Mici Secrete...

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • #31
    Inlaturarea "ciupiturilor" din vopsea

    Din ciocnirea caroseriei in timpul rulajului cu pietricele sau cu alte particule dure, rezulta "ciupiturile" din vopsea, care fac autoturismul sa arate ca si cand ar fi... suferit de varsat. Aceste "ciupituri" pot fi remediate relativ usor, cu conditia sa dispuneti de putina vopsea corespunzatoare. Mai intai se degreseaza "ciupitura" cu un tampon muiat in alcool, apoi, cu un bat de chibrit puneti o picatura de vopsea in "ciupitura". ATENTIE,insa: * lasati picatura de vopsea asa cum "cade", nu incercati s-o "modelati" in vreun fel, ca stricati totul; * nu utilizati pentru degresare benzina sau alte substante dintre cele folosite pentru diluarea vopselelor, deoarece riscati sa faceti dintr-o "ciupitura" mica una mult mai mare.

    Comment


    • #32
      Amortizoarele

      Rolul amortizoarelor este acela de a amortiza vibratiile caroseriei. De aceea, pentru o "primara" diagnosticare a amortizoarelor, vom apasa puternic in dreptul celor patru puncte de fixare de caroserie a amortizoarelor. Un amortizor care "lucreaza" corect va amortiza imediat orice oscilatie, nepermitand intrarea in balans a caroseriei. Amortizorul defect nu va amortiza imediat oscilatia caroseriei. Amortizorul la care se constata scurgere de lichid, trebuie considerat defect.

      Comment


      • #33
        La bateria de acumulator

        In vederea unei interventii la instalatia electrica a autoturismului si pentru evitarea greselilor de manevrare, care pot duce uneori la distrugerea anumitor componente electrice sau la provocarea unui scurtcircuit (cu risc de incendiu) se impune urmatoarele masuri:
        - In primul rand se deconecteaza cablul de la borna negativa a bateriei si apoi cel de la borna pozitiva;
        -Conectarea, inapoi la bornele bateriei, trebuie sa se faca cu prudenta, cablul de la borna negativa (masa) trebuie conectat ultimul;
        -Inainte de conectarea cablului la borna negativa, trebuie sa va asigurati ca nu exista consumatori conectati sau scurtcircuit. Pentru aceasta va trebui sa realizati contacte intermitente intre cablu si borna negativa a bateriei, cu care ocazie nu trebuie sa apara scantei; in caz contrar exista consumatori sau un scurtcircuit;
        -Bateria trebuie sa fie corect conectata; borna negativa trebuie sa fie legata la masa;
        -Inaintea actionarii demarorului, trebuie sa va asigurati ca cele doua cleme sunt corect stranse la bornele respective.
        -Nu deconectati niciodata bateria cand alternatorul functioneaza;
        -Nu sudati niciodata cu arc electric sau prin puncte, fara sa fie deconectate si izolate cele doua cabluri de legare la baterie.

        Comment


        • #34
          Sfaturi pentru vacanta


          1)Daca valizele au capatat un miros neplacut in perioada cat au stat nefolosite, iata cum le improspatezi: umple un saculet de panza cu bicarbonat de sodiu, pe care il lasi timp de o saptamana in valiza, inainte de a face bagajele. Veti scapa de mirosul nedorit.

          2)Atunci cand te afli in concediu, intr-o statiune sau alt oras, cumpara mancarea numai din locuri curate, sigure. Daca ti-e pofta de o gogoasa, placinta sau hot-dog, arunca mai intai o privire spatiului in care sunt preparate sau comercializate. Acelasi sfat este valabil si pentru restaurante sau terase.

          Comment


          • #35
            Pentru cine nu stia ,la lovituri in principiu nu este ok sa cauti toata masina cu magnetul ca o iei razna.Este suficient sa lovesti foarte usor cu varfurile unghiilor pe tabla si unde se infunda putin sunetul acolo sunt sanse sa fie chit ,dar te poti pacali.Exista aparate speciale prin anumite unitati reparatorii care au iti spun imediat unde este chit.
            In general este bine sa te uiti la partile ascutie ale unui element de caroserie (extremitati) acolo se scurge ori vopseaua ori lacul de cele mai multe ori.

            Pentru praguri,aripi spate se dau chedere jos si se uite dupa sudura.Sudura din fabrica este in puncte (pentru cine nu stie) (un cerculet infundat cu interiorul foarte finut mai infundat ,simetric pe toata suprafata ).Sunt service-uri care sudeaza in puncte dar nu identic cu cele din fabrica si oricum se cunoaste diferenta de vopsea ,taieturi,suduri etc.FOARTE IMPORTANT CE SE ASCUNDE SUB CHEDERE!

            Tot pentru elemente de caroserie avariate utati-va din lateralul unei element de caroserie in reflectii.

            Ar mai fi ...

            Multi cunoasc aceste aspecte dar poate cine stie ... Mai sunt si necunoscatori
            EX : + =

            Comment


            • #36
              Hmm ar mai fi ceva , la masina sh sa va uitati sub mocheta din portbagaj ... Eu am avut surpriza sa fie lovita in spate... Am aflat dupa vro 2 luni.
              : Sofer5: : Surf:

              Comment


              • #37
                Daca doresti sa achizitionezi un autoturism sh cel mai bine e sa al iei de la o sursa credibila, daca nu se poate...Incearca sa cauti o masina cu km putini. Daca ai gasit-o atunci uita-te si tu la pedale(cat de uzate sunt in comparatie cu km de pe bord)
                Bineinteles cartea masinii si un istoric cat mai bogat al masinii este foarte important.
                Incearca sa te mai uiti la 'pielea' din jurul schimbatorului daca e foarte tocit nu e semn bun. De asemenea vezi si inscriptionarile de pe butoane(daca sunt uzate rezulta o utilizare intensa)

                Comment


                • #38
                  Protejaza-te de efectele negative ale computerului


                  La tot mai mute locuri de munca se lucreaza ore in sir la computer. Pentru a evita influenta nefasta (dovedita stiintific) pe care utilizarea indelungata a computerului o are asupra sanatatii, se impune o serie de reguli.
                  PROTEJAZA-TI OCHII
                  Ecranul calculatorului, chiar daca e dotat cu filtre speciale ce nu permit transmiterea radiatiilor, poate agrava tulburari oculare deja existente. Primele simptome sunt intepaturile la nivelul globilor oculari, inrosirea ochilor, incetosarea privirii.
                  -Monitorul trebuie sa fie instalat astfel incat lumina sa nu se reflecteze in el. Nu e bine nici ca lumina sa-ti bata in ochi, asadar evita sa ai in fata sau in spate o fereastra.
                  -Regleaza intensitatea culorilor si contrastul ecranului in functie de iluminarea camerei. Spre hartiile pe care le ai de scris sau de citit indreapta o lampa de birou reglabila.
                  -Inclina ecranul astfel incat axul privirii sa fie cat de mult posibil orizontal. Situeaza ecranul la minimul 40 cm de ochi.
                  -Se impune o scurta pauza la fiecare ora daca vrei sa eviti eventuale dureri de cap, nervozitate sau insomnii.
                  -Plaseaza tastatura calculatorului astfel incat unghiul format de brat cu antebratul sa aiba o deschidere de minimum 90 de grade. Pentru a relaxa ceafa, sprijina-ti, din cand in cand, capul in palma; antebratul sa stea fixat cu cotul pe masa, iar fruntea apasata in palma deschisa.

                  Comment


                  • #39
                    Sfaturi pentru vacanta

                    Nu uita sa pui in rucsac, atunci cand pleci la drum, cel putin o ceapa. Ceapa cruda are un efect analgezic uimitor, de aceea e foarte de ajutor in cazul muscaturilor sau intepaturilor de albine, viespi, furnici, paianjeni.
                    Pana si in cazul entorselor e de ajutor: legi cateva felii de ceapa cruda in jurul glesnei sau degetului scrantit pentru a reduce edemul.

                    Comment


                    • #40
                      Bea apa


                      Putina apa inainte sa te culci, jumatate de litru de indata ce te trezesti. Apa inainte de culcare ajuta corpul in procesul de refacere din timpul noptii. Dimineata, apa face doua lucruri. In primul rand, asigura doza de apa pentru ca mintea si corpul au nevoie pentru a incepe sa functioneze. Pe de alta parte, o doza de apa dimineata ajuta la trezirea multor functii fiziologice ajutand la buna functionare a sistemului digestiv.

                      Comment


                      • #41
                        Pregateste-te din timp.


                        Pentru ca, de obicei, o petrecere se incepe cu un pahar de "ceva bun", nu risca sa fii cu stomacul gol, caci atunci efectele alcoolului sunt mai periculoase. Mananca inainte de a pleca de-acasa o felie de paine neagra prajita sau un ou fiert tare. Acestea vor actiona ca un burete si vor impiedica alcoolul sa ajunga rapid in sange. Un truc vechi, dar foarte bun si sanatos: inghite inainte de petrecere o lingura de ulei de masline. Uleiul va tapisa mucoasa stomacului, jucand rolul de "ecran protector" impotriva absorbtiei rapide a alcoolului. Vei putea savura mai multe pahare de bautura, iar efectul lor va fi mai putin periculos. Si un pahar cu suc de grapefruit sau lamaie indulcit cu putina miere va creste toleranta la alcool.

                        Comment


                        • #42
                          Stiati ca
                          Calciul continut in apa lupta activ contra osteoporozei ?

                          Cu cat avanseaza in varsta, corpul uman contine mai putina apa.
                          Apa reprezinta circa 55% din greutatea corpului la o persoana in varsta.
                          Asta nu inseamna insa ca nevoia de apa a corpului este mai redusa. O persoana in varsta se deshidrateaza mult mai usor. Cu varsta, diminueaza si senzatia de sete.
                          De aceea o persoana in varsta trebuie sa aibe grija intotdeauna sa se hidrateze.

                          Comment


                          • #43

                            Fie ca ti-ai propus sa pleci la mare, la munte, la tara sau prin orase, concediul sau vacanta mult asteptata trebuie sa fie o amintire frumoasa. Ca sa fi ferit(a) de neplaceri, e bine sa previi imbolnavirile, ranirile si alte probleme de sanatate.
                            Inainte de a pregati bagajele, fa o vizita la farmacie si aprovizioneaza-te cu tot ce iti trebuie pentru trusa medicala. Ia cu tine medicamente impotriva durerilor(analgezice), alergiilor, diarrei, antibiotice antiinflamatoare- toate acestea pe langa medicamentele pe care le iei in mod obisnuit, daca este cazul. Mai pune plasturi, comprese sterile si rivanol (sau un alt dezinfectant) pentru rani minore sau zgarieturi, precum si o fasa elastica. Indiferent daca mergi la mare sau la munte, daca te vei expune la soare, e obligatoriu sa ai la tine o crema de protectie impotriva arsurilor, precum si o lotiune calmanta, pe care o aplici dupa expunerea la soare.

                            Comment


                            • #44
                              Leacuri pt. mahmuri

                              http://video-filme.hopa.ro/poze-haio...i+dupa+ce+bei+!
                              Ti-e greata, iti simti capul greu si creierul gol? Ei bine, chiar daca n-ai pofta de mancare, un castravete murat sau un pahar cu zeama de varza tot ar trebui sa bagi pe gat. Caci ai mare nevoie de saruri minerale. Dar si de lichide, asadar apa minerala e bine venita, mai ales cea care contine cantitati mari de bicarbonati, caci acestia neutralizeaza excesul aciditatii gastrice si "repara" ficatul si intestinele. Cel mai bun leac este insa sucul de morcov proaspat. Ceva mai tarziu o supa de legume, dar nu fierbinte ca sa nu congestioneze mucoasa gastrica.

                              Comment


                              • #45
                                Ai ramas fara crema de ras...


                                Daca amesteci putin sampon cu balsam pentru par (doua parti balsam si o parte sampon), obtii o crema pentru ras foarte spumanta si frumos parfumanta.

                                Comment

                                Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google