Centrala Termica De Apartament

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

Asa si Junkers a avut probleme mari cu centralele lor, probleme care au fost remediate si au apelat chiar la schimbarea brandului in Bosch pentru ca oamenii erau blocati psihic ca sunt slabe!

Aveam nevoie de formula cu care afli cati kw sunt necesari pentru o suprafata!

Comment

..poate pentru un volum
      Nimeni nu e destul de inteligent ca sa poata convinge pe un prost ca e
      prost.

Comment

Apartamentele din blocuri au inaltime standard la camere. Doar daca sta careva intr-o casa veche cu camere foarte inalte. Sau un castel mai poate fi luat in calcul.

Comment

Logic.
          La camere cu inaltimi mari este recomandata incalzirea prin radiatie. sau in hale (d ex. )cu inaltimi mare se monteaza destratificatoare de aer
          Nimeni nu e destul de inteligent ca sa poata convinge pe un prost ca e
          prost.

Comment

Originally posted by samy0388 View Post
            Asa va pot intreba si eu, de ce Saunier Douval sunt centrale varza ? montata in anul 2000, am stiut de pe atunci ca moare dupa 10 ani. In 2010 a fost schimbata si la revedere. Intre timp nu a necesitat nicio reparatie, nicio piesa inlocuita, folosita in 110 mp locuibili. Acum aratati-mi si mie o centrala de pe vremea aia, cu tehnologia aia care merge si acum fara probleme, si cat va mai merge ? cu ce au fost mai bune celelalte ... ?
            DA exista si alte centrale FEROLI domina C 24 E am eu cu tiraj natural si merge de 11 ani fara nici o prblema casa are 120 de mp baieti care au masurat emisiile si transferul termic au ramas inpresioanti si au zis ca nu recomanda sa o schimb ca astea au fost super din 200 pe care ei le-au montat nu au avut probleme decit la vreo2 sau3.

Comment

Originally posted by mr.K View Post
              Apartamentele din blocuri au inaltime standard la camere. Doar daca sta careva intr-o casa veche cu camere foarte inalte. Sau un castel mai poate fi luat in calcul.
              Relativ standard. Am "prostul" obicei sa masor inaltimea cu mana (imi permite inaltimea proprie). Sunt diferente si mai mari de 10 cm.
              Asadar, orice calcul termic (pentru incalzire si racire) se efectueaza la volum, nu la suprafata.

Ii asteptam pe colegi sa prezinte sfaturile, initiatorului. Calm si cu argumente
              Logan Ambition-dCi, 70 CP (+25); C.V.-JR5, A.H.; barza sosita in 2007, iulie

Comment

Cred ca s-a inteles ce am vrut sa zic cu volumul. Un apartament e la 2.40-2.60 m inaltime, nu am vazut de 3 m inaltime.

Comment

Cele mai multe sunt la 2.40, ma refer la blocurile astea comuniste, est-europene!)

Comment

Astazi am vazut o "oferta" cica: centrala Ariston 24 kW + calorifere otel cu garantie 10 ani + instalare + service si toate cele la 4500 lei cu tevi de polipropilena (asta'i PPR-ul?) sau 5000 lei cu tevi de cupru.

Ceva pareri? Ce ziceti, este o oferta?

Apartament cu 2 camere.
                    If it ain't broke, don't fix it!

Comment

L x l x H = R x coeficientul termic = watii necesari incalzirii acelei suprafete
                      L-lungimea camerei
                      l- latimea camerei
                      H- inaltimea
                      R- volumul/ suprafata de aer incalzita
                      LA final se inmulteste cu coeficientul termic,variabil, si astfel se afla cantitatea necesara de watii pt incalzire. Coeficientul, este raportul diferential dintre caldura de tur si retur.....astfel, media generala la toate locuintele este de 55grade. Se i-a in calcul apoi materialul peretilor (constructia propriu zisa), izolatia exterioara/interioara, daca este cazul.

4*3*2.5=30*55= 1650 w
                      Eu nu sufar de nebunie....ma bucur de ea in fiecare minut.

Comment

Nu vreau sa supar pe nimeni, dar metoda descrisa de cristi3775 este una foarte aproximativa. Este preferata instalatorilor, dar ca si precizie este foarte limitata.

Pentru a calcula corect dimensiunea radiatoarelor necesare intr-o incapere trebuie tinut cont de suprafata peretilor si planseelor care marginesc camera, de coeficientul de izolatie termica al acestora, de temperatura mediului invecinat cu fiecare perete si nu in ultimul rand de cantitatea de aer care se vehiculeaza in incapere.

Cand am lucrat ca proiectant de instalatii de incalzire foloseam un program pe calculator in care introduceam toate aceste suprafete, coeficientii materialelor din care sunt construiti peretii si planseele, precum si numarul de schimburi de aer din fiecare incapere.

De exemplu: daca folosesti metoda lui cristi3775 pentru a calcula ce radiator iti trebuie pentru holul de intrare al unei case de exemplu, in mod sigur vei pune un radiator subdimensionat. Holul are un volum relativ mic, insa problema este ca se deschid usile frecvent (la fiecare intrare/iesire) si astfel intra mult aer rece din exterior. Radiatorul trebuie calculat astfel incat sa aiba puterea sa incalzeasca si acest aer rece venit din exterior.

De asemenea, cu metoda lui cristi in mod sigur vei pune un radiator mai mare decat este necesar intr-o camera cu un singur perete exterior si acela ingust.

P S 1: instalatiile de incalzire pentru apartamente sunt foarte simple astfel incat toti instalatorii sunt 'meseriasi' la asa ceva
                        P S 2: pentru instalatia de incalzire a unei case sau a unei cladiri mai mari este o mare greseala sa te bazezi numai pe experienta instalatorilor. E bine sa ai un proiect al instalatiilor facut ca lumea
                        P S 3: majoritatea firmelor mici de instalatii lucreaza dupa ureche si ca sa fie siguri ca nu vor avea probleme, supradimensioneaza la greu elementele instalatiilor termice pentru ca bineinteles ca scopul lor este sa vanda cat mai multe materiale si sa ia cat mai multi bani de la client
                        Last edited by stolniceanulucian; 12 May 2011, 12:48.
                        Logan GPL 1.4

Comment

Lucian, daca iti dau dimensiunile exacte ale incaperilor apartamentului, imi poti spune dimensiunile aproximative (cu o marja de eroare mai mica decat ceea ce dau instalatorii) ale instalatiilor de incalzire?
                          If it ain't broke, don't fix it!

Comment

@stolniceanulucian...adevar graiesti! aici este diferenta intre un instalator si un om care lucreaza in ofertare!

Comment

[QUOTE=Niki B;956116]Astazi am vazut o "oferta" cica: centrala Ariston 24 kW + calorifere otel cu garantie 10 ani + instalare + service si toate cele la 4500 lei cu tevi de polipropilena (asta'i PPR-ul?) sau 5000 lei cu tevi de cupru.

Am avut Ariston uno dupa 4 ierni a crapat iremediabil, mentionez ca a patra iarna jumatate din ea a mers fara capac si cu foarte multe resetari si numerosi meseriasi, mai am un coleg tot cu aceiasi centrala luata cu un an mai tarziu deja a inceput sa aiba simptomele centralei mele.
                              Centrala nu o iei pentru un an asa ca chiar daca dai mai mult ia ceva de firma consacrata si daca se poate cu garantie cat mai mare vezi ca e reclama la o centrala cu 4 ani garantie, caci investitia intr-o centrala este mare si mai bine dai acum putin mai mult pe ceva bun care in intimp o sa scoata banii,nu ca mine care dupa 4 ierni am scos iar bani din buzunar si sa stii ca acum nu am mai cautat iefti deoarece stii cum se spune:Tot patitul ii priceput.

Comment

Originally posted by cristi3775 View Post
                                ARISTON UNO- defectiune: presostatul de aer. in 60% din cazuri..
                                Da si eu cand mi-am batut gura....voi nu si nu....batman batman....

Si ca idee....dealer (ofertant,inginer,vanzator) nu se compara cu un instalator, dar nici invers. Opiniile mele, si raspunsurile de mai sus- au venit din experienta de amandorur caractere.
                                Eu nu sufar de nebunie....ma bucur de ea in fiecare minut.

Comment

Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google