Boxe X-530 Vs Kinyo 2.1

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Boxe X-530 Vs Kinyo 2.1

Sal. Am un sistem 2.1 de la Kinyo ( http://reviews.cnet.com/pc-speakers/...-30209854.html ), pe care as vrea sa il schimb cu un sistem de boxe 5.1 de la Logitech, modelul X-530 ( http://www.emag.ro/boxe/boxe-logitec...70114-09141914 ) . Din ce am inteles,sistemul este destul de OK, insa pe mine m-ar interesa daca va fi o diferenta de sunet sesizabila intre sistemul care il am eu, si acel Logitech care as vrea sa il iau. Mentionez ca sistemul va fi conectat la o placa de sunet onboard ( http://www.pcone.ro/componente-pc/pl...-lga775_P16007 ). Nu am cum sa imi iau o placa de sunet noua, pentru ca nu mai am loc in sloturile PCI (am o placa video care imi acopera si unul din sloturile PCI ramase, al 2-lea e ocupat cu un TV-Tuner).
    Sistemul va fi in special folosit la filme, TV (digital & HD).

P.S. Ce sistem este mai bun, X-530 sau Z506?

Merita achizitia, sau nu?
    Logan Ambition 1.6 8V

Kinyo nu am auzit niciodata cum suna , eu am un x530 cumparat in martie 2007 tot de la emag si am dat pe el 260 ron cu factura si garantie tot ce trebuie . E bun calitativ , il folosesc non stop si inca se aude ca in prima zi , ofer un surround bun mai ales folosit intr-o camera de apartament, eu il am intr-una mai mare si tot e suficient pentru filme si muzica la un volum acceptabil .
    De z506 sunt sigur ca are aceeasi fiabilitate si ti l-as recomanda pentru simplul fapt ca e mai nou ca model iar diferenta de pret nu e mare , bafta
    Nu m-am prins inca ideea, placa audio onboard este cu 8ch ? sau am citit prost ?
    Daca prostii ar zbura, ar fi intuneric.

Comment

Da, placa de sunet suporta sisteme de 7.1, cica. Multi spuneau sa schimb si placa de sunet,dar nu cred ca are rost. La eMag, sistemul este 370 lei, insa, eu il iau din alta parte, cu 250 lei, deci ar fi diferenta de pret intre cele 2 sisteme, X-530 si Z506...Dar dupa specificatiile tehnice ale celor 2 sisteme, o sa fie ceva diferenta? Ma refer si la claritate, si la volum....Ca asta ar fi ideea, daca il schimb pe cel vechi
      Last edited by blanarucristi; 29 December 2010, 10:18.
      Logan Ambition 1.6 8V

Comment

Nu cred sa fie mare diferenta ca si calitate, pentru ca puterea e aceeasi pe care o au , intradevar de preferat este sa iei si o placa de sunet 5.1 , eu am un creative soundblaster si cu logitechul fac treaba foarte buna , se simte bine cand e pe surround si cand e pe direct ... dar eu am fost obligat sa iau placa separata ca integrata nu am 5.1

Comment

Tot X-530 am si eu,si sunt super multumuit !
          Daca iti place cum arata Z506,ia-l! Diferenta nu prea este intre ele.

Comment

Pai si daca placa mea este deja 5.1, mai are rost sa iau alta? Din ce am inteles tu ti-ai luat ca nu aveai 5.1, dar daca placa integrata are deja, mai are rost sa iau alta?
            Pai totusi, daca zici ca nu prea ar fi diferenta la sunet.....oare sa mai iau? Sau sa-l las pe asta, ca totusi, 250 lei, nu-s de ici de colo.
            Logan Ambition 1.6 8V

Comment

Diferenta intre X-530 si Z506 !

Comment

kinyo e no name , intre x530 si celalalt logitech nu este diferenta notabila ca sunet, doar ca design ... daca ai integrata 5.1 nu e nevoie sa cumperi separat ... desi sa sti ca exista diferente de sunet destul de mari intre on board 5.1 si separat 5.1

Comment

Ar fi bine sa-ti iei o placa de sunet separata , placa de sunet face diferenta ! Eu nu am sistemul de mai sus, am un Genius 5.1 SW5000 modelul vechi si l-am avut pe mai multe placi de sunet , 2xon board si PCI Genius dar nu se compara calitatea si efectul ca pe o placa De la Creative (acum am Creative Sound Blaster Live!).
                  Ca si calitate a boxelor am avut ocazia sa testez si Logitec si Genius si am mers pe Genius desi atunci nu aveam placa asta de sunet. Ca si diferente basul produs de Genius este mult mai bine reprodus iar sunetul satelitiilor este in functie de cum il reglezi, nu mi-a placut la Logitec ca distorsiona destul de repede si satelitii erau de plastic si bazaiau la unele frecvente , oricum ca si putere Genius este dublu , deci conteaza si asta .
                  Decizia iti apartine!
                  Last edited by Bad_Wolf; 29 December 2010, 11:33.
                  sigpic

Comment

E vorba de calitatea redarii muzicii , nu ai cum sa compari x530 cu un sw5000 tocmai pentru ca nu au aceeasi putere , intradevar se aude bine si geniusul ,dar e cam din topor , intamplarea face sa am ambele sisteme legate in paralel, logitechul merge pe medii foarte bine si pe bass infundat iar geniusul merge pe inalte si bass mai clar, impreuna fac treaba foarte buna , dar un z5500 ce concurent crezi ca mai are ? poate vreun creative 7.1 dar nici asa nu cred ...

Comment

Da, oricum, placa de sunet nu am cum sa iau, pentru ca, placa mea de baza are 2 sloturi PCI, unul ocupat cu un tv-tuner, iar al 2-lea, este acoperit de placa video din slotul PCI-E (ati hd4670), care are un sistem de racire mai ciudat, si mai mare, si imi acopera slotul PCI liber, iar placile de sunet pe USB sunt foarte scumpe
                      In concluzie,merita sa dau 250 lei pe acel sistem Logitech X-530 schimband acel Kinyo, ramanand pana la urma la aceeasi placa de sunet, sau nu?
                      Logan Ambition 1.6 8V

Comment

Originally posted by samy0388 View Post
                        intradevar se aude bine si geniusul ,dar e cam din topor , intamplarea face sa am ambele sisteme legate in paralel
                        Le-am ascultat amandoua pe placa de sunet profesionala si pe placa actuala amintita mai sus cu cateva reglaje bine facute se aude superb.

placa mea de baza are 2 sloturi PCI, unul ocupat cu un tv-tuner, iar al 2-lea, este acoperit de placa video din slotul PCI-E (ati hd4670), care are un sistem de racire mai ciudat, si mai mare, si imi acopera slotul PCI liber, iar placile de sunet pe USB sunt foarte scumpe
                        Poti incerca mai incolo sa-ti cumperi placa sunet pe PCI-E slotul mic de dupa PCI-uri daca ai asa ceva.
                        sigpic

Comment

Slotul acela alb mic de tot, care seamana cu cel PCI, doar ca e f mic, e slot pentru placi? Chiar ma si gandeam ce face chestia aia mica acolo, stiu despre ce vorbesti, are si placa mea asa ceva, atasez aici un link cu fotografia placii mele, si se vede micul slot alb, daca despre acela este vorba http://www.google.ro/imgres?imgurl=h...1t:429,r:3,s:0
                          Dar tot nu mi-a raspuns nimeni, in concluzie merita aceasta achizitie, momentan fara placa de sunet, in detrimentul sistemului care il am deja?
                          Logan Ambition 1.6 8V

Comment

Da, il ai slotul acela deasupra slotului PCI-E video, la unele placi este pozitionat sub PCI-uri in partea de jos , poti pune linistit o placa de sunet acolo

Ar merita daca ti-ai lua ceva cu putere mai mare , wooferul care-l ai acum scoate 40 w RMS fata de 25 RMS cat are Logitecu, sincer eu nu as face asa ceva , dar in schimb cu un woofer de putere mai mare da se merita si fara o placa de sunet mai bunicica,decamdata!! ........ iar pe viitor daca mai ai ceva banuti iti recomadat o palca de sunet Creative si atunci o sa vezi diferenta . Ca si recomandare iti sugerez sa te uiti la acest model de la Genius care e fiabil si au un pret corect (eu il am de 4 ani si merge perfect, model sw5000 ) Bafta !
                            Last edited by Bad_Wolf; 29 December 2010, 13:30.
                            sigpic

Comment

Va salut. Mi-am cumparat boxele astea, X-530 (sunt cel care a deschis thread-ul cu boxele Kinyo, care nu stia daca sa cumpere Logitech sau nu), si am ajuns acasa cu ele, le-am montat. Problemele ar fi urmatoarele:
                              1. Boxele "rear" nu se aud, decat in testele din control panel - sound
                              2. In Winamp, sunetul se aude sters, si fluctueaza, parca ar fi sunet de pe o veche caseta audio care ar fi fost inregistrata pe ea de mai multe ori.
                              3. Se aude un mic tacanit in ele cand aprind/sting lumina, dar asta nu ar fi o problema.

Placa de sunet este integrata, un Realtek, care suporta si 7.1.
                              Cablurile sigur sunt puse bine, si in spatele PC-ului, si in spatele subwoofer-ului.
                              In placa de sunet sunt setate bine acele setari (atasez si un print-screen cu acel TAB ca mai sunt unele setari care nu stiu cum sa le pun)
                              In teste, se aud toate boxele bine.
                              Cum sa fac sa se auda boxele si in restul aplicatiilor, gen Winamp, BSPlayer, MediaPlayer, si cum sa fac ca sunetul sa nu mai fie asa sters?

LE. In Winamp am activat audio acceleration hardware, si 5.1 la Output, ca si la BSPlayer...
                              De la ce sa fie?
                              Attached Files
                              Logan Ambition 1.6 8V

Comment

Working...
                              X
                              Anulare DPF
                              Politica de Securitate Google