Probleme Laptop!

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Probleme Laptop!

In urma cu aproape jumatate de an mi-am cumparat un laptop Acer Aspire 5738ZG . Totul a mers super, am instalat de la inceput Windows 7 64 bit, am vazut filme si am jucat jocuri (mafia 2, assassin's creed 1 si 2, mass effect 2, Call of Duty Modern Warfare 2 etc) fara am absolut nici o problema. Insa a aparut o problema acum 2 zile si anume, in timp ce ma joc, laptopul se blocheaza si se aude repetitiv in boxe ultima fractiune de sunet ce s-a auzit inainte de a se bloca. Nu mai fuctioneaza nici un buton de pe tastatura (nici macar ledurile caps lock, num lock) si trebuie sa tin apasat butonul "power" ca sa inchid si apoi sa redeschid laptopul. Daca stau pe net, ma uit la filme, rulez benchmark-uri nu se intampla nimic, am instalat multe programe pentru monitorizat sistemul si temperaturile si nici un program nu arata nici o problema, temperaturile sunt scazute (50-60 grade C), coolerul se aude cum cupleaza la turatia maxima... Precizez ca inainte sa am probleme nu am instalat nici un program si nici antivirusul (nod32 2.7) nu detecteaza probleme. O sa merg cu el la garantie cat de curand, insa vreau si eu sa stiu care-i eventuala problema... Multumesc pentru eventualele raspunsuri!

este posibil sa se agate windowsul. ai incercat sa-l reinstalezi?
    Zilele petrecute la pescuit nu se pun la anii vietii

Comment

E posibil sa se supraincalzeasca, senzorii iti pot arata eronat. Aerul care iese e fierbinte? Poti tine mana pe fanta de aerisire? Incearca cu un reinstall de windows, dar daca tot asa face, du-l la garantie.
      A, NOD32 2.7 e vechi, pune ceva mai nou. Iti recomand Avira sau F-Secure, sunt cele mai bune. Vezi ca gasesti cu licenta 3-6 luni, in promotii pe "faravirusi" Oricum daca ai vreun "gandac", cu reinstalare de win scapi de el.
      Last edited by cory; 9 April 2011, 09:45.
      Zambeste, maine poate fi mai rau!

Comment

incearca sa dai un system restore si isi va reveni la normal, asta daca e din soft, daca e din componente fizice scapi doar la garantie
        laureate 1.5l, albastru marin

Comment

Problema cu siguranta se datoreaza sistemului de operare.Reinsaleaza sau cauta ceva mai mic,windows xp sp3 pe 32biti,si eu am avut probleme cu sistemul windows7 ultimate pe 64biti.Scapa de acel antivirus,pe forum aici gasesti un antivirus cu liceenta la un pret mai mult decat rezonabil si esti 100% sigur ca esti protejat.Bafta!
          CARPE DIEM!

Comment

Vezi sa nu fie de la joc, s-ar putea sa fi instalat un joc care cere resurse aproape de maximul laptopului tau, tu cu siguranta nu joci cu setarile la mediu pentru grafica si astfel apar erori de genul asta. Jocurile noi cer multe resurse din toate partile: procesor, rami si placa video. Daca ai dat la high din setari pentru rezolutia din joc sau details-urile sa fie tot sus iar calculatorul nu e tocmai capabil sa rezolve cerintele jocului apar erori de genul asta , gen vrea dar nu poate.

Inca o chestie : nu mai instala aplicatii fara numar pentru ca te mananca de rami.
            Daca prostii ar zbura, ar fi intuneric.

Comment

incearca alt driver video ,sau alt update la driverul video .
              Pentru a evita imposibilitatea resetarii parolei pe forum, userii cu adresa de @yahoo.com sunt rugati sa activeze o alta adresa de mail, diferita de @yahoo.com.

Comment

Multumesc pentru raspunsuri si am sa incerc sa urmez cateva sfaturi primite. Problema este ca jocurile sunt instalate si jucate de mult timp fara absolut nici o problema, nici anul trecut in August cand era foarte cald si il simteam efectiv ca se infierbanta nu se bloca. Jocurile in care se blocheaza acum le joc demult fara sa schimb setarile sau driverele. Multumesc inca odata!

Comment

parerea mea :
                  in timp ce te joci creste temperatura la procesor sau placa video si intr-un final se blocheaza.
                  From Miami 2 Ibiza
                  Voucher
                  http://i39.tinypic.com/302s7zr.png

Comment

Originally posted by vasile78 View Post
                    Multumesc pentru raspunsuri si am sa incerc sa urmez cateva sfaturi primite. Problema este ca jocurile sunt instalate si jucate de mult timp fara absolut nici o problema, nici anul trecut in August cand era foarte cald si il simteam efectiv ca se infierbanta nu se bloca. Jocurile in care se blocheaza acum le joc demult fara sa schimb setarile sau driverele. Multumesc inca odata!
                    poate ai facut un update de driver fara sa vrei, sau windowsul a facut vreun update si a instalat alt driver .
                    se intampla indiferent ce joc joci ?
                    Pentru a evita imposibilitatea resetarii parolei pe forum, userii cu adresa de @yahoo.com sunt rugati sa activeze o alta adresa de mail, diferita de @yahoo.com.

Comment

verifica temperatura procesorului si video cu everest vezi ce zice . sau cpu fan
                      From Miami 2 Ibiza
                      Voucher
                      http://i39.tinypic.com/302s7zr.png

Comment

@sKyb0y am instalat programe de monitorizare a temperaturii (gpu-z, cpu-z) care salveaza parametrii intr-un fisier tip LOG din 2 in 2 secunde, deci dupa ce restartez calculatorul (dupa ce se blocheaza) pot citi LOG-ul ca sa vad ultima temperatura inregistrata, temperaturile sunt normale si nici la atingere laptopul nu este incins ( vara trecuta era mult mai incins ca acum).
                        @Cristi_Xp se intampla indiferent de ce joc ruleaza, mai nou jocul merge sacadat cu 1-2 secunde inainte sa se blocheze complet laptopul.

Comment

ai placa video dedicata, de obicei apare supraincalzirea si contacte imperfecte la GPU sau memoria placii video.
                          e foarte posibil sa ai praf si sa nu raceasca cum trebuie.
                          in jocuri si in filme temperatura GPU-ului urca clel mai tare, din cauza aia se blocheaza.

dar cum totul e relativ, eu zic sa incerci dezinstalarea driverului vechi si sa pui unul mai nou, la placa video ma refer.

ca si chestie, din punctul meu de vedere laptopurile nu sunt facute pentru jocuri, nu au fiabilitatea unui desktop.

ahaaaa, sacadeaza inainte sa moara, clar GPU in flacari. atentie! temperatura GPU-ului in interior e mult mai mare decat temperatura citita de un senzor de temperatura.
                          Last edited by crististreulea; 9 April 2011, 23:23.
                          Daca indeplinesti o sarcina prea bine, vei ramane cu ea pe cap, cum ar fi Tutoriale pentru Dacia Logan

Comment

S-a blocat si in Windows... o sa mor de draci!

Comment

reinstaleaza-l... nu te mai enerva de pomana. sper ca nu ai documente salvate pe partitia de sistem
                              Zilele petrecute la pescuit nu se pun la anii vietii

Comment

Working...
                              X
                              Anulare DPF
                              Politica de Securitate Google