Va salut, iarasi din nou cu o intrebare legata de PC. Am o placa de baza GA-EG41MFT-US2H (http://www.gigabyte.com/products/pro...px?pid=3225#sp) si doream sa achizitionez o placa video pe PCI-E. Am vazut ca placa video are PCI-E x16, iar placa video care as dori sa o achizitionez este pe PCI-E 2.0 x16 (http://www.emag.ro/placi_video/placa...um--pH467QR1GH). Are vreo importanta, este posibil sa nu mearga placa video pe placa asta de baza?
Placa Video PCI Express
Collapse
X
-
OK, deci sigur merge? Ca vreau sa o iau, si sa nu ma trezesc ca o iau degeaba. S-o simti diferenta fata de placa video integrata care are practic 1700 MB? (luati din RAMI sau de unde ii ia)....ca daca nu e mare diferenta, s-ar putea sa ma razgandesc.... P.S Dintre prima placa (http://www.emag.ro/placi_video/placa...um--pH467QR1GH) si asta (http://www.emag.ro/placi_video/placa...e--pN220OC-1GI), care ar fi mai buna?Last edited by blanarucristi; 26 November 2010, 21:33.Logan Ambition 1.6 8V
Comment
-
Nu stiu ce ai tu onboard. De regula daca vrei gaming e preferabil o placa video dedicata. Ruleaza un CPUZ si vezi la video ce specificatii iti pentru pentru placa onboard, apoi compara cu ce vrei sa cumperi. In general placile video integrate nu sunt pentru gaming iar Intel nu e gandit spre asa ceva (am vazut ulterior ca probabil ai un Intel X4500 onboard).Last edited by nsa; 26 November 2010, 21:38.
Comment
-
In Display-Properties imi apare asa: Intel(R) GMA 4500.
1. Total available graphics memory: 1695 MB
2. Dedicated Video memory: 64 MB
3. System video memory: 0 MB
4. Shared system memory: 1631 MB
Iar in CPU-Z apare doar memory 1806 MBytes si la Name: Intel(R) G41 Express Chipset.
Da, ma mai si joc, si ma uit pe posturi TV HD....de jucat, nu pot spune ca ma joc cine stie ce jocuri, dar ma gandesc ca daca tot am facut un PC, sa-l fac calumea. Asta daca e diferenta cat de cat, intre placa video integrata,si ce vreau sa iau. Intre cele 2 placi, care zici ca e mai OK?Last edited by blanarucristi; 26 November 2010, 21:43.Logan Ambition 1.6 8V
Comment
-
OK, oare o sa se sesizeze vreo diferenta si la viteza PC-ului in general, in Windows? Ca practic memoria placii video e luata din RAM-ii instalati pe PC (4 GB)...Pai atunci de ce Gigabyte e mai scumpa daca ATI e mai buna? Si o avea vreo importanta ca placa de baza este Gigabyte iar cea video este ATI? (2 firme concurente)?Logan Ambition 1.6 8V
Comment
-
Pai ramane ramul cu treaba lui iar placa video va folosi memoria ei nu pe cea ram.Mai mult ram inseamna performante mai bune.Nu conteaza ce marca e.Pana la urma si Ati si Nvidia sunt bune.Gigabyte e o firma care face placi video sau placi de baza cu procesoare Ati sau Nvidia.Last edited by @nvidia; 27 November 2010, 11:31.
Comment
-
Am luat placa video, cele 2 note din windows 7, au ccrescut de la 3.5 si 4.3 la 6.7 respectiv tot 6.7 (windows experience index). Nu am reusit insa sa o fac sa nu mai ia din memoria RAM. La display-properties....etc, arata total memory 2815 MB, dedicated video memory - 1028 MB si la shared system memory 1791 MB. De ce imi mai apare ca imi ia 1791 MB din RAM? Din BIOS am inchis placa onboard....mai trebuie sa fac si altceva?Logan Ambition 1.6 8V
Comment
-
Inca o chestie enervanta. Folosesc ca soft de vizualizare pt tv-tuner, programul DVBViewer. Acesta are in optiuni la "Preferred Video renderer" 2 optiuni:
1. Video mixing renderer 9
2. DirectX Video renderer.
Daca selectez prima varianta, nu-mi merg decat posturile HD, la cele SD auzindu-se doar sunetul.
Daca selectez a 2-a varianta, cea cu DirectX, imi merg toate posturile, insa cele HD imi merg sacadat rau de tot.
Mentionez ca la placa onboard, setarea era pe prima varianta "Video mixing renderer 9" si imi mergeau perfect toate posturile. P.S De ce in Everest imi apare la ventilatoare de racire GPU 0%. E normala o temperatura a placii de 48-50 grade in IDLE? Help pls....ca o arunc pe geamLogan Ambition 1.6 8V
Comment
-
Daca gasesti tu asa ceva in BIOS, unde zici tu, iti donez calculatorul meu. Si ChrisTV si alte dracii, sunt pt TV analog, eu am TV-Tuner cu DVB-C, nu merg toate programele de care spui tu. Plus ca de ce sa schimb programul, daca el merge, e ceva din cauza placii....sau ceva de genul. Ma documentez inainte sa scriu, dar nu prea se gasesc exact problemele care le aiLogan Ambition 1.6 8V
Comment
-
Pentru problema cu tunerul pot fi multe, problema de drivere, accelerare hardware s.a. Ai dat jos driverele de la Intel (pentru placa onboard)? Deja e o problema de vazut, greu de explicat direct ce si cum nu merge.
Pentru speed fan-uri, poate nu stie Everest modelul placii sau placa in sine nu stie sa raporteze viteza fan-ului. Incearca altceva, gen CPUID Hardware monitor sau Hardware Sensors Monitor vezi ce raporteaza. Temperatura e relativ normala, ar trebui sa fie un pic mai jos pentru un Ati, dar depinde de model.
Comment
Comment