se poate ridica masina de la dealer fara numere rosii? si care ar fi procedura?
Numere Rosii
Collapse
X
-
fara numere rosii si fara asigurare rca nu pleci din parc.Numere rosii ti se dau pe o luna astfel incat sa ai timp sa-ti pui timbru pe carte, sa o inmatriculezi la administratia financiara si la politie, sa-i faci identificarea la rar si itp-ul.
Care e rostul acestui topic?Iti iei masina sa o tii in curte?
Comment
-
Nu stiu daca vre-un dealer ar vinde o masina fara numere rosii, adica fara sa pleci cu ea la volan si nu pe platforma. Au si ei metodologia lor. Vezi ca la unii dealeri nu platesti numerele rosii, cazul meu.In fata unei minti tacute, se preda intreg Universul
Comment
-
Ai avut noroc ,pe mine m-au costat 150 lei si dupa o saptamana am inmatriculato ,asa ca au fost niste bani dati aiureaLast edited by darksid3; 12 December 2010, 20:27.
Comment
-
Originally posted by b 98 tul View Postse poate ridica masina de la dealer fara numere rosii? si care ar fi procedura?
Sau vii tu cu numerele rosii in mana...dar te "costa" timpul pierdut pentru obtinerea lor.
Oricum de ce vrei sa iei masina fara numerele provizorii?
Originally posted by ionel89 View PostAi avut noroc ,pe mine m-au costat 150 lei si dupa o saptamana am inmatriculato ,asa ca au fost niste bani dati aiureasigpic
Comment
-
Numerele rosii sunt doar o modalitate a dealerului de a te mai "face" de cativa banuti: gen iti ofera gratuit covorase in valoare de 40 de lei si iti cere 150 de lei pe numere rosii
Nu cred ca merita sa discutam despre ele, rog un moderator sa stearga acest topic.
Comment
-
Nu cred ca merita sa discutam despre ele, rog un moderator sa stearga acest topic.
Eu zic ca merita discutia: anul trecut in urma unei licitatii s-au cumparat un nr.de autoturisme noi. In urma discutiei prealabile cu dealear-ul masinile au ajuns in parc odata cu cartile de identitate, acesta s-a ocupat in ziua urmatoare sa aplice folia de securizare ( RAR ) iar in ziua urmatoare s-au depus actele la politie pentru nr. definitive, inclusiv copiile dupa asigurarile RCA ( actele au fost depuse de reprezentatul firmei beneficiare ), tot in acea zi dealer-ul a primit confirmarea ca banii au fost virati in cont. In aceiasi zi in care s-au depus actele la politie au fost primite nr. de inmatriculare definitive, care au fost aplicate pe masini in ziua urmatoare. In concluzie, dupa 4 zile de la sosirea masinilor in parcul auto al dealer-ului acestea au plecat cu nr. definitive, fara a mai trece prin faza cu nr. rosii provizorii. Deci se poate. Teoretic la ridicarea autoturismului, trebuie sa se inmineze printre alte acte si cartea de identitate cu folia de siguranta RAR aplicata. Am intrebat de aceasta modalitate cind am cumparat masina in vara anului trecut, raspunsul primit este: "se poate , dar nu credem ca vreti sa lasati masina in parcul nostru cca. 2 spatamini dupa ce ati achitat-o pina va vine cartea de identitate......." de ce nu vin CI odata cu masinile?, n-am reusit sa aflu.Actual posesor de 1,2 16V
Comment
-
Din acelasi motiv pentru care un copil nu iese cu certificatul de nastere din maternitate. O carte de identitate nu are nici o valoarea fara folia de securizare, care se aplica doar la RAR.
Poti rezolva si personala la RAR cu cartea de identitate, o sa pierzi mult timp. Omul dealerului se duce cu teancul de carti la politie si RAR, iti ia niste bani in plus si scapi de o durere de cap. Tot el iti aduce numerele rosii de la politie.
Dar, daca ai timp si stai bine cu nervii, succes in demersul tau. Vezi ca RAR-ul e blocat in perioada asta de sh-uri, daca nu au pista separata pentru masinile noi, programarea ti se va face cand va fi timp.
Comment
-
Se poate lua fara numere rosii : o inmatriculezi cu numere negre .
Iei cartea de la dealer (cartea vine la o saptamana dupa ce a venit masina) si la RAR pui folia de secretizare(dureaza 2 minute)
Faci asigurarea pe 6 luni sau 1 an.
Mergi la politie si o inmatriculezi.
Dupa care cu numerele si certificatul de inmatriculare te duci si iei masina.
Totul dureaza o zi. Eu asa am facut.Last edited by gheorg1975; 13 December 2010, 13:15.
Comment
-
Adica ai lasat masina in tarc la dealer pana ai rezolvat cu numerele definitive.
Daca dureaza o zi, tie ti-au tiparit certificatul de inmatriculare pe loc?
Sau a durat o zi sa depui dosarul de fapt?
Cat a durat tevatura din momentul cand a venit masina la dealer pana cand ai ridicat-o cu numere definitive?
Comment
-
Da am lasat masina la dealer.
Din momentul in care am depus dosarul pentru inmatriculare la politie si pana am primit certificatul de inmatriculare si numerele a durat 2 ore.
Toata treaba de cand a sosit masina si pana am ridicat-o a durat o saptamana si doua zile [o saptamana pana a sosit cartea + o zi inmatricularea (RAR, sectia financiara, asigurare, politie) + o zi cea in care am luat masina].
Comment
-
Da, sigur, daca nu ai nimic impotriva sa lasi masina in curtea dealerului o saptamana sau doua, pana vine CIV-ul, ii poti pune numere negre direct. Dureaza o zi sau doua ( o zi daca vrei numere la rand sau doua daca vrei numere preferentiale ). Spuneam ca acest topic nu are ce cauta aici deoarece sunt sigur ca s-a mai discutat despre acest subiect si in alta parte pe forum - toate vehiculele trebuie inmatriculate, nu doar cele cu motorizare 1.2 16V
Comment
-
Originally posted by gheorg1975 View PostSe poate lua fara numere rosii : o inmatriculezi cu numere negre .
Iei cartea de la dealer (cartea vine la o saptamana dupa ce a venit masina) si la RAR pui folia de secretizare(dureaza 2 minute)
Faci asigurarea pe 6 luni sau 1 an.
Mergi la politie si o inmatriculezi.
Dupa care cu numerele si certificatul de inmatriculare te duci si iei masina.
Totul dureaza o zi. Eu asa am facut.
ca din cate stiu si la astea noi se face identificare , sau ?Pentru a evita imposibilitatea resetarii parolei pe forum, userii cu adresa de @yahoo.com sunt rugati sa activeze o alta adresa de mail, diferita de @yahoo.com.
Comment
Comment