guvern mai ametit ca asta nu am vazut.sa mai complicam oleaca treaba in Romania, ca pana acum era prea simpu.
Regiuni? Voievodate?BIG Judete?
Collapse
X
-
Pentru orasele ce devin capitale de regiuni o sa fie bine, restul or sa decada. Posibil chiar ca judetele mai din marginea regiunii sa nu mai primeasca decat frimituri ca-i mai aproape camasa de piele decat haina. Urmatorul pas va fi ca regiunile bogate sa nu mai aiba nevoie de restul tarii si sa-si declare independenta si vom avea opt tari.Cel mai lent 1,6 8v
Comment
-
e o mare manarie la mijloc .... se va centraliza mafia portocalie ! Au pus capitalele(unele) dupa culoarea partidului pt a avea tot controlul in 2012 la alegeri;) ... cel putin in regiunea de sud sa ajungi sa pui capitala la ploiesti(nici la meteo pe harta nu apare vorba aia) ) doar pt ca anastase e deputat de prahova e trist ;)
Comment
-
Poate dupa reorganizare vor putea imparti mai usor banii pe regiuni.....nu mai sunt 2343254 de sedii si puncte de lucru..astfel se va dezvolta mirobolant agricultura, pasunatul, pescuitul, infrastructura si alte cele...fratilor, ce tot va agitati, traiti in "Carpatan Gardan"!
o parere a mea referitoare la un post ceva mai sus al cuiva din Pitesti, parca...eu nu am treaba cu "razboiul" asta intre orasele de provincie, dar e o diferenta COLOSALA intre Pitesti si Ploiesti! le stiu bine pe amandoua, iar Ploiestiul e un fel de Las Vegas pe langa Pitesti! de la curatenia din oras, oameni, cladiri, drumuri pana la stadion si echipa de fotbal!
Comment
-
pch nu se pune problema de drumuri spre stadioane, oameni...ci de economie, industrie, mai multe aspecte ... sa nu uitam ca argesul cu uzina a mai remediat putin problemele tarii cu exporturi etc+ ca a iesit locul 1 la crestere economica;)) pacat ca e rosu judetul ca te asigur ca in zona asta nu avea rivalprobabil n ai mai fost de ceva vreme prin Pitesti ..in fine sa speram ca nu ne vom alege cu 8 judete ca ar fi jale mare !!!
Comment
-
asta cu regiunile e praf ca sa aiba oamenii ce sa discute. pe de alta parte, astia care sunt jiji-contra, sa se gandeasca cum era inainte sa vina cretinu'ala care a spart romania in 42 de judete pe criterii stiude de el. nici un studiu, care sa tina cont de ceva (asa cum mananca c.a.c.a.t. astia la tv), ci doar dorinta de a amesteca populatia, de a omogeniza, sa distruga identitatea regionala, ca sa poata manipula mai usor. sa nu-mi ziceti ca de la cerna la arges nu se considera toti olteni, la fel cum intre cerna si mures nu se considera banateni, etc...asa ca revin, care-ar fi problema? un alt aspect, cel latrat de udemere, ca ei vor pe mama lor in chiloti de staniol. s-o vrea linistiti, n-au decat. poate or s-o si primeasca. so what? daca romanii ar avea c.o.a.i.e i-ar scoate in afara legii ca partid politic, i-ar lasa ca forum cultural, cum au nemtii, sarbii, etc si le-ar da UN loc in parlament, ca si celorlator minoritati. si pa si pu la revedere...
aspectul cu scazutul numarului de oameni di sistem e un *****, pt ca vor avea ghisee reprezentanate ale prefecturilor, la care te vei duce sa-ti rezolvi problemele, nu la capitala regiunii, cum din nou mamanca c.a.c.a.t. unii la tv. deci nici oameni mai putini, dar nici drumuri lungi la mama ciorilor. pana la urma, e doar un subiect aruncat spre dezbatere, ca oamenii sa nu vada alte manarii facute de conducere.Democratia nu inseamna ca faci ce vrei, ci ca ai dreptul sa faci ceea ce trebuie.
Comment
-
se poate gandii si ca tine , e un punct de vedere interesant ... ce vreau sa adaug e faptul ca oltenia n are nicio treaba cu argesul ...oltenia e oltenia , muntenia e muntenia ...aici a fost o veche si frumoasa capitala a tarii romanesti Curtea de Arges ! Sa nu confundam 2 regiuni vecine .... stima
Comment
-
@champion, n-am zis ca cei de pe valea argesului ar fi olteni, am dat doar un exemplu dupa cum probabil au fost delimitate regiunile in vremuri de demult. regatul, daca nu ma insel, e de la arges pana la insula mare a brailei, dupa care inspre est vine dobrogea. era oricum doar o idee de principiu, ca si exemplu la subiectul dezbatut.Democratia nu inseamna ca faci ce vrei, ci ca ai dreptul sa faci ceea ce trebuie.
Comment
-
Eu zic ca exista si aspecte pozitive: vechile judete mai sarace vor fi sustinute financiar de cele mai bogate si astfel va exista o echilibrare financiara pe toata tara. dar ma intreb ce se va intampla cu numerele auto daca nu vor mai exista judetele...cei din regiunea nord est vor avea numarul la masina de genu NE-125-RAD?! va dati seama ce costuri sunt implicate in reinmatricularea tuturor masinilor din romania?! tre sa-mi deschid o firma de facut placute de inmatriculare...
Comment
-
-
Bre, aici vorbim de o centralizare. Administratia publica specifica unui oras este vax albina in comparatie cu politica macro. Incercati sa nu va limitati la coada de la ghiseu sau doar la oras.In fata unei minti tacute, se preda intreg Universul
Comment
Comment