Noile Taxe Si Impozite!!!

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Noile Taxe Si Impozite!!!

Am deschis acest subiect deoare sunt curios sa vad reactiile romanului de rand la ultimele taxe si impozite pe care guvernantii nostrii se gandesc sa le introduca si cum va afecteaza pe fiecare cum se simte pe pielea noastra si ce am putea face pentru a avea un trai mai bun in romanica!!!

O sa incep eu sunt student si inca traiesc pe banii parintilor! Se simte foarte mult acest lucru am incercat sa imi gasesc de munca pe perioada verii dar toti angajatorii cand aud de stundet=lipsa de experienta iti trantesc usa in nas iar altii ar vrea daca sar putea sa muncesti de gratis pentru ei!!! Nu mi se pare normal ca tinerii sa fie discriminati din cauza lipsei de experienta si sa fie luati in bataie de joc. Daca nu ne i-a nimeni in seama atunci unde vom acumula experienta pe care o dorec toti angajatorii????

Astept pareri si comentarii!!!

in aceeasi situatie eram si eu. e adevarat, e f greu. solutia cea mai la indemana ar fi sa apelezi la pile, daca ai asa ceva. asta macar pana iti faci experienta si poti sa emiti pretentii in alte parti.

succes.

Comment

Nu ar fi o problema pilele in cazul meu dar altii care nu au asa ceva ce fac??? Pleaca dincolo sa munceasca la negru... si uite asa la noi o sa puna impozit si pe aer pana la urma!

Comment

asta e problema?
        stai tu sa termini faculttatea sa vezi dupa somer cu diploma atunci nu mai zic ca esti student ci zic ca au nevoie de alta calificare sau alte rahaturi scuzati-mi expresia. oricum un angajator nu o sa fie niciodata multumit mai ales cand nu stie de ce e capabil noul angajat si daca ai calificarile necesare nu ai experienta .motive se gasesc peste tot si chiar daca ai studii tot de jos pleci pana la urma numai sa gasesti unde asta e problema.
        Taxe tot timpul o sa fie. Noi sa fim sanatosi

Comment

Da dar marea problema e ca taxele cresc iar salariile bietilor oameni raman tot acolo ba le mai ia din ele! Sa zicem ca toti roamanii care sunt plecati dincolo ar muncii in tara si ar cotiza la bugetul din romania oare cum ar fi? Insa majoritatea celor care termina o facultate is iau bagajul si pleaca mai nou nu se mai obosesc sa mai faca facultate si pleaca fiind descurajati de situatia din romania!!! E mare pacat ca nu se acorda atentie tinerilor si nu li se da o sansa de afirmare........... si cum zicea si colegul mai sus cu pilele vine unul prost bata pentru ca sunt si din astia si cu pile si ocupa un post pe care nu il merita iar cei care au calificarea necesara sunt vanzatori la supermarket cam asa se intampla in tara noastra!!!

Comment

Personal sunt revoltat de contributia la casa de sanatate si pensii.

Noi, angajatii de rand tre sa platim pentru toti cei care nu lucreaza in societatea asta sau lucreaza la negru respectiv sa platim la CASA de Sanatate si daca ajungem la un simplu consult de medic de familie iti ia taxa de vizita sau cum dracii o vor numii.

Daca ar fii dupa mine nici un ban nasi plati la statul roman pt. ca stiu ca stiu fiecare banut se tranforma intro vila/masina/bijuterii de aur/adunatura de mofturi citadine ai conducatorilor acestei tari.

Profund dezamagit de sistem si clasa politica!

Comment

imi place de voi ca filozofati la nesfarsit. si-asa va deveni si topicul asta. plin de filozofii.

treaba e mult mai simpla decat pare.

multi sunt inca in stadiul nenorocit in care eram si eu acum nu prea mult timp. sa termini o facultate si sa ai o pregatire cel putin decenta [adica sa fi capabil] dar sa nu fi bagat in seama de angajatori pt simplul motiv ca nu ai experienta si nu-si permit sa te train-uiasca. o spun pt ca am patit-o si sunt obisnuit cu raspunsuri de genul: "ne place de tine, te duce capul dar nu ai experienta si nu ne permitem acum sa angajam unul ca tine cu care sa pierdem vremea invatandu-l". chiar daca multi nu suntem de acord cu gandirea asta, totusi se intampla sa fi refuzat la interviu in acest mod.

iar daca nimeni nu te angajeaza ca nu ai experienta si ca proaspat absolvent nimeni nu-ti da ocazia sa-ti faci acea experienta, ce faci? suferi. asta e crudul adevar.
              si ori ai noroc de cineva sa se induplece sa te angajeze, ori ai o pila si te angajezi la o cunostiinta si-ti faci experienta necesara. asta dincolo de orice filozofie a celor obisnuiti cu vremurile de acum 5-7 ani cand piata era infometata de forta de munca.

problema acuta n-as spune ca sunt taxele si impozitele. pentru ca la momentul actual fericiti sunt cei care au din ce sa le plateasca, chiar si asa mari cum sunt. dar oare cine se gandeste la cei care sunt someri [cu sau fara vechime] si care n-au ce si din ce sa plateasca orice impozit. cei care n-au un ban sa-si cumpere un suc, o bere, o paine pana la urma. cei care sunt nevoiti sa apeleze la parinti si prieteni sa supravietuiasca de pe o zi pe alta. sunt sigur ca pe ei ii doare-n cur de taxe si impozite pt ca au nevoi si probleme mai stringente decat un procent pierdut din venit. adica ei nu au venit deloc. ei ce fac? ei de ce se mai plang?

spun asta pt ca am trecut si eu prin perioada descrisa. ca unii au noroc de parinti mai instariti care sa-i intretina in astfel de perioade dificile e alta discutie.

hai sa ne gandim si la cei care o duc mai nasol ca noi, sa nu ne mai plangem ca nu ne mai permitem un concediu decent ca pe vremuri, ca sunt altii care mor de foame. sunt altii care nu mai au din ce sa-si intretina familiile. sunt altii care nu sunt prezenti pe forumul asta si al caror glas nu-l auzim pentru simplul fapt ca nici un Logan nu-si permit. poate nu-si permit nici un acoperis deasupra capului, poate nici chiriei nu-i mai fac fata, poate le plang copii de foame. poate sunt oameni mai oropsiti de soarta ca noi. poate sunt ei mai indreptatiti sa se planga. poate glasul lor nici nu-l auzim pentru ca nu-si permit nici o conexiune la internet ca sa se faca auziti. si oricum nimeni nu-i baga in seama. pt ei cine militeaza? ei ce fac? ei de ce se mai pot plange? cine le da lor o solutie?

Comment

bro....... sincer m-ai lasat fara cuvinte cu postul tau. desi am numai 20 de ani am obserrvat multe nedreptati in tara noastra spre exemplu cum zicea si Pretorian cu cotizatiile la sanatate din primvara si pana acum am avut niste probleme cu bunicul si am umblat mult la cluj la spital cu el iar dupa ce o viata intreaga a muncit si a cotizat la stat nici macar o fasa medicinala sau un fir de cusut o operatie nu exista in spital iar spaga la doctori.... nu mai vorbesc dar a trecut si asta bine ca am avut de unde sa dam dar am vazut si amarati care stau pe holurile spitalului si nu sunt bagati in seama pentru ca nu au de unde sa dea sau renunta la o operatie pentru ca este prea scumpa unde sunt banii care acei oameni iau cotizat pentru a sta linistiti la pensie? Ma gandesc uneori cum era daca nu aveam un calculator acces la net si multe altele la care multi doar viseaza! Oare celor de la conducere le pasa de cei care nu au cu ce cumpara o paine? Nu stiu cum a fost pe vremea lui raposatu dar din cate am inteles te obliga sa mergi la servici si nimeni nu a murit de foame! Altii isi ridica cate o vila in fiecare an iar altii mor de foame nu mi-ar fi ciuda daca si-ar ridicao pe munca corecta dar sa fim seriosi cati sau realizat in mod corect in Romania rezultatul tinde undeva spre 0! Poate ar fi cazul ca cineva sa faca ceva sa trezeasca romanii la realitate asa nu se mai poate!

Comment

Bro mare dreptate mai ai. Se vede ca nu ai trecut prin viata pana la varsta asta ca Voda prin loboda. Foarte bine punctat.
                  Si acum un banc potrivit pt situatia din tara ( de cele mai multe ori)
                  Bună ziua, vreau şi eu un loc de muncă.
                  - Avem ceva foarte bine plătit, dar e mult de lucru.
                  - Nu, mulţumesc. Dacă am bani, ii dau pe băutură.
                  - Atunci, avem un loc in care nu prea aveţi de muncă, dar e prost plătit.
                  - Nu, pentru că dacă am timp, fac rost de bani şi ii dau pe băutură.
                  Nu aveţi ceva unde să muncesc toată ziua şi să fiu prost platit ?
                  - imi pare rău, dar nu aveţi studii superioare.
                  si inca unul in care sade destul adevar din pacate
                  O mama isi dojeneste fiul: - Aha, deci in Spania nu vrei sa te duci, in Italia nu vrei sa te duci, fotbal nu stii sa joci, manele nu vrei sa canti...... ...... Bine ma, atunci da la facultate.......sa ajungem de rasul blocului!

Comment

Originally posted by Narcisuc20 View Post
                    bro....... sincer m-ai lasat fara cuvinte cu postul tau. desi am numai 20 de ani am obserrvat multe nedreptati in tara noastra spre exemplu cum zicea si Pretorian cu cotizatiile la sanatate din primvara si pana acum am avut niste probleme cu bunicul si am umblat mult la cluj la spital cu el iar dupa ce o viata intreaga a muncit si a cotizat la stat nici macar o fasa medicinala sau un fir de cusut o operatie nu exista in spital iar spaga la doctori.... nu mai vorbesc dar a trecut si asta bine ca am avut de unde sa dam dar am vazut si amarati care stau pe holurile spitalului si nu sunt bagati in seama pentru ca nu au de unde sa dea sau renunta la o operatie pentru ca este prea scumpa unde sunt banii care acei oameni iau cotizat pentru a sta linistiti la pensie? Ma gandesc uneori cum era daca nu aveam un calculator acces la net si multe altele la care multi doar viseaza! Oare celor de la conducere le pasa de cei care nu au cu ce cumpara o paine? Nu stiu cum a fost pe vremea lui raposatu dar din cate am inteles te obliga sa mergi la servici si nimeni nu a murit de foame! Altii isi ridica cate o vila in fiecare an iar altii mor de foame nu mi-ar fi ciuda daca si-ar ridicao pe munca corecta dar sa fim seriosi cati sau realizat in mod corect in Romania rezultatul tinde undeva spre 0! Poate ar fi cazul ca cineva sa faca ceva sa trezeasca romanii la realitate asa nu se mai poate!

Treaba cu spitalele o stiu si eu din experienta. Mama operata la Cluj, tot procedeul platit de noi + spaga la medicul "sef"+spaga la stagiari+spaga la asistente.
                    Daca eram in Oradea era perfect normala treaba caci la noi toti doctorii si asistentele sunt cu "buzunare mari" dar in cluj u ma asteptam.

Comment

Originally posted by Narcisuc20 View Post
                      Am deschis acest subiect deoare sunt curios sa vad reactiile romanului de rand la ultimele taxe si impozite pe care guvernantii nostrii se gandesc sa le introduca si cum va afecteaza pe fiecare cum se simte pe pielea noastra si ce am putea face pentru a avea un trai mai bun in romanica!!!

O sa incep eu sunt student si inca traiesc pe banii parintilor! Se simte foarte mult acest lucru am incercat sa imi gasesc de munca pe perioada verii dar toti angajatorii cand aud de stundet=lipsa de experienta iti trantesc usa in nas iar altii ar vrea daca sar putea sa muncesti de gratis pentru ei!!! Nu mi se pare normal ca tinerii sa fie discriminati din cauza lipsei de experienta si sa fie luati in bataie de joc. Daca nu ne i-a nimeni in seama atunci unde vom acumula experienta pe care o dorec toti angajatorii????

Astept pareri si comentarii!!!
                      Nu te supara!Daca vrei sa muncesti gasesti de lucru!A nu gasesti de munca la birou dar pe santier sigur o sa gasesti!(intai munca de jos si dupa munca de birou)
                      AC/DC- RIDE ON

Comment

Absolventi de facultate sunt pe toate drumurile, eu am vreo 2 colegi din liceu care acum nici nu stiu pe ce specialitate sunt ingineri dar se plang ca nu gasesc de munca conform pregatirii. Ca si exemplu, orice absolvent al fac. de medicina ar vrea sa intre direct in sala de operatie dar nu prea se poate asta...
                        Cat despre taxe si impozite, inca este bine, inca mai stau la coada in supermarket, majoritatea carucioarelor sunt pline cu de toate, inca nu sunt primul la pompa de benzina... o sa fie si rau.
                        Last edited by vasile78; 12 September 2010, 14:17.

Comment

Originally posted by q_acdc View Post
                          Nu te supara!Daca vrei sa muncesti gasesti de lucru!A nu gasesti de munca la birou dar pe santier sigur o sa gasesti!(intai munca de jos si dupa munca de birou)

Cu parere de rau nu mie frica de munca de jos si domeniul in care termin nu este unu in care sa stai la birou! Acum sunt in anul 2 la inginerie electrica cu putine sponsorizari pana la urma cand voi termina o sa imi gasesc de lucru undeva in domeniu dar cei care nu pot sponoriza o sa ajunga vanzatori cu diploma asta e crudul adevar! Si pana la urma urmei au cu ce sa isi cumpere o paine si cam atata cum vor putea evolua in clasa sociala ca vanzatori nu isi vor permite o masina sau nici macar o chirie cu un salar de vanzator si pentru ce s-au zbatut atatia ani sa invete sa faca ceva? Pentru nimic iar decizia lor finala va fi sa plece din tara asta si atunci la bugetul tarii cine va mai contribui daca la noi nu vor fi locuri de munca? UN DEZASTRU ATRAGE INTOTDEAUNA ALTUL!!!!

Originally posted by vasile78 View Post
                          Absolventi de facultate sunt pe toate drumurile, eu am vreo 2 colegi din liceu care acum nici nu stiu pe ce specialitate sunt ingineri dar se plang ca nu gasesc de munca conform pregatirii. Ca si exemplu, orice absolvent al fac. de medicina ar vrea sa intre direct in sala de operatie dar nu prea se poate asta...
                          Cat despre taxe si impozite, inca este bine, inca mai stau la coada in supermarket, majoritatea carucioarelor sunt pline cu de toate, inca nu sunt primul la pompa de benzina... o sa fie si rau.

Inca mai este bine dar pentru cat timp la cum evolueaza economia noastra...... mult timp nu va mai fi chiar asa bine!!
                          Last edited by Narcisuc20; 12 September 2010, 17:42. Reason: Automerged Doublepost

Comment

in romania acum doi ani inainte de a veni criza , se dadea vina pe tranzitie.acum daca in urmatorii 5-10 ani o sa fie rau in romania se va da vina pe criza.o sa ni se vanda in continuare gogosi,o sa ni se fabrice in continuare diverse evenimente sau alte chestii ,doar ca sa ne abata ochii de la anumite excrocherii.unora le merge excelent in aceasta perioada pentru ca se "descurca".acum unii de care nu se stia sau erau muritori de foame ,acum sunt pe val si ne fac cu mana.
                            Welcome to the Club, We Have Jackets !

Comment

Stiti ii mai auzem pe batranii de la mine din sat zicand cate o vorba din aia veche anitca si dedemult iar la situatia asta sar potrivi "cine poate oase roade" oricum in romania tot timpu ne sunt scosi ochii cu cate ceva sa ne atraga atentia de la altceva ca dehhh romanu pune botu ....!!!

Comment

Working...
                              X
                              Anulare DPF
                              Politica de Securitate Google