Centrala Termica De Apartament

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

Viessman si Ariston sunt relativ silentioase. Modelele Viessman Vitopend 100 de acum 3-4 ani aveau o mica problema cu blocarea vanei cu 3 cai peste vara cat nu functiona caldura. S-a rezolvat cu un update de software, valva face ''gimnastica'' zilnic pentru a preveni blocarea.
    De 4 ierni nu a avut hibe, functioneaza silentios.

Ariston Genus 24FF functioneaza bine mersi de ani sanatosi, silentioasa.

Din ce stiu de la cunoscuti care au Protherm sunt multumiti de ele, doar ca unele modele sunt zgomotoase rau. Lucru valabil si pentru unele modele Ariston.

Dau cu presupusul, dar cred ca toate modelele entry-level au nivel mai ridicat de zgomot.
    sigpic

Comment

Asa este...la entry sunt "problemele" legate de zgomot si alte chestii....cum dai ceva mai multi bani cum ai si calitate! Asa ca cocosi, astept comanda

Comment

"Matzele'' par surprinzator de identice la Genus 24FF-ul de acasa si Bis 24FF-ul bunicilor. Ce-mi pare mie sensibil mai zgomotoasa in functionare este turbina pentru ecvacuarea gazelor arse, asta in conditiile in care ambele au 2m de horn si un cot de 90. Pompa de recirculare am vazut ca este identica, precum si mai tot restul minunilor vizibile cu ochiul liber.
        Ce nu stie sa faca este mentinerea constanta a debitului de apa calda cand sunt 2 consumatori.
        La consum sunt cvasi-egale ambele modele.
        sigpic

Comment

Daca nu ma insel Bis este bitermic?

Comment

Originally posted by PCH View Post
            Iti dau eo un Protherm amice...facuta de Vaillant! In caz de problema iti garantez servisare de inalta calitate.
            Adica ii recomanzi toata productia grupului Vaillant, cand poate simplu, sa ia originalul?

Niki, alta marca impecabila ca referinte (10 ani functionare fara probleme): Saunier Duval. In curand brandul va fi inghitit tot de Vaillant.

Comment

Practic este un Vaillant...dar in fine, de ce sa nu platesti si firma aia, a naibii de firma!

Comment

Niki, ia centrala repede, ca in curand toate brandurile vor fi inghitite de Vaillant si tot acolo ajungi.

Comment

Salut, nu mai deschid alt topic si am nevoie de un sfat. Trebuie sa inlocuiesc un calorifer din fonta din dormitor, racordat la incalzirea centralizata. As vrea sa iau din aluminiu sau otel, din cauza pretului mare la fonta (52 ron/elem). "Meseriasii" de la centrala termica spun ca nu merg puse cele de Al/otel la bloc, ca e presiune mare, ca trebuiesc nu stiu ce filtre, desi am citit pe forumuri ca ar merge fara probleme. Coloana blocului a fost schimbata integral, e din teava Henco.
                  Ma puteti ajuta cu un sfat? Si dintre Al si otel, ce sa aleg?
                  Zambeste, maine poate fi mai rau!

Comment

Nu iti recomand sub nicio forma sa pui radiator de aluminiu la retea....in 1-2 ani nu doar ca iti trebuie altul dar faci si piscina in camera respectiva plus cascada pe peretii vecinilor care au "norocul" sa locuiasca sub tine, asta in caz ca stai la etaj! Otelul e mai recomandat!
                    Last edited by PCH; 1 November 2011, 18:23.

Comment

abureala,
                      eu am calorifer de aluminiu de vreo 6 ani si totul este inca ok stau la et, 1 din 10

Comment

La retea??? La Radet? :| poti spune marca radiatorului?

Comment

da la radet . sincer nu inteleg ce scrie pe el . ceva cu florida e cumparat din romstal cred ca 2001 scrie pe el. e montat la bucatarie coloana e mare in diamteru are cam 2,5 toli deci destula presiune . are 4 elementi

Comment

Deci din otel e ok. Eu stau la etajul 5 (din 10). Oricum voi lua ceva bun, probabil Purmo sau in ultima instanta Ferroli.
                            Zambeste, maine poate fi mai rau!

Comment

Magazin online instalatii, centrale termice, robineti, obiecte sanitare, calorifere 33118 produse. Preturi instalatii termice si sanitare. Reduceri! Cumpara Acum!

Comment

Dupa lupte seculare de cateva luni (:lol), ganduri negre si framantari, cand sa fac rost de bani pentru centrala & co., sunt din nou il dilema. Si, ca sa scap, zic sa sun un preten priceput, in speta pe colegul PCH, caruia ii multumesc (pe bune, ma!).

eu: salut cocoshi, ce zici ca mai faci?
                                pch: no bine ma, uite...
                                eu: bah, ia zi, dac'ai fi in locul meu, ce'ai alege, Viessman sau Vaillant? <- link
                                pch: ariston frate!
                                eu: mergi cum poti ba, ca esti nebun! zi dintre alea doua!
                                pch: dar saunier duval nu ti'ar place?
                                eu: bine pa!

Deci?
                                Last edited by Niki; 21 December 2011, 11:06.
                                If it ain't broke, don't fix it!

Comment

Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google