...romanii sunt o natie foarte inteligenta dar care, din pacate, isi refuleaza niste frustrari din trecut!Referitor la americani....din pacate pt. ei sunt o natiune de roboti (nu toti) datorita sitemului care guverneaza mai ales tara lor...si lumea in general! (e o poveste lunga aici)Gandeste-te ca nu ai voie sa bei bere pana la 21 de ani impliniti, in schimb te poti inrola in armata si de la 17 ani!
Romanii Si Cultura Automobilistica!
Collapse
X
-
Si sistemul de vot e ciudat tare la ei (cred ca stii ca de 2 ori presedintele ales a avut un nr. de voturi mai mic decat contracandidatul pe total). Dar americanii au stiut intotdeauna sa atraga (sa cumpere) inteligenta altor tari. Si din nou ai dreptate sunt roboti spre deosebire de nemti (europenii considerati mai incuiati) dar care stiu sa se si distreze sau sa vada dincolo de varful nasului.Last edited by Cristi_LCD; 20 March 2008, 16:58.Cel mai lent 1,6 8v
Comment
-
Ai sa razi dar americanii ii considera pe europeni mai destepti, mai rafinati, mai frumosi...mai deosebiti in general!Nu o sa aduc in discutie nimic despre sistemul lor de vot, politica sau sistem pt. ca ar insemna sa scriu practic o carte!Tot ce pot sa-ti zic e sa nu te iei dupa ce vezi la TV pt. ca nu are nici o legatura cu realitatea...defapt este exact pe dos...cam totul!Ca sa revenim la topic, totusi Europa in general este istorie...e locul "creierelor" si asta atrage practic si un rating mai mare asupra culturii...automobilistice in cazul nostru!In fata unei minti tacute, se preda intreg Universul
Comment
-
Nu spun din ce vad la TV (exceptie politica ) ca am neamuri pe acolo.
Sunt curios in Japonia cum este (ma refer la cultura automobilistica). Ca fac masini bune se stie, ca stiu sa si le vanda iar se stie. Traficul la ei pare infernal dar nu cred ca Yakuza se opreste in mijlocul intersectiei langa politist sa vorbeasca cu alt Yakuza. Si tare mie ca sunt cu mult mai politicosi la volan decat alte natii. Nu cred ca sunt off topic prin aceste comparatii pentru ca nivelul de cultura al romanilor nu se poate determina decat prin comparatie cu altii (nivelul cel mai de jos fiind probabil tarile africane habar nu am cine poate fi pe locul 1 in clasament).Cel mai lent 1,6 8v
Comment
-
Eu zic ca nemtii ar fi pe primul loc...nu neaparat la cultura cat la disciplina in trafic!De ex. daca mergi pe sens giratoriu si "tai" linia benzii in care esti incadrat vei vedea ca cel din spate te claxoneaza ca o atentionare chiar daca nu-l pui in dificultate!Pai in Bucuresti, la Arcul de Triumf de ex linia continua a benzii e mereu intre roti si daca vrei sa te incadrezi regulamentar pe banda, tocmai atunci incep claxoanele...deci e pe invers!In fata unei minti tacute, se preda intreg Universul
Comment
-
Poate avem poate nu , eu unu recunosc ca nu am , si daca nu citeam acest threat nu stiam despre ce este vorba , ce sa spun nu ma interesat si nici nu m-am documentatBart: I am through with working. Working is for chumps.
Homer: Son, I'm proud of you! I was twice your age when I figured that out.
Comment
-
Nu! (ce avem in in proportie de 90% e snobism/impresii, nu cultura auto - daca scrie dacia in bot e masina proasta, pe un rahat(la propriu) daca are ceva scris(zgariat) in germana pe el... E BUN CA DOAR E NEMTESC, cum sa nu fie bun?)
Concluzia asta o trag ca si tanar viitor posesor de masina care intreaba in stanga si dreapta pt a decide(eu nam cunostintele necesare) si unde mi se zice NU la dacie intreb da de ce? Si nu mi se da nici un argument solid si fondat pe ceva concret... cel mai solid arguent "ca e rahat romanesc". cand vine vorba de nemtesc.... o vai ce masini puternice si bune, din nou intreb de ce si se raspunde "poi ii masina germana". mda...
ps:eu nu consider ca is cunoscator in domeniu asta(dimpotriva) dar macar nu am impresii...
ps2:imi cer scuze pt limbaj dar cand vad oamenii din jurul meu care se grabesc sa ma "sfatuiasca"... ma enervez. putinul util ce am gasit o fost pe forumul asta ca in rest... NIMICA
Comment
-
Originally posted by Allessanco View PostDeja s`a deviat de la subiect grav de tot....de la cultura automobilistica s`a ajuns la comparatia intre popoare ca inteligenta si reguli de circulatie.. regulile de circulatie si bunul simt nu fac parte din cultura automobilistica;)Cel mai lent 1,6 8v
Comment
-
Bunul simt la volan, respectul, constiinta...fac parte din cultura automobilistica pt. ca tine de trafic, participanti la trafic, etc!Atata timp cat e vorba de masini si TOT ceea are de-a face cu masinile se numeste cultura automobilistica!Nu s-a deviat cu nimic deoarece cand pui problema unei anumite categorii trebuie sa dicuti despre toate "intersectiile" ideii!In fata unei minti tacute, se preda intreg Universul
Comment
-
Romanii ...In general nu prea au cultura...
Sunt insa si exceptii, dar ...Rar
cultura automobilistica s-ar putea sa mai avem...Putina , mai multa decat cultura generala.
Noi avem 5 tipuri de oameni : saraci si prosti, saraci, prosti, prosti si bogati, saraci cu imaginatie bogata
Comment
-
Ziceti-mi si mie daca e un fenomen des intalnit, ca mie-i vine greu de crezut. Eu, fata fiind, il intreb pe un smecheras cu aere de Don Juan cu un A6 ceva detalii despre masina lui... Motorizare, capacitate cilindrica, anul fabricatiei, putere... Si el s-a blocat de cand am zis motorizare. Nu stia ce inseamna.
Altul intreaba cum se franeaza cu ABS.
E normal? Sunt multi asa? Pt ca daca sunt... O sa incep sa ma abtin de la comentarii referitoare la cei care umbla cu proiectoarele de ceata aprinse cand nu e nevoie...
Mai e nevoie sa raspund ad literam la intrebare?Ţăranul de la oraş e cel mai prost animal.
Comment
-
De obicei, "jmecherii" cu masini nemtesti, cam stiu ce putere au masinile lor.
Insa sunt si persoane care nu dau 2 bani pe datele tehnice ale masinii.
Uite un ex: un domn si-a cumparat de curand o honda accord. L-am intrebat de ce si-a cumparat aceasta masina ( fiind full option si motor de 2.4 200 cai), iar raspunsul lui a fost urmatorul: " Imi place cum merge, e confortabila si f frumoasa".
Cand l-am intrebat de ce motorul asta, mi-a raspuns: " e silentios, poti rula cu viteze ridicate la un consum rezonabil, iar daca esti intr-o situatie delicata intr-o depasire nu da rasol".
Concluzia este urmatoarea: chiar de nu stii multe despre masini, important este sa-ti iei masina care se muleaza necesitatilor tale ( cam asta ar fi dupa mine, minimum de cultura automobilistica), si nu sa-ti iei masina doar pt ca este audi, bmw, mercedes sau altele ce emit flatulatii.Last edited by Cezar; 5 December 2008, 10:26.
Comment
Comment