Taxe Autostrazi In UE?Cit Costa?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Taxe Autostrazi In UE?Cit Costa?

Salut.
    Deschid acest thread deoarce trebuie sa ma intorc din spania cu masina cuiva.
    -----Si as dori sa stiu ce taxe si cit anume trebuie platit pe ruta:
    Zaragoza-nice-venetia-graz-veszprem-szeged-nadlac
    as dori sa stiu cit de cit exact sa stiu ce bani ar trebui sa am.
    ---Iar ca varianta low cost[fara taxe de drum,autostrazi]
    zaragoza-franta[limousin-bourgone]-germania[mulhouse-augusburg]-ungaria[szecheskervar-szeged]-romania[arad-deva-sibiu-pitesti]

Ma intereseaza sa stiu cam ce bai trebuies de taxe.
    Apropo merge si cu CI ca pasaportul e expirat?

Numai bine.

ps:As dori daca se poate un raspuns pina luni seara[daca se poate]

VA MULTUMESC.
    Attached Files
    Last edited by Augustin-Yng; 20 March 2011, 10:04.
    Un Logan----YNG-----
    Numai bine.

Nici sa nu te gandesti la varianta fara autostrazi (low cost). O sa faci pe acolo 5 zile.
    Ar fi cam asa:
    - Spania:~ 8 E/100 km - ai de mers cam 600 km, deci ~ 48 E.
    - Franta: ~ 5 E/100 km - ai de mers cam tot atat, deci inca ~ 48 E.
    - Italia: ~ 5 E/100 km - cam 500 de km, deci 25 E/100 km.
    - Slovenia ~ 15 E vigneta.
    - Ungaria ~ 9 E vigneta.
    Ar veni ~ 145 E, dar eu am pus km aproximativi. Cel mai bine ar fi sa ai la tine 200 E (chiar daca iti mai raman), doar pentru taxe de autostrazi.
    Repet, nici sa nu te gandesti sa vii pe DN-uri, e foarte obositor.

Drum bun iti doresc, si sa vii cu poze de pe Coasta de Azur.

L.E. Cateva sfaturi:
    - la 4 ore de mers, e indicat sa faci pauze de 20 minute.
    - nu depasi 140 km/h, n-are rost sa dai banii pe amenzi.
    - in Ungaria, nu depasi 130 km/h pe autostrada, iar portiunea aia dintre Szeged si Nadlac, daca scrie "limita de viteza 30 km/h" atat sa ai pe bord. Sunt doar 70 km de mers, nu strica totul pe ultima suta. O sa-ti iei revansa in Romania.

Daca imi mai aduc aminte de ceva, o sa scriu aici.

Originally posted by vitriol View Post
    Nici sa nu te gandesti la varianta fara autostrazi (low cost). O sa faci pe acolo 5 zile.
    Ar fi cam asa:
    - Spania:~ 8 E/100 km - ai de mers cam 600 km, deci ~ 48 E.
    - Franta: ~ 5 E/100 km - ai de mers cam tot atat, deci inca ~ 48 E.
    - Italia: ~ 5 E/100 km - cam 500 de km, deci 25 E/100 km.
    - Slovenia ~ 15 E vigneta.
    - Ungaria ~ 9 E vigneta.
    Ar veni ~ 145 E, dar eu am pus km aproximativi. Cel mai bine ar fi sa ai la tine 200 E (chiar daca iti mai raman), doar pentru taxe de autostrazi.
    Repet, nici sa nu te gandesti sa vii pe DN-uri, e foarte obositor.

Drum bun iti doresc, si sa vii cu poze de pe Coasta de Azur.

L.E. Cateva sfaturi:
    - la 4 ore de mers, e indicat sa faci pauze de 20 minute.
    - nu depasi 140 km/h, n-are rost sa dai banii pe amenzi.
    - in Ungaria, nu depasi 130 km/h pe autostrada, iar portiunea aia dintre Szeged si Nadlac, daca scrie "limita de viteza 30 km/h" atat sa ai pe bord. Sunt doar 70 km de mers, nu strica totul pe ultima suta. O sa-ti iei revansa in Romania.

Daca imi mai aduc aminte de ceva, o sa scriu aici.
    Doua intrebari:
    - cu ce masina vii?
    - vii singur, sau mai vii cu cineva care are permis?

P.S. M-am grabit, si in loc sa dau post reply, am dat quote. Scuze!
    Last edited by vitriol; 20 March 2011, 19:56. Reason: Automerged Doublepost
    sigpicI don't want you to think like me, i just want you to think.

Comment

Salut.
      Multumesc pentru info
      Vin cu un seat ibiza disel de 1.9diesel
      Mai vin cu fratele meu,deci 2 soferi.
      Am facut ceva trasee pe gps cu drumuri fara taxe.dar timpul apreciat e de 32 ore.
      [pina in budapesta]
      Pe varianta cunoscuta cu taxe,traseul se face cam in 23 de ore[tot pina in budapesta]
      Oricum ca informatie e ok.Aveam nevoie de o situatie cit de cit clara asupra costului.
      Ramane sa ne hotaram cind ajungem acolo si in functie de bani........vrem sa iesim cit mai ieftin,chiar daca mai intarziem o zi.
      Plus ca venim pe germaia,daca hotaram asta.
      Multumesc inca o data pentru informatii.
      Numai bine.
      ps:de poze,nu stiu daca am cu ce face,decit cu telefonulcamera am pierdut-o,la inceputul anului )

pss:
      In spania nu facem decit 430km,franta 530km,italia 700km,slovenia 300,ungaria 400km,romania 500km
      Last edited by Augustin-Yng; 20 March 2011, 21:08. Reason: Automerged Doublepost
      Un Logan----YNG-----
      Numai bine.

Comment

poti folosi C.I. fara probleme in orice tara a C.E.,daca nu ai pass. drumuri bune !
        ubi concordia ibi victoria

Comment

Salut.
          Am pass din 2003.........dar a expirat.......si mai e si virgin
          L-am facut cu alte ginduri in 2003,dar nu a fost sa fie..........maculatura
          Numai bine.
          Un Logan----YNG-----
          Numai bine.

Comment

Inca o data revin, NU pe drumuri secundare!
            Gandeste-te ca faci Bucuresti - Oradea si retur, de 3 ori, fara sa te odihnesti suficient. E obositor psihic, chiar daca sunteti doi.
            Trebuie sa ai in vedere ca pe acolo nu o sa mergi ca la noi cu 120-130 in afara si 70-80 in localitati. Acolo daca scrie 90, pai trebuie sa mergi cu 90, altfel o sa iesi din tipar si sa sa iesi in evidenta in ochii baietilor cu uniforme.
            O singura data a trebuit sa ies de pe autostrada pentru ca se lucra, intre Stuttgart si Munchen. Am facut 180 km pe drumuri secundare in vreo 4 ore (distanta care o faceam pe autostrada intr-o ora jumate la mers lejer), am zis ca nu se mai termina.

Comment

hai sa iti dau niste idei de trasee,sa iesi mai ieftin ,eu am facut spania de zeci de ori ,acum sunt in formigal,huesca,la 160 km de tine si luna viitoare vin si eu in romania.Franta te va costa cel putin 60 de euro autostrada.Italia te va costa cam 55.In nici un caz mai putin,sa fii sigur de asta.In rest taxele sunt ca in postarea lui Vitriol.Asta e cel mai scurt traseu spre romania,dar cel mai scump,l am facut si eu de multe ori dar am renuntat.Cum eu fac de multe ori pe an romania spania si retur,imi convine sa platesc 40 de euro taxa de autostrada la elvetieni (e pe tot anul).Cum tu pleci din zaragoza,daca vrei sa iesi mai ieftin,nu te duce prin Barcelona.Urmeaza traseul asta: zaragoza-huesca-formigal(de la formigal mai ai 6 km si ajungi in franta,de la formigal la zaragoza sunt 160 km,din care 80 sunt pe autovie,nu platesti nimic) .Din formigal pui pe gps PAU,din franta.La pau intri pe autostrada.De aici daca vrei prin elvetia,pui geneva-zurich-munchen-viena-budapesta-debrecen-bors-gilau(aici intri pe autostrada)-campia turzii-sibiu-pitesti.Din pau pana in debrecen,ai numai autosrada,iar din debrecen pana in oradea sunt 40 km de nationale.pe traseul asta iesi cu 100 de euro mai ieftin decat prin italia,coasta de azur( posibil minus cei 40 de euro autostrada pe un an in elvetia,daca te intorci cu masina in spania,atunci se merita).Daca nu vrei prin elvetia,atunci,pau-mulhouse...de acolo stie gps ul.ambele variante sunt considerabil mai iefinte decat pe coasta de azur.Daca vrei sa iesi pe nationale,iti vei blestema zilele.asta poti face in elvetia,mai admiri peisajul,si economistesto 40 de euro,vreo 350 km pana o traversezi.
              Acum,timpul calatoriei nu va fi 23 de ore nici in visele cele ai frumoase.Recordul meu este de 27 de ore cu doar o ora de dormit.Voi,daca nu sunteti obisnuiti cu drumurile asa lungi,o sa faceti in jur de 35 de ore pe drumurile cu taxe,probabil mai mult un pic.Pe cele fara taxe....nici sa nu va treaca prin cap.pentru orice intrebare,contacteaza-ma

Daca nu ai pasaport,nu ai ce cauta in elvetie,te duci pe sus,pe deasupra elvetiei,din franta intri direct in germania

Ca u nsfat,nu conduceti pana la epuizare,cand ssoferul se simte un pic obosit,sa schimbati,astfel veti rezista mai mult.Nu va grabiti,nu are rost,daca va simtiti obositi opriti-va intr o parcare si dormiti cateva ore.Nu beti red bull,va da o falsa impresie de odihna,dupa aia o sa cadeti morti de oboseala.beti cafea si cola,zaharul va face bine la drum lung.Aveti atentie la hoti(romania) in parcarile din franta,se aplica metoda cu intepatul rotii ,mie nu mi s a intamplat niciodata,dar am cunostine ce au patit-o.

e un pic mai lung drumul prin germania,dar mai ieftin ca nu vei plati autostrada pe aici ,iar in austria si ungaria impreuna vei plati cativa euro in plus fata de slovenia.
              Last edited by amitaf; 20 March 2011, 22:35. Reason: Automerged Doublepost

Comment

Originally posted by amitaf View Post
                ..................................Din formigal pui pe gps PAU,din franta.La pau intri pe autostrada.De aici daca vrei prin elvetia,pui geneva-zurich-munchen-viena-budapesta-debrecen-bors-gilau(aici intri pe autostrada)-campia turzii-sibiu-pitesti.Din pau pana in debrecen,ai numai autosrada,iar din debrecen pana in oradea sunt 40 km de nationale...............................
                N-are sens sa mearga pana la Debrecen. Pentru tine e ok, ca esti din Cluj, dar Augustin e din Pitesti.
                Deci, Budapesta - Szeged - Nadlac - Arad - Deva - Sibiu - Pitesti.

Comment

de acord,dar poate vrea sa vada si autostrada transilvania,parca altfel pare romania de pe autostrada

Comment

Am vazut-o eu. Are 50 km. Aia e semiautostrada, nu autostrada.

Comment

semiautostrada...aia in japonia e drum comunal))))))))))))))

Comment

In fine... Ideea e ca nu are rost sa ocoleasca ~ 200 km, prin Debrecen, doar ca sa vada mega autostrada Gilau - Turda.

Comment

Originally posted by vitriol View Post
                          N-are sens sa mearga pana la Debrecen. Pentru tine e ok, ca esti din Cluj, dar Augustin e din Pitesti.
                          Deci, Budapesta - Szeged - Nadlac - Arad - Deva - Sibiu - Pitesti.
                          Salut.
                          Asta e cel mai scurt traseu 450km.deci oricum asta e traseul.

amitaf-voi tine minte de traseul dat de tine.
                          Va multumesc.
                          Un Logan----YNG-----
                          Numai bine.

Comment

Stiu ca te-a luat capul cu sfaturile noastre, dar acum, sincer, cea mai buna varianta mi se pare sa mergi prin Spania si Franta pe drumuri secundare. Dupa ce intri in Germania te urci pe autostrada si te dai jos la Szeged. In Germania nu platesti autostrada, in Austria e 8.5 E vigneta, iar in Ungaria inca atat.
                            Drumul Stuttgart - Bucuresti, la mers lejer, il faci in maxim 24 h. Vezi si tu cat faci din Zagagoza pana in Stuttgart...

Comment

Salut.
                              Am gasit raspuns la ce am intrebat,si va multumesc mult.
                              Acum ramane de vazut ce cum si ce fel.Dar am sa ma gindesc si la variantele voastre.
                              Stiu ca in germania autostrazile sunt gratuite.
                              Numai bine.

configurari trasee pentru doritorii
                              Numai bine.
                              Last edited by Augustin-Yng; 21 March 2011, 14:27. Reason: Automerged Doublepost
                              Un Logan----YNG-----
                              Numai bine.

Comment

Working...
                              X
                              Anulare DPF
                              Politica de Securitate Google