Ajutor. Inmatriculare Masina Adusa Din Italia

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Ajutor. Inmatriculare Masina Adusa Din Italia

Buna seara. Ma intereseaza daca stiti de ce acte e nevoie si ce trebuie facut cu o masina adusa din italia pentru a putea fi inscrisa aici. masina e pe numele tatalui unui prieten si vrea sa o treaca pe el. de ce acte am nevoie din italia si ce pasi trebuie urmati?
    Ambition

http://www.loganclub.ro/forum/golane...s-t2538p9.html

Sa vad daca am inteles bine:prietenul tau este proprietar pe masina in Italia, si vrea sa o inmatriculeze in romania pe numele tatalui. OK? Atunci ai nevoie de urmatoarele acte si pasi:
    - un contract de vanzare-cumparare auto intre el si tatal lui (din acela de la birourile de copiat acte, nu notarial;
    - traduceri (traducator autorizat) de pe actele masinii din Italia(brieful mic si cel mare);
    - facut RAR-ul in Romania;
    - apoi, cu traduceri, contract vanzare-cumparare, carte identitate masina, CI proprietar(tatal), te prezinti la Administratia Finantelor Publice de care apartine tatal lui, pentru a-ti emite o Decizie de pata a taxei de poluare pt autovehicule, pe care o vei plati in trezorerie;
    - urmatorul pas este sa te prezinti la Directia taxe si impozite locale9primarie) pentru a te inregistra cu masina pe rol;
    - apoi mers la biroul de inmatriculari, bineinteles cu fia de inmatriculare de la primarie, cu chitanta de plata a ataxei de poluare, chitanta de la CEC pt talon, si alte cateva copii de pe actele masinii(contr. vanzare-cumpare, briefurile in original).
    Cam astia ar fi pasii de urmat in vederea inmatricularii unui auto din strainatate, in Romania. Si un sfat, grabeste-te, ca de la 1 ianuarie, taxa de poluare va creste simtitor.

Comment

si in plus dupa ce faceti contractul de vanzare-cumparare aici trimiteti actele(italiene) al masinii inapoi in Italia s-o radieze si sa puna o stampila de radiere pe brieful mare. apoi le trimiti inapoi in Romania si continui cu pasii scrisi mai jos , dar deja e cam tarziu... la RAR nu mai intri anul asta in majoritatea judetelor (sau cu pile) .

mai am o intrebare si sa nu mai deschid un topic o pun aci:

Am facut deja RAR-ul facut, pot sa ma prezint la anul la Administratia Finantelor Publice ??? Decizia de pata a taxei de poluare pt autovehicule pot s-o iau la anul si sa nu fiu afectat de noua lage care majoreaza taxa ?

La mine masina e fabricatie 2000 si inmatriculata in ianuarie 2001.
      o/____\o
      (i)
      .........

Comment

contractul de vanzare cumparare trebuie facut in italia? in romania vine doar el cu masina nu si tatal lui. poate face si aici contractul daca are o imputernicire sau procura facuta de pe tatal lui pe el ?
        Ambition

http://www.loganclub.ro/forum/golane...s-t2538p9.html

Comment

Originally posted by Costi-bc View Post
          si in plus dupa ce faceti contractul de vanzare-cumparare aici trimiteti actele(italiene) al masinii inapoi in Italia s-o radieze si sa puna o stampila de radiere pe brieful mare. apoi le trimiti inapoi in Romania si continui cu pasii scrisi mai jos , dar deja e cam tarziu... la RAR nu mai intri anul asta in majoritatea judetelor (sau cu pile) .

mai am o intrebare si sa nu mai deschid un topic o pun aci:

Am facut deja RAR-ul facut, pot sa ma prezint la anul la Administratia Finantelor Publice ??? Decizia de pata a taxei de poluare pt autovehicule pot s-o iau la anul si sa nu fiu afectat de noua lage care majoreaza taxa ?

La mine masina e fabricatie 2000 si inmatriculata in ianuarie 2001.
          deci stie cineva ceva concret ?
          o/____\o
          (i)
          .........

Comment

Working...
          X
          Anulare DPF
          Politica de Securitate Google