte ce presupun o tehnica aparte.
Cu alte cuvinte, dpdv medical, poate fi corect ce au dedus acei oameni de stiinta.
................
Adevarul e mai presus decat noi si poate ar fi bine sa ramana asa, de cate ori stiinta a incercat sa dovedeasca treburi d-astea spirituale (stafii, viziuni etc etc) au iesit contradictii si mai mari.
PS: am citit cap-coada, multi baieti cu neuroni
Pt mine prea profund.
Si totusi, ar fi de-a dreptul inuman sa se afle indubitabil daca este existenta dupa moarte (viata nu-i spun, nici pe asta care o am nu o inteleg prea bine ).
In ce s-ar transforma credinta, in ce s-ar transforma omenirea?
Comment
-
sambata si duminica pe discovery science de la 20.20 si reluare de la 23.40 (sper ca nu am gresit orele) va fi un documentar despre prima forma de viata artificiala. pt cei interesati de latura antroposofica va propun niste carti alele lui Rudolf Steiner aiciLast edited by 1.6_mpi; 10 June 2010, 22:22.sigpic
Comment
Comment