Tablet PC: De Care, Pro, Contra, De Ce?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Tablet PC: De Care, Pro, Contra, De Ce?

Asa cum spune titlul topicului, ma intereseaza sa aflu cat mai multe informatii despre un gadget la moda: tablet PC-ul.
    Si e de unde alege: pe cat de multe dispozitive "de firma" tot pe-atatea "clone", unele cu aceleasi proprietati si caracteristici, altele mai cu motz.
    Ar fi interesante review-uri ale unor colegi care detin asa ceva sau chiar comercializeaza (fara insa a-si face reclama pe acest topic).
    Ca si idei de discutii: de ce as lua un dispozitiv original si nu o clona sau invers? Care ar fi cel mai bun dispozitiv in raport cu caracteristicile teshnice si pret? Cum ruleaza aplicatii gen office, gps, internet? Avantaje si dezavantaje ale OS Android; cum merg instalarile de diverse aplicatii? aplicatii free pentru Android. Care ar fi "viitorul" acestor dispozitive raportat la ceea ce exista actualmente pe piata, avand in vedere ca desktopurile se cam apropie de sfarsitul vietii.
    Umblu destul de mult si, un astfel de gadget chiar mi-ar fi util, pentru a nu mai cara dupa mine un laptop (cu o diagonala a ecranului relativ apropiata ca dimensiune), geanta, incarcator. Realizez ca diferenta de dimensiune ar putea fi un impediment, dar si cand mergi in activitati de teren, laptopul nu e cea mai fericita alegere.
    Internetul abunda de oferte, dar si de multe aberatii. V-as ruga sa incercati posturi la obiect si multumesc de participare.
    The future is already here - it's just not very evenly distributed. - W. Gibson

Din punctul meu de vedere, Android-ul e peste Iphone si Windows. Multitudinea de aplicatii gratuite si elasticitatea debordanta. Oricum acest sistem de operare a luat un avans fantastic in ultimele luni mai ales cu aparitia Android 2.2 (Froyo). Dupa ce ai un Android e greu sa te mai intorci la vre-un sistem "clasic"
    In fata unei minti tacute, se preda intreg Universul

Comment

Si care e nivelul de intercompatibilitate? Tine cont ca nu stiu prea multe despre Android. Am inceput sa citesc, dar sunt bâtă...

Comment

Eu il folosesc pe smartphone. Pana acum nu am avut nici un fel de problema legat de wireless sau GPS sau browsing. Ba dimpotriva: iti da sentimentul ca nu timp si disponibilitate sa-i afli toate "cotloanele". Aplicatiile se gasesc pe Android Market si sunt cu zecile de mii.

Comment

am copiat de pe GOOGLE despre sistemele android
          Platforma Android va depasi iPhone si Symbian in 2011, in Europa
          Sistemul de operare Android, produs de Google, va fi principala platforma pentru smartphone-urile din Europa in 2011.

Telefoanele cu Android au reprezentat 23% din livrarile din Europa Occidentala in al treilea trimestru al anului, aflandu-se in spatele smartphone-urilor cu Symbian, produs de Nokia, si iOS de la Apple, potrivit unui studiu al companiei de cercetare IDC, citat de Bloomberg.

Analistii IDC sustin ca Android va depasi in regiune Symbian si iPhone dupa ce a reusit sa ajunga pe locul doi la nivel global dupa Symbian.

Vanzarile de telefoane Android din vestul Europei au fost conduse de HTC, cu 39% din livrari, urmata de Sony Ericsoon cu 27% si Samsung cu 14%. Samsung a reusit o performanta buna datorita modelului Samsung Galaxy S, lansat in a doua jumatate a anului.

Analistii IDC au precizat ca iPhone a fost telefonul hot al anului trecut, iar lumea cauta acum ceva nou. In aceste conditii. Galaxy S este vazut ca un smartphone care ofera acelasi sentiment, aceleasi functii si aplicatii, dar la un pret mai scazut.

In acelasi timp, si Nokia a lansat la sfarsitul trimestrului al treilea telefonul N8, cu touchscreen rapid si soft Symbian imbunatatit pentru a concura cu iPhone si Android. Sony Ericsson si alte companii care foloseau pana acum sistemul de operare Symbian au trecut pe Android.

Vanzarile de smartphone vor ajunge in acest an la 49% din totalul livrarilor de telefoane mobile din Europa Occidentala, in crestere fata de nivelul estimat
          lipsa text

Comment

Nokia e deja departe (in urma) cu tot Symbianul sau si te convingi de asta dupa ce te dai pe ambele (Symbian si Android)

Comment

oricum aparitiile de anul asta sunt super tari, ma gandesc cat trebuie sa investesc ca sa am asa ceva cu multiple modele in masina?
              lipsa text

Comment

OK, dar ma interesează acestea legate de tablet-pc-uri, nu de smartphone-uri.

Comment

Samsung TAB Android. Mult mai accesibil la pret si cel putin la fel de interesant decat Ipad-ul

Comment

Eu am avut o tableta clona Apad Mid , 2 gb stocare , 128 mb ram , finisaj super (pt lucruri clonate ) , per ansamblu e oky , ( aici ma refer la conectivitate usb sau wirelless) , androidul este in expansiune nu am ce sa zic , dar am avut pe mana pt o perioada limitata si o tableta originala - este peste din toate punctele de vedere (dar si diferenta de pret considerabila)
                    In ceea ce proveste Android Market este exact cum a spus darksid este un complex de softuri si utilitati pentru care trebuie sa ai ceva timp de pierdut numai ca sa le rasfoiesti sa vezi ce face fiecare in parte..

Comment

Am avut si eu ocazia sa ma joc cu un Apad M701-R, neavand ca punct de reper o tableta originala.

@vernescu: ce inseamna "este peste" in conditia in care se stie ca multe componente sunt asamblate "pe acelasi vapor" si, de multe ori, difera eticheta pusa pe cutie sau carcasa?

@darkside: Samsung Galaxy Tab l-am vazut la furnizorul portocaliu de telefonie, fara a avea ocazia sa-l tin in mana. L-ai incercat?
                      Last edited by JREwing; 10 January 2011, 11:45.

Comment

In primul rand , este vorba de procesor , de acuratetea touch-ului , de calitatea ecranului , etc . Si eu am zis ca tine ca sunt facute cam in acelasi oras cam toate dar diferenta este mare ....

Comment

Am gasit Samsungul la "portocala". Pare foarte ok, mai ales ca poate fi folosit si ca telefon mobil. Pretul insa este inca descurajant, chiar daca in oferta de abonament poate fi luat si cu 300 eur.

Am vazut cateva clone pe situri de vanzari on-line (si nu par chiar petarde) la preturi destul de decente (intre 600 si 800 lei), care stiu cam aceleasi lucruri. Chestia e ca au review-uri bune (???) si din strainatate. Chiar am vorbit cu o cunostinta care si-a luat asa ceva din Ungaria si e supermultumita de cum se comporta.

Comment

este adevarat ca la iFone 4 trebuie taita cartela sim?
                            sigpic #

Comment

Mai bine ceri la Orange sau oVodafone (depinde pe ce esti) sa ti-o schimbe cu una micro sim. Din cate stiu eu, nu trebuie platit pentru asta
                              sigpic
                              Sa inebuneasca nebunele cand vin cu DACIA

Comment

Working...
                              X
                              Anulare DPF
                              Politica de Securitate Google