@dorut da, dar tir-ul nou-nout se conduce ca un turism, nu mai este diferenta dintre camioanele Roman si Logan, am si eu un var sofer de tir si a primit de la patron un tir cu dotari ful nu are pe masina de acasa ce are ca dotari la tir si in cabina si la sisteme de siguranta.
sofer profesionist...
Collapse
X
-
dorutz, ai inceput o chestie interesata...fa bine te rog si du-o pana la capat, acum...ai aruncat pastila...ok; prostii au sarit...iar ok; acum lamureste-ne cu smecheriileDemocratia nu inseamna ca faci ce vrei, ci ca ai dreptul sa faci ceea ce trebuie.
Comment
-
eu zic sa facem un thread cu mici secrete ale sofatului...asta daca vulpile astea batrane si smechere vor sa-si imparta secretele cu baietii astia mai tinerei..(parerea mea)..eu conduc de 4 ani..cam 150 000km...dar recunosc ca mai am muulte de invatat...am vazut ''tiristi'' care parcau autotrenuri la mm...
Comment
-
Originally posted by Sp!ke View PostRaducule... iarta-ma, dar tu mai ai mult pana sa poti aprecia valoarea unui sofer sau altul. Sa faci si tu 100 sau 200 mii km si apoi mai vorbim.
am vazut multi soferi .. si am fost cu multi am vazut cum sofeaza .. am vazut taximetristi cu sute de mii de km si conduceau aiurea(pe langa ca incalcau regulile de circulatie)Its just a car ...
Comment
-
am vazut multi soferi .. si am fost cu multi am vazut cum sofeaza .. am vazut taximetristi cu sute de mii de km si conduceau aiurea(pe langa ca incalcau regulile de circulatie)[/QUOTE]
ce inseamna ca conduceau aiurea? A si tu crezi ca nu o sa incalci regulile de circulatie? asta nu inseamna ca iau apararea taximetristilor
Comment
-
Conduc de mult timp, (oficial de 14 ani,cind am implinit18ani) din pct propriu de vedere exista "smecherii" dar depinde de fiecare daca le poate aplica.Depinde de capacitatile si reflexele dobindite,in practica si in timp.Cind munceam ca sofer aveam curse regulate ex:Timisoara,Baia Mare care le faceam asa,lejer de multe ori ma trezeam ca ajungeam la destinatie si nu ma simteam obosit,sau sa fi luat in seama localitatile de pe traseu.Traiesc in ROMANIA SI ASTA IMI OCUPA TOT TIMPUL !
Comment
-
@MESERIASU' : Cam asa se intampla si la mine, cand nu sunt stresat si nici nu ma grabesc in mod deosebit sa ajung la destinatie, parca trec pe "pilot automat" si nu observ toate detaliile (localitati, masini iesite in decor etc) de pe drum. Tin minte ca primul drum lung l-am facut dupa 3 luni de cand aveam permisul (Arad - Bistrita Nasaud , masina full - 5 persoane + bagaje cat incape) si pot sa zic ca nu am fost deloc obosit cand am ajuns la destinatie si nici nu am prea bagat de seama pe unde am trecut (in seara precedenta mi-am facut traseul pe PC si stiam pe unde trebuie sa ma duc, asa ca nu am avut probleme de orientare), eu mai vroiam sa merg mai departe, la intors a fost la fel, nu am fost deloc obosit ... Pot sa zic ca imi face placere sa conduc, e un mod de a ma relaxa mai ales cand fac drumuri mai lungi in afara orasului (in oras nu se pune, acolo nu prea te relaxezi ).
Cat despre parcarile la milimetru pe care le fac cei cu TIR-urile, e ceva normal daca ai zeci sau sute de mii de km facuti cu asa un mastodont, dupa un timp ii cunosti dimensiunile si iti poti da seama cu exactitate daca il poti parca intr-un anumit loc sau nu.
P.S. : Imi pare rau ca nu am dat si restul categoriilor (am doar B), dar sper ca in viitorul apropiat sa reusesc sa dau si celelalte categorii...sigpic
Comment
-
sunt cu caru' cei care imbatranesc la volan profesionisti sau amatori care habar nu au a conduce.
cand am facut eu de profesionisti imparteam timpul de sedinta cu un intructor de B care vroia sa treaca la pro. nici nu pot sa spun in cuvinte cum chinuia saracul autobuz. un ikarus cu numai 2000 de ture pe ceas pe care il tura numai la maxim iar la cateva frane mi-a rupt pieptul ( eu stand sprijinit de bara din fatza banchetei). sa nu mai vorbesc de cretinii care turau saviemul, la care pleci cu a doua de pe loc si cum incepe sa se miste trebuie sa ii si dai a 3-a si la care mergi cu a 5-a de la 50 km/h pana la 80 km/h sau cat duce .
parerea mea e ca afirmatiile de genul : "esti sofer dupa 100.000. de km" sunt abureli. aduceti pe cineva care a condus 100 de mii numai pe autoband in germania si puneti-l cu unu care a condus 10 mii in bucuresti sau in romania in general. eu zic ca daca nu e pampalau romanu il face pe neamt indiferent de masini. si cand zic "il face" nu ma refer la liniute ci la faptul de a se descurca intr-un trafic mizer.
stiti care este diferenta dintre barbati la volan si femei la volan??
barbatii sofeaza
pe cand
femeile s-oferesc.Last edited by maistoru; 15 March 2009, 02:43.vom fi iarasi ce am fost si mai mult decat atat !
Comment
Comment