Va salut. De curand am achizitionat un calculator pe componente, cu placa asta de baza (http://www.emag.ro/placi_baza/placa-...-pEG41MFT-US2H), care suporta DDR3, la 1066 MHz, si memoriile astea RAM (2 buc) (http://www.sigmanet.ro/Kingmax-1GB-D...9-FLFD--id9969). Procesorul este un Dual Core E6700 la 3.2 GHz, cu FSB la 1066 MHz. Problema consta in faptul ca peste tot, memoriile se vad ca ruland la 533.9 MHz, in loc de 1066 cat ar fi trebuit. Sa fie vreo problema ca au frecventa mai mare decat poate suporta placa de baza? Si inca ceva, placa video integrata, fura cumva din FSB-ul maxim al placii de baza? Adica daca placa merge cu un FSB maxim de 1066 MHz, acesta va fi mai mic daca placa de baza este cea integrata? Multumesc de raspunsuri.....
Problema Memorii RAM
Collapse
X
-
533x2=? Sigur nu ai si unmultiplicator acolo?
Daca nu, cauta in bios si vezi latente si viteze reale. Daca tot nu, ia un sisofsandra sau un everest de pe net si vezi cu cat mere.
Eu zic ca ai 533 multiplicatsigpic
-
Scuze dar eu nu prea va dce scrie. T-2 ala ar trebui dezactivat. Neaparat intra in BIOS si cauta un camp, dar inainte de a modifica pe acolo fi sigur ca sti latente:
4-4-4-12 T1, 5-5-5-15 T2 sau la DDR 3, daca nu ma insel sunt si 3-3-3-9 T1, dar nu garantez. Cu cat e o memorie mai de calitate, cu atat ai o latenta mai buna!
Eu am GEIL Ultra Gaming cu radiatoare si am 4-4-4-12 t1, dar sunt fix la fel care nu au aceleasi latente. Deci, citeste specs la ram sau daca nu esti sigur, meri la Emag si vb cu oamenii, sunt sigur ca te vor ajuta!sigpic
Comment
-
Nu le-am luat de la E-mag, ci de la Sigmanet. Nu stiu despre ce T-2 vorbesti tu in schimb. Am intrat in BIOS, imi apar memoriile ca au 1333 (SYSTEM MEMORY MULTIPLIER - la SPD (cred ca inseamna SPEED), arata ca au 1333, dar imediat dupa, arata 1066, valoare pe care o pot modifica, daca modific nu stiu ce dracii, gen 300A (la 300A merge la viteza de 800, la 400A, 1066...), dar eu il las la AUTO, si arata 1066. La STANDARD TIMING CONTROL, arata 9-9-9-24, si sunt toate pe AUTO (astea cred ca sunt latentele). Repet, nu imi dau seama despre ce T-2 spui tu, in poza, daca te-ai uitat la FSB DRAM, scrie 1:2.... Eu as mai fi vrut sa imi mai iau 2 GB RAM, sa am 4, cat suporta placa, maxim. Insa nu stiu de care sa iau, daca astea au 1333 MHz....si ar trb sa iau de 1066?Logan Ambition 1.6 8V
Comment
-
T1 sau T2 - 1:1 sau 1:2. Ideal e sa fie 1 la 1, deci T1
Latentele alea sunt enorme, ma mir.
Am zis Emag pentru ca de acolo ai luat mobo, deci te pot indruma in setarea bios-ului.sigpic
Comment
-
Nu, si placa de baza tot de la Sigmanet e luata, doar ca mi-a fost mai simplu sa o gasesc pe site la e-mag. Pai si de unde s-ar face setarile alea? Si oare dc imi apare totusi in BIOS ca ele merg la 1066? Se mai merita sa mai adaug inca 2 GB RAM? Si daca da, la ce frecventa? Eu vazusem niste Corsair 2x1GB cu radiator, dual-chanel tot la 1333 MHz (cele pe care deja le am, am constatat ca nu sunt Dual Chanel, cum mi s-a spus....)Logan Ambition 1.6 8V
Comment
-
De fapt nu ai nicio problema
DDR inseamna Double Data Rate, daca memorie e ddr3 1066 iar in programe iti arata frecventa 533 inseamna ca ele merg la frecventa care trebuie
citeste aici sa te lamuresti mai bine http://www.hardwaresecrets.com/print...3-Memories/167
Comment
-
Am mai luat 2 GB RAM, insa acum mi le vede la 800 MHz in BIOS, imi vede 4 GB (cat poate maxim placa), insa frecventa o vede de 800 MHz in loc de 1066 cum o vedea inainte sa am 4 GB. Pot modifica din BIOS in System Memory Multiplier, (care acum e pe AUTO) niste valori, care am vazut ca cresc frecventa pana la 1066 MHz, insa mi-e frica sa nu fac vreo prostie, deci nu i-am dat SAVE & EXIT din BIOS....oare se intampla ceva? Sau merge? P.S Am observat ca pot aduce memoriile inapoi la 1066 MHz, si dintr-un program EasyTune, un utilitar pt placile de baza Gygabite....dar astept raspuns de la voi, ca mi-e frica sa nu fac vreo traznaieLast edited by blanarucristi; 5 November 2010, 17:52.Logan Ambition 1.6 8V
Comment
-
Sa incerc sa rezum. In primul rand nu intra sa setezi manual frecvente prin Bios daca nu stii exact ce faci ca risti sa le prajesti. Cum s-a spus mai sus, e ok ceea ce iti arata Cpuz - 533x2 te duci exact in 1066. Latentele, atat poate placa si memoriile. Memoriile nu sunt dual-channel, placa de baza este. Iar pentru asta, cum e cazul tau de acum toate 4 memoriile trebuie sa fie identice. De asemenea, pentru ca ai toate 4 sloturile ocupate ti-a scazut frecventa la 800, pentru ca asa e placa ta de baza. Sincer sa o urci manual la 1066 nu stiu, nu prea am incredere in placile Gygabite, la noi au cazut o groaza in timp ce altele rezista cu succes. Nu mi-au picat Asus, MSI sau stiu eu ce in schimb Gygabite da. Citeste aici despre placa ta de baza, in special nota.
Comment
-
Nu sunt identice. 2 GB sunt practic 2x1 GB Corsair 1333 MHz, iar ceilalti 2 GB sunt 2x1 GB Syncron 1333 MHz, cu aceleasi latente. Corsair-ul este pus pe cele 2 sloturi albe, iar cele Syncron, pe sloturile albastre. Are vreo importanta acest lucru? Ma enerveaza ca ruleaza la 800 daca placa suporta 1066. Nu scrie ca daca am 4 GB ajunge la 800 MHz, iar daca am doar 2, la 1066 MHz....Logan Ambition 1.6 8V
Comment
-
Era preferabil sa fie identice, dar daca au aceleasi specificatii e cat de cat ok. Scrie in nota de la link-ul pe care ti l-am dat de frecventa: "when all four memory slots are populated with DDR3 1066 MHz modules, the memory speed will drop down to 800 MHz"
Comment
-
Da, au aceleasi specificatii, sunt chiar identice la specificatii, doar ca cele noi, sunt Corsair, si au radiator.... Nu vazusem faza cu faptul ca daca toate sloturile sunt ocupate, frecventa scade la 800 MHz. Deci nu are rost sa fac vreo modificare sa mearga la 1066, nu? Nota Windows-ului 7, la memorie, a crescut de la 5.5 la 6.6 dupa instalarea celor 2 GB in plus....e buna nota? Va multumesc pt ajutor.Logan Ambition 1.6 8V
Comment
-
Va salut. Mici belele cu PC-ul, si cred ca de la RAM-ul cumparat. De vreo cateva zile, incepuse Windows-ul 7 sa-mi dea ecran albastru,in care nu stiu ce scria pe acolo, iar daca nu-mi dadea ecran albastru, imi dadea erori, cum ca ""Windows Explorer has stopped working....etc". Am schimbat memoriile RAM intre ele (cele Corsair pe sloturile albastre, iar cele Syncron pe sloturile albe). Nu mi-a mai facut vreo cateva zile, in schimb, acum, iar a inceput, si face in general cand ies dintr-un joc. Sa fie de la placute, sa le duc inapoi? Sau o fi de la altceva? Mentionez ca dupa vreo 3 zile dupa ce am instalat RAM-ii noi a inceput sa faca aceste figuri, nu imediat, si la fel si dupa ce am schimbat RAM-ii intre ei, tot dupa vreo 2 -3 zile a inceput sa faca figuri. De la ce sa fie oare? P.S Windows-ul este un Windows 7 Ultimate....Last edited by blanarucristi; 10 November 2010, 17:34.Logan Ambition 1.6 8V
Comment
Comment