Ce Lanterne Aveti?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

Originally posted by ionescu liviu View Post
    Ai încercat o lanternă cu lupă, cu zoom? Cum sunt şi cele frontale. Mie mi se par foarte versatile, la distanţă mică luminează foarte "folositor", foarte uniform, dar duce şi destul de departe. Ce am eu e slăbuţ, luminează cât luminează 3T6 pe low , ..........................
    Am ) si inca una foarte buna LedLenser T7.

Crede-ma ca si acum (o am de vreo 3 ani) imi produce un zambet cand o aprind, are un focus de top (punct rotund, nu patrat) bine conturat si concentrat, chiat daca are numai 200 lm, pana in 120-150 metri n-ai probleme de vizibilitate pe intuneric total.
    La distanta bate cat bate un Fenix TK15 care are 337 lm.

Mai am vreo doua chinezesti (defapt toate sunt Made In China sa fim seriosi) din astea de buget, nu poti sa faci comparatie cu cele de firma, plecand de la finisari pana la fiabilitate si lumina debitata.

Ce mi-as lua asa de buget ar fi UltrafireC8 XM-l T6, cum am spus, scoate undeva la 500 lm si bate bine (mai bine ca un Thrunite Scorpion care costa vreo 450 lei...) si la 100 lei mi se pare ok.
    Attached Files

Comment

Am revenit )))
      Mi-am spus 100 lei sa fie pierderea mea daca gresesc cu Ultrafire C8 XM-L.

O compar cu Fenix TK15, care la putere e cea mai apropiata.
      Daca Fenix TK15 are 330 lm (si are) asta are aprox 450 lm indubitabil.
      Daca Fenix TK15 are un trow de 215m declarati, asta atunci are undeva la 300m...
      Eu zic ca Fenix are undeva la 150 metri reali si asta undeva la 200+ metri.
      Ledul e bine centrat, reflectorul bine finisat, ''puctul'' e bun, mai concentrat ca la Fenix TK15 (e si normal la ce diametru are).
      Anodizarea cam lasa de dorit, la exterior e OK finisata, la interior nu e nemaipomenit finisata, in mana iti lasa un feeling de low/middle cost.
      Sticla reflectorului este din plexiglas si in timp trebuie inlocuita cu o sticla de sticla.

Peste asteptari pt numai 100 lei (unde Fenix costa 260-280 lei).

Comment

Sa incerc acum sa pun poze...daca merge
        Attached Files

Comment

Ia uite ce tare bate, faru de scuter mic copil.
          Attached Files

Comment

Mi-am luat o lanterna ultrafire 501b, are acelasi led si acelasi acumulator ca modelul C8, dar este mai mica si mai compacta. Din comparatiile vazute pe iutub, modelul C8 focalizeaza mai bine si bate mai lung.
            Cum pot comuta intre modurile economic, si stroboscop?
            sigpic

Comment

eu am maglite, cea mare din ultima poza de la inceput; lumineaza bine are bec clasic si e buna de batut un cui ceva...

Comment

@1.6_mpi, incearca o apasare usoara pe butonul de aprindere (dupa ce ai aprins-o), apasa in asa fel incat sa nu se auda "click"-ul ala.
                Last edited by vasile78; 27 August 2012, 21:59.

Comment

multumesc vasile78, m-am luminat!
                  sigpic

Comment

Eu mi-am luat azi o lanterna de cap Varta de la benzinaria Mol, de pe puncte bonus si cardul cu etichete, sunt f multumit de ea, bate pe o distanta destul de mare.
                    sigpic

Comment

Sa spun si eu ce lanterne detin.

1. SkyRay XM-L T6 -> 1acumulator 18650 / 3900mAh
                      2. PowerStyle -> 1acumulator 18650 / 4000mAh.
                      Foarte multumit in special de prima!!
                      Attached Files
                      My turbo lag, give your MPI, a chance

Comment

de cateva zile ma joc cu o varta, luata de la mol jumatate pe puncte, jumatate pe bani )
                        pentru pretul pe care-l are (100 lei in magazin si 50 lei+puncte la Mol) mi se pare ca are o lumina foarte buna.
                        E ceva entry level cu care-ti faci treaba cu bine in intuneric
                        zice ca scoate 120 de lumeni la intensitate maxima si 19 la modul economic, bec de 1w, 3 baterii AAA
                        foto luminand noaptea se vedeau mai bine insa aparatul nu e chiar stralucit
                        Attached Files
                        Daca prostii ar zbura, ar fi intuneric.

Comment

Am luat-o si eu pe asta de la MOL.
                          Este destul de buna la drumetii, isi face treaba bine.
                          Am fost la munte si pot spune ca pe intuneric bezna poti vedea la peste 100 de metrii.
                          Are invelis de cauciuc peste corpul din duraluminiu si rezista eroic la cazaturi.
                          Sa vedem cat rezista un set de baterii ca n-am reusit sa le termin pe cele originale pana acum.

Comment

Colectia mea s-a marit cu o lanterna Crelant 7G2CS )
                            De la dr la st Tactical (1xAA ~100 lumeni, led Q4) , Ultrafire C8 (1X18650 ~600 lumeni, led XM-l T6), Fenix L2D (2XAAA 180 lumeni, led Q5), ITP A6 (6XAA ~600-700 lumeni, led MC-E), Crelant (1X18650 ~500 lumeni, led XM-L U2), Fenix TK15 (1X18650 , 335 lumeni, led R5), LedLenser (4XAAA, ~170 lumeni, led Q5), Fenix P2D (1XCR123A, 180 lumeni, led Q5).

Pana acum za best of za best este Fenix TK15
                            Attached Files

Comment

Eu sunt la pitici pe langa voi
                              Am 2 bucati de la Varta
                              Si un Duracel

http://supermarket.util21.ro/produse/2582_9339.jpg
                              http://www.molromania.ro/repository/767569.jpg
                              http://www.molromania.ro/repository/770763.jpg
                              Last edited by matheo66c; 1 November 2012, 00:08.
                              sigpic
                              "BRABUS" STYLE

Comment

Am avut şi eu duracell din aceea. Am făcut foarte multe drumeţii cu ea şi focuri de noapte, căutam cu ea lemne în pădure la munte, vreo 3 veri la rând. Lumina bine la cât costă, şi de o culoare plăcută. Stătea aprinsă o grămadă cu baterii duracell, şi erau baterii foarte bune cu care lanterna, deşi e cu bec, se stingea deodată, nu treptat. Încă o mai am dar nu mai are becul original. Becul făcea toată treaba la ea, are bec philips. Sau cel puţin a mea aşa a avut.
                                Tot becul luminează cel mai bine.
                                http://www.youtube.com/watch?v=pvSt-c_YkTQ

Comment

Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google